«Με ενδιαφέρουν οι πολιτικές, όχι τα κόμματα...»

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ, ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2023 11:13 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Σεπ 2023 11:27

«Όσον αφορά την Περιφέρεια εγκαινιάζω με την υποψηφιότητά μου μια πολιτική δέσμευση, που τη θέλω μακρόχρονη, συναινετική και δημιουργική. Διαθέτω μεγάλο απόθεμα γνώσεων, πολιτική εμπειρία και έχω υπερβεί προ πολλού τις κομματικές γραμμές. Με ενδιαφέρουν οι πολιτικές όχι τα κόμματα» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημ. Κουρέτα, Νίκος Ράπτης.
Ο διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου εξηγεί την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος σύμβουλος στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «ενεπλάκην στην τοπική αυτοδιοίκηση ακριβώς διότι στη Λάρισα με δένει μία απασχόληση υψηλών απαιτήσεων. Κύριο έργο μου είναι το σχολείο. Πριν κλείσει αυτή η δεκαετία, θα είναι σαφές σε όλους πως τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου είναι τα μόνα στην πόλη, και από τα πολύ λίγα στην Ελλάδα, που κοιτάζουν κατάματα τον 22ο αιώνα».
Ο κ. Ράπτης κάνει επίσης λόγο στα όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη περίοδο σχετικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων, αναφέροντας αυτούς που στάθηκαν δίπλα στο ιστορικό ιδιωτικό σχολείο και ποιοι επέλεξαν την ουδετερότητα. «Δίναμε επί δύο χρόνια δικαστικές μάχες εναντίον διαφόρων αντιπάλων, που επιβουλεύονταν τα σχολεία μας» σημειώνει, για να υπογραμμίσει πως «αρχικά, αντιμετωπίσαμε το «ρεσάλτο» μιας ομάδας μεγαλόσχημων παραγόντων της πόλης. Αυτοί επιχείρησαν να αξιοποιήσουν την αδυναμία στην οποία είχε περιέλθει η θεία μου Μαίρη Ράπτου, προκειμένου να ιδιοποιηθούν το σχολείο».

Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Ράπτη έχει ως εξής:

* Τα σχολεία Μ.Ν. Ράπτου απασχόλησαν πολύ την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Πώς ξεκινάει για εσάς η νέα χρονιά;
- «Δίναμε επί δύο χρόνια δικαστικές μάχες εναντίον διαφόρων αντιπάλων, που επιβουλεύονταν τα σχολεία μας. Αρχικά, αντιμετωπίσαμε το «ρεσάλτο» μιας ομάδας μεγαλόσχημων παραγόντων της πόλης. Αυτοί επιχείρησαν να αξιοποιήσουν την αδυναμία στην οποία είχε περιέλθει η θεία μου Μαίρη Ράπτου, προκειμένου να ιδιοποιηθούν το σχολείο. Η προσπάθειά τους κράτησε από τον Μάιο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.
Αποκρούστηκε από τις δικαστικές αποφάσεις που με αποκατέστησαν στη Διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων, αλλά και από τη σθεναρή στάση της αείμνηστης θείας μου, που εξεδίωξε κακήν-κακώς τους «σαλταδόρους», όπως τους είχα χαρακτηρίσει τότε. Στη συνέχεια, από τον Ιούνιο του 2022, αντιμετωπίσαμε την πρωτοφανή εκστρατεία του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να κλείσει το σχολείο μας! Κι αυτή η προσπάθεια όμως, προσέκρουσε στη σθεναρή αντίσταση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας -των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας και στις πολυάριθμες ευνοϊκές για εμάς δικαστικές αποφάσεις. Τελικά, αδειοδοτηθήκαμε κανονικά από το Υπουργείο Παιδείας λίγο πριν αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, τον Μάιο του 2023».

* Οπότε η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει κανονικά;
- «Το σχολικό έτος 2023-24 είναι για τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου το πρώτο στο οποίο δεν θα έχουμε τη φυσική παρουσία της αείμνηστης ιδρύτριας και εμπνευστού αυτού του Έργου, της Μαίρης Ν. Ράπτου. Θα διατηρήσουμε όμως ζωντανή τη μνήμη της, όχι με λόγια, αλλά με έργα. Το σχολείο αυτό ιδρύθηκε ως σχολείο αξιών, και έτσι θα συνεχίσει στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει φέτος. Μια που ήρθε η κουβέντα όμως, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουμε στο Ωδείο Λάρισας δύο βιβλία, εκδόσεις των Εκπαιδευτηρίων μας, προς τιμή της θείας μου, Μαίρης Ν. Ράπτου, αλλά και του παππού μου Νίκου Ράπτη, που υπήρξε ιατρός, αντιστασιακός και βουλευτής Λάρισας από το 1930 έως το 1960…».

* Έχετε εκφράσει πικρία για τη στάση των πολιτικών της Λάρισας στις περιπέτειες της τελευταίας διετίας…
- «Δεν είμαστε πια στην εποχή των παραπόνων. Τα αφήνουμε πίσω μας. Δράττομαι όμως της ευκαιρίας για να εκφράσω, για ακόμα μία φορά ευχαριστίες στους αιρετούς που μας βοήθησαν. Στον κ. Χρήστο Κέλλα, που επί μήνες έκανε παραστάσεις στην Αθήνα και επέμενε, εάν και για πολύ καιρό όλες οι πόρτες ήταν κλειστές! Στον κ. Βασίλη Κόκκαλη, που έθεσε το ζήτημα από το βήμα του Κοινοβουλίου και ενεργοποίησε υπέρ μας πολύτιμες δυνάμεις! Στον κ. Ντίνο Διαμάντο, που παρενέβη αυτοβούλως με το επιστημονικό του κύρος σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς!
Οι άλλοι αιρετοί επέλεξαν την ουδετερότητα σε αυτά τα γεγονότα. Πιθανότατα έκριναν πως είναι κρίσιμο για την πολιτική τους σταδιοδρομία να μην δημιουργήσουν προστριβές με τους ισχυρούς παράγοντες που μας επιβουλεύονταν. Με τη σιωπή τους βέβαια, αδιαφόρησαν έμπρακτα για την αναγκαστική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος που θα υφίσταντο χίλια διακόσια παιδιά, για την αναστάτωση που αυτό θα σήμαινε στις οικογένειές τους, για το ψωμί που θα έχαναν διακόσιες οικογένειες εργαζόμενων στο σχολείο μας. Ο καθένας φυσικά κρίνει ελεύθερα με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Και κρίνεται για αυτό».

* Να επισημάνουμε βέβαια, αυτά δεν τα λέτε ως ουδέτερος παρατηρητής, καθώς συμμετέχετε στις επερχόμενες εκλογές, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Δημήτρη Κουρέτα στη Λάρισα…
- «Ενεπλάκην στην τοπική αυτοδιοίκηση ακριβώς διότι στη Λάρισα με δένει μία απασχόληση υψηλών απαιτήσεων. Κύριο έργο μου είναι το σχολείο. Πριν κλείσει αυτή η δεκαετία, θα είναι σαφές σε όλους πως τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου είναι τα μόνα στην πόλη, και από τα πολύ λίγα στην Ελλάδα, που κοιτάζουν κατάματα τον 22ο αιώνα. Όσον αφορά την Περιφέρεια εγκαινιάζω με την υποψηφιότητά μου μια πολιτική δέσμευση, που τη θέλω μακρόχρονη, συναινετική και δημιουργική. Διαθέτω μεγάλο απόθεμα γνώσεων, πολιτική εμπειρία και έχω υπερβεί προ πολλού τις κομματικές γραμμές. Με ενδιαφέρουν οι πολιτικές, όχι τα κόμματα. Ως Λαρισαίος, Θεσσαλός και Έλληνας, νιώθω πως είμαστε πολύ λίγοι κι αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλα προβλήματα. Δεν κατανοώ γιατί είναι «πολιτικό» να ψάχνουμε με το μεγεθυντικό φακό τις διαφορές μας, αντί να αξιοποιούμε όλα εκείνα στα οποία συμφωνούμε και στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε και να συνδημιουργήσουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass