Μπροστά

Δημοσίευση: 13 Νοε 2017 22:01

Μπροστά
* ΑΠΟ την πρώτη Κυριακή και με μεγάλη πλειοψηφία πολύ πάνω από το 50% η Φώφη Γεννηματά στη χθεσινή εκλογική διαδικασία για τον πρόεδρο του νέου Κεντροαριστερού φορέα στον Τύρναβο.

Η κ. Φώφη Γεννηματά έλαβε 231 ψήφους σε σύνολο 328 ψηφισάντων. Και αν στην υπόλοιπη Ελλάδα λένε ότι η Φώφη σάρωσε, στον Τύρναβο λένε αλλά παλαιά ότι «η Φώφη (τους συνυποψήφιούς της) τους πήρε τα πρέκια», δηλαδή τους κατατρόπωσε.
Κ.Τσ.

Συγκρίσεις
* ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ένα κόμμα του 6%, μια χαρά είναι οι διακόσιες και βάλε χιλιάδες που πήγαν στην κάλπη χτες να ψηφίσουν τον νέο «Μάγο» της κεντροαριστερής φυλής. Μπορεί να μην είναι το 1 εκατ. που εξέλεξε τον ΓΑΠ, ούτε οι 782.000 που έβγαλαν τον Σαμαρά, ούτε καν οι 400.000 του Κυριάκου, αλλά ας μην ξεχνάμε και τι εποχές ζούμε ε;

Είναι εδώ
* ΓΙΑΤΙ εκπλήσσεσαι από τη μεγάλη συμμετοχή αναγνώστη μου; Αυτοί που πήγαν χτες να ψηφίσουν (και άλλοι τόσοι που δεν πήγαν) δεν έπαψαν ποτέ να είναι... ΠΑΣΟΚ. Απλά τσαντίστηκαν και ψήφισαν μια – δυο φορές ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τσαντισμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν και θέλουν να το τονίσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Να στείλουν το γνωστό μήνυμα : «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Με όλα τα... καλόπαιδα στην πίστα. Από Σημίτη και ΓΑΠ μέχρι Λαλιώτη.Πίεση
* ΒΕΒΑΙΟ είναι επίσης ότι με τόσο κόσμο (και την κατάλληλη επικοινωνιακή υποστήριξη από μεγάλο μέρος του Τύπου) το νέο (αβάπτιστο) κεντροαριστερό κόμμα θα ασκήσει εκ των πραγμάτων πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον έχει υποτιμήσει τη δυναμική του εγχειρήματος.
Εάν μάλιστα ομονοήσουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι αρχηγοί, εάν σοβαρευτούν και δεν υπονομεύσουν τον νέο αρχηγό, τότε μπορούν να κάνουν πολλά. Προσάναμμα, όπως φάνηκε, υπάρχει. Μια σπίθα και... ξέρεις πώς ανάβει η φωτιά, πώς γίνεται πυρκαγιά…

Ούτε ώρα παραπάνω
* ΝΩΡΙΤΕΡΑ γύρισε ο Κουφοντίνας στη φυλακή από τη 48ωρη άδειά του.
Και τι να έκανε; Όπως κατάντησε πια η ελληνική παλιοκοινωνία δεν αντέχεις ούτε... ώρα έξω. Καλύτερα μέσα. Μάσες, χάψες, ξάπλες... Τον είδες άλλωστε. Ξεγυρισμένος, φρέσκος, ξεκούραστος, κούκλο τον έχουν.

Amber Alert
* Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ γύρισε, ο Κούγιας όμως αγνοείται. Κάτι εβδομάδες έχει να κάνει δήλωση ο πρόεδρός μας. Ανησυχία στο λαρισαϊκό φίλαθλο στερέωμα. Μήπως έχει απαχθεί από τίποτε... εξωγήινους;

Ο... «Σαράφης»
* ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ παρών σήμερα στη Λάρισα και στο «Χατζηγιάννειο» (19.30).
Ο Βαρουφάκης εξελίσσεται σαν τον... Σαράφη: Βαρουφάκης στο Παρίσι, τώρα και στη Λάρισα. Μόνο που κάποτε στα Παρίσια τον υποδέχονταν σαν λαϊκό ήρωα. Τώρα, άντε να τον ακούσουν καμιά 200αριά περίεργοι –πόσους να χωράει το «Χατζηγιάννειο»; Ποιος του φταίει; Αλήθειες έλεγε, αλλά στο τέλος έκανε ό,τι μπορούσε για να φάει το κεφάλι του (και το δικό μας μαζί).

Για βουλευτής
* Η ΣΤΡΟΦΗ πάντως του Γιάνη Βαρουφάκη στην ελληνική επαρχία επιβεβαιώνει τη χθεσινή είδηση ότι το... «πανευρωπαϊκό» κόμμα του (Diem 25 το ονομάζει) θα κατέβει στις επόμενες ελληνικές εκλογές. Τι να κάνεις; Από το να μείνεις ντιπ άνεργος, καλά είναι και βουλευτής.
Βλήματα
* ΑΥΤΟΝ που δεν βλέπουμε καθόλου καλά τελευταία είναι τον Πάνο Καμμένο. Αβυσσαλέα η κόντρα του με τον Μαρινάκη (που ελέγχει ήδη κάμποσα ΜΜΕ). Αποτέλεσμα, κάθε τρεις και λίγο να του καταλογίζουν «σκάνδαλα», όπως η υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Βέβαια, ο Καμμένος στην πολιτική δεν είναι... «βλήμα».
Σηκώνει το γάντι, ελπίζοντας πως από την κόντρα με τον Μαρινάκη θα ανεβάσει τα ποσοστά του.  Κυρίες και κύριοι προσδεθείτε.
Πολλά... βλήματα έχουν να πέσουν ακόμη πάνω από το κεφάλι μας.

«Πάρκο των Ευχών»
* ΜΕΓΑΛΕΣ προσδοκίες καλλιεργεί ο Δήμος Λαρισαίων για το χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών» που θα στηθεί φέτος στο «Αλκαζάρ».
Με βάση το βίντεο που κυκλοφόρησε, στον χώρο του «Αλκαζάρ» θα γίνει μια μικρή κοσμογονία. Εμείς για την ώρα δεν βλέπουμε να έχει γίνει τίποτε. Θα προκάμουν; Μακάρι…

Προβληματισμοί
* ΥΠΑΡΧΕΙ πάντως και προβληματισμός μεταξύ των Λαρισαίων εμπόρων για το χριστουγεννιάτικο εγχείρημα του Αλκαζάρ.
Ότι δηλαδή το «Πάρκο των Ευχών» θα μεταφέρει τη χριστουγεννιάτικη κίνηση εκτός εμπορικού κέντρου που περιμένει τις γιορτές για να δουλέψει. Θα το δούμε στην πράξη ασφαλώς, όμως από χθες εμφανίστηκαν στην πόλη οι πρώτες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες καταστημάτων, μπας και φτιαχτεί «ατμόσφαιρα».

«Πρωτοτυπίες»
*ΓΕΝΙΚΑ οι δήμοι «τα δίνουν όλα» φέτος για τα Χριστούγεννα. Στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης, ας πούμε, προαναγγέλλει πως θα στήσει στο κέντρο τεράστια μαμούθ και ελέφαντες που με την πρωτοτυπία τους θα κλέψουν την παράσταση.
Δηλαδή του χρόνου τα Χριστούγεννα που θα πλησιάζουν και οι εκλογές, μπορεί και να δούμε τίποτε... δεινόσαυρους στον Λευκό Πύργο και κανένα... υπερωκεάνειο στον Πηνειό.

Μαθηματικά
* ΠΑΝΩ από 500 μαθήτριες και μαθητές έλαβαν μέρος το Σάββατο στον διαγωνισμό μαθηματικών «Θαλής» που διοργάνωσε και φέτος το Παράρτημα Λάρισας της Μαθηματικής Εταιρείας. Πρόκειται αναμφίβολα για μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται σε όλη τη μαθηματική κοινότητα της Λάρισας που δούλεψε αόκνως.
Μαθηματικοί των τρίτων «ήντα», «των οποίων αι σοφαί κεφαλαί ελευκάνθησαν επί της έδρας», αντάμα με νεαρούς μαθηματικούς – φροντιστές, όλες μα όλες οι ηλικίες και... φυλές των μαθηματικών δούλεψαν και σήκωσαν το βάρος ενός διαγωνισμού που αποκτά ολοένα και περισσότερο κύρος. Η Μαθηματική Εταιρεία στη Λάρισα, τουλάχιστον, είναι ένας επιστημονικός φορέας που αποπνέει υγεία…

Κλάμα
* ΠΟΛΥ κλάμα για τα «περήφανα γηρατειά»…
Σοβαρότατες μειώσεις στις συντάξεις τους θα δουν σε λίγο διάστημα αρκετές κατηγορίες συνταξιούχων λόγω εφαρμογής, για πρώτη φορά του Νόμου Κατρούγκαλου.
Αλλά μην σκας. Η ανάπτυξη –κατά τον κ. Τσίπρα- έρχεται. Να την, φτάνει.
(Το κακό είναι ότι περνάει... δίπλα μας, σύριζα, και ούτε μας ακουμπάει η... τιμημένη).

Μοναξιές
* ΕΡΘΕΙ δεν έρθει η ανάπτυξη πάντως, η βενζίνη – αν το παρατήρησες -... ήρθε προς το φάσμα του 1,50 ευρώ.
Διόλου τυχαίο που, όσοι κινούνται στην εθνική οδό, διαπιστώνουν πια μια μοναξιά… ατελείωτη. «Ένας κρύος και έρημος σταθμός είναι η Ελλάδα», που τραγούδησε και ο Μητροπάνος. «Περπατάς» πολλά χιλιόμετρα για να διασταυρωθείς με αυτοκίνητο. Τα έσοδα των διοδίων προφανώς είναι στο... κόκκινο. Και δεν φταίει ο κόσμος.

Ντροπή!
*ΤΟ θέμα με τον... καταρρέοντα Ναό της Αναστάσεως στο νέο Κοιμητήριο Λάρισας είναι γνωστό. Ο Δήμος Λαρισαίων ενέκρινε εδώ και πολλούς μήνες ποσό 240.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του ναού, αλλά δεν δίνει έγκριση η «Αρχιτεκτονική Επιτροπή».
Σε λίγο βέβαια δεν θα χρειάζεται... έγκριση, ο Ναός θα καταρρεύσει από μόνος του οπότε το... «πρόβλημα» θα λυθεί διά παντός.
Στο μεταξύ ο αριθμός των κηδειών που τελούνται στον ναό έχει υπέρμετρα αυξηθεί και δεν μιλάμε πια για εξόδιες ακολουθίες. Πρόκειται για κανονική... «προσβολή νεκρών», κάτω από τις συνθήκες που τελούνται.
Μα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Και τι θα γίνει τελικά; Για το πιο απλό πράγμα στην Ελλάδα θα βρίσκουμε μπροστά ένα σωρό προσκόμματα;

 

PASOK7

ΔΕΝ πίστευαν στα μάτια τους οι της εφορευτικής επιτροπής, βλέποντας πολίτες να περιμένουν έξω από το «Χατζηγιάννειο», πριν τις 8 χθες το πρωί, που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν οι κάλπες.
Η καλή ημέρα για τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου της Κεντροαριστεράς φάνηκε από το πρωί όπου σχηματίζονταν ουρές στα 4 εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν στο «Χατζηγιάννειο».
Στην αρχή εκτιμήθηκε πως η ουρά οφειλόταν στην καθυστέρηση λόγω της χειρόγραφης διαδικασίας εγγραφής ή άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Εκτίμηση που διαψεύσθηκε καθώς η ουρά οφειλόταν στη συμμετοχή. Στις εκλογές του 2015 για παράδειγμα, για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε όλο τον νομό Λάρισας είχαν ψηφίσει 1.173 μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Χθες, στις 6 το απόγευμα (δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες) μόνο στο «Χατζηγιάννειο» είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 1.600 ψηφοφόροι (από 526 που ψήφισαν στην πόλη της Λάρισας, το 2015). Βέβαια χθες, εκτός από τους ΠΑΣΟΚους, ψήφισαν και μέλη της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού.  Αλλά στο «Χατζηγιάννειο» χθες, οι εικόνες παρέπεμπαν σε… περασμένα μεγαλεία του ΠΑΣΟΚ με ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν τις περασμένες δεκαετίες. Ο «κίνδυνος» να περάσει το ΠΑΣΟΚ σε ξένα χέρια, φαίνεται πως τους ενεργοποίησε. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ - έστω και εν υπνώσει - είναι εδώ. Για τον νέο πολιτικό φορέα, την επομένη των εκλογών, θα φανεί…

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass