«Η ΝΔ χρειάζεται αυτοδυναμία με ισχυρό ποσοστό»

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2023 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιουν 2023 12:18

Η αυτοδυναμία, την οποία οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έδειξαν ξεκάθαρα πως επιθυμούν, πρέπει να επαναβεβαιωθεί, για να μην μπλέξουμε στην περιπέτεια της τρίτης κάλπης, δηλώνει η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλλα Μπίζιου, καλώντας τους Λαρισαίους ψηφοφόρους να μην εφησυχαστούν.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή συμμετοχή που θα επαναεπιβεβαιώσει το αποτέλεσμα του Μαΐου, ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες» τονίζει η κα Μπίζιου και σε συνέντευξή της στην «Ε» σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, απαντά για το ενδεχόμενο συνεργασιών του κόμματός της και δίνει τις δικές της ερμηνείες για την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι χώρες δεν προχωράνε μπροστά με θυμό, με τοξικότητα και με συνθήματα…» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά…

* Κυρία Μπίζιου, το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αποτέλεσε πραγματική έκπληξη, με τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ να φθάνει στις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Το περιμένατε;
- Θα έλεγα ψέματα αν σας έλεγα ότι το είχα προβλέψει. Ναι ήλπιζα, ναι το ευχόμουν, ναι ήθελα να πιστεύω ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν το έργο μας και θα πιστέψουν στο πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Είχα πει σε συνέντευξή μου πριν τις εκλογές ότι οι ψηφοφόροι θα κρίνουν και θα συγκρίνουν. Θα συγκρίνουν έργα και αποτελέσματα, αλλά και ιδεολογίες και αξιακά συστήματα. Θα αναλογιστούν την οικονομία, τη φορολογική μας πολιτική, αλλά και την προσέγγισή μας στα θέματα της παιδείας, του μεταναστευτικού, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής. Και αν το κάνουν αυτό, τότε το συμπέρασμα θα είναι συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

* Και τι σημαίνει αυτό; Πώς το μεταφράζετε;
- Αυτό που δείχνει το αποτέλεσμα είναι πως οι πολίτες αποδοκιμάζουν την τοξικότητα, αποδοκιμάζουν τον κενό και συνθηματικό λόγο. Θέλουν θετικό αφήγημα, προοπτική και ελπίδα. Θέλουν δέσμευση, συνέπεια και ευθύνη. Θέλουν κοστολογημένες προτάσεις. Θέλουν πολιτικούς που αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων και των έργων τους. Και η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η συνέπεια με την οποία η Κυβέρνηση εφάρμοσε το πρόγραμμα του 2019, η αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων, η στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών όταν το είχαν ανάγκη, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, στην παιδεία, στο ασφαλιστικό, η ανάκτηση του διεθνούς κύρους της χώρας εκτιμήθηκαν και επιβραβεύθηκαν από τους Έλληνες. Ο κόσμος βλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει όραμα για τη χώρα, έχει κατεύθυνση και έχει τον τρόπο και τη βούληση να το κάνει πράξη. Το απέδειξε τέσσερα χρόνια, δεν κοροϊδέψαμε, δεν εξαπατήσαμε. Με τη Νέα Δημοκρατία οι ψηφοφόροι ξέρουν ότι τα προγράμματα και οι προεκλογικές δεσμεύσεις γίνονται πραγματικότητα.

* Μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου απομακρύνεται ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο συνεργασιών;
- Ο στόχος για τη Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι η αυτοδυναμία. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Το αντίθετο θα έλεγα. Το μήνυμα της προηγούμενης κάλπης ήταν η αυτοδύναμη σταθερή διακυβέρνηση. Το ποσοστό που οι πολίτες έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία αυτό δείχνει.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε στις εκλογές. Πώς το εξηγείτε;
- Είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε μέσα σε μια συγκεκριμένη συγκυρία. Οι Έλληνες, ταλαιπωρημένοι από τα μνημόνια, έψαχναν να εκφράσουν την αντίδρασή τους και γιατί όχι και την οργή τους. Αυτό, όμως, ήταν κάτι εφήμερο. Οι χώρες δεν προχωράνε μπροστά με θυμό, με τοξικότητα και με συνθήματα. Τώρα έχουμε μπει σε μια άλλη εποχή, της κανονικότητας, της προόδου, της ευημερίας. Οι πολίτες θέλουν πολιτικούς που ξέρουν να δίνουν λύσεις στα προβλήματά τους. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα έχουμε κατακτήσει όλα και για όλους, αλλά οι πολίτες θέλουν αυτήν την κατεύθυνση, αυτές τις πολιτικές. Και ας μην ξεχνάμε τον ιδεολογικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθεται στις επενδύσεις, στην οικονομική ανάπτυξη και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Νέα Δημοκρατία προσφέρει ελπίδα και προοπτική και πάνω από όλα προσφέρει αλήθεια και συνέπεια. Ο Έλληνας δεν ξέχασε πόσα υποσχέθηκε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και τι τελικά πραγματοποίησε. Οι πολίτες έκριναν την αξιοπιστία των κομμάτων, τη συνέπεια λόγων και έργων.

* Σε λίγες ημέρες έχουμε και πάλι ραντεβού με τις κάλπες…
- Ναι και το αποτέλεσμα αυτής της κάλπης θα κρίνει για μία ακόμα φορά το μέλλον μας. Το μεγάλο ποσοστό της 21ης Μαΐου δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η όποια διαφορά μας από το δεύτερο κόμμα μηδενίζεται και ξεκινάμε από την αρχή. Δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα. Για να πετύχουμε την αυτοδυναμία χρειαζόμαστε καινούργιες ψήφους και φυσικά ένα ισχυρό ποσοστό.
Η αυτοδυναμία, την οποία οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έδειξαν ξεκάθαρα πως επιθυμούν, πρέπει να επαναβεβαιωθεί. Για να μην μπλέξουμε στην περιπέτεια της τρίτης κάλπης. Είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή συμμετοχή που θα επαναεπιβεβαιώσει το αποτέλεσμα του Μαΐου, ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες. Από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του εφησυχασμού. Προς τα στελέχη του κόμματος, αλλά και τους ψηφοφόρους. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι εκλογές ξεκινούν από την αρχή. Θέλουμε την ψήφο των συμπολιτών μας. Για να συνεχίσουμε όσα ξεκινήσαμε, για να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Η Ελλάδα κοιτάζει μόνο μπροστά. Με τόλμη και σταθερότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass