1.600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 16:15

Ένα βήμα πιο κοντά στη γραμμή παραγωγής βρίσκεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aptera, το οποίο καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον τομέα της αυτονομίας.


Το Gamma, όπως ονομάζεται το τρίτροχο δημιούργημα της Aptera, είναι το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη, το οποίο με τη βοήθεια του ήλιου και της τύχης μπορεί να διανύσει έως και 1.610 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να φορτίσει.
Η τελευταία έκδοση του ηλεκτροκίνητου Aptera διαθέτει περισσότερα φωτοβολταϊκά panel, γεγονός που με τη σειρά του επιτρέπει να την ταχύτερη φόρτιση των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας εκείνες τις ώρες που το αυτοκίνητο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.
Με αυτόν τον τρόπο, οι μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μπαταρίες πρόκειται να εξασφαλίζουν αυτονομία που αγγίζει τα 1.610 χιλιόμετρα.
Μάλιστα η κατασκευάστρια εταιρεία έχει αφήσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα κιτ, το οποίο θα επεκτείνει τις δυνατότητες φόρτισης του αυτοκινήτου από τον ήλιο, όταν αυτό είναι ακινητοποιημένο.
Παρά το γεγονός ότι το Aptera Gamma απέχει μερικούς μήνες από τη γραμμή παραγωγής, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων, ενώ περισσότεροι από 30.000 υποψήφιοι αγοραστές έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολή, ώστε να το αποκτήσουν.
Η βασική έκδοση του Aptera θα έχει εκκίνηση τα 26.000 δολάρια, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα η τιμή της διαμόρφωσης με την αυτονομία των 1.609 χιλιομέτρων.
Αν οι προβλέψεις της αμερικανικής φίρμας επιβεβαιωθούν και το Aptera περάσει στην παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2023, τότε σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, όπως άλλωστε και το αν θα καταφέρει να βγει και εκτός αμερικανικών συνόρων, διεκδικώντας έστω και σε δεύτερο χρόνο μια θέση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass