Νέο τεχνολογικό ποδήλατο αιώρησης

ΣΤΑ 777.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 16:40

Ένα τεχνολογικό ποδήλατο αιώρησης (hoverbike) πραγματοποίησε προχθές το ντεμπούτο του στην αμερικανική αγορά, κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ, προκαλώντας συγκρίσεις με τα διαστημικά ποδήλατα ταχύτητας των ταινιών «Star Wars».


Το ποδήλατο τεχνολογικής αιώρησης XTURISMO κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας ERWINS Technologies, ενώ μπορεί να πετάξει για 40 λεπτά, με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Οι Ιάπωνες κατασκευαστές του προγραμματίζουν να προωθήσουν εμπορικά στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά.
«Αισθάνθηκα ότι είμαι 15 ετών και είχα μόλις βγει από μία ταινία «Star Wars», χρησιμοποιώντας ένα από τα ποδήλατά τους», δήλωσε ο Θαντ Σζοτ, συμπρόεδρος της έκθεσης αυτοκινήτων, μετά από μία δοκιμαστική βόλτα με το αναφερόμενο εναέριο όχημα ή καλύτερα, μετά από μία δοκιμαστική αιώρηση.
«Εννοώ ότι είναι εντυπωσιακό! Φυσικά, έχεις έναν μικρό φόβο, αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, που ένιωθα σαν ένα μικρό παιδί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το ποδήλατο αιώρησης πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και ο Σουχέι Κομάτσου, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της AERWINS, δήλωσε ότι η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδια αναφορικά με την πώληση ενός μικρότερου μοντέλου στις ΗΠΑ το 2023. Η τιμή του XTURISMO φτάνει στα 777.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι ο Κομάτσου δήλωσε πως η εταιρεία του ελπίζει να μειώσει το κόστος στα 50.000 δολάρια για ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο από το 2025.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass