Θανάσης Μαμάκος: Είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων των Λαρισαίων και θα το αποδείξουμε στην πράξη!

*Δηλώνει στην «Ε» ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων, στην πρώτη του συνέντευξη *Αποκαλύπτει τα σχέδιά του και το πλάνο για την επόμενη μέρα στον Δήμο Λαρισαίων *Εμφανίζεται αποφασισμένος να «χτίσει» με δουλειά και συμμετοχικότητα «μια πόλη πρότυπο, σύγχρονη και ευημερούσα» *Τι δηλώνει για το ΣΒΑΚ, τα οικονομικά του Δήμου, το ΔΩΛ και τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2023 11:54

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η νέα Δημοτική Αρχή «σηκώνει τα μανίκια», με τον δήμαρχο Θανάση Μαμάκο να οδηγεί την ομάδα του στη βάση του σκεπτικού πως «ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είναι «εργάτες της πόλης», «εντολοδόχοι των πολιτών», τους οποίους οφείλουν να υπηρετήσουν. Ξεκινά, εντάσσοντας νέες Αντιδημαρχίες, με βαρύτητα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη, στις νέες τεχνολογίες, στην ανάπτυξη του τουρισμού, της εξωστρέφειας, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας…, με στόχο να δημιουργήσει «με σχέδιο, δουλειά και συμμετοχικότητα μια πόλη πρότυπο, σύγχρονη και ευημερούσα».

Σε συνέντευξή του στην «Ε» (στην πρώτη του συνέντευξη, από τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές), ο νέος Δήμαρχος αποκαλύπτει το πλάνο και τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα στον Δήμο Λαρισαίων, απαντά σε βασικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την τοπική κοινωνία, μιλά για το επίμαχο θέμα του ΣΒΑΚ και των οικονομικών του Δήμου και δηλώνει πως «είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων των Λαρισαίων. Και θα το αποδείξουμε στην πράξη!».

 

Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου

 

* Κύριε Μαμάκο, αναλαμβάνετε για τα επόμενα πέντε χρόνια τα ηνία του Δήμου Λαρισαίων. Πριν απ’ όλα, σας ευχόμαστε καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο σας. Μπορείτε να μας δώσετε μια πρόγευση των προτεραιοτήτων και το στίγμα των πρώτων 100 ημερών της θητείας σας;
- «Πρώτα-πρώτα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και εκπλήρωση κάθε προσδοκίας. Για εμένα είναι μια σημαδιακή χρονιά το 2024, καθώς οι πολίτες, στις τελευταίες εκλογές, μου ανέθεσαν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι μια τεράστια τιμή, αλλά και μια ξεχωριστή ευθύνη, στην οποία οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Υπάρχει ένας και μοναδικός στόχος: Να κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά, αλλάζοντας το στάτους των τελευταίων ετών.
Και μπορούμε όλοι μαζί να πορευτούμε σε έναν δρόμο μικρών και μεγάλων αλλαγών, να χτίσουμε πάνω σε ό,τι θετικό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, να δημιουργήσουμε με σχέδιο, δουλειά και συμμετοχικότητα μια πόλη πρότυπο, σύγχρονη και ευημερούσα.
Η καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη είναι στους βασικούς μας στόχους, είτε αφορά στην καθαριότητα ή στην ελάφρυνση του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος ή στη δρομολόγηση ουσιαστικών λύσεων για τη στάθμευση, ταυτόχρονα με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που θα καθιστούν την πόλη ανθεκτική, ασφαλή στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της.
Δουλεύουμε ήδη και θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ψηφιακή πόλη, που θα ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά της, για μια πόλη που θα αποτελέσει επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλίας, αλλά και έναν 12μηνο τουριστικό προορισμό, που θα αξιοποιεί τη θέση της στο κέντρο της Ελλάδας, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, το πολιτιστικό της υπόβαθρο. Μια πόλη εξωστρεφή, μια πόλη που πραγματικά αξίζει στις επόμενες γενιές.
Υπάρχει το σχέδιο, υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ικανών ανθρώπων που θα συντονίσουν αυτή την προσπάθεια, υπάρχει η διάθεση για προσφορά, υπάρχει και η σιγουριά για το αποτέλεσμα».
* Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώσατε ότι θα αναμορφώσετε τον προϋπολογισμό του 2024 στον Δήμο Λαρισαίων. Πού θα στοχεύουν αυτές οι αλλαγές; Αφορούν και συνεχιζόμενα έργα ή και μελέτες που δρομολογήθηκαν από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή; Και, αφού είμαστε στα οικονομικά θέματα, προαναγγείλατε έλεγχο των οικονομικών του Δήμου, μιλήσατε για μηδενικό αποθεματικό, καθυστέρηση πληρωμών… Εκτιμάτε ότι υφίστανται ζητήματα κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας;
- «Θίγετε ένα τεράστιο και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για το οποίο δεσμεύτηκα να τοποθετηθώ αναλυτικά μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης του Δήμου. Η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης στα οικονομικά του Δήμου είναι άμεση προτεραιότητα, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι την αλήθεια.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό παρουσιάσαμε, με στοιχεία που δεν αμφισβητήθηκαν -άσχετα αν έγινε προσπάθεια να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα-, τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας.
Ταμειακά διαθέσιμα σε ένα επίπεδο που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της πόλης, αυξημένες υποχρεώσεις πληρωμών του Δήμου και μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των υποχρεώσεων αυτών. Αργός ρυθμός υλοποίησης και εκτέλεσης έργων, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται από χρονιά σε χρονιά και ιδιαίτερα χαμηλή απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αυτά δημιουργούν έναν προϋπολογισμό εικονικής πραγματικότητας, «φουσκωμένο» σε εκατομμύρια εσόδων και εξόδων χωρίς πρακτικό αντίκρισμα.
Μας ανησυχεί το μηδενικό αποθεματικό του Δήμου, αλλά και η προσπάθεια της απελθούσας Δημοτικής Αρχής να «κλείσει» συμβάσεις μετά τις εκλογές και στο μεσοδιάστημα μέχρι την παράδοση της διοίκησης στην εκλεγμένη Αρχή.
Θέλουμε καθαρές κουβέντες με τους πολίτες και απόλυτη και φανερή εικόνα των οικονομικών του Δήμου.
Σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση, είναι προφανές ότι το οικονομικό κλείσιμο της χρονιάς παρουσιάζει και τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα για τον Δήμο και για τον λόγο αυτόν σας θυμίζω ότι η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού είναι υποχρεωτική από τον νόμο.
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε το δικό μας στίγμα, γιατί, όπως είναι γνωστό, στον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε από την Αρχή Καλογιάννη, δεν μας επιτράπηκε να έχουμε την παραμικρή συμμετοχή, γεγονός που θεωρώ ότι δεν συμβαδίζει με τη στοιχειώδη πολιτική ευγένεια».
* Έχετε εκφράσει επανειλημμένα τις ενστάσεις σας σχετικά με τα έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Του οποίου, όμως, τα έργα εξελίσσονται, με απώτερο στόχο -διορθώστε με αν κάνω λάθος- την αλλαγή νοοτροπίας στις μετακινήσεις των Λαρισαίων. Όταν κάνετε λόγο για αναθεώρηση του ΣΒΑΚ, εννοείτε αλλαγή της φιλοσοφίας του ή διορθώσεις επί των εκτελούμενων έργων;
- «Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε εκφράσει μόνο εμείς ενστάσεις, αλλά σχεδόν όλοι οι φορείς της πόλης. Και κυρίως οι πολίτες που είδαν τα τελευταία χρόνια την καθημερινότητά τους να συνθλίβεται από άστοχες και εμμονικές επιλογές.
Οι όποιες αντιδράσεις, η όποια προσπάθεια έγινε να αναδείξει αστοχίες και προβλήματα, οι όποιες εκκλήσεις για διορθώσεις επιλογών που «φώναζαν» ότι είναι λάθος, δυστυχώς συνάντησαν τον τοίχο της αυταρέσκειας των τοπικών αρχόντων. Προσχηματικές διαβουλεύσεις ακόμη και στα μέσα του Αυγούστου, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με τους θεσμοθετημένους επιστημονικούς φορείς της πόλης ήταν στοιχεία αυτής της διαδρομής. Η συνεργασία και η συνεννόηση αντικαταστάθηκαν από το «εγώ ξέρω, εγώ αποφασίζω».
Αλλά και προαπαιτούμενα, όπως για παράδειγμα η πρόβλεψη και δημιουργία θέσεων στάθμευσης, αφέθηκαν στην άκρη, στη βιασύνη αξιοποίησης κάποιων αναμορφώσεων δρόμων για προεκλογικούς λόγους.
Τα προβλήματα φωνάζουν! Οι αστοχίες είναι ορατές από οποιονδήποτε. Και οι πολίτες αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν στην καθημερινότητά τους, σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς λόγο και αιτία.
Η φιλοσοφία μας για μια ανθρώπινη πόλη, για την προσβασιμότητα παντού, για τον χώρο στον πεζό δεν είναι διαπραγματεύσιμες! Μιλάμε για σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη! Δεν είναι διαπραγματεύσιμη, όμως, και η συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να επανεξετάσουμε στοιχεία του σχεδιασμού, να διορθώσουμε λάθη, να εκλογικεύσουμε καταστάσεις και να απαντήσουμε στα «θέλω» των πολιτών.
Εμείς δεν έχουμε καμία εμμονή: Ό,τι είναι καλό και χρήσιμο θα ενισχυθεί, ό,τι πρέπει να αλλάξει θα αλλάξει.
Έχουμε πολλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα και «σηκώνουμε μανίκια» αμέσως!».
* Η Κυβέρνηση εξέπληξε δυσάρεστα με τις εξαγγελίες της για προωθούμενες αλλαγές σε νομικά πρόσωπα και οργανισμούς των Δήμων, χωρίς καν να διαβουλευτεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ., πετράδι στο στέμμα του Δήμου, μπαίνει στο τραπέζι των συγχωνεύσεων με άλλες Δ.Ε.Υ.Α., πολλοί μιλούν και για βήματα προς την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το Δημοτικό Ωδείο ουσιαστικά καταργείται με εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριές του να αγωνιούν για το μέλλον των σπουδών τους. Ποια είναι η θέση του νέου δημάρχου Λαρισαίων απέναντι στα δύο αυτά ζητήματα;
- «Ισχύουν στο ακέραιο οι δημόσιες δηλώσεις μου και για την κατάργηση της νομικής μορφής του Δημοτικού Ωδείου και για την πρόταση του Υπουργείου για την ενοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α.
Κατ’ αρχάς, κανένα Δημοτικό Ωδείο δεν καταργείται. Καταργείται η μορφή του σαν Νομικό Πρόσωπο. Θυμίζω ότι υπερψηφίσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας με την υπάρχουσα μορφή του Δημοτικού Ωδείου, γι’ αυτό, άλλωστε, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη.
Και το κάναμε συνειδητά, γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητα αυτή, αλλά και διότι αναγνωρίζουμε, όπως όλοι οι Λαρισαίοι, την προσφορά του Ωδείου στην πόλη μας.
Συναντήθηκα με την αρμόδια Υπουργό και της παρουσίασα τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουμε τη διατήρηση του Δημοτικού Ωδείου ως Νομικό Πρόσωπο, αλλά και την τεράστια και πολύτιμη προσφορά του στην πόλη μας.
Το Δημοτικό Ωδείο θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη μας, θα συνεχίσει να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου, θα συνεχίσει να γράφει ιστορία στον πολιτισμό της πόλης και το εγγυώμαι προσωπικά. Θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για αυτό, θα αξιοποιήσω κάθε δυνατότητα που υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσω ως δήμαρχος Λαρισαίων τις προσπάθειες για την επαναφορά του στην προηγούμενη νομική του μορφή.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Υπουργείου για τις Δ.Ε.Υ.Α. υπάρχει έντονος προβληματισμός, που μεταφέρθηκε στην Κυβέρνηση για το σχέδιο που παρουσιάστηκε στην ΚΕΔ.
Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική της πρότασης, το τι τελικά θα ωφελήσει και την αναγκαιότητα να οδηγηθεί η Κυβέρνηση σε μια απόφαση με αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν αρνούμαι την ύπαρξη προβλημάτων, ιδιαίτερα στις μικρές ΔΕΥΑ, που ξεκινούν από την υποστελέχωση και καταλήγουν σε οικονομικά θέματα, γνωστά τα χρέη στη Δ.Ε.Η.
Το πρώτο που θα πρέπει να απαντηθεί είναι αν ο έλεγχος του νερού θα χαθεί από τις τοπικές κοινωνίες και για ποιον λόγο να γίνει αυτό. Με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει το νέο σύστημα, που μπορεί στα χαρτιά να αποτυπώνεται εύκολα, αλλά στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα με τις ιδιομορφίες των γεωγραφικών χαρακτηριστικών των νομών της χώρας, φαίνεται εντελώς εξωπραγματικό; Τι επιπτώσεις θα έχει, για παράδειγμα, για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών;
Ποιοι θα έχουν την ευθύνη της τιμολόγησης, γιατί οι Δήμοι στην ουσία να επιβαρυνθούν με την εξόφληση των χρεών και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στη λειτουργία τους (λιγότεροι πόροι - περισσότερα προβλήματα), πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις αρδεύσεις κ.ο.κ.
Η αυτοδιοίκηση θα σταθεί ενωτικά απέναντι σε προτάσεις που αντί να επιλύουν διαχρονικά προβλήματα, δημιουργούν μεγαλύτερα…».
* Συγκροτήσατε νέες Αντιδημαρχίες, κάνατε αναφορά σε νέο πλάνο δράσης, αλλά και μοντέλο διοίκησης για τον Δήμο Λαρισαίων. Ποιες είναι οι οδηγίες προς τους αντιδημάρχους σας, τι ζητάτε από αυτούς και με βάση ποια κριτήρια θα τους κρίνετε;
- «Βασικά, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες. Και με τις αλλαγές στις Αντιδημαρχίες και με τη διαφορετική στόχευσή τους και με τη βαρύτητα που θέλουμε να δώσουμε σε συγκεκριμένους τομείς, ιδιαίτερα κρίσιμους για το μέλλον του Δήμου.
Ξεκινάμε από μια διαφορετική λογική για το μοντέλο διοίκησης και τη λειτουργία όλων μας.
Πιστεύω στον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους «εργάτες της πόλης», πιστεύω στον δήμαρχο των ανοιχτών γραφείων που επικοινωνεί με τους πολίτες, πιστεύω σε αντιδημάρχους που βιώνουν και καταγράφουν τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη, που δεν «αραχνιάζουν» σε γραφεία, που επιβλέπουν, που ακούν, που μαθαίνουν, που δίνουν λύσεις.
Είμαστε εντολοδόχοι των πολιτών, αυτούς οφείλουμε να υπηρετήσουμε και αυτό θα κάνουμε. Όχι μόνοι μας, όμως, αλλά με τους πολίτες μαζί! Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια συμμαχία με τους πολίτες.
Θέλουμε ουσιαστική συμμετοχή. Θέλουμε ενεργοποίηση και ρόλο.
Θέλουμε να μιλούν, να προτείνουν, να παρεμβαίνουν, να νοιάζονται για τη γειτονιά, την πόλη, το χωριό τους. Να δώσουμε, δηλαδή, φωνή και βήμα στις λύσεις που εκφράζουμε όλοι εμείς οι πολίτες του Δήμου στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε, ο άνθρωπος, ο δημότης μας, βρίσκεται στην καρδιά της προσπάθειάς μας.
Δεν θα κουραστώ ποτέ να επαναλαμβάνω πως όταν δώσεις αξία στους ανθρώπους, μπορούν να κάνουν θαύματα.
Για να κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά, πρέπει να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έτσι θα φέρουμε αποτελέσματα. Έτσι θα είμαστε χρήσιμοι! Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας οι αντιδήμαρχοι θα έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες, θα συντονίζουν το δικό τους πεδίο δράσης και βεβαίως, θα αξιολογούνται διαρκώς για την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητά τους».
* Ακούω τελευταία -και λόγων των ημερών, με τις γιορτινές εκδηλώσεις σε γειτονικές μας πόλεις- την ανάγκη να αποκτήσει η Λάρισα εξωστρέφεια. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε με την προσέγγιση που γίνεται. Τι περιεχόμενο θα έδινε, όμως, ο Θανάσης Μαμάκος σε μια τέτοια σκέψη;
- «Είναι σημαντικό να είμαστε πραγματιστές. Η Λάρισα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς, και το εννοώ, υποχώρησε σε σχέση με άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. Έγιναν λάθος σχεδιασμοί, πάρθηκαν λάθος αποφάσεις και οδήγησαν σε μια κατάσταση που δεν μας τιμά και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της πόλης.
Δεν γίνεται να «μεταναστεύουν» οι Λαρισαίοι στις γειτονικές πόλεις τα Χριστούγεννα, ούτε να θεωρούν ανέκδοτο τον τουρισμό στην πόλη μας!
Η Λάρισα και ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και πρέπει να το κάνει με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα!
Πραγματικά, και το πιστεύω και το εννοώ. Στο κέντρο της Θεσσαλίας, στο κέντρο της Ελλάδας, η Λάρισα μπορεί και πρέπει να είναι 12μηνος τουριστικός προορισμός. Μπορεί να απλώσει τα φτερά της σε όλα τα επίπεδα: Πολιτισμός και Αρχαίο Θέατρο. Εκθεσιακός και Συνεδριακός Τουρισμός, Διασκέδαση, Ψυχαγωγία και Γαστρονομία. Επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο με δυναμική αγορά, μεγάλα events που προσθέτουν αξία στην πόλη και διαμορφώνουν δυναμική εξωστρέφειας. Για παράδειγμα υποσχεθήκαμε και θα κάνουμε πράξη το Φεστιβάλ καφέ στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων.
Η σημασία που δίνουμε φαίνεται και από την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Εξωστρέφειας που ανακοινώσαμε, στη βάση αυτής της λογικής που θέλει συγκροτημένες παρεμβάσεις, πετυχημένες δράσεις και αποτελεσματική προβολή και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.
Δεν πετάω στα σύννεφα, αλλά και δεν είμαι πεσιμιστής. Πιστεύω και στις δυνατότητες της πόλης και στο σχέδιό μας».
* Η εμπλοκή των κομμάτων στην αυτοδιοίκηση ήταν πάντα παρούσα. Τι γνώμη έχετε γι’ αυτό και πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;
- «Τα κόμματα έχουν τον θεσμικό τους ρόλο. Δεν μπορεί κανείς να τους το αρνηθεί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την άλλη πλευρά είναι πεδίο συγκλίσεων και συμφωνιών, είναι θεσμός συνεργασιών, που αναδεικνύει κοινά προβλήματα και συναινετικές λύσεις.
Πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι δύο βήματα μπροστά από τα κόμματα και να αποδεικνύει με τη λειτουργία της πως σε μια κοινωνία μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις, διαφορετικές αναγνώσεις, διαφορετικά πιστεύω, αλλά υπάρχει πάντοτε χώρος για κοινή δράση και δημιουργία που αναφέρεται στο σύνολο των πολιτών.
Υπάρχουν σαφέστατα διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και αναγνώσεις, αλλά αυτές δεν πρέπει να είναι αφορμή συγκρούσεων, αλλά αφορμή για γόνιμη και πολυεπίπεδη προσέγγιση της φύσης των προβλημάτων και των δυσκολιών τους.
Προφανώς, αν εννοείτε κάτι τέτοιο, όπως όλοι, έχω τις πολιτικές μου απόψεις, αλλά ως δήμαρχος αγκαλιάζω και αντιμετωπίζω όλους με τον ίδιο τρόπο.
Πιστεύω βαθιά ότι είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων των Λαρισαίων.
Και θα το αποδείξουμε στην πράξη!».
* Στο τέλος της θητείας σας, τι θα θέλατε να λέει ο Λαρισαίος/-α συμπολίτης/-σσα για σας προσωπικά και το έργο σας;
- «Θέλω να είμαι ένας χρήσιμος δήμαρχος και να έχω βοηθήσει, στο μέτρο των δυνάμεών μου, στη δημιουργία ενός Δήμου ευρωπαϊκού, σύγχρονου, ανθρώπινου, εξωστρεφή, που θα αγκαλιάζει ισότιμα την πόλη και τα χωριά του, που θα δημιουργεί υπεραξία για τους ανθρώπους του και θα αξιοποιεί προς όφελός τους το bradname της νέας εποχής!
Θέλω να έχω συμβάλει με πάθος στο να γίνει η Λάρισα σπουδαία ξανά!
Θέλω οι συμπολίτες μου να είναι περήφανοι για την πόλη τους, για τον Δήμο τους!».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass