ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2023 16:29
* ΕΝΩ έφτιαξαν το Γυμναστήριο στο ΕΑΚΛ, έναν κανονικό διάδρομο για προπόνηση στο μήκος δεν έκαναν. Μήπως περιμένουν να τον φέρει ο Άι Βασίλης; Ζ. * ΕΝΩ έφτιαξαν το Γυμναστήριο στο ΕΑΚΛ, έναν κανονικό διάδρομο για προπόνηση στο μήκος δεν έκαναν. Μήπως περιμένουν να τον φέρει ο Άι Βασίλης; Ζ.

Με στόχους
* - ΔΕΥΤΕΡΑ είναι σήμερα;
Φορτσάτος κατέφθασε χθες στην παρέα ο Λαρισαίος.


- Όχι, Τρίτη.
- Ουφ ευτυχώς, παραλίγο να ξεκινήσω δίαιτα. Την άλλη Δευτέρα τώρα…
* * *
* Ο άλλος δεν ξεχνούσε τις υποσχέσεις του.
- Στην αρχή του περασμένου χρόνου είχα βάλει στόχο να χάσω 9 κιλά.
- Και πόσα σου απομένουν ακόμα;
- Άλλα 14…
Ζ.

Με κατανόηση
* ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΙ νεαροί Λαρισαίοι.
- Αφήστε τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη. Σάμπως εσείς δεν πιστεύετε στα ζώδια;
* * *
* -ΤΙ έκανες στις γιορτές;
- Εγώ; Κοιλιά.
* * *
* - ΑΦΗΣΤΕ τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη. Κι εσείς πιστεύετε στις αντιρυτιδικές κρέμες, αλλά δεν σας χάλασε ποτέ κανείς τη μαγεία.
Ζ.

Μια νίκη
* ΚΑΙ να το θαύμα… Ο υπουργός Γεωργίας ντύθηκε Άι βασίλης και μοίρασε πρωτοχρονιάτικα μποναμάδες στους Αγιώτες μηλοπαραγωγούς. Ναι, αποζημιώσεις 300 ευρώ το στρέμμα. Είναι πολλά; Αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρόεδρος της Αγροτικής Ομοσπονδίας Ρίζος Μαρούδας είπε ότι διεκδικούσαν 400 ευρώ το στρέμμα, τότε είναι πολύ καλά. Νίκη από τα αποδυτήρια για τους αγρότες, πριν καν βγουν στον δρόμο. Για την καλή του την ψυχή τα έδωσε ο υπουργός; Και μάλιστα μία ημέρα πριν το προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά; Προφανώς εξαιτίας του, πιεσμένος απ’ αυτό, άνοιξε το πουγκί του κράτους. Και βέβαια επειδή τέτοιες εντολές έχουν πλέον στην κυβέρνηση, εκλογές κοντά, δώστε, δώστε… Τόσα τους πήραμε και τους παίρνουμε ποικιλοτρόπως. (Αυτό το τελευταίο δεν το λένε βέβαια).
Ζ.

Στα δύσκολα
* ΣΤΟ κλίμα των ημερών, αλλά εκτός κλίματος στην παρέα των Λαρισαίων.
- Λόγω των ελλείψεων στα φάρμακα τοποθετήθηκε στο καλάθι του νοικοκυριού και το λάδι για ξεμάτιασμα.
* * *
* - ΤΗΝ κόψατε τη βασιλόπιτα;
- Ναι. Έχουμε να πάρουμε πεντέξι χρόνια.
* * *
* - ΕΧΩ μια αισιόδοξη αίσθηση για το 2023.
- Από πού πηγάζει;
- Από κάτι χάπια που ξεκίνησα.
* * *
* - ΕΜΕΝΑ δεν μου έπεσε το φλουρί, μόνο ένα πουκάμισο απ’ τους από πάνω στο μπαλκόνι.
Ζ.
Από Βραζιλία
* «ΕΝ τέλει, τα μηνύματα από τη Λατινική Αμερική, στην οποία είχε προσφύγει η προπαγάνδα του Μητσοτάκη το 2019 για να μειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, φυσάνε κι άλλον αέρα στα πανιά του Τσίπρα». Όλοι θυμούνται τα περί Συριζομαδούρων. Κι είναι ο έμπειρος Γ. Λ. στον σχολιασμό: Το 2023 έφερε στο προσκήνιο της διεθνούς επικαιρότητας τον Λούλα Ντα Σίλβα, ως επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες χώρες και οικονομίες του πλανήτη. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η κυβέρνησή του δεν εκπροσωπήθηκαν στην ορκωμοσία. Προτιμούν τον Μπολσονάρο και τον γειτονικό Γκουαϊδό. Γκάφα. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως μόνου εκπροσώπου της Ελλάδας, ανέδειξε αυτό που ξορκίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου: να βρεθεί την επόμενη άνοιξη στην Αθήνα ο Λούλα, για την ορκωμοσία του καλεσμένου του... Κάπως έτσι Λούλα, Τσίπρας και Μητσοτάκης, εμπλέκονται σε συμβολισμούς και πολιτικές εκτιμήσεις, που προοιωνίζονται κρίσιμες αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ζ.
Προβληματάκια
* ΣΤΗΝ τσίτα οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μερικές μέρες τον μήνα έχω νεύρα.
- Πόσες μέρες δηλαδή;
- Ή 30 ή 31, ανάλογα τον μήνα…
* * *
* - ΜΙΑ ώρα μου εξηγούσε ο ψυχολόγος, ότι δεν χρωστάω τίποτα και σε κανέναν. Και μετά μου είπε ότι του χρωστάω 80 ευρώ. Πώς να τον πιστέψω…
* * *
* - ΜΟΥ έκοψε ο γιατρός το ποτό και το μαγείρεμα. Το ποτό γιατί κάνει σε μένα κακό και το μαγείρεμά μου σε όλους τους άλλους.
Ζ.

Ο κορυφαίος
* ΜΕ το που πέθανε ο Πελέ αναζωπυρώθηκαν οι συζητήσεις με τις συγκρίσεις για το ποιος ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Που δεν έχουν και τόσο νόημα δηλαδή, μπάλα σε διαφορετικές εποχές και σε αλλιώτικες συνθήκες.
Σε καφέ της Λάρισας πάντως κατέληξαν σχεδόν ομόφωνα πως ο καλύτερος όλων των εποχών ήταν ο Tζορτζ Μπεστ. Φυσικό κι επόμενο, καθώς η συζήτηση γινόταν στο ‘’Best’’ του Γιώργου, το μικρό καφέ στην Παναγούλη. Ξέρουν οι γιατροί που περνούν από κει από μπάλα;
Όντας μιας κάποιας ηλικίας όμως, τον Tζορτζ Μπεστ τον ήξεραν, τον ιδιοφυή Ιρλανδό, τον μποέμ τύπο που τότε «πήρε το ποδόσφαιρο από τις εσωτερικές σελίδες και το έφερε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων», ‘’The Fifth Beatle’’ όπως ονομάστηκε για τις εμπνεύσεις του, το Πέμπτο Σκαθάρι, τέσσερις ήταν οι Μπιτλς.
Ζ.

Προφυλάσσεται
* ΟΙ δηλώσεις Δημ. Κουτσούμπα για «προοδευτική κυβέρνηση μούφα» και αδυναμία συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ανοχής απέναντί του, έγιναν φυσικά σημαία από τη ΝΔ, αναδείχθηκαν εντόνως από τα ΜΜΕ, κυριάρχησαν στο ίντερνετ. Και τι, δηλαδή, θ’ αλλάξει το ΚΚΕ την πολιτική του άμα τύχει να βολεύει τη ΝΔ;
Πάντως, εκτός από διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μεγάλες εκτός από και πάθος και την αντιπαλότητα που καίει δεκαετίες, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάει σε εκλογές με την παραμικρή υποψία ότι ενδεχομένως και να συνεργαστεί μαζί του. Αν δεν ενισχύσει το αντιΣΥΡΙΖΑ τείχος του, μπορεί να το πληρώσει ακριβά στην κάλπη. Με την πίεση του δικομματισμού, αν πάει χαλαρά, κινδυνεύει να φυλλορροήσει. Τα τελευταία 40 χρόνια τα ίδια τραβάει…
Ζ.
Δυσαρεστήθηκε
* ΤΗΝ ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη Αγοραστού ανακοίνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Κώστας Χαλέβας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου σχήματος των αντιπεριφερειαρχών. Δυσαρεστημένος επειδή δεν συμπεριελήφθη σ’ αυτό. Το λέει άλλωστε ευθέως στην επιστολή παραίτησης, μιλώντας για παραγκωνισμό του. «Αποκορύφωμα της απογοήτευσης που αισθάνομαι είναι η είδηση ότι χωρικός αντιπεριφερειάρχης έθεσε βέτο στην αξιοποίησή μου με το χυδαίο δίλημμα «ή εγώ ή αυτός»… Λυπάμαι, διότι για 12 χρόνια υποστήριξα την Περιφερειακή Αρχή του κ. Αγοραστού και αναλαμβάνω την ευθύνη του λάθους μου». Εντυπωσιακό πάντως που ο Βολιώτης παράγοντας χρειάστηκε 12 χρόνους για να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τώρα «μείζονα προβλήματα του Βόλου που δεν επιλύονται και τοποθετούνται μεθοδικά κάτω από το χαλί». Δεν άντεξε τους λίγους μήνες που απομένουν ως τις εκλογές, ίσως επειδή πρέπει να προετοιμαστεί γι’ αυτές. Αλλού, εννοείται. («Τι χαλέβει ο Χαλέβας;» που αναρωτιόταν Λαρισαίος αυτοδιοικητικός).
Ζ.

Μετακινήθηκε
* Ο Γιώργος Φλωρίδης, που μόλις πριν έναν χρόνο είχε πάει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται τώρα φουλ Μητσοτακικός. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με άρθρο του στα ‘’Νέα’’, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αυτοδυναμίας της ΝΔ, θέλει τον Κυρ. Μητσοτάκη οπωσδήποτε.
Στενός φίλος του στη Λάρισα ήταν από παλιά, από την εποχή Σημίτη, ο Εκτ. Νασιώκας. Του οποίου όμως ο γιος, ο Άκης, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Άρα πολιτικό διαζύγιο Φλωρίδη-Νασιώκα. Ο οποίος πάντως, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, στον β’ γύρο είχε συνταχθεί με τη νεοδημοκρατική παράταξη της Ρ. Καραλαριώτου. (Υπάρχει άραγε περίπτωση να πάει στις επόμενες με τον Θαν. Μαμάκο;).
Ζ.

Το αποτετραγώνισε
* ΣΤΗΝ εύστοχη εξίσωση του Β. Χ. για το 2023, τα ψηφία ήταν υψωμένα ‘’εις το τετράγωνο’’. Στο χθεσινό σχόλιο όμως, ο δαίμων της τεχνολογίας έφαγε τα ‘’μικρά δυαράκια’’ πάνω από τα νούμερα κι έτσι οι πράξεις άθροισης και πολλαπλασιασμού των ψηφίων του 2 0 2 3 δεν έδειχναν να έχουν νόημα. Η τεχνολογία της εφημερίδας, που δεν είναι βιβλίο Μαθηματικών, το αποτετραγώνισε, το Word πέταξε τα τετράγωνα.
* * *
* ΚΑΙ εξηγεί ο Λαρισαίος μαθηματικός για τη συγκεκριμένη ισότητα: Περιγραφικά, μπορεί να τεθεί: ‘’Το 2023 ισούται με το γινόμενο του αθροίσματος των ψηφίων του (2+0+2+3=7) επί το τετράγωνο του αθροίσματος των τετραγώνων των ψηφίων του [(22ο 02+22ο 32)ο =172=289] ή 2023=7* 289’’.
* * *
* ΠΡΙΝ μερικά χρόνια είχε διατυπώσει έναν δικό του ‘’ορισμό’’: ‘’Τα Μαθηματικά είναι συμβολοποιημένη Λογική’’. Εν προκειμένω, φαίνεται ανάγλυφα η εφαρμογή του ορισμού αυτού, στην απλούστερη εκδοχή της. Δηλαδή δίνοντας μία απλή ισότητα με λόγια, περιγραφικά και μακροσκελέστατα. Και δίνοντας την ίδια με μαθηματικά σύμβολα, συμβολοποιημένα, σαφέστατα και εντελώς συνοπτικά.
Ζ.

Εκ των ένδον
* ΕΞ οικείων τα βέλη και φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξει ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Έγραψε ο Μανώλης Κοττάκης στην ‘’Εστία’’ για «τους μυστικούς διαύλους Αθήνας-Άγκυρας», προκαλώντας σεισμό τον οποίο κατάφερε μεν να απορροφήσει το σύστημα των ΜΜΕ στη χώρα, ωστόσο ακολούθησε ανακατωσούρα μεγάλη στις τάξεις των νεοδημοκρατών. Ιδίως των Λαρισαίων, καθώς προσφάτως χειροκρότησαν τον δημοσιογράφο της παρατάξεως στην εκδήλωση του κόμματος στο ‘’Imperial’’, παρουσία του πρόεδρου τους Κ. Καραμανλή.
* * *
* ΠΩΣ να το καταπιούν τώρα, ακόμα κι οι ακραιφνείς Μητσοτακικοί…
Την τελευταία ημέρα του χρόνου, ο Μανώλης Κοττάκης έγραψε για μυστικές επαφές και για «δίαυλο επικοινωνίας» με στόχο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Αλλά και για σκηνοθετημένη ένταση στο Αιγαίο την άνοιξη με στόχο την αύξηση των ποσοστών Ερντογάν και Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών στις δύο χώρες.«Οι συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο πρέσβη σε οικία των Αθηνών και τα ραντεβού…». Και η «Η παρέμβαση των ΗΠΑ μέσω του Πάιατ υπέρ του διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας για τη συνεκμετάλλευση με «συλλογικότητα και εταιρική δυναμική», με στόχο τη σύσταση διεθνούς εταιρείας για τους πόρους του Αιγαίου»… (Καταπίνεται; Ενόψει εκλογών κιόλας…).
* * *
* ΚΙ αμέσως μετά ήρθε η συνέντευξη του προέδρου της ΑΔΑΕ, όχι ως καμπανάκι, αλλά σαν κοτζάμ κουδούνα. Διαβεβαιώνοντας ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών-ΑΔΑΕ προχωρεί και θα προχωρήσει σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ο Χρήστος Ράμμος μίλησε για όλα με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών. Και πού; Στην ‘’Καθημερινή’’, επίσης εφημερίδα της παρατάξεως, η οποία βέβαια μετρά δύο θύματα των υποκλοπών, τον διευθυντή της Αλέξη Παπαχελά και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.
* * *
* ΚΑΙ τονίζει, εν κατακλείδι, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ: «Λειτουργώ πολύ φυσικά σε ό,τι αφορά την προάσπιση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων. Αυτό έκανα και ως δικαστής. Πάντα θυμάμαι τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη στο ποίημά του «Οι Τελευταίοι» του 1964: «Τον ρόλο μας τον διαλέξαμε οι ίδιοι εμείς την ημέρα που διστάσαμε να πάρουμε μια απόφαση». Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα ασύμβατο με τη δημοκρατία. Όπου υπάρχει φόβος δεν υπάρχει δημοκρατία». (Και μετά έγινε από κάποιους η πρόβλεψη ότι ο Ράμμος θα είναι ο νέος Σαρτζετάκης του 1963).
Ζ.

Ως γνωστόν...
* ΕΙΧΕ πλησιάσει ο άλλος στο γκισέ του ΚΤΕΛ Λάρισας.
- Γεια σας, έχω κάνει κράτηση για ένα εισιτήριο.
- Πώς λέγεστε;
- Καραμήτρος.
- Πού πας βρε Καραμήτρο;
Ζ.

PAPOYTSIA.jpg

*ΓΕΜΑΤΟ το σπίτι της Λαρισαίας Μ. Π. για το οικογενειακό ρεβεγιόν, ιδού και η απόδειξη.
Ζ.

*ΟΛΟΙ οι εκλεγμένοι άρχοντες στη γραμμή, στην πρώτη σειρά, κατά τη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς. Και πρώτος δεξιά ένας πρώην αιρετός, ο γεν. γραμματέας Αποκεντρωμένης Κ. Τζανακούλης, τώρα πια διορισμένος εκ της Κυβερνήσεως, εντεταλμένος να τους προσέχει.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass