ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

Μπατίρηδες και χρεωμένοι

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:27

Του Χρήστου Τσαντήλα

«Εμείς τέσσερα κόμματα και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, ζητάμε από 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεννοηθούν να μας στηρίξουν;».

(Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υφυπουργός Ανάπτυξης)

ΣΠΑΝΙΩΣ εκπλήσσομαι ευχάριστα, από λεγόμενα κοινοβουλευτικών προσώπων στη Βουλή. Όμως αυτή τη φορά, ένας νεαρός υφυπουργός, τα είπε όλα με μια μόνο φράση. Ανέδειξε έτσι απλά, το κακό μας το χάλι, στην από κοινού αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών καταστάσεων, από την μεταπολίτευση και μετά.

ΕΝ μέσω λοιπόν μιας κακής οικονομικής κατάστασης, ενός κακού κλίματος, που έχει γενικευθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ακόμα και στις πιο ισχυρές, Γαλλία, Βρετανία και κυρίως Γερμανία, εμείς εδώ στην μικρή Ελλαδίτσα μας, που βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική περιδίνηση, λίγο πριν την συντριβή, ξεχάσαμε τα χάλια μας και αρχίσαμε τις γνωστές κομματικές «κλοτσοπατινάδες» με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΜΕ δεδομένο ότι η τρόικα, ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι άκαμπτη, αλλιώς δεν θα υπήρχε αν δεν την έτρεφαν τα δανεικά της, αυτή άλλωστε είναι η δουλειά της, εμείς εδώ στην Ελλάδα, αν το καταλάβουμε πρώτα καλά αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον έναν από τους δύο δρόμους. Η τα σπάμε με τους δανειστές και κάνουμε τα... κοκόρια, ύστερα από πέντε χρόνια «τουμπεκί», ή κάνουμε ό,τι μας ζητάνε, (αυτό δηλαδή που ως τώρα κάναμε) και περιμένουμε καρτερικά την ανάπτυξη. Το πράγμα είναι τόσο απλό. Άλλο τόσο σαφές είναι, ότι και στις δύο περιπτώσεις, όποιο δρόμο δηλαδή κι αν διαλέξουμε, θα τον διαβούμε... μπατίρηδες και καταχρεωμένοι! Και βέβαια κανείς δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό.

ΚΑΙ επειδή, ως δείχνουν με τις πράξεις τους, κάποιοι βιάζονται να καρπωθούν την απελπισία του κόσμου υποσχόμενοι ανακούφιση και κάποιοι άλλοι να προλάβουν να γευτούν το (αναμενόμενο ευνοϊκό κατ΄ αυτούς) αποτέλεσμα των σκληρών θυσιών των Ελλήνων πέντε χρόνια τώρα, είναι αναμενόμενο τόσο απλά η χώρα με την ευκαιρία της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Με το Δημόσιο να τυπώνει ψηφοδέλτια με... δανεικά! Με τους ψηφοφόρους, μπατίρηδες και χρεωμένους. Που θα σχηματίζουν ουρές στα γκισέ των τραπεζών, και στις εφορίες εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει προεκλογική (αλλά και μετεκλογική) περίοδος για την Ελλάδα. Απόλυτη παράλυση της δημόσιας διοίκησης! Ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών, ακυβερνησία, χάος…

ΠΟΤΕ δεν θα διαφωνούσα με το αν τα μεγάλα εθνικά θέματα και τα αδιέξοδα, πρέπει να επιλύονται απ΄ ευθείας από το λαό. Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν βρίσκουν ούτε ένα σημείο συνεννόησης μεταξύ τους και ρίχνουν το... μπαλάκι στον φορολογούμενο πολίτη. Χρεώνοντας περισσότερο τον λογαριασμό της χώρας απέναντι στις διεθνείς αγορές, και τον κόσμο απέναντι στους δανειστές, οι οποίοι με αυτά τα μηνύματα που δέχονται δεν θα αργήσουν να σου πούνε... «χρήματα γιοκ!».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass