«LET’S DO IT GREECE» Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Περιβαλλοντικές εξορμήσεις στη Λάρισα

Δημοσίευση: 16 Απρ 2016 0:00

Με σύνθημα «Let’s do it Greece» οι Λαρισαίοι καθαρίζουν αύριο το πρωί το Άλσος. Ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας συμμετέχοντας στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), τονίζοντας ότι «ας καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!».

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων καλεί όλους τους πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να συμμετάσχουν ενεργά στην εθελοντική δράση που θα λάβει χώρα στο Αισθητικό Άλσος. «Καλούμε όλους, εθελοντικές οργανώσεις, φορείς και μεμονωμένους πολίτες να έρθουν την Κυριακή και να συμμετάσχουμε όλοι μαζί σε αυτή τη δράση για τον καθαρισμό του Άλσους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκος Καλτσάς.

Καθαρίζοντας συμβολικά το χώρο του Άλσους «θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της. Το ραντεβού μας θα είναι στην είσοδο του Αισθητικού Άλσους στις 9:30 το πρωί. Να είμαστε όλοι εκεί», επισημαίνεται από τον Δήμο Λαρισαίων.

Συγχρόνως ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος είπε ότι «οι δράσεις δεν σταματούν εδώ σε συνεννόηση με τις δημοτικές κοινότητες ζητήσαμε να μας επιδείξουν χώρους που χρειάζονται καθαριότητα και όλοι μαζί πέρα από την «Let’s do it Greece» ημέρα δράσεις, να καθαρίσουμε την πόλη μας, τη γειτονιά μας, την κοινότητά μας» και πρόσθεσε «είναι σημαντικό να έχουμε συμμετοχή και ευαισθητοποίηση σε τέτοιου είδους δράσεις αν επιθυμούμε να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον που απαιτεί πρωτίστως το σεβασμό μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Για την ασφαλή συμμετοχή στη δράση του καθαρισμού του Άλσους ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε τις παρακάτω οδηγίες: Χρησιμοποιούμε τις σακούλες ανά ομάδες μέχρι να γεμίσουν και στο τέλος της συλλογής τις αφήνουμε συγκεντρωμένες στα σημεία που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου για να τις παραλάβουν τα συνεργεία αποκομιδής.

Η συλλογή των απορριμμάτων δεν γίνεται με γυμνά χέρια παρά μόνο με γάντια που θα μοιραστούν από τους υπαλλήλους του Δήμου ή που έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες.

Οι εθελοντές δεν πρέπει να σηκώνουν βαριά απορρίμματα ή αιχμηρά αντικείμενα (σπασμένα γυαλιά, σύριγγες). Να ειδοποιούν τους αρμόδιους του Δήμου να φροντίσουν για την αποκομιδή τους.

Να μην πλησιάζουν πολύ στις όχθες του ποταμού. Να κρατούν τα παιδιά μακριά από τα πρανή και από σημεία με πυκνή και ψηλή βλάστηση. Να έχουν υπό την επίβλεψή τους τα μικρά παιδιά.

Οι ομάδες ανηλίκων να συνοδεύονται απαραιτήτως και οι συνοδοί έχουν την πλήρη ευθύνη.

Να προστατεύονται από τον ήλιο με αντηλιακό και καπέλο. Να φορούν κατάλληλα ρούχα και κυρίως παπούτσια (κατά προτίμηση κλειστά και να μην γλιστράνε).

Να φροντίσουν να έχουν μαζί τους νερό. Να συλλέγουν ξεχωριστά και να ρίχνουν στον κάδο ανακύκλωσης τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού ή άλλες ανακυκλώσιμες συσκευασίες προϊόντων που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της δράσης.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass