Γιατί η τεχνολογία 3D αντίληψης είναι ανάμεσα στις χρησιμότερες για τα smartphones;

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 8:35

 Οι κινητές συσκευές έχουν κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας, προσφέροντας ακαταμάχητα πλεονεκτήματα σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Μπορούμε πλέον να επικοινωνούμε χωρίς δυσκολία ακόμη και εν κινήσει, να συνδεόμαστε στο ίντερνετ και να αναζητούμε πληροφορίες με εξαιρετικές ταχύτητες. Ιδιαίτερα τα smartphones κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των καταναλωτών, καθώς συνδυάζουν αρμονικά τα χαρακτηριστικά μιας τηλεφωνικής συσκευής, ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και μιας κάμερας. 

insert image here = https://pixabay.com/photos/spherical-ball-joint-newton-pendulum-746194/

3D perception ή αλλιώς η τεχνολογία της 3D αντίληψης

Οι σύγχρονες κινητές συσκευές απέχουν χιλιόμετρα από τα αντίστοιχα κινητά τηλέφωνα που κυριαρχούσαν λίγα χρόνια μόλις πριν. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουν πλέον τεράστια μνήμη και εχουν αρκετό χώρο για εφαρμογές που διευκολύνουν τη ζωή μας κατά πολύ. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά τους είναι πραγματικά εντυπωσιακά και η τεχνολογία 3D αντίληψης συγκαταλέγεται σε αυτά. Σε αντίθεση με το παρελθόν, τα smartphones σήμερα αντιλαμβάνονται τις διαφορετικές διαστάσεις και βελτιστοποιούν με αυτό τον τρόπο την εμπειρία χρήστη. Η ανάλυση της κάθε φωτογραφίας, η αναγνώριση με βάση τα βιομετρικά στοιχεία και η λήψη ρεαλιστικών βίντεο αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για κάθε κινητή συσκευή.

Ζώντας σε έναν κόσμο 3D

Πολλά έχουν αλλάξει στον τομέα της τεχνολογίας και το μέλλον προβλέπεται εξίσου συναρπαστικό. Το διαδίκτυο έχει ανάγκη από τεχνολογικά επιτεύγματα όπως η 3D αντίληψη, έτσι ώστε να προσφέρει μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ένα λαμπρό παράδειγμα είναι η online ψυχαγωγία. Μόλις επισκεφθείτε σελίδες όπως το JackpotCity casino online, θα εκτιμήσετε αμέσως τα τρισδιάστατα γραφικά και τον λεπτομερή σχεδιασμό. Τα παιχνίδια φαντάζουν ρεαλιστικά και αυτό έχει αντίκτυπο στην εμπειρία του κάθε χρήστη. Ολόκληρη η βιομηχανία παιχνιδιών βασίζεται στην υψηλής ποιότητα γραφικών διαδικτυακά.

Το μάτι μας έχει την ικανότητα να ερμηνεύει τον χώρο και να κατατάσσει τα αντικείμενα τριγύρω μας τρισδιάστατα. Αυτή η ικανότητα ονομάζεται “στεροσκοπική όραση” και μας χαρίζει μοναδικές ευκαιρίες να ερμηνεύσουμε το περιβάλλον. Κατανοούμε τον κόσμο μας καλύτερα, εάν γνωρίζουμε περισσότερα δεδομένα ως προς τον χώρο. Αντίστοιχα στον ψηφιακό κόσμο, αυτή η ικανότητα είναι η 3D perception ή η τρισδιάστατη αντίληψη.

Πώς βοηθά το 3D perception στον κόσμο;

Το rover που έστειλε η NASA στον πλανήτη Άρη είναι εξοπλισμένο με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας. Η 3D αντίληψη είναι ένα από τα ουσιαστικότερα χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών. Ως αποτέλεσμα, οι λήψεις που έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε από τον κόκκινο πλανήτη πραγματικά κόβουν την ανάσα. Είναι τόσο λεπτομερείς, που για δευτερόλεπτα νομίζει κανείς ότι έχει κάνει το πολυπόθητο ταξίδι στο διάστημα. Φανταστείτε οι μοναδικές απεικονίσεις από τον Άρη να ήταν θολές, ασπρόμαυρες και ασαφείς. Θα χάναμε μια τεράστια ευκαιρία ως προς την ερμηνεία ενός πλανήτη που βρίσκεται πολύ μακριά από τη Γη, με όλα όσα κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Με τη βοήθεια εξελιγμένων συσκευών, η ζωή παίρνει χρώμα και υφές. Τα πάντα γύρω μας καταγράφονται με την παραμικρή τους λεπτομέρεια, προσφέροντάς μας αμέτρητες προοπτικές. Γιατί να συμβιβαστεί κανείς με δύο διαστάσεις, όταν ο κόσμος μας είναι τρισδιάστατος; Το ίδιο συμβαίνει και με τα smartphones. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να συμβιβαστούν οι χρήστες με έναν κόσμο δύο διαστάσεων. Οι φωτογραφίες σήμερα είναι ευκρινέστερες από ποτέ. Σε κάθε εικόνα αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα χωρίς ημίμετρα. Όσο περνά ο καιρός, μάλιστα, οι τεχνολογικές εξελίξεις πρόκειται να εξοπλίσουν τα έξυπνα κινητά με ακόμη ισχυρότερα χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass