Ποσό 90.000 ευρώ σε αδύναμους Τρικαλινούς

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2017 23:05

ΤΡΙΚΑΛΑ

"Από αρχές Μαρτίου σταμάτησαν να λειτουργούν οι Κοινωνικές Δομές μέσω Προγραμμάτων, εκτός του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου. Ο Δήμος Τρικκαίων με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ξεκίνησε από 1/3/2017 να λειτουργεί τις Κοινωνικές Δομές με ιδίους πόρους. Ένα ποσό κοντά στα 90.000,00 ευρώ μέχρι 31/12/2017.

Με ρωτάτε αν υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς τα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Βεβαίως και υπάρχουν!". Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει στην "Ελευθερία της Δευτέρας", ο κ. Κωνσταντίνος Ψύχος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης Υπαίθρου, στον Δήμο Τρικκαίων. Ο κ. Ψύχος αναφέρεται και στο σημαντικό ζήτημα της λαϊκής αγοράς, λέγοντας πως "είμαστε σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς (παραγωγοί – έμποροι λαϊκής – Αστικό ΚΤΕΛ ) καθώς και με τους εμπόρους καταστημάτων που βρίσκονται στο χώρο γύρω από την λαϊκή αγορά". Αυτές τις μέρες, προσθέτει ο ίδιος, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση όπου ο κάθε πολίτης του Δήμου μας, θα μπορεί να εκφέρει την άποψή του.

Η συνέντευξη

* Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει στη μέχρι τώρα θητεία σας, για την εικόνα της φτώχειας στον Δήμο Τρικκαίων, καθώς είστε υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα προνοιακά επιδόματα;

- "Κυρία Κωστακοπούλου, βρίσκομαι στη θέση αυτή ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εμπορίου – Αγροτικής Ανάπτυξης Υπαίθρου, κοντά στους 3 μήνες. Η εικόνα που έχω στο διάστημα αυτό δεν έχει σοβαρές μεταβολές. Οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι περίπου 1.800 και των ΚΕΑ είναι κοντά στους 2.800".

* Μπορούμε να μιλάμε για αύξηση από μήνα σε μήνα των δικαιούχων; Τι έχετε να μας πείτε;

- "Το πρόβλημα παραμένει σοβαρό με τάσεις αυξητικές".

* Υπάρχουν νοικοκυριά που δεν διαθέτουν καν τα βασικά καταναλωτικά

αγαθά;

- "Θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι από 1/3/2017 σταμάτησαν να λειτουργούν οι Κοινωνικές Δομές μέσω Προγραμμάτων, εκτός του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου. Ο Δήμος Τρικκαίων με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ξεκίνησε από 1/3/2017 να λειτουργεί τις Κοινωνικές Δομές με ιδίους πόρους. Ένα ποσό κοντά στα 90.000,00 ευρώ μέχρι 31/12/2017. Με ρωτάτε αν υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς τα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Βεβαίως και υπάρχουν! Και αυτό σήμερα, είναι γνωστό σε όλους μας. Εμείς, ως Δήμος όπως και η εκκλησία ή ακόμη άλλοι Φιλανθρωπικοί Σύλλογοι, καθώς και μεμονωμένοι φιλάνθρωποι προσπαθούμε τουλάχιστον να φθάνουν στα σπίτια όλων αυτών των ανθρώπων τα βασικά καταναλωτικά αγαθά".

* Σε ποια φάση βρισκόμαστε με το θέμα της λαϊκής αγοράς; Τι σχεδιάζει η δημοτική αρχή για αυτό το θέμα;

- "Είμαστε σε καλό δρόμο! Σύντομα θα δημοπρατηθεί η διαμόρφωση της νησίδας. Είμαστε σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς (παραγωγοί – έμποροι λαϊκής – Αστικό ΚΤΕΛ ) καθώς και με τους εμπόρους καταστημάτων που βρίσκονται στον χώρο γύρω από τη λαϊκή αγορά. Αυτές τις μέρες θα βγει σε δημόσια διαβούλευση όπου ο κάθε πολίτης του Δήμου μας, θα μπορεί να εκφέρει την άποψή του. Πιστεύω ότι μέχρι τη δημοσίευση αυτής της συνέντευξης θα έχει γίνει η σχετική ανάρτηση για την διαβούλευση . Θα ήθελα εδώ να πω ότι προσδοκούμε να βγει ένα πολύ καλό έργο μέσα από αυτή την προσπάθεια! Λίγη υπομονή, και συγκαταβατικότητα από όλους χρειάζεται!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass