ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Βλάπτει σοβαρά την υγεία η «φορολογική βλακεία»!

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2015 8:09

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΜΠΟΡΕΙ να μην έπεσε διάνα ο Αλέξης με τον ζουρνά και τα… χορευτικά του, όμως ο κόσμος (ακριβέστερο είναι, οι μισοί από τους μισούς Έλληνες που πήγαν στην κάλπη και ψήφισαν στις 20 Σεπτεμβρίου) αποφάσισε ότι τον θέλει! Με, ή δίχως κουταμάρες και υπερβολές, εξετίμησαν οι εκλογείς, ότι για 17 ολόκληρες ώρες, μέσα στο κατακαλόκαιρο, «πάλευε με τα θεριά» για πάρτι μας, έκριναν οι ψηφοφόροι, ως ειλικρινή την επιθυμία του να του δοθεί ξανά η ευκαιρία να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη σωτηρία της πατρίδας και όλων ημών, αλλά κυρίως άρεσε στους εκλογείς του, το ότι κατάφερε «να τους μπει στη μύτη», τους Ευρωπαίους δανειστές!

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι ζήτησε μια ισχυρή εντολή (όπως και την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα - τότε ήταν για ισχυρή διαπραγμάτευση, αλλά αφού την πήρε έφερε ένα εξίσου ισχυρό μνημόνιο), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά δεν έχει άλλη επιλογή από το να πετύχει. Και μάλιστα, φέρνοντας όσο πιο γρήγορα κιόλας πειστήρια, ή αλλιώς, ορατά αποτελέσματα. Αρχής γενομένης λοιπόν, θα πρέπει να φέρει, λένε οι πολλοί, τα χρήματα της λίστας Λαγκάρντ. Προς εκτόνωση και του δοκιμαζόμενου λαού. Για την οποία λίστα, κάτι πήγε να παίξει προεκλογικά, αλλά πέραν αυτού, σιγή βαθιά! Να μάθουμε κι εμείς οι χριστιανοί, ποιοι επιτέλους ήταν αυτοί που θησαύρισαν και καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Μάλιστα δεν γνωρίζω αν είναι φήμες ή προεκλογικά κόλπα των αντιπάλων του, αλλά υπάρχει η πληροφορία ότι η υπόθεση αυτή που ακόμα κρατείται κρυφή από τον λαό, στο τέλος του Δεκέμβρη, παραγράφεται! Και αν γίνει αυτό, θα είναι το πρώτο τραγικό λάθος του πρωθυπουργού.

ΥΣΤΕΡΑ να αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη. Δεν μπορεί παιδιά άνεργα και για χρόνια χωρίς ένα ένσημο, να καλούνται να πληρώσουν στην εφορία για το σπίτι που κληρονόμησαν από τους γονείς τους! Αυτό κι αν δεν είναι η πεμπτουσία της φορολογικής βλακείας ! Δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο παγκοσμίως. Πού είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Τι θα πει θα μετονομαστεί αλλά δεν θα καταργηθεί; Πού ακούστηκε μωρέ να πληρώνεις ενοίκιο για το ίδιο σου το σπίτι; Πού είναι η 13η σύνταξη για τα γηρατειά; Υπάρχει περίπτωση να επιστραφούν τα «κλοπιμαία» όταν αρπάζεις κι άλλα από το συρτάρι; Αυτά και άλλα βασικά. Οι λεπτομέρειες αναρίθμητες. Σε μια χώρα που βρέθηκε ξαφνικά από το ζενίθ στο ναδίρ, οι διορθώσεις πρέπει να ξεκινήσουν από τα βασικά. Προφανώς αυτό περιμένουν όλοι από τη νέα κυβέρνηση και τον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό.

ΟΜΩΣ το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι δεδομένο. Και έχει ψηφιστεί στη Βουλή από ευρεία πλειοψηφία. Λέγεται μνημόνιο! Και ο ορισμός αυτός, στη χώρα μας, πέντε χρόνια τώρα έδειξε ότι σημαίνει… φτώχεια! Το εκλογικό σώμα έδειξε και αυτή τη φορά στον πρωθυπουργό Αλέξη (διότι αλήθεια είναι ότι τους Δρίτσηδες και τους Βούτσηδες καμιά εμπιστοσύνη δεν τους δείχνει), ότι τον πιστεύει και ότι διατηρεί ελπίδες και προσδοκίες, ότι κάτι από τα κακώς κείμενα που περιγράφηκαν πιο πάνω θα αλλάξει, διαφορετικά έρχονται για όλους και ιδίως για την κυβέρνηση καταστάσεις δύσκολες…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass