Σχολιασμοί

Ας μην είμαστε φειδωλοί επαίνων...

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2014 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:19

 

Από τον Ντίνο Αυγουστή

 

Μια κουβέντα του είπε ο Αντώνης Σαμαράς κι αυτός έστειλε αμέσως τα υπερηχητικά του και σκέπασαν τον ήλιο πάνω από το Αιγαίο! Όχι πως οι προκλήσεις των Τούρκων είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά αυτήν τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τώρα θα μου πείτε ποιος ασχολείται με αυτά τα πράματα όταν ο αγώνας για τον επιούσιο, παρά τις τεράστιες θυσίες, δεν δικαιώνεται. Σωστό είναι κι αυτό, έλα, όμως, που υπάρχει και μια πατρίδα, που επ’ ουδενί, όσο κι αν η πίκρα μας είναι δικαιολογημένη, δεν πρέπει να αφήνετε στη μοίρα της. Διότι πολύ απλά, λαός χωρίς πατρίδα, είναι (όπως πολύ σοφά είπε ο Μίκης Θεοδωράκης) σαν ένα φύλλο αποκομμένο από τον κορμό των δέντρων, έρμαιο στην οργή των ανέμων...

Τι έκανε λοιπόν ο Σαμαράς που είναι άξιον ιδιαίτερης αναφοράς και ασφαλώς αξίζει κάθε επαίνου; Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή: Στη συνάντηση του με τον Ερντογάν, που πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ν.Α.Τ.Ο. στην παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη (αυτής που μπέρδεψε την εισβολή των Τούρκων με το πραξικόπημα της χούντας) και της ηγεσίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα το μέγα χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών σε όλα τα διμερή ζητήματα και στο Κυπριακό. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δίστασε να υποδείξει στον Τούρκο πρόεδρο, ότι οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν αποτελούν ένδειξη ειρηνικών προθέσεων της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας (γι’ αυτό και ο νεοσουλτάνος την άλλη μέρα έδωσε εντολή να σηκωθούν όλα τα αεροπλάνα από τις βάσεις τους και να σκεπάσουν τον ήλιο στο Αιγαίο) και ότι οι δηλώσεις στις οποίες προέβη στα κατεχόμενα δυναμιτίζουν τις συνομιλίες και υποσκάπτουν την προοπτική εξεύρεσης λύσεως στο Κυπριακό. Και όταν ο Ερντογάν έκανε αναφορά σε λύση δύο κρατών, κάτι, που ουσιαστικά αποτυπώνει τις πραγματικές επιδιώξεις της Άγκυρας σε σχέση με το πώς η Τουρκία εννοεί τη λύση του Κυπριακού, ο Έλληνας πρωθυπουργός αντέδρασε αποφασιστικά, τονίζοντας: «Λοιπόν, κ. πρόεδρε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μίας πραγματικής διαφοράς».

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για τη στάση της Τουρκίας, τα επιδρομικά σχέδιά της κατά της Κύπρου, τις προθέσεις του Ερντογάν, ούτε φοβάται να του υποδείξει την αντίθεσή του σε όσα λέγει και σε όσα πράττει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός (την ώρα που Βενιζέλος, Αναστασιάδης και προοδευτικοί νεόκοποι, πέσαμε ικετευτικά στα πόδια τους), δείχνει τον δρόμο της ξεκάθαρης αντιμετώπισης των επιδιώξεων της Άγκυρας και προχώρησε ένα βήμα παρακάτω υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Η λύση του Κυπριακού επιμένει να υποστηρίζει ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι σύμφωνη και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, υπενθυμίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, πλήρες μέλος του Ο.Η.Ε. το οποίο έχει ενταχθεί εξ ολοκλήρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (η οποία αφού ούτε καν εμείς δεν το ζητάμε, αδιαφορεί και νίπτει τα χείρας της). Και δεν είναι ασφαλώς, ούτε ελληνοκυπριακή διοίκηση, ούτε «εκλιπούσα», όπως την χαρακτήρισαν-ενταφίασαν διά του 105σέλιδου εγγράφου Νταβούτογλου στην Ε.Ε., οι μεμέτηδες, ενώπιον μάλιστα του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και του υπουργού Εξωτερικών της Μητρός Πατρίδος, που αντί να διαμαρτυρηθεί εντόνως για την ιταμή τουρκική πρόσκληση, κατάπιε κυριολεκτικά τη γλώσσα του! Και την απουσία ασφαλώς παντός διαβήματος και της Λευκωσίας και της Αθήνας που την βάζετε!!!! Για την οποία σίγουρα οφείλει εξηγήσεις ο Βενιζέλος του 3%, που μάλλον κάνει δική του εξωτερική πολιτική επωφελούμενος την στήριξη που δίνει στην Κυβέρνηση.

Ο Σαμαράς, όσο κι αν μας πικραίνει αφάνταστα με την στάση του στα θέματα της οικονομίας και την απόλυτη ταύτιση του με την τρόικα (άλλα μας έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός), οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να ομολογήσουμε, ότι στα εθνικά θέματα δεν είναι ούτε Βενιζέλος, δεν είναι ούτε Παπανδρέου, δεν είναι ούτε Σημίτης, δεν είναι ούτε Αναστασιάδης και το κυριότερο δεν μασάει ποτέ τα λόγια του!

Συμπέρασμα: Η άσκηση εθνικής πολιτικής στη βάση ψευδαισθήσεων είναι καταστροφική. Η πολιτική του καλού παιδιού και των διαρκών υποχωρήσεων μας έχει φέρει ένα βήμα πριν την οριστική παράδοση. Και η συνέχιση της, αν μάλιστα είναι αλήθεια ότι είμαστε ήδη μειοψηφία οι Έλληνες στην Κύπρο (την γη και τις επιχειρήσεις μας ήδη τις άρπαξαν εν μία νυκτί τα αρπακτικά της παγκοσμιοποίησης), πολύ σύντομα (αν δεν θέλουμε να γίνουμε οι δούλοι των ξένων στην ίδια την χώρα μας) θα ψάχνουμε άλλη πατρίδα για να ζήσουμε, εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Υ.Σ.: Ο σουλτάνος Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής, τις προάλλες είπε χλευαστικά και προσβλητικά ότι δεν πήρε τη «συγχαρητήρια επιστολή» που του έστειλε, με ταχυδρόμο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναστασιάδης.. και κανένας δεν αντέδρασε!!! Οφείλει πολλές εξηγήσεις ο Βενιζέλος!

 

Ο Ντίνος Αυγουστή είναι εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας

a.avgoustis@hotmail.com

an>.iefimerida.gr)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass