ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μαθήματα για το …περιβάλλον στη Λάρισα

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2015 0:36

 

Ένα πλούσιο έργο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία του νομού Λάρισας, παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, παράλληλα με δράσεις που υλοποιεί για το περιβάλλον τόσο η δημοτική αρχή Λάρισας, όσο και τα πέντε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το περιβάλλον, από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, στα πλαίσια των δράσεων για την «Περιβαλλοντική Εβδομάδα 2015», κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν

καλές πρακτικές προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, όπως τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: «Ενυδρείο στο Σχολείο» από τον κ. Θεοδοσόπουλο Σωτήριο εκπαιδευτικό Πληροφορικής, και «Περιβαλλοντική υιοθέτηση ενός μνημείου της πόλης μου» από την κ. Καΐπη Γραμματή, εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ενώ έγινε παρουσίαση των δράσεων και των δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κων. Χατζηνίκου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίσης ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Νικ. Καλτσάς παρουσίασε τις δράσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαρισαίων, όπως εθελοντικούς καθαρισμούς δημόσιων χώρων, σύσκεψη με αντικείμενο την εξέταση και διαχείριση του μείζονος προβλήματος των αδέσποτων ζώων, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων κ,.α. ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα δράσης της δημοτικής αρχής μέχρι το 2019, τόνισε τις εξής προτεραιότητες: «Εντατικοποίηση της διαλογής στην πηγή όλων των αξιοποιήσιμων ρευμάτων αποβλήτων.

Ανάπτυξη πράσινων σημείων στο ιστό της πόλης. Αναδιάταξη δρομολογίων και εκσυγχρονισμός του στόλου της Υπηρεσίας.

Εκμηχάνιση όλων των δραστηριοτήτων και σταδιακή μετάβαση της Υπηρεσίας από «ένταση εργασίας» σε «έντασης μηχανολογικού εξοπλισμού». Ανταπόδοση στο κοινωνικό σύνολο των ωφελειών της

Ανακύκλωσης».

Παρουσίαση του έργου «Λάρισα: παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης», έκανε η κ. Γιοβρή Ευαγγελία, αρχιτέκτονας Μηχανικός, προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων και παρουσίαση των δράσεων της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιαστικής Ανάπτυξης Δήμου Λαρισαίων έκανε ο κ. Χριστοδούλου, Δασοπόνος της Υπηρεσίας Πρασίνου

ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ -ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας κ. Ανδρέας Γκανάτσιος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος κ. Κων. Σπανός και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ κ.κ. Θεοδώρα Ζιούρα, Γεωργία Κουτσογιάννη και Χάϊδω Ιωάννου, αναφέρθηκαν κατά την ημερίδα, στο έργο που επιτελούν και στα προγράμματα που εφαρμόζουν τα ΚΠΕ Θεσσαλίας: ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων, ΚΠΕ Μουζακίου και ΚΠΕ Μακρινίτσας.

Μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι: «Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου –Ελασσόνας ιδρύθηκε το 2008 και υποστηρίζει από το 2009 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αεϊφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και προστασίας των συστημάτων ζωής επιδιώκεται με την προσέγγιση οικολογικών πεδίων όπως είναι το οικοσύστημα του Ολύμπου, η βιολογική γεωργία, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική κ.α.

Συνολικά, μέχρι σήμερα επισκέφτηκαν το ΚΠΕ περίπου 8.000 μαθητές και 2.000 ενήλικοι (εκπαιδευτικοί και λοιποί πολίτες).

Από φέτος, με νέα διοίκηση μπαίνει σε μια νέα πορεία εξέλιξης και δημιουργίας στο χώρο της εκπαίδευσης και είναι ανοιχτό σε ιδέες, συνεργασίες και προτάσεις από άτομα, συλλόγους και φορείς».

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Τέλος πραγματοποιήθηκε βράβευση αφισών με θέμα: «Περιβαλλοντικές Δράσεις στο Κοινωνικό Σχολείο», που δημιούργησαν μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2014-2015. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν με ειδικούς επαίνους και βιβλία για τις σχολικές τους βιβλιοθήκες οι εξής μαθητές: Ε΄ Τάξη - Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού Ελασσόνας, Άγγελος Τζήκας-Κωνσταντίνος Λογοθέτης, μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Χρυσούλα Μερτέκη μαθήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, Φανή Πετρίκη-Χριστίνα Μπέη-Μαρία Βαρσάμη μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα και Δέσποινα Χριστώνη μαθήτρια του 43ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass