Γιατί υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Θανάση Μαμάκου

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2023 15:00

Από τον Κώστα Γιαννούλα

Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων και ο κ. Αθανάσιος Μαμάκος, του οποίου την υποψηφιότητα υποστηρίζω με θέρμη, γιατί μετά λόγου γνώσεως πιστεύω, ότι διαθέτει τα προσόντα, που είναι απαραίτητα για το συγκεκριμένο πόστο.


Τον γνωρίζω, αφ’ ότου βρεθήκαμε για ένα χρονικό διάστημα στο μετερίζι του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων συμμετέχοντας από κοινού στην ομάδα του τότε δημάρχου, του κ. Κώστα Τζανακούλη, και, όταν αυτός του εμπιστεύθηκε τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών απέδειξε, ότι όχι μόνο ξέρει να κάνει κουμάντο, αλλά και να τον εκπροσωπεί, επάξια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν αυτός απουσίαζε. Και επειδή έβαλε και αυτός το χεράκι του, για να παραχθεί το σημαντικότατο έργο, που, κατά γενική ομολογία, έγινε επί ημερών Τζανακούλη, γνωρίζει πολύ καλά, πού πάσχει και τι άλλο χρειάζεται ο Δήμος Λαρισαίων, για να γίνει καλύτερος.
Κατά την περίοδο, επίσης, που η παράταξη διχάστηκε και οδηγήθηκε σε εσωστρέφεια συνοδευόμενη από συντροφικά μαχαιρώματα, που πλήγωσαν και την ίδια και τον κόσμο της, ο ρόλος του κ. Μαμάκου υπήρξε ενωτικός και συμφιλιωτικός. Όταν, μάλιστα, ο κ. Τζανακούλης αποσύρθηκε και τον όρισε διάδοχό του, έδειξε το μεγαλείο της ανωτερότητάς του δεχόμενος να στηρίξει την κ. Καραλαριώτου χάριν της ενότητας. Αποζημιώνεται, σήμερα, γιατί στον αγώνα του τον στηρίζουν και οι δύο, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα και για τον ίδιο και για την παράταξη, η οποία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, αποκαθιστά την ενότητά της.
Πέραν τούτων, επειδή ξεκίνησε νωρίς την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση, διαθέτει, ενώ είναι νέος στην ηλικία, τη σχετική εμπειρία, προκειμένου να παίξει, σωστά, το ρόλο του Δημάρχου, αφού του δόθηκαν ευκαιρίες στο παρελθόν να δείξει το ταλέντο του από διάφορα πόστα. Παράλληλα, απ’ την όποια συνεργασία μου μαζί του διαπίστωσα, ότι ξέρει να συνεργάζεται, να ακούει, να επεξεργάζεται και να αποδέχεται κάθε καλή πρόταση, ενώ απουσιάζει απ’ το χαρακτήρα του ο εγωκεντρισμός, η αλαζονεία, η έπαρση και ο συγκεντρωτισμός. Όντας, μάλιστα, μάχιμος δικηγόρος γνωρίζει καλά, επίσης, πώς να χειρίζεται το λόγο αποφεύγοντας τις ακρότητες στις τοποθετήσεις του.
Αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και συγκεκριμένα, αφότου κοινοποίησε την απόφασή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου, ξεδίπλωσε, σιγά ­ σιγά, τα ηγετικά του προσόντα και με τον τρόπο, που αντιμετώπισε τον σημερινό Δήμαρχο, και με τις προτάσεις του για έναν Δήμο καλύτερο απ’ το σημερινό. Υποχρέωσε, μάλιστα, τον κ. Καλογιάννη, που ήταν νιος και γέρασε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και που στην αρχή τον είδε αφ’ υψηλού και προσπάθησε να τον μειώσει, να στρέψει, πολύ καθυστερημένα όμως, το ενδιαφέρον του και στις συνοικίες και όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και να θυμηθεί υποσχέσεις, που έδωσε στο παρελθόν και επί εννέα χρόνια βρίσκονται, ακόμα, στο ράφι. Παράλληλα, κατάφερε να φέρει στο φως τις αδυναμίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, οι οποίες αποκτούν ουσιαστικότερο περιεχόμενο μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του κ. Βασίλη Ραούλη, της κ. Κατερίνας Κόσσυβα και, κυρίως, του κ. Θωμά Δαούλα, μέχρι πρότινος στενού συνεργάτη του κ. Καλογιάννη.
Ακόμη και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου απέδειξε, ότι εμφορείται και ασπάζεται το συνεργατικό πνεύμα και, ενώ ο ίδιος, ιδεολογικά, κινείται προς την κεντροδεξιά κατεύθυνση, έκανε προτάσεις και συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του ηχηρά και με ιστορία ονόματα, που ανήκουν σ’ άλλους πολιτικούς χώρους αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι εννοεί αυτά, που λέει. Εναπόκειται στους ψηφοφόρους να ασπασθούν το πνεύμα του και να επιλέξουν τους καλύτερους απ’ τους νέους και παλιούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, χωρίς να ξεχνούν, ότι η ανανέωση, διαχρονικά, αλλά και τώρα με πιθανή εκλογή του κ. Μαμάκου, αν μη τι άλλο, θα φέρει φρεσκάδα και όρεξη για δράση και, παράλληλα, θα βάλει φραγμό στην καθεστωτική αντίληψη και σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, εκτιμώ, ότι η υποψηφιότητα του κ. Θανάση Μαμάκου έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται, προκειμένου να γίνει ένας καλός και χρήσιμος Δήμαρχος. Γι’ αυτό, παρεμβαίνω, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ευχόμενος και ελπίζοντας στην επικράτησή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass