ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ:

Αποδεδειγμένο το έργο μας ακόμη και στα δύσκολα

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 9:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Οκτ 2023 12:43

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών, παρά τις κρίσεις, την πανδημία και τις τελευταίες καταστροφές, αποδείχθηκε αντάξια των περιστάσεων και έχει να επιδείξει ουσιαστικό έργο, καταθέτοντας μελέτες και υλοποιώντας έργα», υποστηρίζει ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης σε συνέντευξή του στην «Ε».
Ο κ. Μανώλης μπροστά στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής καλεί τους δημότες να συγκρίνουν τη δική του Δημοτική Αρχή με την προηγούμενη και επικρίνει τον συνυποψήφιό του, Κώστα Κολλάτο, για τη μηδενιστική του αντίληψη και την εκτόξευση κατηγοριών, τις οποίες θεωρεί «προεκλογικές κορώνες με στόχο να αποπροσανατολίσουν τους δημότες», ενώ κάνει τον απολογισμό της θητείας του και αναδεικνύει την ισχύ του ψηφοδελτίου του.

* Κύριε Μανώλη, οι δημότες του Δήμου Τεμπών καλούνται στις 8 Οκτωβρίου να κρίνουν τους ίδιους υποψήφιους δημάρχους που ήταν και το 2019. Ποια θεωρείτε ότι είναι η σύγκριση που πρέπει να κάνουν για να αποφασίσουν;
- Κατ’ αρχάς να πω ότι οι συγκρίσεις και οι αξιολογήσεις σε μεγάλο βαθμό είναι υποκειμενικές. Ιδίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ειδικό βάρος έχει και η προσωπική γνωριμία. Από την άλλη, η προσωπική γνωριμία όλων των υποψηφίων με τους δημότες προσφέρει και την ευκαιρία να αξιολογήσουν και τον χαρακτήρα καθενός, εκτός από το έργο.
Δεύτερον, στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση, είναι οι συνθήκες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με την κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο Τεμπών και σχεδόν το σύνολο του θεσσαλικού κάμπου.
Τρίτον, οι δημότες δεν αξιολογούν μόνον τους υποψήφιους δημάρχους, αλλά όλους τους υποψηφίους κάθε παράταξης. Σαφώς και οι παρατάξεις μας χαρακτηρίζονται από τον επικεφαλής, αλλά η υποψηφιότητα είναι συνολική και το έργο που παράγεται από τη Δημοτική Αρχή είναι αποτέλεσμα κοινών προσπαθειών.
Στη ζυγαριά της σύγκρισης θα έβαζα τη διαφάνεια, τη συνέπεια, τη συνετή οικονομική διαχείριση, τον προσεκτικό προγραμματισμό των έργων, την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και την άμεση επαφή με τους δημότες. Η δική μας Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε μια μεγάλης διάρκειας καραντίνα λόγω του κορονοϊού με πρώτο μέλημά μας η υγεία των δημοτών, μια ενεργειακή κρίση που επηρέασε τους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά λόγω αύξησης των τιμών των καυσίμων και πολλών προϊόντων πρώτης ανάγκης, ένα θανατηφόρο ατύχημα και μια καταστροφική κακοκαιρία, οι επιπτώσεις της οποίας δεν έχουν καταγραφεί και δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη. Κι από ό,τι φαίνεται έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας.
Καμιά φορά τα τελευταία χρονικά γεγονότα επηρεάζουν περισσότερο, γιατί είναι πιο νωπά στη μνήμη. Γι’ αυτό και θέλω να τονίσω προς όλους τους δημότες ότι στην αξιολόγηση μιας Δημοτικής Αρχής πρέπει να συνυπολογίσουν το έργο όλης της τετραετίας και τον χαρακτήρα όλων των υποψηφίων.

* Ο έτερος υποψήφιος, κ. Κολλάτος, σας κατηγορεί για μηδενικό έργο, ανυπαρξία νέων μελετών, για κακή οικονομική διαχείριση και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Τι έχετε να πείτε σχετικά με αυτά που σας καταλογίζουν;
- Γενικώς όποιοι καταλογίζουν κάτι σε κάποιον πρέπει να είναι σε θέση να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά τους - κάτι που δεν συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση. Επίσης, αν κάποιος δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για μηδενικό έργο είναι ο έτερος υποψήφιος, γιατί ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει πλήρη γνώση των όσων έχουν γίνει. Γνωρίζει τη λειτουργία και τις δυνατότητες του Δήμου από τις δικές του προηγούμενες θητείες και μπορεί να διακρίνει προσωπικώς τη διαφορά με τη Δημοτική Αρχή της Νέας Δύναμης.
Ήδη ανέφερα τα εκτός προγραμματισμού, αλλά και πέραν κάθε πρόβλεψης γεγονότα που χαρακτήρισαν τη θητεία μας. Και παρά ταύτα, θεωρώ ότι είμαστε αντάξιοι των περιστάσεων, κάναμε ουσιαστικό έργο, καταθέσαμε μελέτες σε Προγράμματα Τρίτσης, ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα, έχουμε καταθέσει 12 μελέτες στο Πρόγραμμα Τρίτσης και 3 στο Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 16.800.000 ευρώ, ενώ μέσω του ΕΣΠΑ είτε έχουμε υλοποιήσει είτε είναι σε εξέλιξη έργα συνολικού ποσού 8.800.000 ευρώ. Εάν αυτό θεωρείται «μηδενικό έργο», τότε θα πρέπει να μας πουν και τα κριτήρια βάσει των οποίων το χαρακτηρίζουν έτσι, διαφορετικά θεωρείται απλώς «προεκλογική λάσπη».
Επιπλέον, η συνετή οικονομική διαχείριση αποδεικνύεται από τον θετικό προϋπολογισμό του Δήμου και τα ταμειακά υπόλοιπα - είναι όλα καταγεγραμμένα. Όσον αφορά την αντιδημοκρατική συμπεριφορά είναι υποκειμενική άποψη στο μέτρο που καθένας θεωρεί τι είναι δημοκρατικό και τι αντιδημοκρατικό.
Συνοπτικά, όμως, θεωρώ αυτές τις τύπου «κατηγορίες» ως προεκλογικές κορώνες με στόχο να αποπροσανατολίσουν τους δημότες. Αυτή η μικροκομματική πολιτική είναι ξεπερασμένη πλέον και οι δημότες είναι σε θέση να κρίνουν τις καταστάσεις.

* Έχετε καταρτίσει έναν συνδυασμό που μετέχουν 134 συμπολίτες σας, θεωρείτε ότι οι συμμετέχοντες έχουν την απαιτούμενη γνώση, αξιοπιστία και όρεξη για να οδηγήσουν τον Δήμο σε ανάπτυξη;
- Σαφώς και η απάντηση είναι «ναι», διαφορετικά δεν θα τους επέλεγα. Στον συνδυασμό της Νέας Δύναμης δεν υπάρχουν υποψήφιοι απλώς για να καταρτίσουν μια λίστα, αλλά συνδημότες και συνδημότισσες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν έργο στον Δήμο Τεμπών. Είναι άνθρωποι που έχουν την όρεξη και το πάθος για τον κοινό σκοπό, έχουν γνώση ο καθένας στο αντικείμενό του και βεβαίως αξιοπιστία, γιατί η «αξιοπιστία» είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του κώδικα αξιών της Νέας Δύναμης. Και εφόσον, οι δημότες μας, εμπιστευθούν ξανά τη Νέα Δύναμη για τη Δημοτική Αρχή, θα διαπιστώσουν στην πράξη την προστιθέμενη αξία καθενός υποψηφίου.

* Αναφέρατε συχνά το όνομα της παράταξής σας «Νέα Δύναμη», θεωρείτε ότι εξακολουθεί να σας εκφράζει μετά από σχεδόν δέκα χρόνια που την ιδρύσατε;
- Πιστεύω ότι μπορεί τώρα να είναι και πιο επίκαιρο το όνομα της παράταξης. Τότε θέλαμε να φέρουμε έναν νέο τρόπο σκέψης, μια νέα πνοή στη Δημοτική Αρχή, μια αλλαγή μέσα από τη δύναμη που έχουν η συλλογικότητα, η ομοψυχία, η αφοσίωση στο κοινό καλό.
Πλέον, με τα όσα έχουν συμβεί, πιστεύω ότι ο Δήμος Τεμπών για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και για να βρει το κουράγιο να περάσει στην επόμενη δημιουργική δεκαετία χρειάζεται καινοτόμο τρόπο σκέψης -κάτι που σημειολογικά δηλώνει τον επιθετικό προσδιορισμό «Νέα»- και βούληση να ξεπεράσει τα στερεότυπα ξεπερασμένων μεθόδων διοίκησης - κάτι που σημειολογικά δηλώνει η λέξη «δύναμη» που εμπεριέχει πολλές έννοιες.
Με δυο λόγια, τώρα χρειαζόμαστε δύναμη, κουράγιο, πίστη στον εαυτό μας και νεωτεριστικό τρόπο σκέψης για να βάλουμε νέες βάσεις για μας και τα παιδιά μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass