ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2022 18:00
* ΠΡΩΤΑ κατέβηκαν οι επίσημοι για την παρέλαση, μετά θα ανέβαινε ο απλός κόσμος να πλημμυρίσει το Φρούριο. Ζ. * ΠΡΩΤΑ κατέβηκαν οι επίσημοι για την παρέλαση, μετά θα ανέβαινε ο απλός κόσμος να πλημμυρίσει το Φρούριο. Ζ.

Σπατάλη λιακάδας
* ΚΑΛΟ μήνα και καλό φθινόπωρο σιγά-σιγά, που θα προκύψει,

πού θα πάει... Ημερολογιακά έχει καταναλώσει ήδη τα 2/3 του καιρού που του αναλογεί, σπαταλώντας λιακάδες για τρία φθινόπωρα. Και άρα εξοικονομώντας αντιστοίχως ενέργεια για τον πρεσαρισμένο ειδικά φέτος κοσμάκη.
* * *
* - ΠΗΡΕΣ ξυλόσομπα;
- Ναι;
- Ξύλα;
- Του χρόνου, μην μου πέσουν όλα μαζεμένα φέτος. (Σε τέτοιες συζητήσεις επιδίδονται οι Λαρισαίοι).
Ζ.

Τα ρολόγια
* ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ και χθες τα κυριακάτικα αστειάκια οι Λαρισαίοι.
- Μπράβο και συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό μας για την άψογη και ομαλή αλλαγή της ώρας.
* * *
* - ΤΩΡΑ πια όταν αλλάζει η ώρα δεν μου χαλάει τον ρυθμό στον ύπνο, αλλά μου μπερδεύει τη σειρά στα χάπια μου.
* * *
* - ΒΡΕ το ρολόι της ΔΕΗ μπορούμε να το γυρίσουμε μια χιλιάδα κιλοβατώρες πίσω;
Ζ.

Ταξιδάκι
* ΜΑ όλη η Λάρισα στις περιοχές του Βόλου την περασμένη Κυριακή; Να πήγαν άραγε να δουν το ωραιότερο σημείο της παραθαλάσσιας πόλης; Το οποίο ως γνωστόν είναι η πινακίδα ‘’Προς Λάρισα’’.
Χαμός το απόγευμα στα διόδια Μοσχοχωρίου, πρωτοφανής εικόνα για εκεί, με ουρές ατελείωτες, αιφνιδιασμένος κόσμος να περιμένει υπομονετικά. Κι αναρωτιόταν ο άλλος επιστρέφοντας: «Μα όλοι απ’ τη Λάρισα ζουν τελικά;»
Ζ.

Συνδυασμός
* ΤΟ Χαλλογουίν γιορτάζεται ως γνωστόν απ’ τους Αμερικανούς τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου κι η κολοκύθα αποτελεί το σύμβολο της γιορτής.
Και στο εστιατόριο του Β.Β. στα Φάρσαλα, ναι στα Φάρσαλα της ποιότητας, το συνδυάζουν με την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου, σήμερα 1η Νοεμβρίου, συμπεριλαμβάνοντας στο μενού της ημέρας:
Καλωσόρισμα με κολοκυθόσουπα βελουτέ, Ριζότο γλυκοκολοκύθας με φρέσκα μανιτάρια κ.λπ., Κόκορας κρασάτος, Μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε ξινόμαυρο... Και φυσικά με κάμποσες γνωστές ετικέτες ξινόμαυρου κρασιού.
Ζ.

Δυσκολίες γάμου
* ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ Λαρισαίοι σε νέες περιπέτειες.
- Οι φίλες μου πήραν άντρες λαχείο κι εγώ πήρα εσένα, που είσαι όλη μέρα στον καναπέ και ξύνεσαι...
- Εσύ, μωρό μου, πήρες το Σκρατς.
* * *
* - ΣΤΑ 94 του πέθανε στο Ιράν ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον πλανήτη, που είχε να πλυθεί 50 χρόνια και ήταν κι ανύπαντρος. Ορίστε τα μυστικά της μακροζωίας...
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, θέλω να με κάνεις μάνα.
- Ωραία... Κάτσε δω να πάω να φέρω την τράπουλα να μοιράσεις.
Ζ.

Οι ήδη γνωστοί
* ΠΑΡΟΤΙ του Θαν. Φουσκίδη, δεν έδειχνε φούσκα το δημοσίευμα των ‘’Παραπολιτικών’’ με «Όλα τα νέα ονόματα για τα γαλάζια ψηφοδέλτια». Ωστόσο και παρόλη τη στενή σχέση της εφημερίδας με τη ΝΔ, κάτι καινούργιο δεν είχε να συνεισφέρει, τουλάχιστον τοπικά, λογικά και κατ’ αντιστοιχία και στην υπόλοιπη χώρα.
Στη Λάρισα ισχυρή παρουσία καταγράφουν ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος, καθώς και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου. (Τον Κ. Τζανακούλη γιατί δεν τον αναφέρει; Μα αυτός ήταν ξανά υποψήφιος, για καινούργιους τώρα ο λόγος).
* * *
Στη Μαγνησία παίζει ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Ξηραδάκης και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ στα Τρίκαλα ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης θα μπορούσε υπό συνθήκες να δημιουργήσει νέα δεδομένα. (Καλά, τι σκοπό έχουν, να τον αποφυλλώσουν τον Κ. Αγοραστό; Εκτός κι αν επιδιώκει κι αυτός ανανέωση του ψηφοδελτίου του).
* * *
* ΣΤΗΝ Καρδίτσα, ο ΟΝΝΕΔίτης Φώτης Βρέκος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αριστοτέλης Σπάνιας θα διεκδικήσουν εκλογικό χώρο απέναντι στους νυν βουλευτές. Όσο για το παράθυρο αναφορικά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου πολύ δύσκολα θα ανοίξει διάπλατα. (Έτσι κι αλλιώς είναι στενός ο χώρος και εκεί).
Ζ.
Φροντίζουν
* Ο πονηρεμένος Λαρισαίος χτύπησε χθες το καμπανάκι στην παρέα, διαβάζοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός θα μεριμνήσει ώστε η αύξηση συντάξεων να εμφανιστεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τον Δεκέμβριο, στην καταβολή που θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.
- Άρα ανοίγει ο διάδρομος για πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο, 6 μήνες πριν εκπνεύσει η τετραετία... Δίνουν τη δυνατότητα στον Μητσοτάκη να τις κάνει, αν θεωρήσει ότι ευνοείται.
-Αν μεριμνήσουν κιόλας να καθυστερήσουν και λιγάκι τους λογαριασμούς θέρμανσης, τους χειμωνιάτικους τους βαρείς...
Ζ.

Πίσω-πίσω...
* ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ο Οκτώβριος, η διευθύντρια Κατερίνα Καραγιώργου υπέγραψε απόφαση για «Την κατάρτιση σχεδίου για την αποτροπή του καπνίσματος και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στις εγκαταστάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας». Μόλις τρία έτη μετά τη σχετική νομοθέτηση της κυβέρνησης, πριν απ’ τον κορονοϊό ακόμη δινόταν η μάχη κατά του καπνίσματος. (Σαν αράπηδες μάλλον οι δάσκαλοι εκεί, για να παρεμβαίνει έτσι η διευθύντρια).
* * *
* ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ λοιπόν τα συνήθη, τοποθέτηση σήμανσης, ενημέρωση του προσωπικού, ορισμός υπευθύνων κατά του καπνίσματος, και του ηλεκτρονικού που απαγορεύεται το ίδιο, απαγόρευση μέσα κι έξω απ’ τα γραφεία και στις βεράντες, εξαφάνιση σταχτοδοχείων, αναπτήρων κ.λπ., τακτικοί ανά μήνα και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι κατά των αντικειμένων αυτών.
Επιβολή και πειθαρχικών μέτρων στους παραβάτες, αλλά και των γνωστών προστίμων, ήτοι 100 ευρώ στον καπνιστή και 500 στον ιδιοκτήτη, συγγνώμη στον προϊστάμενο, με διπλασιασμό σε περίπτωση υποτροπής. Μόνο μην την πατήσουν και υποχρεωθεί η διευθύντρια να επιβάλλει πρόστιμο και στον εαυτό της καθώς στο κτίριο στεγάζονται κι άλλες υπηρεσίες κι ο κόσμος μπερδεύεται μπαίνοντας κατά λάθος στην Πρωτοβάθμια κάτι θεριακλήδες αγρότες).
Ζ.

Διαίτης
* Η όρεξη των Λαρισαίων δεν μειωνόταν. Ούτε για τ’ αστεία.
- Χάλασα τη δίαιτα σήμερα, δεν πειράζει από Δευτέρα πάλι.
* * *
* - ΟΤΑΝ αποκτάς παιδί, λογικό δεν είναι να πάρεις μερικά κιλά;
- Μα με αναδοχή δεν το έχετε;
* * *
* - ΤΑ έχω μπερδέψει λιγάκι. Τι μου είπε η διαιτολόγος; Γιαουρτάκι πρόβειο ή παϊδάκι πρόβειο;
* * *
* - ΑΚΟΛΟΥΘΩ μια δίαιτα γιατί θέλω απλά να δω πού θα πάει.
Ζ.

Αντιδρούν
* ΔΕΝ είναι μόνο τα ‘’Νέα’’ κι αμέσως μετά και το ‘’Βήμα’’ που σέντραραν παραδόξως την κυβέρνηση με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου για παρακολουθήσεις ακόμη και ημετέρων, δίνοντας άλλη διάσταση στις υποκλοπές, αναζωπυρώνοντας το σκάνδαλο. «Με τα φρένα σπασμένα...» έρχεται στην ‘’Καθημερινή’’ και ο Πάσχος Μανδραβέλης, που δεν είναι κάνας συριζαίος, κάνας κομμουνιστής ή παλιοπασοκτζής: Το ένα φίλτρο που δεν λειτούργησε είναι που «Παρά την τόση επίδειξη, ο μετέπειτα βουλευτής Γρεβενών κατάφερε να περάσει τρία και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας χωρίς καν να έχουν ακούσει κάποιοι στο Μαξίμου το όνομά του...
* * *
* ΠΑΡΑΚΑΤΩ: Υπάρχουν και χειρότερα. Σύμφωνα με το vouliwatch.gr, τον μόνο δικτυακό τόπο που κρατάει στοιχεία από τα «πόθεν έσχες» πολιτικών, υπήρξε μια εκρηκτική αύξηση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας κατά την κοινοβουλευτική του θητεία. Τον πρώτο χρόνο αυξήθηκε κατά 830%! Η συμμετοχή του σε εταιρικά σχήματα από 183.000 το 2018, πήγε στο 1,3 εκατ. το 2020! Την ίδια περίοδο οι καταθέσεις του αυξήθηκαν από 3.300 ευρώ σε 2,3 εκατ.! Να πούμε μπράβο για το επιχειρηματικό δαιμόνιο του βουλευτή, αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ξοδεύουν εκατομμύρια εργατοώρες για να καταθέτουν δηλώσεις «πόθεν έσχες». Προς τι τόσος κόπος και τόσος χρόνος, αφού εξόφθαλμες περιπτώσεις, του Γιώργου Τράγκα παλιότερα και του κ. Ανδρέα Πάτση τώρα, περνούν απαρατήρητες; Πάει και το φίλτρο του «πόθεν έσχες». Είναι απλώς ο φερετζές της αδιαφάνειας.
Το τρίτο φίλτρο που δεν λειτουργεί είναι του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στις 24.6.2021 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά και Σπυρίδων Κάτσης κατέθεσαν ερώτηση για τις απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ σε εταιρεία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας· τότε ήταν 200.000 ευρώ, σήμερα ξεπερνούν το 1 εκατ. Η ερώτηση αυτή έμεινε αναπάντητη.
* * *
* ΕΧΕΙ και τέταρτο: Το τέταρτο φίλτρο που δεν δούλεψε ήταν το δικό μας. Τα Μέσα Ενημέρωσης. Παρά τα πολλά σημάδια για τις δραστηριότητες του βουλευτή δεν χτύπησε κανένα καμπανάκι. Υπήρξε βεβαίως ο συνάδελφος κ. Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος ασχολείτο με τα πεπραγμένα της Τράπεζας Πειραιώς.
Είναι η τράπεζα από την οποία ο κ. Πάτσης αγόρασε κόκκινα δάνεια 63 εκατ. ευρώ έναντι 4 εκατ. που δανείστηκε από την... ίδια! Κατήγγειλε τον Μάιο του 2021 στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες τις εταιρείες που δεν δήλωσε ο βουλευτής. Δεν πήρε απάντηση, αλλά ίσως έτσι εξηγείται ένα άλλο μυστήριο. Ήταν ο κ. Πάτσης ο «εθνικός λόγος» για τον οποίο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο; Απόρρητον... (Το συμπέρασμά του; Μια χώρα χωρίς φίλτρα, χωρίς μηχανισμούς στάθμισης κι ελέγχου των εξουσιών, είναι σαν νταλίκα σε κατήφορο με τα φρένα σπασμένα. Τα χειρότερα έπονται...).
Ζ.

Εμ τότε;
* ΤΟ περασμένο Σάββατο, σε γάμο στη Λάρισα.
- Μαμά; Γιατί η νύφη φοράει άσπρα;
- Γιατί το λευκό, κοριτσάκι μου μικρό, είναι το χρώμα της χαράς. Και σήμερα είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής της.
- Α... Κι ο γαμπρός γιατί φοράει μαύρα;
Ζ.

Η κουφή
* Η πεθερά που είναι θεόκουφη, πάει επίσκεψη στο σπίτι της κόρης της, διηγείται ο Β.Μπ.
Της ανοίγει την πόρτα ο γαμπρός της που γνωρίζοντας το πρόβλημά της την υποδέχεται μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο κι αρχίζει.
- Βρε καλώς το κουφάλογο. Πώς και μας θυμήθηκες παλιόγρια; Από πού μας έρχεσαι παλιομάγισσα;
- Από ένα μαγαζί με ακουστικά, ηλίθιε.
Ζ.

Νυσταγμένοι
* ΔΕΝ ήταν και τόσο δουλευταράδες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Το μυστικό για να μην πονάει η μέση σου το πρωί είναι να σηκώνεσαι απόγευμα.
* * *
* - ΠΟΛΥ νυσταγμένος για να πάω στη δουλειά και πολύ φτωχός για να μην πάω.
* * *
* - Ο μόνος τρόπος για να κοιμηθώ βαθιά είναι να κοιμηθώ σε υποβρύχιο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass