FAN FICTION: Marvel Contest Of Champions - Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 19:22

Το Marvel: Contest Of ChampionsMCoC για συντομία) είναι ίσως το δημοφιλέστερο παιχνίδι δράσης και στρατηγικής για κινητά εδώ και πολύ καιρό.

Με πάνω από δύο χρόνια παρουσίας στα app stores, έχει πολλά εκατομμύρια φανατικούς παίκτες σε όλο τον κόσμο και έσοδα πενήντα χιλιάδες δολάρια την ημέρα! Το παιχνίδι διανέμεται δωρεάν, αλλά ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να κάνει online αγορές για πράγματα που θα τον βοηθήσουν να προχωρήσει πιο γρήγορα και να έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων παικτών.
Το μυστικό της επιτυχίας του, πέρα από το ότι πρόκειται για ένα αρκετά καλοφτιαγμένο και άκρως εθιστικό παιχνίδι, είναι ότι πρωταγωνιστούν οι πασίγνωστοι σούπερ ήρωες από τα κόμικς της Marvel: ο Spider-Man, οι X-Men, οι Avengers και μια μεγάλη γκάμα από τους «καλούς» και «κακούς» που όλοι έχουμε διαβάσει κάποτε τις περιπέτειές τους. Αυτό κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι, γιατί όποιος έχει διαβάσει τα κόμικς ή έχει δει τις ταινίες γνωρίζει πάνω-κάτω τις ιδιαιτερότητες του κάθε χαρακτήρα. Ο Captain America, για παράδειγμα, που έχει όπλο του την ασπίδα, είναι φυσικό να κάνει καλύτερη άμυνα από τους υπόλοιπους. Ή ο Wolverine, που γιατρεύεται από κάθε τραύμα, να ξανακερδίζει τη χαμένη του ζωή. Η αναγνωρισιμότητα των χαρακτήρων είναι αυτό που χάρισε στο MCoC την τεράστια επιτυχία του από την πρώτη κι όλας μέρα.
Το παιχνίδι είναι ομαδικό και ο παίκτης μπορεί να γίνει μέλος μιας συμμαχίας 30 ατόμων με οργανωμένη δομή, αρχηγό, διοίκηση και μέλη, με σκοπό να φέρουν εις πέρας δύσκολες αποστολές με τον λιγότερο δυνατό κόπο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι «άδικο και δύσκολο», όπως το αποκαλούν οι παίκτες, όπου χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και μυαλό για να τα καταφέρεις.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GAMING
Και για δύο χρόνια όλα πήγαιναν υπερβολικά καλά, μέχρι που η Kabam, η κατακευάστρια εταιρία, αποφάσισε ξαφνικά ότι τα τεράστια κέρδη της δεν είναι ήδη αρκετά και ότι οι παίκτες θα πρέπει να χάνουν πιο εύκολα, για να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στο παιχνίδι. Μια τέτοια σκέψη δεν είναι απαραιτήτως κακή. Κακός, ήτανε, όμως, ο τρόπος που το χειρίστηκαν.
Στο παιχνίδι πρωταγωνιστούν σχεδόν εκατό χαρακτήρες και λογικό είναι κάποιοι από αυτούς να είναι πιο δυνατοί και πιο περιζήτητοι από τους υπόλοιπους. Οι παίκτες επί δύο χρόνια έκαναν τα πάντα για να τους αποκτήσουν, και όσοι τα κατάφεραν βασίστηκαν σε αυτούς για να παίζουν άνετα σε δύσκολες πίστες.
Ξαφνικά πριν δύο εβδομάδες, την 1η Μαρτίου, η Kabam ανανέωσε το παιχνίδι με νέο υλικό, όπως γίνεται κάθε δίμηνο, αλλά αυτή τη φορά επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους παίκτες της. Όλοι οι δυνατοί χαρακτήρες αποδυναμώθηκαν τελείως, ακυρώνοντας τις πολύμηνες προσπάθειες των παικτών, που πέρα από κάποια χρήματα επένδυσαν στο παιχνίδι και ό,τι πολυτιμότερο είχαν: τον ελεύθερό τους χρόνο. Η εταιρία δεν κράτησε ούτε καν τα προσχήματα, δείχνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το χρήμα και όχι η διασκέδαση του παίκτη - πελάτη της.
Το πρώτο σοκ διαδέχτηκε η οργή των παικτών σε όλο τον κόσμο, και ήδη από τη δεύτερη μέρα οι παίκτες πέρασαν στην αντεπίθεση. Μιας και η Kabam νοιάζεται μόνο για το χρήμα, αποφάσισαν να τη χτυπήσουν εκεί που πονάει. Το κίνημα #boycottMCoC έκανε την εμφάνισή του μέσα σε λίγες ώρες σε όλο το ίντερνετ, και για πρώτη φορά στην ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών εκατομμύρια παίκτες απ’ όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια σε μια μεγάλη εταιρία κατασκευής παιχνιδιών. Μπήκαν σε όλα τα μεγάλα app stores και έδωσαν τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία στο παιχνίδι, φτάνοντάς το από την κορυφή στον πάτο της κατάταξης μέσα σε δύο μέρες! Κατατρομαγμένη η εταιρία, και με τις μετοχές της να κατρακυλάνε ώρα με την ώρα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους παίκτες για την αναστάτωση και ξεκίνησε ήδη να παίρνει πίσω τις αλλαγές τη μία μετά την άλλη, επαναφέροντας το παιχνίδι στην αρχική του μορφή.
Το μποϊκοτάζ αυτό αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη νίκη των απλών παικτών απέναντι σε μια τέτοια μεγάλη εταιρία, βάζοντας φρένο στην απληστία όσων είχαν παρόμοιες ιδέες και έδειξαν τη δύναμη των πολλών, απαιτώντας τον σεβασμό που τους αξίζει! Τελικά ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, και καλό θα ήταν να τον ακούμε...

 

• Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass