Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

«Είναι ωραίος τύπος, άνετα κάνεις παρέα μαζί του»

* Οι εντυπώσεις του από τον Αμερικανό πρόεδρο και ο διάλογος με τον φημισμένο Pete Souza, τον προσωπικό φωτογράφο του Μπ. Ομπάμα, προχθές στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσίευση: 17 Νοε 2016 12:00

ΑΘΗΝΑ, Του ανταποκριτή μας Γιώργου Μακρή

Στο επίσημο δείπνο όταν ένας ηγέτης επισκέπτεται μια χώρα τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι καλύπτουν μόνο τις ομιλίες (προσφώνηση – αντιφώνηση) των δύο ηγετών στην αρχή.

Προχθές βράδυ, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο κανόνας παραβιάστηκε για χάρη του Pete Souza, του επικεφαλής των προσωπικών φωτογράφων του Αμερικανού προέδρου.

Καθώς η αμερικανική πλευρά ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στον φωτογράφο του Λευκού Οίκου, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας αποφάσισε να εισέλθει μαζί του κι ένας Έλληνας. Κι ο κλήρος έπεσε στον Λαρισαίο φωτογράφο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Αλέξανδρο Μπελτέ, ο οποίος στα 19 χρόνια που εργάζεται στο ΑΠΕ έχει ένα πλούσιο βιογραφικό καλύπτοντας μεταξύ άλλων και τις επισκέψεις στην Αθήνα πολλών ξένων ηγετών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Μία ώρα περίπου αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και ξεκίνησε το δείπνο, ακριβώς πριν σερβιριστεί το επιδόρπιο, οι δύο φωτογράφοι εισήλθαν στην αίθουσα και φωτογράφησαν (ο Pete Souza τράβηξε και βίντεο που «ανέβασε» στο instagram) την παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής η οποία συνοδεία πιάνου τραγούδησε τέσσερα τραγούδια, δύο ελληνικά και δύο αμερικανικά: το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» (εντάχθηκε στο πρόγραμμα, στοχευμένη αναφορά στην Κύπρο) του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στα αγγλικά το «Imagine» και το «Sound of Silence». Ευθύς αμέσως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησαν και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά.

Στη συνέχεια οι δύο φωτογράφοι εξήλθαν της αίθουσας, ανέμεναν περίπου 20 λεπτά ώσπου να σερβιριστεί το επιδόρπιο, και στο τέλος του δείπνου φωτογράφησαν τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τις νέες του Λυκείου Ελληνίδων, οι οποίες ενδεδυμένες με παραδοσιακές στολές ήταν παρατεταγμένες στην είσοδο της αίθουσας. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτησε μάλιστα διά χειραψίας τους πάντες, ενώ στις γραμματείς του Προεδρικού Μεγάρου είπε πόσο σημαντική θεωρεί τη δουλειά τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ, ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΛΟΓΟ

«Είναι ωραίος τύπος, άνετα κάνεις παρέα μαζί του», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξανδρου Μπελτέ στην «Ε» για το πώς του φάνηκε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Έδειχνε κουρασμένος από το υπερατλαντικό ταξίδι καθώς και ότι τον έχει επηρεάσει η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, έχει αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό χάρισμα, ωραίο λόγο, είναι ευχάριστος, κοινωνικός, τον χαρακτηρίζει η ευγένεια. Μόλις χαμογελά φαίνεται σαν να λάμπουν όλοι γύρω του. Δεν το έχουν όλοι οι ηγέτες αυτό. Για παράδειγμα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που ήλθε φέτος στην Ελλάδα και κάλυψα την επίσκεψή του, δεν το έχει», επισήμανε ο Λαρισαίος φωτογράφος.

Ο Αλέξανδρος Μπελτές είπε στην «Ε» και το τι συζήτησε με τον φωτογράφο του Λευκού Οίκου το χρονικό διάστημα που περίμεναν μέχρι να τους ειδοποιήσουν να εισέλθουν στην αίθουσα του δείπνου. «Μιλήσαμε για το πώς είναι να φωτογραφίζεις τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Για τον Μπαράκ Ομπάμα μού είπε χαρακτηριστικά πως “με το που αρχίζει να κινείται, σου δίνει καταπληκτικές εικόνες”».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ

Ο Pete Souza συγκαταλέγεται στους πλέον γνωστούς φωτογράφους παγκοσμίως όχι μόνο λόγω της θέσης του ως επικεφαλής των φωτογράφων του προέδρου των ΗΠΑ αλλά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον φακό εστιάζοντας στις ανθρώπινες στιγμές. Εκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα διετέλεσε προσωπικός φωτογράφος του Ρόναλντ Ρέηγκαν, ενώ δίδαξε φωτο-δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Οχάιο. Οι φωτογραφίες του από τη θητεία του Ρέηγκαν και από την άνοδο του Ομπάμα στην εξουσία έχουν εκδοθεί σε βιβλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass