Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη…

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2018 15:45

Παρότι «… η σιωπή είναι

η καλύτερη απάντηση,

όταν ακούς ανοησίες…»(1)

Για να μη μείνει η λάσπη και η κακολογία, ας δείξουμε τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος των διευθυντών. Ο κ. Γεωργούσης ήταν, άθελά του, αποκαλυπτικότατος για τον ρόλο πολλών σε αυτό το θρίλερ και τις πραγματικές στοχεύσεις όλων.

Υποπέσατε, κ. Γεωργούση, σε καταφανέστατη συκοφαντική δυσφήμηση. Με κατηγορήσατε δημοσίως για συγκάλυψη σε παρανομία. Αφήνετε επίσης ένα πέπλο καχυποψίας πάνω στο συλλογικό όργανο για απροσδιόριστες μη σύννομες ενέργειες.

 Ρωτάτε σαν να ανησυχείτε για την τεκμηρίωση της ανάκλησης και τις δικές σας υποθέσεις τις μετασχηματίζετε σε κατηγορίες. Ρίχνετε λάσπη.

Δεν είναι αμείλικτα τα ερωτήματά σας. Η πραγματικότητα είναι. Υφιστάμενοι ανακλήθηκαν αιφνιδιαστικά με τη μορφή του κατεπείγοντος . Η ανάκλησή τους ανεστάλη, όταν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια η ΠΔΕ, που τους ανακάλεσε, ανέβαλε τη δίκη. Ωστόσο παρωθούσε το δ. ΠΥΣΔΕ να τους αποπέμψει, παρότι αναμενόταν αρχικά η δίκη και μετά νέα απόφαση επί αιτήσεως αναστολής, μετά την αναβολή της δίκης. Τελικά δόθηκε τρίτη αναστολή εκτέλεσης της απόφασής της.

Συνεπώς η προώθηση στις δικαστικές αρχές της υπόθεσης των διευθυντών δε σταμάτησε από μένα. Αντιθέτως δημοσίως πήρα θέση για όλα και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση με τα τότε δεδομένα. Για κακή σας τύχη, είναι αναρτημένη στα μέσα: «...Όποιος στήνει παγίδες πέφτει μέσα ο ίδιος... Πρώτος έπεσε ο αιρετός κ. Κοντσιώτης σκαρφιζόμενος ένα ανύπαρκτο mail. Όποιοι άλλοι στήνουν παγίδες, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, κινδυνεύουν να πέσουν κι αυτοί μέσα...».

Ξέρουν επίσης όλοι ότι το δ. ΠΥΣΔΕ όχι μόνο δεν απέκρυψε αλλά έστειλε λεπτομερέστατη αναφορά στο Υπουργείο για την υπόθεση. Το γνωρίζετε κι εσείς, επομένως με τα λεγόμενά σας περί συγκάλυψης απλά κηλιδώνετε, στιγματίζετε και αποδομείτε πρόσωπα και θεσμικά όργανα.

Η ευφάνταστη κατηγορία ότι από σκοπιμότητα έγιναν δεκτές οι τρεις χειρόγραφες δηλώσεις είναι άλλη μία ανερμάτιστη καταγγελία. Παρότι σας είναι γνωστό ότι αποφασίστηκε ομόφωνα και αιτιολογήθηκε στα πρακτικά, στα οποία παραπέμπει η απόφαση τοποθέτησης των διευθυντών της ίδιας της ΠΔΕ Θεσσαλίας.

Διοικητική έρευνα δε σημαίνει εκ προοιμίου τιμωρία των υπαλλήλων. Η δημοκρατική διοίκηση απαιτεί σεβασμό στα δικαιώματά τους. Επίσης ο κάθε βουλευτής, πριν ασκήσει έλεγχο, πρέπει να έχει ελέγξει προηγουμένως την αλήθεια ή τη σκοπιμότητα των πληροφοριοδοτών του.

Η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος είναι ζήτημα τεχνικό και χωρίς αποδείξεις δεν έχει κανείς δικαίωμα να προκαταλάβει δόλο των υπαλλήλων που ως τεχνικοί ρύθμισαν το τρέξιμο του συστήματος και μόνο αυτοί χειρίζονταν τους κωδικούς. Είναι μάλιστα παράλογο άλλες περιοχές να έδωσαν αναφορά σε σας, ώστε να είστε σε θέση να γνωρίζετε πώς επέλυσαν τα τεχνικά τους προβλήματα.

Αναφωνήσατε σε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ότι θα «δικαιωθείτε» για τους διευθυντές από τα δικαστήρια. Είναι στρεβλό, ενώ η ΠΔΕ αποφάσισε την ανάκλησή τους ,να μιλάτε για προσωπική σας «δικαίωση». Δεν είστε καν μέλος του δ. ΠΥΣΔΕ.

Από την άλλη προκύπτει ισχυρή αντίφαση. Αυτό που θα έπρεπε να σας δυσαρεστήσει είναι η αναβολή της δίκης, όχι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων και της τήρησης της δημοκρατικής νομιμότητας στις αποφάσεις της διοίκησης.

Με όλα όσα ήρθαν στο φως φαίνεται ότι γίνεται μια παρατεταμένη προσπάθεια κηλίδωσης του συγκεκριμένου δ.ΠΥΣΔΕ με ψέματα, υπαινιγμούς και λασπολογία.

Πρόκειται για ένα πολιτικό παιχνίδι στοχοποίησης, που μοιάζει με παιχνίδι μπριτζ κοντοχωριανών στο τραπέζι των προσωπικών τους επιδιώξεων, το οποίο δεν έχει ερείσματα, αλλά επενδύει στο (παρδαλό) μουντζούρωμα.

Υ.Γ. Τα παιχνίδια στρατηγικής, όπως το μπριτζ, παίζονται με χαρτιά. Όχι με ανθρώπους και υπολήψεις.

(1 ) William Shakespeare

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Της Ερμίνας Μαγαλιού

* Η Ερμίνα Μαγαλιού είναι μέλος του δ. ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass