ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Ελαφρύ και ταχύτατο

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2017 17:00

Το κινεζικό στρατιωτικό ελικόπτερο Ζ-19 Ε έκανε χθες την παρθενική πτήση του στο Χαρμπίν της βορειοανατολικής κινεζικής περιφέρειας Χεϊλονγκτζιάνγκ.
Το ελικόπτερο έκανε ελιγμούς και πέταξε χαμηλά πάνω από το αεροδρόμιο για να δείξει τις δυνατότητές του.

Το μοντέλο νέας γενιάς, που προορίζεται για εξαγωγές, κατασκευάσθηκε από την Αεροναυπηγική Βιομηχανία του Χαρμπίν για να καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς στρατιωτικής αγοράς, σύμφωνα με ην κρατική εταιρεία AVIC (Aviation Industry Corporation of China).
Πρόκειται για το τελευταίου τύπου στρατιωτικό ελικόπτερο με καθίσματα κατά σειρές είναι και το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο της Κίνας που προορίζεται για εξαγωγές. «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση του πεδίου μάχης και μία σειρά άλλων αποστολών σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον πεδίου μάχης τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα», δήλωσε στέλεχος της AVIC.
Με ένα μέγιστο βάρος 4.250 κιλών κατά την απογείωση, το Ζ-19 Ε είναι ένα ελαφρύ στρατιωτικό ελικόπτερο με προφανή πλεονεκτήματα στην ταχύτητα απογείωσης και πτήσης, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Προορίζεται κυρίως για επιθέσεις εναντίον τανκς, οπλισμένων οχημάτων, αμυντικών έργων και άλλων στόχων στο έδαφος. Μπορεί να προσφέρει άμεσα στήριξη πυρός σε επίγειες δυνάμεις, να επιτεθεί σε ελικόπτερα και άλλους χαμηλού ύψους στόχους, να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος και στο πλαίσιο ενός κονβόι ελικοπτέρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass