Δημήτρης Τσέτσιλας:

Ηρθε η ώρα για αλλαγή πολιτικής σελίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δηλώνει στην «Ε» ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον συνδυασμό «Πρωτοβουλία»

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 9:10

«Ηρθε η ώρα για αλλαγή πολιτικής σελίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Ε», ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» κ. Δημήτρης Τσέτσιλας.
Με στόχο να συνεισφέρει, όπως υποστηρίζει, «στην αλλαγή νοοτροπίας, αλλά και στον τρόπο διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας», ο κ. Τσέτσιλας ασκεί σκληρή κριτική για τις καταστροφικές πλημμύρες στον Περιφερειάρχη.
Ως γυμναστής και προπονητής ποδοσφαιρικών ομάδων, βασικός του στόχος είναι να εργαστεί προκειμένου «να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ανοδική αναπτυξιακή πορεία στον αθλητισμό».


* Γιατί κατέρχεστε υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου, με την παράταξη «Πρωτοβουλία» του υποψήφιου περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα;
- «Κατέρχομαι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Π.Ε. Λάρισας με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Δημήτρη Κουρέτα, ενός ανθρώπου που εκτιμώ για το ήθος του και τη δημοκρατική σκέψη. Κατέρχομαι, γιατί θεωρώ ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή πολιτικής σελίδας στην περιφέρειά μας.
Πιστεύω ότι με την εμπειρία μου στα αυτοδιοικητικά, τόσο από τη θέση του αντιδημάρχου όσο και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, μπορώ να συνεισφέρω σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την αλλαγή νοοτροπίας, αλλά και στον τρόπο διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

* Αναμφίβολα οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, σκίασαν την προεκλογική περίοδο. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, κυρίως για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν. Πιστεύετε ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση;
- «Είναι γεγονός ότι η θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας προκάλεσε ασύλληπτη καταστροφή σε όλα τα επίπεδα. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους, καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους, πνίγηκαν τα ζώα τους.
Εάν ο κύριος Αγοραστός δεν φέρει την αποκλειστική, σίγουρα φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ένας ηγέτης όταν είναι πρώτος στα επινίκια και στο κόψιμο της κορδέλας του εκάστοτε έργου, πρέπει να έχει το θάρρος να αντιμετωπίζει και τις ευθύνες του. Αντίθετα στην τελευταία θεομηνία, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, έφταιξαν όλοι οι λοιποί εμπλεκόμενοι, εκτός από τον ίδιο που διαχειρίστηκε τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα».

* Είστε ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό. Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχετε και θα προωθήσετε ως περιφερειακός σύμβουλος;
- «Είμαι γυμναστής και προπονητής ποδοσφαίρου και είναι λογικό να με ενδιαφέρει άμεσα ο τομέας του αθλητισμού. Στην Π.Ε. Λάρισας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, τόσο στις υποδομές νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και στη συντήρηση όσων υπάρχουν. Ισχύει για όλα τα αθλήματα.
Ο στόχος μου, σε περίπτωση που είμαστε εμείς η νέα περιφερειακή αρχή, είναι να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε κατάλληλες συνθήκες για ανοδική αναπτυξιακή πορεία στον αθλητισμό και να δοθούν περισσότερα, αλλά και μεγαλύτερα κονδύλια ώστε οι νέοι μας να έχουν μια διέξοδο. Στόχος είναι να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες προπόνησής τους, αλλά και ψυχαγωγίας τους».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δημήτρης Τσέτσιλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μακρυχώρι Λάρισας του Δήμου Τεμπών. Σπούδασε καθηγητής Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ) στο Α.Π.Θ. με την ειδικότητα του προπονητή ποδοσφαίρου. Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Τσιρονίκου, υπάλληλο του ΚΕΠ Μακρυχωρίου και έχουν δύο παιδιά. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και φύλακας της εξωτερικής φρουράς του Κ.Κ. Λάρισας.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών (2010-2019) δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με δήμαρχο τον κ. Κώστα Κολλάτο στον Δήμο Τεμπών.
Απασχολείται ως προπονητής ποδοσφαίρου επί σειρά ετών σε ερασιτεχνικές ομάδες του νομού Λάρισας και τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται με την ΕΠΣ Λάρισας ως προπονητής ποδοσφαίρου, των μικτών ομάδων του νομού Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass