Ποιοί "έφυγαν" μέσα στο 2016

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2016 12:30

Έφυγαν

•             Φτωχότερο είναι από την ανατολή του 2016 το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο Ελασσονίτης «κέρβερος» των γηπέδων – ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Π.Ο. Ελασσόνας, της ΑΕΛ, του Α.Ο. Τρικάλων, της Α.Ε.Κ., και άλλων ομάδων, Γιώργος Σιδερόπουλος, σε ηλικία 67 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή… μόλις λίγα λεπτά πριν φύγει το 2015.

•             Μια σημαντική απώλεια θρηνεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, με τον αιφνίδιο θάνατο του διευθυντή του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας (ΕΠΑΛ), Τριαντάφυλλου Δελλή. Ο οποίος, ετοιμαζόταν με τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους στην Κομοτηνή - όπου οι κοπέλες είναι πρωτοετείς φοιτήτριες - και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε στο έδαφος, χωρίς κανείς να προλάβει να τον βοηθήσει.

•             Σε ηλικία 49 ετών έφυγε ξαφνικά στις 21 Ιανουαρίου από τη ζωή ο Κώστας Μουστάκας. Καταγόμενος από το Συκούριο, ήταν στέλεχος της ΝΔ Λάρισας καθώς είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

•             Έφυγε από τη ζωή στις αρχές Φεβρουαρίου σε ηλικία 75 ετών ο Πολίτης Γ. Δάρτζαλης και όσοι τον γνώριζαν θα θυμούνται πως κυρίως ήταν ένας Πολίτης που δεν σταματούσε να αγωνιά για τον τόπο του.Όχι για τον ίδιο αλλά για τις μελλοντικές γενιές. Σκεπτόμενος.

•             «Εφυγε» στις 11 Φεβρουαρίου μια από τις πλέον γνώριμες και αγαπητές φυσιογνωμίες του Τυρνάβου ο σιδηρουργός – καροποιός, ο μάστορας, όπως τον αποκαλούσαν όλοι Χρήστος Ντίμος σε ηλικία 83 ετών.

•             Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου ο Τυρναβίτης δικηγόρος, Χρήστος Παπαγιάννης του Ιωάννη.

•             Δεν άντεξε τελικά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα 3 τελευταία χρόνια κι έφυγε στις 11 Μαρτίου από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών ο Γιώργος Αλεξίου. Γνωστός στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο ως ιδιοκτήτης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αλεξίου σε Λάρισα (οδός Φαρσάλων) και Νίκαια, αλλά και για την πλούσια αθλητική και κοινωνική δράση που είχε αναπτύξει.

•             Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον λογιστή, μάχιμο συνδικαλιστή του κλάδου των φοροτεχνικών Γιώργο Καρκαντό, ο οποίος απεβίωσε στις 20 Ιουνίου σε ηλικία 56 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

•             Σε υψόμετρο 2.000 μέτρων «έσβησε» το μεσημέρι της 3ης Ιουλίου ο 63χρονος καρδιολόγος από την Ελασσόνα Περικλής Νικ. Γαλλής. Ο άτυχος γιατρός είχε πάει με την αδελφή του προκειμένου να μαζέψουν τσάι και ξεψύχησε στην περιοχή «Στέρνα», μια απόσταση δύο ωρών με τα πόδια, από το Πύθειο όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του.

•             «Έφυγε» ξαφνικά στις 10 Ιουλίου σε ηλικία 58 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας, που ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης της «Ελευθερίας».

•             «Έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της 15ης Ιουλίου, σε ηλικία 77 ετών, ο Ελασσονίτης συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πολυγραφότατος ιστορικός, ερευνητής και συγγραφέας Γρηγόρης Βέλκος.

•             Θλίψη και συγκίνηση στον Δρυμό Ελασσόνας και στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος, που αποχαιρέτησαν στις 22 Ιουλίου ένα δικό τους «τέκνο», τον ιερέα π. Ανδρόνικο Αργυρίου. Ο «κοιμηθείς» ιερέας «έφυγε» ξαφνικά, σε ηλικία 77 ετών, από οξύ καρδιακό επεισόδιο. Ο παπα – Ανδρόνικος μετά τον Εσπερινό, είχε ήδη επιστρέψει στο σπίτι του από την απογευματινή του βόλτα στο χωριό. Αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και ενώ μεταφερόταν στο Κ.Υ. Ελασσόνας, «έσβησε».

•             Σε ηλικία μόλις 45 ετών απεβίωσε 31 Ιουλίου ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδας Παναγιώτης Νικ. Βασιλείου.

•             Πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 83 ετών ο Λαρισαίος γεωπόνος Αχιλλέας Ζαφειρίου, που υπήρξε ένας από τους πιο ακούραστους και ανιδιοτελείς επιστήμονες, αφιέρωσε τη ζωή του στη θεσσαλική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, ενώ με την επιστημονική του κατάρτιση και το σπάνιο ήθος του αναδείχθηκε σε υποδειγματικό δάσκαλο για χιλιάδες απόφοιτους της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας.

•             Συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα, στη Μαγούλα (τόπο καταγωγής του) και στη γύρω περιοχή προκάλεσε στις 23 Σεπτεμβρίου ο αιφνίδιος θάνατος του 64χρονου γνωστού οπωροπώλη – αγρότη της Ελασσόνας Νίκο Τσιουμάνη, που απεβίωσε, την ώρα που βρισκόταν στο κτήμα – «μποστάνι» του.

* Πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου σε ηλικία 80 ετών ο Κωνσταντίνος Μπουρνάκας, που υπηρέτησε επί 35 έτη από τη θέση του γραμματέα την Κοινότητα Μαρμαρίνης – του Δήμου σήμερα Αγιάς – και για μια τετραετία από το 1995 ως το 1998 από τη θέση του κοινοτάρχη. Την περίοδο 2003 – 2004, κι ενώ η Μαρμαρίνη είχε περάσει διοικητικά στον τότε Καποδιστριακό Δήμο Λακέρειας, διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λακέρειας (επί δημαρχίας Κυριάκου Πατσά).

•             Χτυπημένος από τον καρκίνο έφυγε στις 5 Οκτωβρίου από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών ο εκ των ιδιοκτητών του «Τράβελ Στοπ» και για πολλά χρόνια ταμίας στο Σωματείο Εστιατόρων Ψητοπωλών νομού Λάρισας Ιωάννης Παράσχης, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει το «Τράβελ Στοπ», επί της τότε εθνικής οδού, σε στέκι γνωστών ταξιδιωτών και επιφανών Λαρισαίων παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

•             Την τελευταία του πνοή στο γήπεδο άφησε το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου ο 32χρονος Λαρισαίος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του

«Μαρίνου Αντύπα», ομάδας που αγωνίζεται στη Γ’ τοπική ερασιτεχνική κατηγορία, Δημήτρης Ζαχείλας, κατά τη διάρκεια προπόνησης υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέρρευσε στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας».

•             «Έφυγε» στις 2 Νοεμβρίου από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ένας από τους πρωτοπόρους της λαρισινής αθλητικής δημοσιογραφίας ο Κώστας Μπετχαβές, που άφησε το στίγμα του κυρίως με το ρεπορτάζ

της ΑΕΛ με το οποίο ασχολείτο από την πρώτη μέρα της ίδρυσής

της.

•             Σε ηλικία 57 ετών «έφυγε» το πρωί της 11ης Νοεμβρίου ο Λαρισαίος δικηγόρος Στέλιος Κρίκης, σκορπίζοντας θλίψη στον επαγγελματικό του κλάδο αλλά και σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, καθώς ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο που ξεχώριζε για τη μαχητική δικηγορία που ασκούσε από το 1990.

•             Την τελευταία του πνοή άφησε στις 20 Νοεμβρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Στέλιος Πούσιος σε ηλικία 79 ετών.

•             Πέθανε ξαφνικά το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου από   ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 72 ετών, ο γνωστός Αμπελωνίτης επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης σούπερ – μάρκετ Γιώργος Μ. Δεληζώνας.

•             Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 51 ετών και μετά από πολυήμερη   νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στις 5 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Γιαννακούλης, ιδιοκτήτης καφενείου – ουζερί στην Ανάβρα Αγιάς

•             Ο επί μακρόν πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας Παναγιώτης Παπαθανασίου και πατέρας της σοπράνο Μυρτώς «έφυγε» το βράδυ των Χριστουγέννων σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη από την πολυετή και πολυσχιδή δράση του ιδίως στη χορωδιακή μουσική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass