Γιώργος Λαδόπουλος:

Η συγκυρία μάς οδηγεί να κάνουμε την κρίση ευκαιρία

Δηλώνει στην «Ε» ο περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 9:05

«Είναι και κάποιες αλυσίδες που μας δένουν με κάποιους ανθρώπους που δεν μπορεί τίποτα και ποτέ κανείς να τις κόψει. Είναι φτιαγμένες από τα υλικά «σε νοιάζομαι, σε πονάω, σε αγαπάω». Έτσι αισθάνομαι για τον τόπο μου και για τους συμπατριώτες μου στη Θεσσαλία. Αυτός είναι και ο λόγος που κατέρχομαι ξανά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος».


Αυτά δηλώνει στην «Ε» ο εντεταλμένος σύμβουλος Υδάτων, πρώην αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Λάρισας με τον Συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», Γιώργος Λαδόπουλος.
Ο κ. Λαδόπουλος, σχολιάζοντας τα γεγονότα των πρωτόγνωρων θεομηνιών που έπληξαν τη Θεσσαλία, εκφράζει την αισιοδοξία ότι «ο κάμπος θα ξανασταθεί στα πόδια του, χάρη στην εξυπνάδα και την εργατικότητα που διαθέτουμε σαν λαός», ενώ για την Περιφερειακή Αρχή τονίζει πως «όλοι, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, ήμασταν δίπλα στον πολίτη, στο πεδίο της μάχης και όχι στην ασφάλεια του γραφείου που προτίμησαν οι επικριτές μας». Αναλυτικότερα η συζήτηση:

* Κύριε Λαδόπουλε, διανύουμε μια διαφορετική προεκλογική περίοδο, την οποία κανένας δεν φανταζόταν, ούτε και ήθελε. Η πολιτική έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και τώρα προέχει η παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία «Ντάνιελ». Ποια τα μηνύματα που εισπράττετε από τον κόσμο;

- Ήταν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ από κανέναν και δεν συνέβη πουθενά σε κανένα σημείο του πλανήτη. Ασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια με τα νερά. Δεν έχω δει ποτέ 9,5 μέτρα τον Πηνειό ποταμό και εικόνες που παραπέμπουν σε θάλασσα, παρά σε κάμπο. Οι στιγμές που έζησα στο πεδίο ήταν συγκλονιστικές. Τα νερά να καταπίνουν σπίτια, να καταστρέφουν περιουσίες, υποδομές, την αγροτική καλλιέργεια. Δεν γνωρίζω πότε τα εκατοντάδες χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα γης θα ξαναγίνουν καλλιεργήσιμα. Δικαιολογημένα τα ερωτηματικά για τη ζημιά που έχει προκληθεί, όχι μόνο στην τοπική και θεσσαλική οικονομία, αλλά και στην εθνική. Είναι σίγουρο ότι θα μας λείψουν προϊόντα, θα διαταραχθεί η διατροφική αλυσίδα, θα χαθούν θέσεις εργασίας, η οικονομία θα αργήσει να επανέλθει σε εποχή κανονικότητας. Στον ελληνικό λαό που διακρίνεται για το φιλότιμο και τη μαχητικότητά του, δεν ταιριάζει καμία απογοήτευση. Απεναντίας, η εμπειρία μού δίδαξε ότι πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη, να καλύπτουμε τις ελλείψεις που εντοπίζουμε, να ζητάμε συγγνώμη όταν βλάπτουμε άθελά μας τον συνάνθρωπο, να πέφτουμε με τα μούτρα στη δουλειά, χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα και την εργατικότητα που διαθέτουμε σαν λαός. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Οι Θεσσαλοί προτάσσοντας την αλληλεγγύη και το φιλότιμο, μοναδικά συναισθήματα του Έλληνα, θα ξανασταθούν στα πόδια τους. Όλοι οι Θεσσαλοί, μαζί με την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Αγοραστού θα παλέψουν, θα αγωνιστούν, θα διεκδικήσουν, για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Αυτή αποτελεί προσωπική δέσμευση. Οι πλημμυρισμένες περιοχές να ξαναγίνουν η γη της ευφορίας, και της επαγγελίας, ο επίγειος παράδεισος που με κόπο δημιουργήσαμε. Δεν παραδινόμαστε. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον απέναντι στον τόπο και στα παιδιά μας να ξανά δημιουργήσουμε τον ιδανικό τόπο να ζεις και να εργάζεσαι. Μπορεί στις όμορφες, ωραίες στιγμές να αγαπάμε τη ζωή, στις δύσκολες στιγμές όμως μαθαίνεις να σέβεσαι και να εκτιμάς τη ζωή. Νικητής στη ζωή είναι πάντα αυτός που έχει τη μεγαλύτερη θέληση και όχι τη μεγαλύτερη δύναμη.

* Σε όλο αυτό το πρωτοφανές σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, δεν έχει ευθύνη η Περιφέρεια;
- Εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν παίζουμε ρόλους, ασκούμε πολιτική. Οι ρόλοι που καλούμαστε να εκτελέσουμε ανήκουν στον κόσμο, μα πάνω από μας υπάρχει μία κοινωνία που ότι κάνουμε πρέπει να το εγκρίνει και όχι να το υποβαθμίζει, πρέπει να το τιμά και να το αποδέχεται. Μέχρι σήμερα ο κόσμος αυτός δείχνει ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, παρά την κριτική που δεχόμαστε. Δικαιολογώ τον θυμό, την οργή και την αγανάκτηση κάθε πληττόμενου. Αν του ζητήσω συγγνώμη είναι λίγο, αν του πω ότι λυπάμαι είναι μικρό. Δεσμεύομαι μέσα από την καρδιά μου και την ψυχή μου ότι θα κάνω ό,τι μπορώ. Γιατί από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα του, στο πεδίο της μάχης, όχι στην ασφάλεια του γραφείου. Και πρώτος απ όλους ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Εργατικότατος, πολύ έμπειρος και πανέξυπνος. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Για να στηρίξουμε, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, τους συνανθρώπους μας, με τη φυσική μας παρουσία, με την πολιτική μας διεκδίκηση, με την καθημερινή μας προσφορά. Αυτό είναι το κυρίαρχο που έχουμε και δεν έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Απλά, λιτά, κατανοητά κάνουμε το καθήκον μας.

* Πιστεύετε ότι η Θεσσαλία θα ορθοποδήσει γρήγορα στα πόδια της και ιδιαίτερα ο πρωτογενής τομέας, με τον οποίο και προσωπικά ασχολείστε;
- Είμαστε σε μία περιοχή που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα. Εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε κάθε δυνατό εργαλείο, χρηματοδοτικό, προωθητικό, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της παραγωγής. Φυσικά και οι αποζημιώσεις είναι το ζητούμενο για να ορθοποδήσουν γρήγορα οι πληγέντες παραγωγοί. Αν και από τη ζημιά, κέρδος δεν περιμένεις. Οι προκαταβολές έπρεπε ήδη να είχαν καταβληθεί σε όλους τους πληγέντες. Συνεχίζουμε να πιέζουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Με την υπευθυνότητα που μας διακατέχει αναλαμβάνουμε τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν. Ωστόσο αυτές πρέπει να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν. Δεν μπορεί αλλιώς να ξεκινήσουμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα, να αισιοδοξούμε, να ελπίζουμε και να προσδοκούμε. Σήμερα η παραγωγή στη Θεσσαλία απειλείται. Είμαστε αναγκασμένοι να τη δημιουργήσουμε ξανά, με κάθε τρόπο, με κάθε τίμημα. Σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, γιατί η διαίρεση και ο διχασμός έχει τα πιο οδυνηρά, αρνητικά αποτελέσματα. Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος. Μας το δείχνει η ιστορία και το παρελθόν μας. Άνθρωποι που φοβούνται από το παρελθόν και έχουν άγχος για το μέλλον, δεν πατάνε σταθερά και στιβαρά στο παρόν. Εμείς πατάμε σίγουρα σταθερά και υπεύθυνα για να ξαναφτιάξουμε το δικό μας μέλλον στην αγαπημένη μας Θεσσαλία, πάλι δυνατοί και πρώτοι. Γι’ αυτό και θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους οι Θεσσαλοί στις 8 Οκτωβρίου. Γιατί είμαστε κάθε μέρα κοντά στον πόνο, στον κόπο, στον μόχθο και στον κάματο όλων των ανθρώπων που σήμερα βάλλονται. Βάλλονται χωρίς τη δική μας ευθύνη, από ένα φυσικό τραγικό φονικό κλιματικό φαινόμενο. Προσπαθούμε να αλλάξουμε το κλίμα, να διαφοροποιήσουμε την ψυχολογία, να δυναμώσουμε την όρεξη τη διάθεση για δουλειά για προσφορά για παραγωγή.

* Αισιοδοξείτε δηλαδή;
- Ζήσαμε πολλές κρίσεις, (σεισμό, πυρκαγιές, «Ιανό»), αλλά αυτό που ζήσαμε πρόσφατα με τον «Ντάνιελ» δεν έχει προηγούμενο, κανένα ταυτόσημο σημείο. Είναι διαφορετικό, χρειάζεται τεράστια ποσότητα δύναμης, εμπειρία και βιώματα. Σε κάθε περίπτωση οι περιστάσεις απαιτούν ευφυΐα και εργατικότητα. Τη διαθέτουμε κι όλοι μαζί τελικά, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Η επόμενη μέρα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας έχει να κάνει με τη στήριξη -αν είναι δυνατόν χθες- του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, των επιχειρήσεων, αλλά πάνω απ’ όλα να βάλει κεραμίδι ο κόσμος που έχασε το σπίτι του. Και φυσικά η αποκατάσταση των υποδομών. Αυτά είναι και τα στοιχήματα αυτής της Περιφερειακής Αρχής.

* Ποιο το μήνυμα που στέλνετε στους ψηφοφόρους;
- Είναι και κάποιες αλυσίδες που μας δένουν με κάποιους ανθρώπους που δεν μπορεί τίποτα και ποτέ κανείς να τις κόψει. Είναι φτιαγμένες από τα υλικά «σε νοιάζομαι, σε πονάω, σε αγαπάω». Έτσι αισθάνομαι για τον τόπο μου και για τους συμπατριώτες μου στη Θεσσαλία. Αυτός είναι και ο λόγος που κατέρχομαι ξανά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
Ας μην ξεχνάμε πως η μεγαλύτερη απόσταση του κόσμου είναι μόλις 35 εκατοστά από το μυαλό στην καρδιά. Είναι δύσκολο πράγμα να διαχειριστείς την ισορροπία τους. Εμείς μπορούμε. Θα βρεις λουλούδια σε πολλούς χρωματισμούς σε αυτήν τη ζωή και πολλούς ανθρώπους να σε αγαπούν. Μα είναι λίγα τα λουλούδια που έχουν μυρωδιά και μοσχοβολούν.
Γιατί λίγες είναι και οι καρδιές των ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά και αληθινά. Η καρδιά μας χτυπά ελληνικά, θεσσαλικά, τοπικά, αληθινά, πραγματικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass