Χειμωνιάτικα

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 19:06
Η αλήθεια είναι πως αυτά τα κολονάκια, σε κάθε γωνία, σε κάθε διασταύρωση είναι αντιαισθητικά. Πέραν ωστόσο της αισθητικής, ενίοτε αποδεικνύονται αναγκαία αφού υπάρχουν οδηγοί που με διάφορα προσχήματα, συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες δρόμων, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, αδιαφορώντας για τους υπολοίπους, πεζούς και ΑμεΑ.  Συχνά οι παραβάτες είναι οι ίδιοι που με καταγγελτικό λόγο, διαμαρτύρονται και για παραβατικές συμπεριφορές. Μόλις πριν μερικές ημέρες τοποθέτησαν υπόγειους κάδους και ευτυχώς προέβλεψαν να τοποθετήσουν και προστατευτικά κολονάκια. Αφού υπήρξε οδηγός που πρόλαβε και… τράκαρε.  Β.Κ. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα κολονάκια, σε κάθε γωνία, σε κάθε διασταύρωση είναι αντιαισθητικά. Πέραν ωστόσο της αισθητικής, ενίοτε αποδεικνύονται αναγκαία αφού υπάρχουν οδηγοί που με διάφορα προσχήματα, συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες δρόμων, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, αδιαφορώντας για τους υπολοίπους, πεζούς και ΑμεΑ. Συχνά οι παραβάτες είναι οι ίδιοι που με καταγγελτικό λόγο, διαμαρτύρονται και για παραβατικές συμπεριφορές. Μόλις πριν μερικές ημέρες τοποθέτησαν υπόγειους κάδους και ευτυχώς προέβλεψαν να τοποθετήσουν και προστατευτικά κολονάκια. Αφού υπήρξε οδηγός που πρόλαβε και… τράκαρε. Β.Κ.

* ΟΙ χαμηλές θερμοκρασίες έβγαλαν και τα χειμωνιάτικα από τις ντουλάπες. Άλλοι με χοντρά μπουφάν και μπότες, άλλοι με σακάκια, είναι η εποχή που κανείς δεν ξέρει τι να φορέσει.

Πάντως οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταδιακά μέσα στην εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας ακόμη και στους 26 βαθμούς Κελσίου, οπότε όσοι βιάστηκαν να μαζέψουν τα καλοκαιρινά ή να στρώσουν χαλιά, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Ν.Π.

Αβερώφειος

* ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Αβερωφείου Σχολής ζητούν πόλεις της Θεσσαλίας, καθώς διαβλέπουν να διαγράφεται λαμπρό το μέλλον της.

Με το που διαπίστωσαν την πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για αξιοποίηση και αναβάθμισή της (η Σχολή λειτουργεί ως ΕΠΑΣ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και άκουσαν τον υφυπουργό Βασ. Κόκκαλη να ανακοινώνει ότι «η Αβερώφειος Σχολή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας σύντομα θα είναι γεγονός», έσπευσαν…

Λ.Κ.

Μαθητιώσα νεολαία

* ΑΠΟ εκπαιδευτικά ζητήματα μέχρι και φιλοσοφία συζήτησαν οι μαθητές που συμμετείχαν χθες στην Παλλαρισαϊκή Πορεία Διαμαρτυρίας, με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου. Εντυπωσιασμένη η διευθύντρια από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αγωνίζονται και υπερασπίζονται τα αιτήματά τους. Αν μη τι άλλο η μαθητιώσα νεολαία έδειξε χθες τη δύναμή της αλλά και απέδειξε ότι και φωνή και λόγο έχει. Το θέμα τώρα είναι να βρεθούν ευήκοα ώτα.

Ν.Π.

Στροφή

* ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ χαρακτηρίζει Λαρισαίος το μέτρο της απαγόρευσης της στροφής στην οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς τα αριστερά. Με αφορμή τα έργα στη Βενιζέλου στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην οδό Αμαλίας (Πλατεία Αγ. Μπλάνα) δεν επιτρέπεται να στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση την οδό Ολύμπου για παράδειγμα.

Αντίθετα επιτρέπεται η διέλευση των Ι.Χ. που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση αλλά μέσω της 31ης Αυγούστου. Στο ίδιο τρίγωνο, δύο διαφορετικές αποφάσεις, προς τον ίδιο δρόμο «είναι αντίφαση» παρατηρεί ο συμπολίτης κάνοντας λόγο και για «παραλογισμό».

Ο μελετητής λέει ότι σωστά δεν διακόπτεται η κυκλοφορία από την 31ης Αυγούστου και παραπέμπει στη σήμανση επί της Γεωργιάδου. Οι οδηγοί, αγνοούν την εμφανή σήμανση όπως επί της Αμαλίας και επιμένουν να στρίβουν αριστερά. Λίγο υπομονή να τελειώσει το έργο…

Β.Κ.

Τσάντα

*ΦΕΤΟΣ είναι η δεύτερη χρονιά που μένει η τσάντα στο σχολείο για τα παιδιά δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο η τσάντα των παιδιών παραμένει από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με το Υπουργείο, η παραμονή της τσάντας στο σχολείο «δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στη γνωστική, αλλά και στη συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη».

***

*ΚΑΛΑ όλα αυτά. Δεν θα ήταν όμως προτιμότερο να είχε προσαρμοστεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το πρόγραμμα της Παρασκευής με αυτό της Δευτέρας. Και το λέμε αυτό διότι όταν έρχεται η Δευτέρα τα παιδιά αναγκάζονται να παίρνουν μια δεύτερη τσάντα για να κουβαλήσουν τα βιβλία και τα τετράδια, για μαθήματα που θα έχουν εκείνη την ημέρα. Να βάλουν μέσα το κολατσιό τους και το νερό τους. Άρα τη Δευτέρα το μεσημέρι φεύγουν με δύο… τσάντες. Καλή η ιδέα όμως στην πράξη θέλει μια μικρή ρύθμιση.

Κ.Γ.

Συνταξιούχοι

* «ΕΔΩ μας καταντήσατε», έλεγε το πανό του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ απεικονίζοντας ηλικιωμένους σε συσσίτια και σε κάδους σκουπιδιών να αναζητούν λίγο φαγητό. Εικόνες σκληρές που δυστυχώς δεν είναι υπερβολικές αλλά δίπλα μας, στο σπίτι μας.

Ζ.Π.

Βαλκάνια (1)

* ΟΤΑΝ ο Διον. Σαββόπουλος τραγουδούσε το «εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε» παρότι μιλούσε μεταφορικά, μάλλον με ακρίβεια κατάφερε να περιγράψει το… απείθαρχο των λαών στους κυβερνώντες.

Όπως και οι Έλληνες με το περίφημο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και οι Σκοπιανοί με το δημοψήφισμα της Κυριακής, επέλεξαν να απαρνηθούν την «προσφορά» Ευρωπαίων και ΝΑΤΟϊκών για τη σωτηρία της χώρας τους.

Αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι δίκαιη ή όχι και για ποιους, είναι άλλο θέμα. Αλλά η πλειοψηφία των γειτόνων, άσχετα από τα πολιτικά της κίνητρα, σε αυτό το δύσκολο πολιτικά περιβάλλον, αψήφησε τις πιέσεις και απείχε των εκλογών. Όπως οι Έλληνες άντεξαν στην παρότρυνση των ισχυρών, να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα του 2015.

Κατά το ελληνικό παράδειγμα, διόλου απίθανο η αποχή των Σκοπιανών να μεταφρασθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, αφού η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη. Θυμηθείτε πως και οι Έλληνες ψήφισαν «όχι» αλλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλιώς το μετέφρασε…

Β.Κ.

Βαλκάνια (2)

* ΕΧΑΣΑΝ λοιπόν οι ισχυροί στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και έσπευσαν να αποδώσουν «συμβουλευτικό» χαρακτήρα στο δημοψήφισμα.

Το τι θα συμβεί στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ μετά την Κυριακάτικη εξέλιξη, δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί σήμερα, ενώ όλοι απεύχονται πολιτική αστάθεια. Τώρα το πρόβλημα το έχουν οι γείτονες που πρέπει να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν.

Εξέλιξη που ως ένα βαθμό χαλάει τα… σχέδια της ΝΔ η οποία περίμενε τις εξελίξεις του Φεβρουαρίου και κυρίως ήλπιζε, ο ΥΕΘΑ Παν. Καμμένος να τηρήσει τα λεγόμενά του, να άρει τη στήριξη και να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το σενάριο της ΝΔ, περί αριστερής παρένθεσης, κάηκε ξανά! Εμειναν με την προθέρμανση…

Β.Κ.

Κοιλάδα

* ΠΕΣ, πες, ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος για την Κοιλάδα των Τεμπών και για τα μεγάλα σχέδια του Δήμου, ενθουσιάστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, που τον επισκέφθηκε στο δημαρχείο λέγοντας πόσο του άρεσαν τα Αμπελάκια, όταν κάποτε τα είχε επισκεφθεί.

Δήλωσε δε, ότι …θα ‘ χει στο νου του το έργο, και μάλιστα θα το βλέπει κάθε πρωί στο γραφείο του, να μην το ξεχάσει! Πώς;

Θα χρησιμοποιεί, είπε, την αναμνηστική κούπα που του πρόσφερε ο δήμαρχος, με αποτύπωση της Κοιλάδας, για να πίνει τον καφέ του.

Φυσικά, αυτό θα αποδειχθεί όταν κατατεθούν προς έγκριση οι περιβαλλοντικές μελέτες του έργου.

Λ.Κ.

Ίσως…

*ΤΟ ενδεχόμενο ο Κώστας Καραμανλής να χρειαστεί ειδικά μαθήματα σε περίπτωση που κάποια στιγμή αποφασίσει να ξαναμιλήσει, επισημαίνουν Έλληνες γλωσσολόγοι, κοάζει το ‘’Βατράχι’’. Όπως τονίζουν, λόγω της πολυετούς σιωπής του, ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανό να έχει ξεχάσει να μιλάει και να χρειαστεί εντατικά μαθήματα από λογοθεραπευτές ώστε να είναι σε θέση να γίνεται κατανοητός. «Είναι όπως ένας ασθενής που έχει πάθει εγκεφαλικό, ή τον Στίβεν Χόκινγκ αλλά χωρίς τη νοημοσύνη» λένε οι ειδικοί. «Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξαναμάθει τη γλώσσα ακριβώς όπως ένα παιδί, με φράσεις όπως «Έλα Λόλα, το τόπι», «Λόλα, να ένα μήλο» και «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

Ζ.

Χορμόβας

*ΕΝΑ εμβληματικό έργο ετοιμάζει να ανεβάσει φέτος τον χειμώνα το Θεσσαλικό Θέατρο. Για πρώτη φορά το «Χώμα βάφτηκε κόκκινο» μεταφέρεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία και διασκευή της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θ.Θ. Κυριακής Σπανού. Ένα έργο που αν μη τι άλλο μιλάει στην καρδιά του Θεσσαλού αφού το αγροτικό ζήτημα ταλαιπώρησε την πατρίδα μας (πολλώ δε μάλλον την ιδιαίτερη) μέχρι πολύ πρόσφατα, ούτε 100 χρόνια δεν έχουν περάσει καλά-καλά από την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών. Η αλήθεια είναι ότι όταν σκεφτόμαστε το έργο αυτό το μυαλό μας ασυναίσθητα πάει στους κορυφαίους ηθοποιούς Μάνο Κατράκη, Νίκο Κούρκουλο και Γιάννη Βόγλη που ενσάρκωσαν τους ήρωες. Επιτυχημένη επιλογή, ας ελπίσουμε η παράσταση του Θεσσαλικού να μας κάνει όταν κλείνουμε τα μάτια και σκεφτόμαστε τον Οδυσσέα Χορμόβα να μην έρχεται στον νου μας ο Νίκος Κούρκουλος αλλά η ζεστή αίθουσα του θεάτρου…

ΘΑ.

ΟΑΕΔ

* ΝΕΟ πρόγραμμα έρχεται από τον ΟΑΕΔ που θα επιβραβεύει επιχειρήσεις που από το 2017 έως το 2018 έχουν κάνει προσλήψεις, πως μέσα στην οικονομική κρίση δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας. Θα έχει ενδιαφέρον πόσες είναι αυτές και ποιοι επιχειρηματίες επιβραβεύονται καθώς το πρόγραμμα προβλέπει την επιβράβευση για νέες θέσεις και δεν απευθύνεται σε όσους έκαναν προσλήψεις, αλλά έδειξαν και την πόρτα εξόδου σε άλλους εργαζόμενούς τους.

Ζ.Π.

Νυν και αεί

* Η «Νέα Σελίδα», επικαλούμενη μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες, ήταν που έγραφε προχθές ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης «έχει ήδη τάξει» υπουργεία στους, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Νικ. Χριστοδουλάκη, Γ. Φλωρίδη και Κ. Καρτάλη.

Σε πρωτοκλασάτα δηλαδή στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη εξ ου και τα «ορφανά του Σημίτη» ή «εκσυγχρονιστές» κλπ. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας έχει στην κυβέρνησή του το μισό, πρώην, ΠΑΣΟΚ και με βάση το δημοσίευμα κάτι ανάλογο σχεδιάζει και ο κ. Μητσοτάκης, εφόσον φυσικά κερδίσει τις εκλογές.

ΠΑΣΟΚ δηλαδή, σε όλες τις κυβερνήσεις, έτσι κι αλλιώς…

Β.Κ.

Πρόστιμα

* ΠΟΙΑ είναι η αποτίμηση της θερινής τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα;

Το κρατικό ταμείο «έβγαλε» από τους Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, 4.339. 072,89 ευρώ! Πώς; Επιβάλλοντας πρόστιμα!

Είναι τέτοια η χαρά του Υπουργείου Εργασίας, που το διατυμπανίζει ανακοινώνοντας: «Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου στοχευμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές όλης της χώρας, κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) πραγματοποίησαν από την 1η Μαΐου έως την 31η Αυγούστου 2018, 4.815 ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Κατόπιν διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, επιβλήθηκαν 1.049 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.339.072,89 ευρώ, ενώ σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από το σύνολο των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, το ποσοστό των παραβατικών επιχειρήσεων ανήλθε στο 26,9%».

Ήταν «στραβό» το καλοκαίρι φέτος, λόγω καιρού, για τους επιχειρηματίες του κλάδου, το «έφαγε και ο γάιδαρος».

Λ.Κ.

Αίτημα φαντάρου

*ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ο υπουργός Άμυνας ένα στρατόπεδο, διηγείται ο Τ. Ζ. Πάει και στο αναρρωτήριο. Όλοι οι ασθενείς φαντάροι είναι ξαπλωμένοι, περιποιημένοι, σε άσπρα καθαρά σεντόνια. Στέκεται ο υπουργός στην αρχή του θαλάμου και ρωτά τον αρχίατρο που τον ακολουθεί.

- Τι έχει ο ασθενής;

- Αιμορροΐδες, του απαντά.

- Και τι θεραπεία του κάνετε;

-Επάλειψη με ιώδιο, υπουργέ μου.

Προχωρά ο υπουργός στον δεύτερο φαντάρο ασθενή και ρωτά πάλι τον αρχίατρο για το τι πάσχει ο ασθενής. Εκείνος του απαντά ότι και αυτός έχει αιμορροΐδες και του εφαρμόζεται η ίδια θεραπεία "επάλειψη με ιώδιο". Το ίδιο και στον τρίτο ασθενή, όλως παραδόξως. Τελευταίος στον θάλαμο, όμως ένας φαντάρος που έχει αμυγδαλές.

- Και τι θεραπεία του κάνετε;

-Επάλειψη με ιώδιο, φυσικά, υπουργέ μου.

***

*ΠΑΕΙ να φύγει ο υπουργός ρωτά το καθιερωμένο, αν κανείς φαντάρος έχει κάποιο παράπονο. Ο τελευταίος ασθενής πετάγεται όρθιος και σε κατάσταση περίπου αλλοφροσύνης.

- Κύριε υπουργέ, κύριε υπουργέ σας παρακαλώ… Ζητώ όταν κάνουν τη θεραπεία, ή να αρχίζουν από μένα, ή όταν φτάνουν σε εμένα να αλλάζουν το βαμβάκι στην μπατονέτα.

Ζ.

Μισοφέγγαρο

*«ΖΟΡΜΠΑΣ» ήταν και πάει… Πέρασε και δεν ακούμπησε από την περιοχή μας ο προοιωνιζόμενος ως φοβερός και τρομερός τυφώνας. Βροχούλα και μάλιστα σιγανή, απ’ αυτές τις ευεργετικές που ούτε τα έτοιμα για συγκομιδή βαμβάκια δεν έβλαψε. Κι από χθες ένας ήλιος να! Οπότε στον δρόμο μπορείς να δεις άτομα που φοράνε από κοντομάνικα και σορτσάκια έως και μπότες και δερμάτινα με τους μεν να… κοιτούν αναλόγως τους δε.

***

*ΑΚΟΜΗ και το όνομα ήταν πολύ «φλωρέ» για τη Λάρισα. Αντε να φοβηθεί ο Λαρισαίος κακοκαιρία που την έλεγαν «Ξενοφών». Γεμάτα τα καφέ-εστιατόρια-μπαρ το Παρασκευοσαββατοκύριακο, όταν υποτίθεται ότι θα χτυπούσε με σφοδρότητα ο «Ξενοφών». Αλλιώς θα ήταν αν το έλεγαν «Φώντα», φέρνει σε υδραυλικό που τον φωνάζεις για τη βλάβη στο πλυντήριο και τρέμεις τι κοστουμάκι θα σου κόψει. Κι από ήλιο τίποτα, το μόνο που θα έβλεπες θα ήταν το… μισοφέγγαρο όταν θα έσκυβε.

ΘΑ.

 

 

SYMPOLITHS APAUANATIZEI KAI GRAFEI1

 

SYMPOLITHS APAUANATIZEI KAI GRAFEI2

* ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ απαθανατίζει και γράφει: Άλλα δύο δείγματα αγάπης, σεβασμού κι αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο από Λαρισαίους οδηγούς... Και να φανταστεί κανείς ότι είναι και Κυριακή κι υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης αρκετές. Αλλά όπως λέει και το γνωμικό..."στο δικό μου το χωριό, εγώ κάνω κουμάντο".

 

 

 

O 82XRONOS GIVRGOS UEMELHS

* Ο 82χρονος Γιώργος Θέμελης από τα Τρίκαλα, σπάει κάθε χρόνο –ακριβώς κατά ένα χρόνο- τα ρεκόρ στον Αχίλλειο Άθλο, με τη συμμετοχή του. Τρέχει από την έναρξη του Φαρσαλινού εγχειρήματος, όντας φέτος 82,5 ετών. Κατά τον τερματισμό του και στο άκουσμα του μεγαλύτερου σε ηλικία συμμετέχοντα, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκρότημα και όπως φαίνεται στη φωτογραφία το χάρηκε δεόντως, πλαισιωμένος στην απονομή από τους καλούς του φίλους, Νίκο Γούλα (Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και τον Αποστόλη Γούλα (Πρόεδρο Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας). Μάλιστα οι τελευταίοι, θέλοντας να τον τιμήσουν και να του παραδώσουν το κύπελλο από την πρόσφατη αναμέτρηση στον Αγιόκαμπο, εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά "Το χαρίζω στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass