Αβέβαιο το μέλλον Youtube και δισκογραφικών εταιριών

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 20:27

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της New York Postθέλουν τις εταιρίες της μουσικής βιομηχανίας να αποχωρήσουν από το χώρο. Αρκετοί είναι αυτοί που το θεωρούν ως μια απλή φήμη, αλλά στο παρελθόν έχει απασχολήσει ξανά αυτή η θεωρία.

Οι εταιρίες πλέον δεν κερδίζουν όσα χρήματα κερδίζανε στο παρελθόν, γεγονός που τις έχει στρέψει εναντίων πολλών πραγμάτων ακόμα και των ιδίων των καταναλωτών. Σύμφωνα με την Post επιθυμούν να αφαιρέσουν όλα τα βιντεοκλίπ τους από το χώρο.

Το έτος του 2005 ήταν η χρονιά κατά την οποία άνοιξε το Youtube και δημοσιεύτηκε το πρώτο βίντεο, κανείς δεν ήξερε πόσο γρήγορα θα μπορούσε να γιγαντωθεί κάτι τέτοιο, όπου μεγάλες εταιρίες επένδυαν αρκετά χρήματα σε αυτό.

Όμως πλέον έχουν στραφεί εναντίων του, είναι τις λογικής ότι η μουσική δεν πρέπει να διανέμεται δωρεάν σε κανέναν. Υπάρχουν αρκετοί ισχυρισμοί ότι πιέζουν ακόμα και το Spotify το οποίο διανέμει δωρεάν μουσική να σταματήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά η λογική της Google και του Spotify είναι αρκετά απλή, ας υπάρχει τώρα δωρεάν το δείγμα και αργότερα θα υπάρξουν οι εισπράξεις (συναυλίες, CD κ.α).

Και μιλώντας πάντοτε με πιθανότητες, ας μην εκπλαγεί κανείς αν δεν μπορεί κάποια στιγμή να βρει το βιντεοκλίπ από το αγαπημένο του τραγούδι, ίσως και να το έχει αφαιρέσει η δισκογραφική που έχει τα δικαιώματα.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass