ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ:

Η γενιά της κρίσης θα δώσει τις λύσεις

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ» ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2023 9:30

«Οινέοι ξέρουν τι δεν θέλουν πριν να ξέρουν τι θέλουν». Με ένα γνωμικό του Γάλλου καλλιτέχνη Ζαν Κοκτώ ξεκίνησε τη συζήτηση μαζί μας ο νεότερος υποψήφιος με την παράταξη «Η Λάρισα που μας Αξίζει» του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Μαμάκου, 23χρονος Λευτέρης Τσουμάνης. Δείχνει ότι και οι νέοι θέλουν να βάλουν το στίγμα τους στη Λάρισα του αύριο και να φτιάξουν μια πόλη αντάξια των προσδοκιών τους.


«Η γενιά των κρίσεων θα δώσει και τις λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον, αυτό που όλοι θέλουμε και επιζητάμε. Είμαστε εκπαιδευμένοι γιατί περάσαμε μνημόνιο, κορονοϊό, κλιματική κρίση και θεωρώ ότι είμαστε πιο έμπειρη γενιά σε σχέση με την προηγούμενη» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά μας λέει:
«Γεννήθηκα, ζω και μεγάλωσα στη Λάρισα και θέλω να βάλω τη δικιά μου πινελιά στην πόλη, στην εξέλιξη και την ανάπτυξή της. Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο τρόπος λειτουργίας της έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα και ειδικά απέναντι στη νεολαία που πρέπει να συμμετέχει στα κοινά και να συνδιαμορφώνει άποψη για τη λειτουργία. Είμαι σίγουρος ότι το δικό μου παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά της γενιάς μου».

* Γιατί τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται με την πολιτική και επιλέγουν την αποχή;
- «Αυτό που βλέπουν είναι ότι δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα κάτι στην πολιτική και απογοητεύονται. Το πολιτικό σύστημα δεν τους εμπνέει και μην ξεχνάμε ότι είμαστε παιδιά που πέρασαν μνημόνιο, πανδημία, ήρθε η απογοήτευση, ενώ δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στους δικούς τους ανθρώπους».

* Εσύ το τόλμησες…
- «Ναι, το τόλμησα γιατί πιστεύω ότι μόνο οι νέοι μπορούν να αλλάξουν αυτό που υφίσταται και να γίνουν όλα καλύτερα. Είμαστε εκπαιδευμένοι, γιατί, όπως είπα, περάσαμε μνημόνιο, κορονοϊό, κλιματική κρίση και θεωρώ ότι είμαστε πιο έμπειρη γενιά σε σχέση με την προηγούμενη και προσαρμοστήκαμε σε νέες συνθήκες. Η γενιά των κρίσεων θα δώσει και τις λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον, αυτό που όλοι θέλουμε και επιζητάμε».

* Γιατί με τον Θανάση Μαμάκο;
- «Γιατί ο Θανάσης Μαμάκος συνδυάζει τις φρέσκες ιδέες με την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Είναι ένας νέος άνθρωπος που ασχολείται αρκετά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, γνωρίζει τα προβλήματα σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι κοντά στον πολίτη και το διαπίστωσα στις περιοδείες, όπου καταφέραμε να έρθουμε κοντά στους συμπολίτες μας, να δούμε τα προβλήματα που έχει η κάθε Δημοτική Ενότητα, συνοικία και η κάθε γειτονιά της ξεχωριστά, κάτι που για τους συμπολίτες μας ήταν πρωτόγνωρο και το αγκάλιασαν, δίνοντάς μας πολλές φορές σημαντικές συμβουλές για την επόμενη μέρα. Και δεν αναφέρομαι στο διάστημα που υπήρχαν πλημμύρες στην πόλη και στις πληγείσες περιοχές όπου πήγαν όλοι, αλλά πριν από την κακοκαιρία του «Daniel» που ανέδειξε και προβλήματα της πόλης. Εάν, λοιπόν, θα πρέπει να σας απαντήσω το τι αφουγκραζόμαστε από τους πολίτες είναι να μην αδιαφορήσουμε και να είμαστε διπλά τους, κάτι που μας το έχει επισημάνει από την πρώτη μέρα και ο επικεφαλής της παράταξης που στις συναντήσεις με τους πολίτες έδειξε και τη γνώση των προβλημάτων».

* Μίλησες για τις πλημμύρες… Περίμενες μια τέτοια αλλαγή στην ατζέντα των εκλογών;
- «Ποιος το περίμενε; Από την άλλη, όμως, αναδείχθηκαν και οι παθογένειες που υπάρχουν στην πόλη και τα προβλήματα που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν κάτω από το… «χαλί». Η κακοκαιρία έδειξε πόσο ανοχύρωτη ήταν η πόλη και είδαμε τις καταστροφές. Αναδείχθηκε και κάτι ακόμα, ότι η κλιματική κρίση είναι μεγάλη και θα έπρεπε ο Δήμος Λαρισαίων ήδη να έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Πολιτική Προστασία περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ή καταστροφών και την παροχή βοήθειας σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω φυσικής ή ανθρωπογενούς καταστροφής. Θεωρώ αδιανόητο μια πόλη σαν τη Λάρισα να στηρίζεται περισσότερο στον εθελοντισμό, παρά στην ετοιμότητα των δομών του Δήμου. Η συμμετοχή των πολιτών που ήταν εντυπωσιακή και το πνεύμα αλληλεγγύης ήταν αυτά που έσωσαν τη Λάρισα από μεγαλύτερη καταστροφή. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια δομή που να φιλοξενεί κόσμο που έρχεται από ένα καταστροφικό γεγονός. Σ’ αυτόν τον τομέα η παράταξή μας ρίχνει μεγάλο βάρος και θα δώσουμε λύσεις».

* Ποια άλλα θέματα είναι ψηλά στην ατζέντα της παράταξής σας;
- «Κυκλοφοριακό, περιβάλλον και η καθημερινότητα του πολίτη. Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες μέρες ακόμη να υπάρχουν έπιπλα έξω από σπίτια πολιτών μετά τις πλημμύρες».

* Και για τη νεολαία...
- «Περισσότερες εκδηλώσεις, μεγαλύτερη συμμετοχή στις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, περισσότερο αθλητισμό και κυρίως να υπάρχει διάλογος για τη νεολαία που έχει ως στόχο να απευθύνεται σε όλους τους νέους, ακόμη και σε όσους έχουν λιγότερες ευκαιρίες και σε όσους αυτήν τη στιγμή δεν έχουν να επιδείξουν συμμετοχή ή δραστηριοποίηση σε κανένα επίπεδο. Διεξαγωγή διαβουλεύσεων και δραστηριοτήτων με νέους, οργανώσεις νέων και φορείς χάραξης πολιτικής».

* Η πολιτική εκστρατεία πώς σου φαίνεται;
- «Πολυεπίπεδη γιατί πρέπει να είσαι παρών σε όλα τα μέσα. Σε διαφορετικό κοινό απευθύνονται τα social media, σε διαφορετικό κοινό οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο. Πρέπει να δίνεις παντού το «παρών» για να μπορείς να έχεις διαδραστικότητα στις ιδέες σου».

* Πόσο δύσκολη είναι μια εκλογική αναμέτρηση συνδυαζόμενη με επιχειρηματική δραστηριότητα;
- «Είμαι τελειόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχω αρχίσει να ασχολούμαι με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Οι δυσκολίες υπάρχουν, αφού πρέπει να έρθω σε επαφή με τον κόσμο, αλλά νιώθω σιγουριά ξέροντας ότι έχω μια οικογένεια που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα. Από μικρός μπήκα στον χώρο του επιχειρείν, αποφεύγοντας να φύγω από την πόλη, γιατί προσπαθούμε να βρούμε καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που έχουμε, μεταφορική, αυτοκινήτων και σούπερ μάρκετ».

* Υπάρχει στην παράταξη αίσθηση νίκης...
- «Ναι, γι’ αυτό παλεύουμε, γι’ αυτό δίνουμε καθημερινό αγώνα να επικοινωνήσουμε στους πολίτες τις ιδέες μας. Δεν σταματάμε ούτε λεπτό γιατί έχουμε να δώσουμε πολλά και ο δημότης θα το καταλάβει από την πρώτη μέρα».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass