Καμία αντιπλημμυρική προστασία στα παράλια Τεμπών

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2018 15:50

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Μία βδομάδα μετά την καταστροφική για τους αγρότες βροχόπτωση στην περιοχή του Μακρυχωρίου, οι δημότες μας βιώνουν γι’ ακόμη μία φορά τα αποτελέσματα της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής για έργα υποδομής και καθημερινότητας.

Τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα και η απουσία μόνιμων αντιπλημμυρικών έργων, που θα διασφαλίζουν την προστασία των περιοχών του δήμου μας, ανέδειξαν, όπως ήδη έχουμε αναφέρει παρά πολλές φορές την «πολιτική γύμνια» του δημάρχου κ. Κολλάτου σε έργα υποδομής.

Και βέβαια να επισημάνουμε την αδράνεια στην οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και του επικεφαλής της κ. Σαΐτη.

Δεν υπήρχε ποτέ και δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός σχετικά με μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στα παράλια του δήμου μας, αλλά και άλλων διαμερισμάτων, παρά μόνο μακρόπνοα λόγια και οράματα τα οποία, δυστυχώς, δεν βλέπουν οι δημότες μας στην καθημερινότητά τους.

Οι ίδιες εικόνες, τα ίδια προβλήματα να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.

Περιουσίες και γεωργικές εκτάσεις κατεστραμμένες στο Μακρυχώρι από αδιαφορία της δημοτικής αρχής στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Δημότες μιας δεύτερης κατηγορίας στην παραλία Αιγάνης (Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό), παραλία Κουλούρας. Δημότες τους οποίους η δημοτική αρχή θυμάται μόνο όταν είναι να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη, χωρίς παράλληλα να βλέπουν ανταποδοτικά έργα στην περιοχή τους.

Επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή να βρίσκονται σε απόγνωση στην πιο σημαντική γι’ αυτούς εποχή του χρόνου.

Όλα τα παραπάνω, είναι τα αποτελέσματα των έργων βιτρίνας του Δήμου μας και όχι έργων υποδομής. Κι ο δήμαρχός μας τι λέει για όλα αυτά; Τα γνωστά κάθε φορά.

Ατελείωτες δικαιολογίες, πως φταίει το οικιστικό, το ΕΣΠΑ που ακόμη δεν προχωράει, ο όγκος του νερού, η ένταση και η διάρκεια των φαινομένων, η παράταξή μας «Νέα Δύναμη» που δεν έχει προτάσεις και μόνο υπερβάλλει, τα κονδύλια που περικόπτονται κλπ.

Με λίγα λόγια ο Δήμος Τεμπών είναι στο έλεος του Θεού, καθώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός σχετικά με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει επιτέλους να γίνουν κατά προτεραιότητα στα παράλια. Αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις που θα προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες σε κάθε τοπική κοινότητα.

Απαιτούμε λοιπόν από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία Αιγάνης, να προχωρήσει κατά προτεραιότητα στον καθαρισμό της παραλίας και την αποκατάσταση των προβλημάτων, ώστε η καθημερινότητα να επανέλθει γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς. Διαφορετικά θα είναι καταστροφή για τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν και όχι μόνο.

Κύριε Κολλάτε, οι διαβεβαιώσεις, για λύση των προβλημάτων από τους αρμόδιους υπουργούς σε συναντήσεις που είχατε στην Αθήνα και που μας μεταφέρατε σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα τέσσερα αυτά χρόνια, τελικά τι έγινε; Πήγαν περίπατο;

Δύο τινά συμβαίνουν, ή οι υπουργοί σάς «δούλευαν» ή εσείς «δουλεύατε» το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες μας.

 

* Γιώργος Μανώλης, επικεφαλής της «Νέας Δύναμης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass