ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ζητώ ψήφο για δυναμικό και μάχιμο Τεχνικό Επιμελητήριο

* Ο επικεφαλής της ΔΚΜ παρουσιάζει τις θέσεις της παράταξής του

Δημοσίευση: 19 Νοε 2016 12:57

«Με γνώμονα την ειλικρίνεια απέναντι σε κάθε συνάδελφο, ζητώ τη στήριξη όλων των ψηφοδελτίων μας, αλλά και στήριξη της δικής μου υποψηφιότητας σε αυτές τις εκλογές και τη συμμετοχή όλων των μηχανικών, τόσο την ημέρα των εκλογών, όσο και μετέπειτα σε αυτήν την προσπάθεια.

Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει και είμαι πεπεισμένος ότι ενωμένοι οι μηχανικοί μπορούν να δώσουν λύσεις, με ένα δυναμικό και μάχιμο Τεχνικό Επιμελητήριο».

Αυτό το μήνυμα στέλνει με συνέντευξή του στην «Ε» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, με τη ΔΚΜ Νίκος Παπαγεωργίου, μία μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στον δυναμικό χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο 40χρονος μηχανικός, που αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ το 2000 ανοίγει τα χαρτιά του και μας παρουσιάζει τις θέσεις του.

Κύριε Παπαγεωργίου ποιος ο λόγος που κατέρχεστε υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας;

Ασχολούμαι με τα κοινά στο Τεχνικό Επιμελητήριο από το 2006. Συγκεκριμένα από το 2006 έως σήμερα είμαι αιρετό μέλος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Τα τελευταία 5 χρόνια έχω την τιμή να είμαι ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, όπου εκεί έγινε μία πραγματική προσπάθεια αναμόρφωσης και ανάδειξής του. Η θητεία μου έχει χαρακτηριστεί από πολλή δουλειά και πολλές νίκες για τα εργασιακά μας δικαιώματα, πολλές βελτιώσεις στην εργασιακή μας καθημερινότητα, εκσυγχρονισμό, οργάνωση και ενημέρωση. Την πείρα μου αυτή και την όρεξή μου για δουλειά θέλω να τη χρησιμοποιήσω και στο ΤΕΕ.

Ήταν συνειδητή η απόφαση να κατέλθετε υποψήφιος πρόεδρος, με την ΔΚΜ;

Είμαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας- μηχανικός, όπου η κρίση με χτύπησε πάνω στην πιο παραγωγική μου ηλικία. Είμαι και εγώ ένας μηχανικός που σκέφτηκε πολλές φορές να τα παρατήσει και να αναζητήσει το μέλλον του στο εξωτερικό. Είμαι ένας μηχανικός που δυσκολεύτηκε πολλές φορές να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Ένας μηχανικός, σαν όλους τους άλλους, που μάχεται καθημερινά για την επιβίωση. Επειδή όμως δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει εύκολα, αποφάσισα να κάνω κάτι για να μπορέσω να ελπίζω στην ανάπτυξη. Είμαι 40 χρονών και θέλω να παλέψω όχι μόνο για το μέλλον μου, αλλά για το μέλλον όλου του κλάδου.

Γιατί πρέπει όλοι να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές:

Κάθε μέρα που περνά γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό πως το αντίδοτο σε αυτή την κρίση είναι η ανάκαμψη μέσω των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Και η ανάπτυξη περνάει μέσα από τους μηχανικούς και το Τ.Ε.Ε.. Για αυτόν τον λόγο, θεωρώ πως η συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτές τις εκλογές είναι επιτακτική. Η αδιαφορία δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης.

Κατά την προεκλογική περίοδο, εστιάσατε τον αγώνα σας σε συγκεκριμένους τομείς. Ποιοι είναι αυτοί;

Οι προτάσεις μας για τη λειτουργία του τμήματος, για τα ενεργειακά, για την κοινωνία, για το ασφαλιστικό μας ταμείο, για τους ανέργους και τους νέους μηχανικούς για τα επαγγελματικά δικαιώματα, για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα οριοθετούν μία ρεαλιστική πορεία ανάπτυξης και τόνωσης της απασχόλησης με ένα Τ.Ε.Ε. δίπλα στον Μηχανικό και την Κοινωνία. Όποιος θέλει να τις μελετήσει διεξοδικά και να έχει επιχειρήματα για την ψήφο στην παράταξή μας, τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, μπορεί να τις αναζητήσει στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass