Η κοινωνική δικαιοσύνη του Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 16:03

Ακούσαμε πολλές φορές να μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός.
Εννιά μέρες τώρα παλεύουμε με τις λάσπες και τα νερά της Θεομηνίας, χωρίς να περάσει κάποιος να μας ρωτήσει έχετε νερό να πιείτε; Θέλετε κάποια βοήθεια; Ζητήσαμε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, αλλά ακόμη έρχεται. Αν δεν προσπαθούσαμε μόνοι μας να σώσουμε τα σπίτια μας, τώρα θα μιλούσαμε για αλλού είδους μεγέθους ζημιές. Τις τρεις πρώτες μέρες μόνο φόβος και αγωνία επικρατούσε, καθώς βλέπαμε τα νερά να ανεβαίνουν και νιώθαμε τον κίνδυνο στο πετσί μας. Δεν κοιμόμασταν τα βράδια ή κοιμόμασταν με βάρδιες, αλλά και πάλι πεταγόμασταν σαν να βλέπαμε εφιάλτη.


Δύο αντλίες δούλευαν για να διώχνουν τα νερά και αντί να πέφτει η στάθμη, αυτή μεγάλωνε.
Εγώ προσωπικά είχα όλη την οικοσκευή στο υπόγειο. Είχε μετακομίσει η κόρη μου που έμενε προσωρινά και μέχρι να ετοιμάσω το άδειο σπίτι είχα τα πράγματα στο υπόγειο. Δυστυχώς τα πράγματα καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Με έκπληξη λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι εμείς δεν ανήκουμε στους πλημμυροπαθείς και δεν θα αποζημιωθούμε. Η ΚΥΑ που έβγαλαν οι υπουργοί από τις καρέκλες των γραφείων τους δεν προβλέπει αποζημίωση των υπόγειων και ας έχουμε καταστραφεί.
Δηλαδή με λίγα λόγια το νερό που πλημμύρισε τα υπόγειά μας δεν ήταν από τις πλημμύρες; Το φέραμε εμείς. Μπήκαμε στα έξοδα να αγοράσουμε αντλίες, λάστιχα πέρα από την ταλαιπωρία μας και τώρα θα χρειαστούμε συνεργείο να πετάξει τα πράγματα, να απολυμανθεί ο χώρος, καθώς η δυσοσμία είναι μεγάλη.
Και ακούμε τον κύριο Πρωθυπουργό να μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη. Όταν μας συμβαίνουν αυτά που μας συμβαίνουν μόνο γέλιο προκαλούν τέτοιες δηλώσεις. Πέραν όλων των άλλων ακούμε ότι θα μας επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση των κτιρίων και ένα οικονομικό τέλος. Δηλαδή να μας αδειάζουν τις τσέπες. Από πού θα βγούνε αυτά τα χρήματα Κύριε Μητσοτάκη;
Άσε που περιμένουμε την Επιτροπή που καλεί έλεγχο τα κτίρια και επιτροπή δεν βλέπουμε. Κάθε μέρα τηλέφωνο στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, αλλά δυστυχώς ακόμη αναμένω την Επιτροπή.
Παρακαλούμε την Κυβέρνηση να ξαναδεί το ζήτημα που αφορά τους πλημμυροπαθείς και να μας εντάξει και εμάς στο πρόγραμμα και τα υπόγεια που είχαν μέσα αντικείμενα που καταστράφηκαν.

Θανάσης Μαργαρίτης,
απόστρατος αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην πρόεδρος Ένωσης Απόστρατων Παρ. Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass