Έρχονται τα ιπτάμενα router της Facebook

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2015 13:06


Με αεροπλάνα, λέιζερ και την υποστήριξη του ηλίου θα επιχειρήσει η Facebook να προωθήσει το ιντερνέτ σε σημεία του κόσμου στα οποία δεν υπάρχει. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η εταιρία ανακοίνωσε, ότι τελείωσε η κατασκευή του ειδικού και τελευταίας τεχνολογίας αεροπλάνου το οποίο θα κινείται με την ηλιακή ενέργεια. Τώρα ξεκινάνε οι δοκιμασίες για να πιστοποιηθεί ,αν όντος αυτό το γιγάντιο ιπτάμενο router θα μπορέσει να ανταποκριθεί των προσδοκιών.

Το όνομα του είναι Aquila, πολύ σύντομα θα βρίσκεται στους ουρανούς και θα κάνει τις προγραμματισμένες πτύσεις. Θα έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στον αέρα σε ύψος 60.000 με 90.000 μέτρα πάνω από το έδαφος και να κινείται για 90 ημέρες. Το σκεπτικό της Facebook είναι πως όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία σύνδεσης στο ιντερνέτ πράγμα που δεν συμβαίνει. Με ένα ειδικό λέιζερ το οποίο έχει κατασκευάσει η εταιρία μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες ύψους 10 GB ανά δευτερόλεπτο, το οποίο θα προστεθεί εν καιρώ στο αεροπλάνο.

10% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είχε ποτέ επαφή με το διαδίκτυο, γεγονός που πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα η εταιρία όπως και δηλώνει δεν θέλει να γίνει πάρωχος υπηρεσιών ιντερνέτ αλλά κάποιος έπρεπε να κάνει αυτό μεγάλο βήμα για να δώσει στους ανθρώπους κάτι που τους λείπει.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό σε αναπτυσσόμενες χώρες η εταιρία μέσο του Ineternet.org έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να συνδεθούν δωρεάν σε αυτό.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass