Περί μεταναστών

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Πολλά ακούσθηκαν, γράφτηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας από τα Μ.Μ.Ε., σχετικά με μεταγωγή αλλοδαπών λαθρομεταναστών από υπηρεσία του νομού μας στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας
Ο κάθε πολίτης συμπερασματικά αξιολόγησε το συμβάν και αυτή η υπόθεση καθεαυτή θα τραβήξει το δρόμο της.
Προσωπικά -μετά το κατακάθισμα του κουρνιαχτού- θα καταδείξω το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας και θα ερμηνεύσω το πρόβλημα το οποίο πραγματικά εξελίσσεται σε σοβαρότατο, με προεκτάσεις οικονομικές, κοινωνικές και εθνικές, τις οποίες ακόμη δεν γνωρίζουμε.
Είχα αναφερθεί για το θέμα αυτό και παλαιότερα σε φύλλο της «Ελευθερίας», για τους δρόμους... παραδρόμους και... διαδρόμους των λαθρομεταναστών οι οποίοι προσεγγίζουν τη χώρα μας σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, από τα βόρεια σύνορά μας, αλλά κυρίως από τα θαλάσσια σύνορα προερχόμενοι, πρωτίστως από την Ασία και δευτερευόντως από χώρες της πρώην Σοβιετίας και της Αφρικής.
Όλοι γνωρίζουν ή υποψιάζονται τους ...υπόγειους τρόπους και μεθόδους λάθρα εισαγωγής στην Ελλάδα αλλοδαπών με τις «ευλογίες» της γείτονας χώρας.
Θα σταθώ ρεαλιστικά, χωρίς αφορισμούς, προκαταλήψεις και συναισθήματα στο παρόν πρόβλημα το οποίο ήδη αγγίζει την Ελλάδα και στο προσεχές μέλλον θα μας απασχολεί όλο και εντονότερα και σε καθημερινή βάση.
Σύμφωνα λοιπόν με συντηρητικούς υπολογισμούς αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών, την επόμενη δεκαετία οι τωρινοί και επερχόμενοι αλλοδαποί θα προσεγγίσουν τα πέντε εκατομμύρια, λαμβανομένου υπόψη του ότι καταμετρώνται μόνο οι συλλαμβανόμενοι, ενώ οι λοιποί είναι στα... άγραφα και λαμβανομένου επίσης υπόψη ότι έτος με έτος εμφανίζεται αυξητική τάση. Στις επόμενες δεκαετίες, -αν δεν μειωθεί ή αλλάξει η εισροή λαθρομεταναστών, (απαισιόδοξο σενάριο)-, οι Ελληνες πιθανά να αποτελούν μειοψηφία, δεδομένης της υπογεννητικότητας των
 νεοελλήνων και αντίστροφα της υπεργεννητικότητας των αλλοδαπών,- με ως εκ τούτου αλλαγής τρόπου ζωής και κοινωνικών συνηθειών εκ των πραγμάτων, για τους επιγόνους μας, καθόσον θα διαβιούν σε πολυπολιτισμική κοινότητα με συνακόλουθα όλα τα θετικά ή αρνητικά .
Η ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα και γενικά οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με το αντικείμενο ελέγχου του ελληνικού χώρου, αντιμετωπίζουν σήμερα τεράστιες δυσκολίες, οι οποίες καθημερινά αυξάνονται. Υποψιάζομαι ότι μετά από μερικά χρόνια το σημερινό πρόβλημα θα φαντάζει σαν... ειδυλλιακό...
Η Ελληνική Πολιτεία γνωρίζει τι μέτρα πρέπει να λαμβάνει, τόσο για την προάσπιση των ελληνικών ορίων, όσο και για την ομαλή ένταξη στον ελληνικό κοινωνικό ιστό των αλλοδαπών για να αποφεύγονται φαινόμενα και παραβατικότητα όμοια του κέντρου των Αθηνών, για την υλικοτεχνική ενίσχυση των υπηρεσιών ευθύνης και για την εκπόνηση μελέτης, σχεδίου και πρόβλεψης του μέλλοντος.
Οι «σαλονάτοι» της τηλεόρασης και οι «ξερόλες» ας έλθουν στη θέση των ανθρώπων που προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα και όλοι εμείς ως Πολιτεία και κοινωνία, χωρίς φοβικά και ανήσυχα σύνδρομα, αλλά με φιλική διάθεση και γόνιμο προβληματισμό, ας βλέπουμε ανθρώπινα και με κατανόηση τόσο τον δύσμοιρο λαθρομετανάστη, όσο και τον αγωνιζόμενο ένστολο υπάλληλο, ο οποίος μέσα στις τόσες αντιξοότητες, ευθύνες και προβλήματα κάποια στιγμή μπορεί να υποπέσει σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο πιθανότατα του «επιβλήθηκε» από επείγουσα αναγκαιότητα και δεν προέκυψε εσκεμμένα ή από μειωμένο ανθρωπισμό σε βάρος των ταλαιπωρημένων αλλοδαπών συνανθρώπων μας, με τους οποίους συζούν, συμπάσχουν και συνδράμουν οι αστυνομικοί στην κοινή καθημερινή διαβίωσή τους στους χώρους των τμημάτων Δίωξης Λαθρομεταναστών.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ
υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass