ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Στη Συμπαράταξη δεν έχουμε κομματική ατζέντα»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2023 9:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Οκτ 2023 12:42

«Ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να εξελίξουμε την πόλη. Με εφαλτήριο το πρωτόγνωρο έργο των 250 εκατ. ευρώ που έχει υλοποιηθεί την προηγούμενη περίοδο και με αξιοπιστία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη για όλους, με νέες θέσεις εργασίας, έρευνα και καινοτομία και κυρίως με ασφάλεια για τους πολίτες, σ’ ένα μέλλον που μοιάζει όλο και περισσότερο αβέβαιο».
Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε συνέντευξή του στην «Ε», λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Μιλά για το ενωτικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα και την ευρύτητα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο προσώπων με διαφορετικές πολιτικές καταβολές.


Ο Δήμαρχος αναφέρεται στο θέμα της κρίσης με την πρωτοφανή θεομηνία σε Θεσσαλία και Λάρισα, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πληγέντων και υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί με μέτρα και δράσεις που ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ.
Ασκεί σκληρή κριτική σε όσους επένδυσαν στην τοξικότητα, τα fake news και τον λαϊκισμό τις ημέρες της κρίσης, με αποκορύφωμα την υπόθεση της καταγγελίας του στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και Παραβάσεων για τις ενημερώσεις προς τους πολίτες τις ημέρες της κρίσης. Καταθέτει την άποψή του για τις προτάσεις που έχουν ακουστεί για τραμ στη Λάρισα, αλλά και τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική πλατεία.

* Κύριε Δήμαρχε, έχουν μείνει λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Αυτή η προεκλογική περίοδος είναι σίγουρα τελείως διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες, λόγω της κρίσης που αντιμετώπισε η Θεσσαλία και η Λάρισα από τη θεομηνία. Πώς βιώνετε εσείς αυτήν την κατάσταση; Σε ποιον βαθμό εκτιμάτε ότι οι πλημμύρες θα επηρεάσουν τη σκέψη των πολιτών πάνω από την κάλπη;
- Προφανώς τέτοια έκτακτα γεγονότα επηρεάζουν τους ανθρώπους – κι όχι μόνο πάνω από την κάλπη. Όταν μιλάμε για οικογένειες που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, όταν μιλάμε για ανθρώπους του μόχθου που είδαν τις επιχειρήσεις τους να χάνονται ή τις δουλειές τους να κινδυνεύουν, είναι λογικό να βιώνουν συναισθήματα απόγνωσης, ακόμη και θυμού. Είναι απόλυτα κατανοητό.
Η Λάρισα πέρασε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. Αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, καταλαβαίνω αυτό που λέτε, πως η σκέψη των πολιτών επηρεάζεται πάνω από την κάλπη, αλλά το κρίσιμο είναι να σκεφτούμε όλοι την επόμενη ημέρα. Άλλωστε, γι’ αυτό ψηφίζουμε. Να σκεφτούμε, δηλαδή, πώς θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση της Λάρισας, με ποιες δυνάμεις, με ποιο σχέδιο και με ποιους ανθρώπους. Ποιος, δηλαδή, μπορεί να εγγυηθεί μια πορεία ανάπτυξης για όλους, με αξιοπιστία και αλληλεγγύη. Ποιος έχει σχέδιο συνολικά για την οικονομία της πόλης, για την ανόρθωση των επιχειρήσεων, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ποιος απλώς προσπαθεί να «καβαλήσει το κύμα» της κρίσης για να ωφεληθεί εκλογικά.
* Το φαινόμενο ήταν όντως πρωτόγνωρο, σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές αναφορές, αλλά και από τις επιπτώσεις που προκάλεσε. Ακούστηκαν πολλά για τη διαχείριση της κατάστασης από τον Δήμο Λαρισαίων με αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις κ.λπ. Έχετε πει από την πρώτη στιγμή πως ο βασικός σας αντίπαλος χρησιμοποίησε πολλά fake news για να σας πλήξει στην πορεία προς τις εκλογές. Πέρα, όμως, από την αντιπαράθεση ενόψει εκλογών, υπήρχαν ζητήματα που θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Θα ήθελα, επίσης, να διευκρινίσετε σε ποιον βαθμό εμπλέκονται οι Δήμοι και ο Δήμος Λαρισαίων στην υπόθεση των αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών.
- Έχουν ειπωθεί τόσα για το θέμα και οι πολίτες πλέον έχουν αντιληφθεί πλήρως ποιοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα για τις μεγάλες αντιπλημμυρικές υποδομές και έργα. Και σίγουρα υπεύθυνοι δεν είναι οι Δήμοι.
Κάποιοι, βεβαίως, προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν την κρίση για εκλογικούς λόγους. Περιλαμβάνεται και αυτό στην εκστρατεία ψεύδους, σύγχυσης και παραπληρορόφησης με μπόλικη δόση λαϊκισμού.
Τα πράγματα ίσως θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα, αν η Πολιτεία -ιδιαίτερα μετά τον «Ιανό»- είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής. Έπρεπε από τότε να έχουν αναθεωρηθεί τα μοντέλα διαχείρισης, τα σενάρια για την αντιπλημμυρική θωράκιση και, κυρίως, να έχουν γίνει έργα σε όλο το σύστημα -κεντρικό και παραποτάμιο- του Πηνειού. Έργα που δεν έγιναν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Στον τομέα της διαχείρισης της κρίσης, ωστόσο, ο Δήμος Λαρισαίων έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει – ίσως και περισσότερα. Και γι’ αυτό ήταν ο Δήμος με τις μικρότερες συνέπειες σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με άλλες πόλεις, αλλά είναι εμφανείς: Κοιτάξτε τι συνέβη στις υπόλοιπες πόλεις. Αυτές που κάποιοι μας λένε ότι τα κατάφεραν.

* Ανακοινώσατε ένα σημαντικό πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Υπάρχουν άλλα περιθώρια ενίσχυσης αυτών των ανθρώπων ή έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες του Δήμου;
- Πράγματι, ανακοινώσαμε ένα ισχυρό πακέτο βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς, ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή ήταν μια δέσμη μέτρων για την άμεση ανακούφιση όσων έχουν πληγεί. Θα ακολουθήσουν άμεσα μέτρα για τις επιχειρήσεις (πέρα απ’ όσα έχουν ήδη εξαγγελθεί) και, ταυτόχρονα, έχουμε σε εξέλιξη μία συνεργασία με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Λάρισας, ώστε να καταρτίσουμε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση προς την Πολιτεία για να περιορίσουμε στο ελάχιστο την οικονομική επίπτωση που μπορεί να φέρει η κρίση.
Μέτρα που έχουν άμεσο χαρακτήρα και αφορούν αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων, αλλά και μακροπρόθεσμο που στοχεύουν στην κατάρτιση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θεσσαλία με κέντρο τη Λάρισα. Ο Δήμος Λαρισαίων πρωτοστατεί σ’ αυτήν την προσπάθεια, γιατί από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε το μέγεθος του κινδύνου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και σοβαρή συνεργασία με το παραγωγικό δυναμικό της περιοχής μας για να τα καταφέρουμε. Εμείς, λοιπόν, ανακοινώσαμε, αλλά η Πολιτεία ακόμη δεν έκανε το καθήκον της να βάλει στους λογαριασμούς των πληγέντων αυτά που δικαιούνται.

* Και για να κλείσουμε το κεφάλαιο πλημμύρες. Μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Επιτροπής Εκλογικών Δαπανών, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται ομόφωνα η καταγγελία του κ. Μαμάκου ότι οι ενημερώσεις προς τους πολίτες τις ημέρες της κρίσης παραβίαζαν την εκλογική νομοθεσία για τον περιορισμό των εμφανίσεων των υποψήφιων δημάρχων.
- Είναι μια θλιβερή ιστορία. Φυσικά η Επιτροπή μάς δικαίωσε πανηγυρικά και μας απάλλαξε από μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά στην πανελλαδική ιστορία αυτής της Επιτροπής, που συγκαλείται πριν τις εκλογές! Δεν έχει ξαναγίνει. Όπως δεν έχει ξαναγίνει αυτή η πλημμύρα τοξικότητας και διχαστικού λόγου, μέρος της οποίας ήταν και η προσφυγή στην Επιτροπή. Βιώσαμε μια προεκλογική περίοδο με πρωτοφανή χαρακτηριστικά για την ιστορία της πόλης μας.
Τόση τοξικότητα, τόσος καταγγελτικός λόγος, τόσα ψέματα και τόση λάσπη δεν είχε γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν η Λάρισα. Και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες... Ακόμη και στις κρίσιμες ώρες, εκεί που ο δήμαρχος της πόλης (ο θεσμός, όχι το πρόσωπο) προσπαθούσε να ενημερώσει τους πολίτες για την αντιμετώπιση της κρίσης, αντί να βρίσκει συμμάχους στην προσπάθεια υπεράσπισης της Λάρισας, κάποιοι έτρεχαν σε διαδρόμους επιτροπών για να καταθέσουν προσφυγές!
Αλήθεια, δεν έχω καταλάβει ποια ήταν τελικά η επιδίωξή τους. Να διοριστεί κάποιος δήμαρχος; Να παρακαμφθούν οι εκλογές; Στις δημοκρατικές κοινωνίες και αντίστοιχα στις δημοκρατικές συνειδήσεις, οι εκλογές κερδίζονται στην κάλπη. Και στις κρίσιμες στιγμές κερδίζονται στη «μάχη» για την υπεράσπιση της πόλης σου. Όχι στα εκλογοδικεία. Και μάλιστα πριν τις κάλπες. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Ξέρετε, οι εκλογές θα τελειώσουν την Κυριακή και όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα μείνει μετά απ’ αυτές ως πολιτική παρακαταθήκη στην πόλη. Θέλουμε αλήθεια να μείνει ο διχασμός, οι ψευδείς ειδήσεις, ο άκρατος λαϊκισμός και οι υπόγειες διαδρομές; Ας αναρωτηθεί κάθε πολίτης…
* Αν προσπαθήσουμε να δούμε τι έγινε σε αυτήν τη θητεία, θα έλεγε κανείς ότι τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι φορείς της Αυτοδιοίκησης κλήθηκαν να διαχειριστούν απανωτές κρίσεις. Πόσο δημιουργική, τελικώς, ήταν αυτή η περίοδος;
- Η περίοδος που ολοκληρώνεται είναι πράγματι η περίοδος των απανωτών κρίσεων. Ιδιαίτερα η δική μας θητεία ξεκίνησε μέσα στην οικονομική κρίση και στην πορεία βιώσαμε την υγειονομική κρίση, την κρίση της ακρίβειας, την ενεργειακή κρίση, τον σεισμό και τις πλημμύρες. Όλα αυτά προκάλεσαν μια πρωτοφανή στενότητα στα οικονομικά δεδομένα της αυτοδιοίκησης στο σύνολο, αλλά ακόμη και ισχυρών Δήμων, όπως ο Δήμος Λαρισαίων. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αξιοποιήσουμε ένα ιλιγγιώδες ποσό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ σε έργα και επενδύσεις. Αυτό συνέβη γιατί είχαμε «διαβάσει» σωστά και γρήγορα τα δεδομένα, σχεδιάσαμε με σοβαρότητα τις κινήσεις μας και αφοσιωθήκαμε στη σκληρή δουλειά για να μελετήσουμε έργα και παρεμβάσεις, να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία και να αναμορφώσουμε εν τέλει την πόλη μας.

* Ας περάσουμε σε ζητήματα που αφορούν τον σκληρό πυρήνα των θεμάτων της καθημερινότητας. Κυκλοφοριακό – στάθμευση είναι από τα θέματα που απασχολούν τους Λαρισαίους. Ποιες μπορεί να είναι οι λύσεις;
- Οι λύσεις για την άμβλυνση της κατάστασης είναι δρομολογημένες. Είναι ήδη σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη δημιουργία ενός «έξυπνου» συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, με online πληροφόρηση του οδηγού μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο, η οποία θα αξιοποιήσει περίπου 1.500 θέσεις παρόδιας στάθμευσης στο κέντρο, μαζί με τις περίπου 5.500 θέσεις μονίμων κατοίκων. Σε συνδυασμό με τα περιφερειακά πάρκινγκ που ήδη κατασκευάζονται και το πάρκινγκ που θα δημιουργήσουμε στον χώρο του πρώην κτιρίου του ΙΚΑ, το θέμα της στάθμευσης θα αντιμετωπιστεί επαρκώς.
Για να λυθεί, ωστόσο, χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας και από τους ίδιους τους πολίτες. Χρειάζεται, δηλαδή, να αλλάξουμε συμπεριφορά μετακινήσεων στο κέντρο της πόλης, κάτι άλλωστε που είναι και ο βασικός στόχος του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο πρωτοποριακά εφαρμόζει ο Δήμος Λαρισαίων για όλη την Ελλάδα.

* Την επιλογή του τραμ που προτείνει ο κ. Μαμάκος, φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα την πόλη του Φράιμπουργκ, πώς την αξιολογείτε;
- Μιλάμε για πρόχειρες προτάσεις, που στοχεύουν, μάλλον, στον εντυπωσιασμό και όχι στην πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Το τραμ ούτε βιώσιμο είναι ούτε πιθανό να εφαρμοστεί σε συμπαγείς πόλεις όπως η Λάρισα με τη συγκεκριμένη γεωγραφία. Το Φράιμπουργκ έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό, αλλά διπλάσια έκταση. Απορώ πώς γίνονται τέτοιες συγκρίσεις.
Όπως, επίσης, και τα υπόγεια πάρκινγκ που προτείνονται στις πλατείες. Σας θυμίζω ότι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας βρίσκονται αρχαιολογικά ευρήματα με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διατήρησή τους «εν καταχώσει». Θα πάμε να σκάψουμε εκεί; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Τα προβλήματα της πόλης χρειάζονται σοβαρή μελέτη και σχεδιασμό, καλή γνώση του περιβάλλοντος και όχι πυροτεχνήματα.

* Στη συγκέντρωση για την παρουσίαση των υποψηφίων σας στην πλατεία Λαμπρούλη, είδαμε να προβάλετε ένα φωτορεαλιστικό του Μπεζεστενίου. Ξέρουμε ότι το έργο είναι σε εξέλιξη, όπως και άλλα. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη νέα θητεία;
- Ο σχεδιασμός περιγράφεται με σαφήνεια στο πρόγραμμά μας. Ενίσχυση των μεγάλων υποδομών της Λάρισας – όπως το Αρχαίο Θέατρο, το Μπεζεστένι, το θέατρο του ΟΥΗΛ, το συνεδριακό κέντρο στους χώρους του ΕΘΙΑΓΕ, τα μουσεία μας, το Θεσσαλικό μας Θέατρο, οι εκδηλώσεις, τα συνέδρια. Με απόφασή μας παραχωρήθηκε έκταση στο Μεζούρλο, όπου το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας θα αναπτύξει το Ινστιστούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας, έναν από τους μεγαλύτερους πόλους καινοτομίας και έρευνας για τον πρωτογενή τομέα.
Ανάπτυξη για όλους, με ισχυρή επιχειρηματικότητα, νέες θέσεις εργασίας, με έρευνα και καινοτομία και κυρίως με ασφάλεια για τους πολίτες σ’ ένα μέλλον που μοιάζει όλο και περισσότερο αβέβαιο. Σ’ αυτήν την αβεβαιότητα είναι η συνοχή της πόλης που απαντά. Η αλληλεγγύη της, η οικονομία της και η προοπτική της.
* Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχετε για τη Λάρισα της επόμενης περιόδου;
- Η πρόσφατη κρίση μάς έδειξε ότι τα δεδομένα που γνωρίζαμε για τη θωράκιση της Θεσσαλίας και κατ’ επέκταση της Λάρισας από την κλιματική κρίση έχουν αλλάξει. Πρέπει άμεσα να αναθεωρήσουμε τα μοντέλα και τα σενάρια που είχαμε ως βάση μέχρι σήμερα και με στενή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ευθύνη της Πολιτείας να προχωρήσουμε σε νέο σχεδιασμό. Και, βεβαίως, σε συγκεκριμένα μέτρα από την πλευρά της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας.
Όπως, επίσης, θα χρειαστεί και ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θεσσαλία, συνολικά, για να αντιμετωπίσουμε τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του πρόσφατου φαινομένου. Ο Δήμος Λαρισαίων, ωστόσο, έχει έναν στιβαρό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την αντιμετώπιση των συνεπειών και την ανθεκτικότητα της πόλης.
* Συμφωνείτε με την εκτίμηση ότι σ’ αυτές τις εκλογές, λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και να μη χρειαστεί β’ γύρος; Θα ήθελα και ένα σύντομο σχόλιο για το ψηφοδέλτιό σας, το οποίο όντως προκάλεσε αίσθηση.
- Οι εκλογές, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα κριθούν την πρώτη Κυριακή. Με το όριο εκλογής στο 43% είναι εξαιρετικά πιθανό, αν όχι βέβαιο, να έχουμε εκλογή δημάρχου από τον πρώτο γύρο κι αυτό, βέβαια, δεν επιτρέπει καθόλου «χαλαρή» ψήφο. Από την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο.
Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, με τόλμη και σταθερότητα. Υλοποιήσαμε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο. Δεν βρίσκεις εύκολα σε Δήμους ποσά επενδύσεων τέτοια, όπως αυτά που κατάφερε ο Δήμος Λαρισαίων για έργα στην πόλη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για να εξελίξουμε την πόλη.
Τώρα, σχετικά με το ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης, είναι αυτό που στοχεύσαμε εξ αρχής κι αυτό που περιμέναμε: Ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με μια εξαιρετικά δυναμική ομάδα, με ανθρώπους καταξιωμένους στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, χωρίς κομματική ατζέντα, αλλά με μια αυτοδιοικητική προσέγγιση που διαπερνά τα όρια των κομμάτων. Η «Συμπαράταξη» ξεπερνά το όρια των κομμάτων. Και έτσι δουλέψαμε και ως διοίκηση του Δήμου. Συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά για την πόλη και τον Δήμο μας, με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες ασχέτως κυβερνητικού σχήματος. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του ψηφοδελτίου μας, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της αυτοδιοίκησης.

* Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δίλημμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής για τους πολίτες;
- Το δίλημμα είναι ένα: Την Κυριακή ψηφίζουμε τον Δήμαρχο που εγγυάται μια πορεία ανάπτυξης για όλους. Όχι με λόγια και σχέδια επί χάρτου, αλλά με έργα. Ποιος έχει την αξιοπιστία για τη διαχείριση των μεγάλων επιλογών της πόλης. Ποιος στέκεται με αίσθημα αλληλεγγύης δίπλα στους πιο ευάλωτους και ποιος ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ποιος είναι ικανότερος, ποιος είναι καταλληλότερος. Η Λάρισα δεν χρειάζεται πειραματισμούς, ούτε μαθητευόμενους μάγους γεμάτους τοξικότητα.
Χρειάζεται δήμαρχο που να δημιουργεί το μέλλον. Με σοβαρότητα, με ενσυναίσθηση και με σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass