Λαρισινά δοκίμια

Ο εχθρός επιτίθεται στα παιδιά

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2014 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:35

Του Μ.Ε.Λαγκουβάρδου

 

Στην μυρμηγκοφωλιά τα μυρμήγκια λαμβάνουν πρόνοια για τα παιδιά τους. Προσαρμόζουν τη ζωή τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύουν τις νύμφες από τον εχθρό. Δίπλα σε κάθε νύμφη στέκει μέρα νύχτα ένα μυρμήγκι σαν φύλακας άγγελος να τη φυλάει από κάθε κακό. Η αποστολή του είναι να προστατεύει τη νύμφη από κάθε κίνδυνο, ώστε να μεγαλώνει με ασφάλεια, ώσπου να γίνει τέλειο μυρμήγκι και να προστεθεί στην κοινωνία των μυρμηγκιών της φωλιάς.

Σε περίπτωση κινδύνου το μυρμήγκι φύλακας μεταφέρει γρήγορα τη νύμφη σε ασφαλέστερη κρύπτη ή την καλύπτει με κάποιο προστατευτικό υλικό. Εκτός κι αν τίποτα από αυτά δε συμβαίνει κι οι νύμφες από μόνες τους αλλάζουν χρώμα κι από λευκές παίρνουν το χρώμα του χώματος για να παραπλανήσουν τον εχθρό. Πράγμα που είναι το πιο πιθανό. Αν όμως υπάρχουν μυρμήγκια φύλακες των νυμφών , καμιά καθυστέρηση, καμιά αδεξιότητα, κανένα λάθος δεν θα συμβεί σε περίπτωση κινδύνου.

Έτσι προνοούν τα μυρμήγκια στις κοινωνίες των μυρμηγκιών για τα παιδιά τους. Στις κοινωνίες των ανθρώπων ποια πρόνοια λαμβάνουν οι άνθρωποι για τα παιδιά; Προσαρμόζουν τη ζωή τους να ταιριάζει με τη φροντίδα των παιδιών ή τους απασχολεί ο εαυτός τους, δηλαδή το επάγγελμα, η καριέρα, η προσωπική κι επαγγελματική επιτυχία;

Οι γονείς των ανέργων νέων που ξενιτεύονται γιατί δεν βρίσκουν εργασία στον τόπο τους, ρωτούν με αγωνία: Ο εχθρός επιτίθεται στα παιδιά. Γιατί αφήνομε τα παιδιά μας εύκολη λεία στον εχθρό; Γιατί δεν αλλάζουμε ζωή;

Ο Ιησούς καλεί τον άνθρωπο να Τον ακολουθήσει. Να σηκώσει το σταυρό του, αντί να τον φορτώνει στην οικογένεια. Όταν καθένας σηκώνει το σταυρό του, ο κόσμος ζει ειρηνικά. Είναι ψεύδος ότι δεν μπορεί η Γη να θρέψει τους κατοίκους της, ότι δεν υπάρχει δουλειά για όλους. Η φτώχεια κι η ανεργία δεν είναι τεχνικό ή οικονομικό πρόβλημα. Είναι πρόβλημα ηθικό.

Αν δεν σηκώνετε το σταυρό σας και δεν με ακολουθείτε, θα χαθείτε, είπε ο Κύριος. Ο χριστιανός είναι ο άνθρωπος που σηκώνει το σταυρό του, δηλαδή αποφεύγει για την αγάπη του Χριστού, την αμαρτία. Δεν πληρώνουν οι άλλοι για τις αμαρτίες του . Τέτοιοι άνθρωποι που αφήνουν τους άλλους να πληρώνουν τις δικές τους αμαρτίες , δεν μου αξίζουν, είπε ο Χριστός.

Ελευθερία ή θάνατος είναι το σύμβολο των αγώνων του Γένους για την ελευθερία Η εξουσία που γεμάτη έπαρση, εγωισμό και εκδικητικότητα περιφρονεί την οικογένεια, τη γυναίκα , το παιδί, το φτωχό άνθρωπο και κατεξουσιάζει τους πολίτες , είναι ξένη στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση. Η γενιά αυτή δεν είναι απλώς αμαρτωλή. Είναι ένας Σίσυφος, και θα μένει πάντα ανικανοποίητη.

Ο θρύλος του Φρουρίου του Σουράμ, που χτιζόταν για τα παιδιά της Γεωργίας και δε στέριωνε, είναι μια παραβολή της Σταύρωσης του Χριστού κι έχει για μας, που ζούμε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ένα μήνυμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass