ΦΩΤΗΣ ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ:

Ζητώ την ψήφο των Λαρισαίων ως μία επιλογή προοπτικής και ελπίδας

Ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λάρισα που μας αξίζει», καθηγητής Οικονομικών Φώτης Τζατζάκης

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2023 10:32

Ο Φώτης Τζατζάκης είναι οικονομολόγος, καθηγητής Οικονομικών και Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων με πολυετή παρουσία στον χώρο της εκπαίδευσης, με σπουδαία επαγγελματική εμπειρία, με πλούσιες πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Κατέρχεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Θανάση Μαμάκου «Η Λάρισα που μας αξίζει» για δεύτερη φορά. «Η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα στις 8 Οκτωβρίου κυριαρχούν», όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Ε».

ΕΡ: Κύριε Τζατζάκη, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε κατά τη διάρκεια των περιοδειών σας στον Δήμο Λαρισαίων και ποια είναι τα συναισθήματα που σας διακατέχουν;
ΑΠ: Θα ξεκινήσω από τα συναισθήματα… Αισιοδοξία και πίστη για το νικηφόρο αποτέλεσμα, ικανοποίηση για την υποδοχή και αποδοχή του κόσμου, τόσο για το ρεαλιστικό πρόγραμμα που παρουσιάσαμε και τον ποιοτικό συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου, όσο και για το πρόσωπό μου. Αν και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και διάθεση την επαφή με τον κόσμο, από γειτονιά σε γειτονιά και από δημοτικό διαμέρισμα σε δημοτικό διαμέρισμα. Αυτή η επαφή με τον κόσμο με γεμίζει χαρά και ταυτόχρονα γεννά ευθύνες. Χαρά επειδή γνωρίζω ανθρώπους ενεργούς, αισιόδοξους, που αγαπούν τον τόπο τους και λόγω χαρακτήρα ταυτίζομαι γρήγορα μαζί τους. Ευθύνη επειδή γνωρίζω ότι δεν πρέπει να τους απογοητεύσω και θέλω να συνεχίσω να τους κοιτώ στα μάτια διαρκώς, μιας και στη Λάρισα, αν και μεγαλούπολη, οι κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις είναι διευρυμένες. Βέβαια, για εμένα προσωπικά αυτή η διαδικασία δεν ήταν πρωτόγνωρη, διότι όλα αυτά τα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και τα προηγούμενα ως ενεργός πολίτης, είχα μία συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπή επικοινωνία και συνεργασία με τον κόσμο. Οι περισσότεροι με γνωρίζουν και τους γνωρίζω, όπως γνωρίζω τα προβλήματα που δεν κατάφερε να λύσει η Δημοτική Αρχή του Απ. Καλογιάννη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, τα οποία η Δημοτική Αρχή του Θανάση Μαμάκου θα αξιοποιήσει, για να έχουμε τη «Λάρισα που μας αξίζει».
ΕΡ: Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Θανάση Μαμάκου, και η δική σας ως υποψήφιου συμβούλου στον Δήμο Λαρισαίων θεωρήθηκε αυτονόητη...
ΑΠ: Πράγματι. Ήμουν από τους πρώτους που ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Θανάση Μαμάκου και συμπορεύθηκα μαζί του. Με τον Θανάση, από την πρώτη στιγμή στα έδρανα της αντιπολίτευσης, είχαμε χημεία και χτίσαμε μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκτίμησης και σεβασμού. Συνεργαστήκαμε άψογα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και πλέον, πέρα από την πολιτική, έχουμε σφυρηλατήσει και μία ειλικρινή προσωπική σχέση. Είναι ένας νέος άνθρωπος, με μεγάλη όμως εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, με ένα όραμα ρεαλιστικό και ανθρώπινο για τη Λάρισα που μας αξίζει και αγαπάμε. Έχει έναν ακέραιο χαρακτήρα, εξαιρετικές ικανότητες, καταφέρνει να συνδυάζει ένα χαμηλό προφίλ με μία ηγετική φυσιογνωμία. Ένας άνθρωπος που ως Δήμαρχος σίγουρα θα οδηγήσει τη Λάρισα σε ακόμα καλύτερους δρόμους, σε ένα λαμπρό μέλλον. Γιατί το μέλλον δεν χαρίζεται, το μέλλον κατακτιέται. Και εμείς το πρόγραμμα που συντάξαμε μετά από διεξοδική διαβούλευση και συζήτηση με τους πολίτες το πιστεύουμε, μπορούμε να το υπηρετήσουμε και να το φέρουμε εις πέρας.
ΕΡ: Κατά την προεκλογική περίοδο, ασκήσατε σαν παράταξη έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή του Απόστολου Καλογιάννη, με αποκορύφωμα όλα όσα έγιναν κατά τις πρόσφατες πλημμύρες. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα σωστό;
ΑΠ: Προφανώς έχουν γίνει και σωστά, τα οποία και έχουμε υπερψηφίσει ως παράταξη τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή. Όμως, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, τα 9 αυτά χρόνια είχε στη διάθεσή της εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απλά διαχειρίστηκε και μάλιστα χωρίς όραμα, χωρίς συνεκτικό πλάνο, δρώντας αποσπασματικά με ανορθολογικό και, πολλές φορές, ψηφοθηρικό τρόπο, κατορθώνοντας, έτσι, αντί να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, να την επιδεινώσει! Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στη στάση της Δημοτικής Αρχής στα πρόσφατα θλιβερά πλημμυρικά γεγονότα. Πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή και ο κύριος Καλογιάννης απέτυχαν στην πρόληψη, αλλά και στη διαχείριση των συνεπειών. Η έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού ήταν εμφανής. Κορωνίδα και ενδεικτική της ταραχής που τους διακατείχε ήταν η αλήστου μνήμης ανακοίνωσή τους σχετικά με την αποστολή βοήθειας εκ μέρους του Δήμου Πέλλας!
ΕΡ: Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους Λαρισαίους ενόψει της προσέλευσής τους στις κάλπες;
ΑΠ: Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης με εκφράζει. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ένας άνθρωπος που αγαπά την πόλη του και θεωρεί ότι έχει ευθύνη για όσα γίνονται και δεν γίνονται σε αυτήν. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει κουράσει και έχει κουραστεί και η ίδια. Δεν μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα που θέλουμε. Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων μπορώ να κοιτώ στα μάτια τους συμπολίτες μου, γιατί μετέφερα τη φωνή και τις αγωνίες τους, αγωνιστικά, μακριά από σκοπιμότητες, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της πόλης και των δημοτών. Παράλληλα, τα 15 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα στον χώρο της εκπαίδευσης και η καθημερινή μου επαφή με χίλιους και πλέον μαθητές και τις οικογένειές τους έχει συμβάλει στο να γνωρίζω και να αφουγκράζομαι τις αγωνίες και τις ανησυχίες των δημοτών και κυρίως ποια πόλη θέλουν, ποια Λάρισα μας αξίζει!

ΕΡ: Και ο προσωπικός σας στόχος;
ΑΠ: Ο προσωπικός μου στόχος είναι να συμβάλω στη δημιουργική ανατροπή που μπορεί να φέρει η παράταξή μας με τον Θανάση Μαμάκο στο τιμόνι της πόλης. Θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου όντας πεπεισμένος ότι μπορώ να προσφέρω από όποια θέση ευθύνης μου ανατεθεί, στην πόλη και τους δημότες. Έχοντας ως εφόδια την αποτελεσματικότητα, τον προγραμματισμό, την αισιοδοξία και τη συνεχή δουλειά, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχω επιδείξει στον εργασιακό και κοινωνικό μου βίο, πιστεύω ότι μπορώ να συντελέσω στο να γίνει η ζωή των συμπολιτών μου καλύτερη. Ζητώ λοιπόν την ψήφο των Λαρισαίων ως μία επιλογή προοπτικής και ελπίδας!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass