Μαρία Καρυστιανού - Τέμπη 2023

Δημοσίευση: 20 Απρ 2024 9:21

* Από τον Δημήτριο Ε. Μητσιούλη, πρώην περιφερειακό σύμβουλο
ΝΑΙ φίλες και φίλοι,
Αυτήν την ΚΥΡΙΑ τη βασανισμένη ψυχικά μάνα Ελληνίδα και των άλλων θυμάτων του εγκληματικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που φοβούνται οι 300 της Βουλής. Προτείνω ως Θεσσαλός πολίτης να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Έκαναν μία αρχή με σχεδόν τα δύο εκατομμύρια υπογραφές των απλών πολιτών. Ας επιχειρήσουν με γνώμονα την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, και για μια περήφανη Ελλάδα. Να ζητήσουν και την ψήφο των δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Φίλες και φίλοι, ως επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Ελεύθερων Θεσσαλών προσωπικά δεν γνωρίζω την κυρία Καρυστιανού και τις άλλες μανάδες και πατεράδες που έχασαν εν μία νύχτα τα βλαστάρια τους. Γνωρίζω, όμως, τις καθημερινές μάχες που δίνουν και θα δώσουν και στην Ευρώπη και στην Επικράτεια για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Φυσικά όλοι σχεδόν οι πολίτες είναι υποψιασμένοι τι συνέβη εκείνη την αποφράδα νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στον Ευαγγελισμό του Δήμου Τεμπών.
Φίλες και φίλοι, πέρασαν πενήντα χρόνια μεταπολίτευσης και καλά και κακά για τους Έλληνες, όμως εδώ και είκοσι χρόνια το καράβι που λέγεται Ελλάς έχει βαλτώσει στα βρόμικα και θολά νερά του βούρκου της Αττικής, που από τη στασιμότητα και μη συντήρησή του εκπέμπει μπόχα και δυσοσμία.
Οι ναύτες και λοστρόμοι κοιτούν απαθέστατα το κουφάρι του καραβιού και δεν τους νοιάζει αν θα βουλιάξει. Οι μηχανικοί δεν λιπαίνουν τις μηχανές να πάρουν μπροστά. Ο τιμονιέρης εικονικά σαλπάρει και ο καπετάνιος άφαντος.
Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε;
Ή όπως λέει ο Γ. Ζαμπέτας στο άσμα: Πάρε ναυτάκι Συριανό λοστρόμο Πειραιώτη, μηχανικό Μυτιληνιό, τιμόνι Καρυστιανό και καπετάνιο Χιώτη... Ο νοών νοείτο. Μόνο έτσι θα αλλάξει το έθνος - κράτος, με σωστούς πολίτες, χαροκαμένους ανθρώπους - πονεμένους, δυστυχισμένους, που από τα λάθη και τα πάθη τους έμαθαν και πόνεσαν. Να μάθουν την αλήθεια και να προσφέρουν στον τόπο τους.
Και αυτοί είναι πολλοί.
Φίλες και φίλοι ήρθε η ώρα της αφύπνισης.
Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο αριστερός - δεξιός - κεντρώος κ.λπ. Με ενδιαφέρει να ξεμπλοκάρει το καράβι που λέγεται Ελλάδα από τον βούρκο για να σαλπάρει στα καθαρά νερά του Αιγαίου μας και ολόκληρης της Υφηλίου, από απλούς πολίτες αλλάζουν τα πράγματα και από αγνώστους στο σύνολο ιστορικά.
Είναι καθήκον μας να αλλάξουμε σελίδα, να τιμήσουμε τους προγόνους μας και τα χώματα που πατάμε. Ας στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους ανάξιους ανεπάγγελτους, τα οικονομικά τζάκια που ρήμαξαν τον Έλληνα πολίτη.
Εύχομαι αυτή η επιστολή να φτάσει στα χέρια αυτών των Ηρώων πατεράδων και μανάδων, του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, που τα κουράγια τους μας δίνουν δύναμη και αντοχή. Ελπίζω να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και εις μνήμην των αδικοχαμένων παιδιών μας.

*Ο Δημήτριος Ε. Μητσιούλης είναι περιφερειακός σύμβουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass