ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 17:10
* ΜΕ το χαμόγελο τους έχει ο Απ. Καλογιάννης, με το καλό τους παίρνει διαρκώς, εκλογές θα έρθουν, συνεργασίες επιδιώκει με όλες τις ομάδες του τοπικού ΠΑΣΟΚ και δεν είναι και λίγες. Όσες και οι προσεγγίσεις πολλών και διαφόρων, ενώ για μερικούς, όχι για όλους, υπάρχουν και τα μικροσυμφέροντά τους. (Να, μια κλασική επαφή του Δημάρχου με τμήμα του πασοκικού επιτελείου: Γ. Χατζής του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κ. Σάββας της Αποκεντρωμένης, μα και του γενικού αρχηγείου της Κεντρικής Επιτροπής και Παν. Γούλας, αρχηγός αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης). Ζ. * ΜΕ το χαμόγελο τους έχει ο Απ. Καλογιάννης, με το καλό τους παίρνει διαρκώς, εκλογές θα έρθουν, συνεργασίες επιδιώκει με όλες τις ομάδες του τοπικού ΠΑΣΟΚ και δεν είναι και λίγες. Όσες και οι προσεγγίσεις πολλών και διαφόρων, ενώ για μερικούς, όχι για όλους, υπάρχουν και τα μικροσυμφέροντά τους. (Να, μια κλασική επαφή του Δημάρχου με τμήμα του πασοκικού επιτελείου: Γ. Χατζής του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κ. Σάββας της Αποκεντρωμένης, μα και του γενικού αρχηγείου της Κεντρικής Επιτροπής και Παν. Γούλας, αρχηγός αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης). Ζ.

Ελεγχοι


* ΕΝΟΨΕΙ της κακοκαιρίας και πριν φανεί πόσο βάρβαρη θα είναι η «Barbara» ανακοινώθηκε αρμοδίως ως υπενθύμιση ότι «πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα και η ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους. Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόστιμο είναι 80 ευρώ». Επίσης, το Υπουργείο επισημαίνει το αυτονόητο. Ότι «οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών αλυσίδων που βρίσκονται στα οχήματά τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους...». Και; Πώς θα το ελέγχουν αυτό;
- Βγες και βάλε τις αλυσίδες, να σε δω.
- Μα δεν έχει χιόνι, κυρ τροχονόμε...
- Κι άμα έχει μετά, πού θα ξέρω ότι ξέρεις... (Που οι μισοί και παραπάνω δεν ξέρουν και καθόλου δηλαδή).
Ζ.

Μασκαράδες
* ΑΡΧΙΣΑΝ τις προετοιμασίες, εγκεφαλικώς, οι Λαρισαίοι.
- Ο άλλος λέει έρχονται καρναβάλια. Τα καρναβάλια φίλε δεν έφυγαν ποτέ απ’ αυτήν τη χώρα, εδώ είναι πάντα.
***
* - ΦΕΤΟΣ λέω να ντυθώ καραγκιόζης.
- Μπράβο ρε φίλε, πολύ ωραία, ούτε στολές ούτε τίποτα.
Ζ.

Ο καημένος...
* ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΣΕ στα εγγονάκια του ο Λαρισαίος Στ. Κ., τους έκανε παρατηρήσεις, παραπονιόταν.
- Κάνατε κατάληψη στην καρδιά μου, βρε παλιόπαιδα, χωρίς να αφήσετε χώρο ούτε για τον Άγιο Βαλεντίνο. Με ποτίζετε καθημερινά χαρές ανέρωτες, χωρίς να νοιάζεστε αν φοράω πάνα.
Ζ.

Κόντρες αντιδημάρχων
* ΝΑΙ υπάρχουν υπόγειες κόντρες ή και κάποιες εμφανείς «ισόγειες» μεταξύ των αντιδημάρχων της Λάρισας. Είναι η νομή της εξουσίας που τις προκαλεί, αλλά και το σοβαρό κίνητρο για το ποιος θα εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς, καθώς αυτό θα αποτελέσει πρόκριμα στον αγώνα διαδοχής του Απ. Καλογιάννη, για το ποιος θα γίνει αρχηγός στις μεθεπόμενες εκλογές. Αυτή είναι και η βασική κόντρα ανάμεσα σε πεντέξι, δεν είναι και λίγοι οι δελφίνοι. Αγώνας διαδοχής, αλλά και αντοχής, αφού τέτοια προοπτική να σταματήσει ο Απ. Καλογάννης στη δεύτερη θητεία του, υπήρχε και πριν τις προηγούμενες εκλογές. Ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει ο Δήμαρχος μετά από τέσσερα χρόνια, εφόσον εκλεγεί και τώρα. Άλλωστε, μόλις εβδομηνταπεντάρης θα είναι τότε.
***
* ΠΑΝΤΩΣ, οι κόντρες των αντιδημάρχων, προεκλογικά, μάλλον ευνοούν τον Δήμαρχο και την παράταξή του. Ζωηρεύουν έτσι τα αίματα, τρέχουν εκείνοι, φορτσάρουν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Αρκεί να βρίσκεται η κατάσταση υπό έλεγχο, να μην ξεφεύγουν οι τριβές. Διότι πάντα υφίσταται ο κίνδυνος να ξεσπάσει κάνας άγριος εμφύλιος, πράγμα που θα ήταν καταστροφικό κοντά στις εκλογές.
Ζ.

Δημοκρατικά...
* ΠΡΙΝ ακόμη στηθούν οι κάλπες, μιλούν ήδη για τις επόμενες, για «διπλή εκλογική αναμέτρηση», οι ρεπόρτερ της κρατικής ΕΡΤ κιόλας. Δεν λένε για πιθανή διπλή, το έχουν σίγουρο. Καθόλου κομψό πολιτικά, όπως άκομψο και το ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει κυβέρνηση μόνος του, ανεξέλεγκτος, αυτοδυναμία στη Βουλή, αλλά χωρίς πλειοψηφία στον λαό. Είναι απορίας άξιο πώς κάποιος θέλει να κάνει τον γενικό κουμανταδόρο χωρίς να τον αποδέχεται το 50% τουλάχιστον. Στην Ελλάδα, όμως, πάντα έτσι γινόταν, δημοκρατικά, η οποία επί δεκαετίες καλπάζει, όταν άλλες χώρες μένουν πίσω με αδύναμες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπου δεν υφίσταται «ενός ανδρός αρχή». Κρίμα τις καημένες...
***
* ΣΤΗ χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, θα γίνουν εκλογές κι αφού δεν θα πάρω 50% και το ξέρω, σας λέω από τώρα ότι θα ξαναγίνουν εκλογές, ώστε να προκύψει αυτοδυναμία με ποσοστό ακόμη και 37%, αφού θα το επιτρέπει το εκλογικό σύστημα που ο ίδιος έφτιαξα για μένα. Κι αν τύχει και δεν περάσω πάνω απ’ τον πήχη, λυπάμαι εσείς θα φταίτε που πρέπει να έρθετε ξανά στις κάλπες, όλοι δικαιούνται να επιχειρήσουν τουλάχιστον τρεις προσπάθειες. Κι αν παρ’ ελπίδα βγει άλλος; Εκλογές είναι... (Επίσης, παρωνυχίδα μεν, με ουσία όμως, ουδείς μπορεί να προαναγγείλει ότι θα γίνουν τότε πρόωρες εκλογές, για τις οποίες πρέπει να υπάρχει λόγος σοβαρός. Γι’ αυτό και ο Κυρ. Μητσοτάκης καταφεύγει σε χρησμούς, ίσως τότε, μπορεί, μάλλον και τέτοια. Υπάρχει και το Σύνταγμα με τις πρόνοιές του και δεν είναι φρόνιμο να παίζει κάποιος μαζί του...).
Ζ.

Επιλεκτική αμνησία
* ΩΡΑΙΟΙ οι πολιτικοί μας, ωραιότατοι θα λέγαμε. Επικρίνει (σ.σ. και καλά κάνει) ο Νίκ. Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ τον Αλ. Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «προοδευτικά μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς», αναρτώντας επίσης μια φωτογραφία του κ. Τσίπρα με τον Παν. Καμένο των ΑΝ.ΕΛ.
Μήπως θυμάται ο κ. Ανδρουλάκης με ποιους συγκυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και πέρασε το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο; Μετά βέβαια ήρθε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμένο και μας πέρασαν το τρίτο το μνημόνιο, το... καλύτερο, αλλά με ποιους συγκυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ;
Όταν είναι να περάσουν τα μνημόνια, όλοι τους συγκυβερνούν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Όταν είναι στην αντιπολίτευση παθαίνουν... λήθη οι πολιτικοί μας. Αλλά και μετά που εκλέγονται στην Κυβέρνηση, επιμένουν να μας κοροϊδεύουν.
Β.Κ.

Μπάρμπαρα
* ΘΑ χιονίσει στους... Θρακομακεδόνες και το Αθηνοκεντρικό κράτος θα ξαμοληθεί στις Εθνικές οδούς. Έτσι κι αλλιώς με το νέο καθεστώς είναι υποχρέωση των οδηγών να φέρουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλλά ενόψει χιονιά στα Βόρεια Προάστια, μεριμνήστε γιατί θα πέσουν... βάρβαρα πρόστιμα.
Β.Κ.

Αλίμονο
* Η νέα αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων (κατά 50 μονάδες βάσης) οδηγεί σε αδιέξοδο τους δανειολήπτες, ενώ πρόκειται για την πέμπτη αύξηση από τον Ιούλιο του 2022.
Οι τράπεζες, που την περίοδο της κρίσης ανακεφαλαιοποιήθηκαν, ακολουθούν διπλή πρακτική. Στους μεν δανειολήπτες για την αγορά της πρώτης κατοικίας τους σφίγγουν κανονικά τη θηλιά στον λαιμό, στα δε κόμματα και τους δανειολήπτες πολιτικούς τούς έχουν στο απυρόβλητο.
Θα θυμόσαστε, πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πρόσφατα υπουργός της Κυβέρνησης... έριξε «μπινελίκια» στους τραπεζίτες. Αντί να επεξεργαστούν μια σοβαρή πρόταση για την προστασία, κοινωνίας και οικονομίας, το έριξαν στα επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Από τον φόβο τους οι τραπεζίτες, λοιπόν, περνάνε καινούργια αύξηση στα επιτόκια, σύμφωνα και με την απόφαση της ΕΚΤ. Οι πολίτες θα πληρώσουν τα σπασμένα (σ.σ. καταλαβαίνετε)...
Β.Κ.

Αγνώριστη
* ΑΝΕΒΛΥΖΕ μια πίκρα, εκεί που κουβέντιαζαν οι νεαρές Λαρισαίες.
- Η άλλη ξεβάφτηκε και τη δάγκωσε ο σκύλος της.
***
* - ΠΟΥ ήσουν;
- Πήγα κομμωτήριο να γίνω όμορφη.
- Κλειστό ήταν;
***
* - ΚΑΛΕ, της έκαναν πρόταση για γυμνή φωτογράφιση από το περιοδικό «Αρκούδα και Φύση».
Ζ.

Οι ωραίοι...
* ΑΠΟ το μικροσκόπιο της Εφορίας αναμένεται να περάσουν δεκάδες ή ίσως και εκατοντάδες ωραίοι της χώρας που δεν εμφανίζουν χρέη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγές του Υπουργείου Οικονομικών και αποκαλύπτει το «Βατράχι». Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ωραίων που δεν εμφανίζουν χρέη στην Εφορία, γεγονός που σύμφωνα με το Υπουργείο τούς καθιστά ύποπτους για φοροδιαφυγή.
Πηγές του Υπουργείου επισημαίνουν ότι θα προχωρήσουν σε εξακρίβωση και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν πρόστιμα, ενώ, όπως τονίζεται, οι υπόχρεοι ωραίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη με φιλιά.
Ζ.

Φοβούνται
* ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και εξωκοινοβουλευτική αριστερά (σ.σ. με την... ευρεία έννοια) δικαίως φοβούνται τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές.
Με την τροπολογία αυτήν εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές. Όταν μάλιστα η επίσημη πολιτική της Ε.Ε. είναι ισοπεδωτική και βασίζεται στην επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων», τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πως αύριο – μεθαύριο με αφορμή αόριστες καταδίκες μπορεί να ληφθούν αποφάσεις και για άλλους αποκλεισμούς.
Ο φασισμός και οι παραφυάδες του στη χώρα μας, αλλά και στην Ε.Ε., ευνοείται και φουντώνει από τις άδικες πολιτικές που χρόνια τώρα εφαρμόζονται. Αυτές να αλλάξουν για να μη βρίσκει έδαφος η κάθε Χρυσή Αυγή...
Β.Κ.

Μυστικό
* ΚΑΙ το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα; Επτασφράγιστο μυστικό, ουδείς γνωρίζει κάτι τοπικά. Αντιστοίχως και τα ψηφοδέλτια των άλλων περιοχών, το θέμα το χειρίζονται πλέον στα κεντρικά, με οδηγίες Τσίπρα και χωρίς διαρροές, για να αποφύγουν τριβές και εσωστρέφεια. Λογικά εκπλήξεις δεν θα υπάρξουν. Κι ούτε θα χρονοτριβήσουν και πολύ. Μάλλον, διότι περί ΣΥΡΙΖΑ ο λόγος, όπου το ψιλοκοσκίνισμα των πάντων είναι νόμος.
Ζ.

Αυτοδιάλυση
* ΕΚΟΨΑΝ την πίτα τους στον Σύλλογο και αντί για την υποψηφιότητά της με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που είχε ακουστεί, η Κατερίνα Κόσσυβα ανακοίνωσε μετά, προς τιμήν τους: «Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Φρούριο, ελλείψει υποψηφιοτήτων για νέο Δ.Σ. αποφασίστηκε η διάλυση του Σωματείου με την υφιστάμενη νομική του υπόσταση. Η «Δρυάς» παραμένει, όμως, σαν μια καλή συντροφιά, όπως ήταν πάντα». (Ε, περνούν τα χρόνια...).
Ζ.

Οι τρεις
* ΠΑΛΙΑ στελέχη της Αριστεράς, πολύ παλιά, αλλά και με αντανάκλαση στο σήμερα, με ανεβασμένο κύρος κάποτε στο ΚΚΕ, ως η νέα γενιά του, από το οποίο, όμως, έφυγαν ή «τους έφυγαν» πριν τρεις δεκαετίες. Συνέχισαν, όμως, από διάφορους δρόμους στην πολιτική και τώρα, όπως αποκάλυψε ο Β. Σκουρής, συναντήθηκαν ξανά μετά από χρόνια. Ο λόγος για τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Νίκο Κοτζιά. Η αλήθεια είναι πως στη συνάντηση κυριάρχησε το συναίσθημα και οι θύμισες και οι ιστορίες από τα παλιά. Για τρεις ώρες τα έλεγαν σε ταβέρνα στον Καρέα, κοντά στο σπίτι του Μίμη - άλλωστε είπαν πολλά με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο.
***
* ΣΤΗΝ Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα, ο Γιάννης Δραγασάκης έγινε αντιπρόεδρος, ο Νίκος Κοτζιάς έγινε υπουργός Εξωτερικών με σημαντικές επιτυχίες, ενώ και ο Μίμης Ανδρουλάκης έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για την πορεία του χώρου. Κι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Καιρό τώρα ο Ανδρουλάκης και ο Κοτζιάς, παρότι εκφραστές διαφορετικών ρευμάτων σκέψης στην αριστερά, συνομιλούν, ο πρώτος, μάλιστα, παρουσίασε και το βιβλίο του δεύτερου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως συνομιλούν και ο Κοτζιάς με τον Δραγασάκη - ο Μίμης με τον Γιάννη, αντιθέτως, τα είπαν από κοντά μετά από χρόνια. (Αυτά τα νέααα...).
Ζ.

Ακούνε;
* - ΔΕΝ έχω γράψει ποτέ απ’ όσο θυμάμαι τη λέξη Μονεμβασιά σε υπολογιστή και κινητό. Και δεν έχω ψάξει για ξενοδοχείο απ’ το καλοκαίρι...
Και δεν είναι και συνομωσιολόγος ο νεαρός Λαρισαίος, ούτε με ψεκασμούς ασχολείται. Ωστόσο, προβληματίστηκε.
- Ήρθε ο καλός μου φίλος Β. σπίτι και μου έλεγε διά ζώσης πόσο ωραία είναι στη Μονεμβασιά που είχαν πάει προ εικοσαημέρου. Μετά από λίγες ώρες, στο ίντερνετ μού έβγαλε διαφήμιση για Μονεμβασιά. Τι να υποθέσω, ότι οι συσκευές ακούνε και ανταποκρίνονται;
- Τα τηλέφωνα ακούνε ακόμη και κλειστά, όταν παρακολουθούνται με μοντέρνα λογισμικά, τα μάθαμε καλά αυτά τώρα τελευταία. Ακούνε κι από μόνα τους, όμως; (Πιθανόν, όμως, να λειτούργησαν και τα like που θα είχε κάνει στις μονεμβασιώτικες αναρτήσεις του φίλου του).
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass