Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Βρισκόμαστε σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο!!!

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2017 22:30

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκιουλέκας με συνέντευξή του στην «ΕτΔ», κατά την οποία επισημαίνει πως η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν πλέον να προσφέρουν στη χώρα οι δυο κυβερνητικοί εταίροι είναι να προκηρύξουν άμεσα πρόωρες εκλογές!

Ο πρώην υπουργός τονίζει πως «μόνο έτσι θα αλλάξει η σημερινή πολιτική φοροεπιδρομών και θα ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της απέναντι στους εταίρους της στην Ε.Ε. την οποία έχει χάσει από την εποχή του Βαρουφάκη»!

Παράλληλα, δηλώνει απαισιόδοξος ότι θα είναι θετικό το αποτέλεσμα του νέου Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου, λόγω της «ανικανότητας των κυβερνώντων», γεγονός που «μπορεί οποτεδήποτε να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις»!

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

* Ποιες είναι κατά την άποψή σας οι συνέπειες του ελληνικού «ναυαγίου» στο Γιούρογκρουπ της 22ας Μαΐου και τι μπορεί να προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση από το επόμενο συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις 15 Ιουνίου;

-Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έδωσαν στους δανειστές τα πάντα και δεν πήραν τίποτα απολύτως! Η ανικανότητά τους είναι απερίγραπτη! Χρέωσαν στον ελληνικό λαό ένα τέταρτο πολύ σκληρό μνημόνιο για να πάρουν μια υπόσχεση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους η οποία να θυμίσω ότι εκκρεμεί από τον Νοέμβριο του 2012! Είναι παταγώδης η αποτυχία τους! Ελπίζουμε ότι στο Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου θα πάνε όλα καλά για τη χώρα και τον λαό μας, όμως οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας να πάρει κάτι σημαντικό η Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους της. Η κυβέρνηση καθυστέρησε πολύ στις διαπραγματεύσεις και φτάσαμε κοντά στις γερμανικές εκλογές, μια περίοδο όπου πολύ δύσκολα θα δεχθεί η Γερμανία να αναλάβει το όποιο κόστος για τη διευθέτηση του χρέους μας. Αυτή η εποχή δεν είναι καθόλου καλή - κάτι που το λέγαμε από την αρχή – για να διαπραγματευτούμε με τους Γερμανούς.

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

* Πώς σχολιάζετε την «πρόταση» του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ότι εάν η Ελλάδα θέλει τη ρύθμιση του χρέους της θα πρέπει να υπογράψει νέο μνημόνιο;

-Είναι εξωπραγματική, όσο και εξωφρενική! Τον επόμενο χρόνο, το 2018 δηλαδή, ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα και ήδη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε στη Βουλή την υλοποίηση ενός τετάρτου μνημονίου με μέτρα που θα ισχύσουν μετά το 2019!

Η χώρα μας έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και με το παραπάνω! Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για νέες δεσμεύσεις και θυσίες! Οι εταίροι μας στην Ε.Ε. κακώς και εντελώς άδικα, δεν προχωρούν στη ρύθμιση του χρέους… Ωστόσο, το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε! Η σημερινή κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έδειξαν ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και αυτή τη στιγμή θα πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες εάν έκαναν άμεσα εκλογές! Έτσι μόνο θα αλλάξει η σημερινή πολιτική των φοροεπιδρομών που οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση και η Ελλάδα θα ανακτήσει την αξιοπιστία της έναντι των εταίρων της στην Ε.Ε. η οποία έχει χαθεί από την εποχή του Βαρουφάκη!

* Πώς είναι δυνατόν ν’ αλλάξει η Ν.Δ. τα ήδη ψηφισμένα στη Βουλή σκληρά μέτρα, εφόσον κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές;

-Οι δανειστές είναι οι ίδιοι που ήταν και πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε η Ν.Δ. όντας στην κυβέρνηση, είχαμε καταφέρει να επιτύχουμε μείωση κατά 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις ασφαλιστικές εισφορές και είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης!

Επιτέλους ο μύθος ότι οι δανειστές υπαγορεύουν τα μέτρα θα πρέπει να αποκατασταθεί από την αλήθεια… Οι δανειστές βάζουν τους στόχους! Τα μέτρα τα επιλέγει η κάθε κυβέρνηση. Εάν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λόγω της ανικανότητάς τους έχουν καταφύγει σε μία πρωτοφανή φοροεπιδρομή - αυτά τα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησής τους - εναντίον του ελληνικού λαού, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος και άλλος δρόμος για να φτάσουμε στα ίδια αποτελέσματα!

Η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία είχαν και αυτές μνημόνια όπως και η Ελλάδα, αλλά κατάφεραν και βγήκαν, άρα και εμείς μπορούσαμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Το αφήγημα που προσπαθεί να «περάσει» στην ελληνική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι αφού δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να κάνει κάτι, δεν μπορεί κανένας, είναι απατηλό και ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός βρίσκει ολοένα και λιγότερους αποδέκτες.

Εμείς στη Ν.Δ. έχουμε πει από την αρχή ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο που οδηγεί μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, με ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, στο να προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τη φοροκαταιγίδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να βρούμε τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα, μέσα από την αναπτυξιακή και την επενδυτική διαδικασία. Αυτός είναι ο άλλος δρόμος που η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθούσε με εμφανή αποτελέσματα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα ακολουθήσει!

Η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Τόμσεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τους οποίους τότε διαπραγματευόμασταν και είχαμε καταφέρει σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα μειώνοντας φόρους και εισφορές!

Βεβαίως και μπορούμε να αλλάξουμε τα μέτρα, τη συνταγή, εάν πείσουμε – και αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεχείς διεθνείς επαφές – ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, αυτός των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων. Οι Ελληνες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι μόνο αυτός θα μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ

* Παραμένει επίκαιρο το αίτημα της Ν.Δ. για πρόωρες εθνικές εκλογές στη χώρα;

-Για μας οι εκλογές δεν είναι ούτε αφήγημα, ούτε πολιτικό πρόγραμμα. Είναι η ανάγκη για να περάσουμε από τη μια κατάσταση στην άλλη. Βεβαίως δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε, αλλά συνεχίζουμε να τις ζητάμε θεωρώντας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι ανίκανες κυβερνήσεις αντικαθίστανται από άλλες ικανές.

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο! Πιστεύω πως εκλογές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή στη χώρα!Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του έφερε και το τέταρτο αχρείαστο μνημόνιο - μετά το τρίτο του 2015 - χρεώνοντας δυσβάστακτα βάρη στον ελληνικό λαό, θεωρώ πως από το προσεχές φθινόπωρο οποτεδήποτε μπορεί να γίνουν εκλογές! Εμείς από την πλευρά μας στη Ν.Δ. είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και έτσι πρέπει να γίνεται με μια παράταξη η οποία κυβέρνησε τον τόπο και αγωνίζεται να τον ξανακυβερνήσει με τη βοήθεια του Θεού και βεβαίως με την ψήφο του ελληνικού λαού.

* Υπάρχουν διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό της Ν.Δ. αναφορικά με τη στρατηγική που ακολουθεί μέχρι τώρα η ηγεσία της;

-Η Ν.Δ. έχει ξεκινήσει ήδη την πορεία προς την κοινωνία και τον λαό για να καρπωθεί τη θετική ψήφο του και όχι μόνο την αποδοκιμασία προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διότι θέλουμε τους Ελληνες δίπλα μας, κοντά μας, όχι μόνο πριν, αλλά και μετά τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Με απόλυτη βεβαιότητα τονίζω ότι στη Ν.Δ. δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα ενότητας και το λέω αυτό ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της με την ευθύνη που μου αναλογεί και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Ν.Δ. πέρα από τους αρχηγούς που κατά καιρούς τη διοίκησαν, έχει σε υψηλότατα επίπεδα, τις αξίες και τις αρχές που ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής χρησιμοποίησε ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία της.

Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ

* Ως αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. ποια είναι η άποψή σας για την απλή αναλογική στις εκλογές και για τις ριζικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για την αυτοδιοίκηση;

-Θα πρέπει πρώτα να δούμε τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθούμε. Ωστόσο πιστεύουμε ότι όλα αυτά, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε βιώσιμα σχήματα. Είτε μιλάμε για την αυτοδιοίκηση, ή για την κεντρική πολιτική σκηνή, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι να μπορούν να αναδεικνύονται ικανές κυβερνήσεις, ή ικανές διοικήσεις σε επίπεδο περιφέρειας ή Δήμων, προκειμένου να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, να μην ταλαιπωρούνται σε μια ατέρμονη διαδικασία συνεχών εκλογών. Να υπάρχει δηλαδή ευχέρεια ανάδειξης είτε, αυτοδύναμα, ή μέσω συνεργασίας, κυβερνήσεων που να μπορούν να διοικήσουν τη χώρα ιδιαίτερα σε πολύ δύσκολες περιόδους! Πολύ φοβάμαι ότι αυτά που πιστεύουν για την αυτοδιοίκηση και για την κεντρική πολιτική σκηνή οι σημερινοί κυβερνώντες, θα μας οδηγήσουν - εάν ποτέ χρειαστεί να εφαρμοστούν – σε μια ατέρμονη διαδικασία. Εμείς ως Ν.Δ. έχουμε πάρει θέση γι’ αυτά και είπαμε πως σε ό,τι αφορά στις εθνικές εκλογές, επιδίωξή μας είναι ν’ αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο που έφεραν οι σημερινοί συνεταίροι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για να τον αλλάξουμε όμως χρειαζόμαστε μια ισχυρή πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές.

 

Συνέντευξη στον Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass