ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2023 17:00
* Η συγκεκριμένη δείχνει πανέτοιμη για τη Μ. Πέμπτη, καργαρισμένο το ψυγείο της. (Και μια ερώτηση: Άμα ταΐσεις τις κότες με παντζάρια, θα κάνουν κατευθείαν κόκκινα αυγά;). Ζ. * Η συγκεκριμένη δείχνει πανέτοιμη για τη Μ. Πέμπτη, καργαρισμένο το ψυγείο της. (Και μια ερώτηση: Άμα ταΐσεις τις κότες με παντζάρια, θα κάνουν κατευθείαν κόκκινα αυγά;). Ζ.

Συμπίπτουν
* ΤΟΥ Λαζάρου αύριο, πασχαλινό προανάκρουσμα. Σε δύο εβδομάδες

θα πέσει η αυλαία κι ο κόσμος δεν θα το πιστεύει ότι τέλειωσε η πασχαλινή περίοδος, την Κυριακή του Θωμά του Άπιστου ή έστω του Δύσπιστου. Που φέτος πέφτει, σπάνιο, αλλά να που συμβαίνει, μαζί με τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στις 23 Απριλίου. Ο Γιωργάκης κι ο Μάκης γιορτάζουν μαζί φέτος.
Ζ.

Σολομώντεια
* - ΕΤΣΙ, ε; Υπάλληλος και αγοράζεις ντομάτες εκτός εποχής. Εσύ είσαι που ανεβάζεις τον πληθωρισμό...
Η συζήτηση στο συνοικιακό μανάβικο της Λάρισας.
- Ε... Όπως βλέπεις δύο μόνο πήρα, να φτιάξουμε μια σαλατίτσα, να φέρουμε το καλοκαίρι νωρίτερα. Κι ύστερα να βοηθήσουμε και τους παραγωγούς της Κρήτης...
- Α, βλέπω παίρνεις και φράουλες. Αυτές βρε είναι από τη Μανωλάδα που καταπιέζουν τους μετανάστες...
- Ναι, αλλά άμα δεν πάρουμε, θα τους διώξουν απ' τη δουλειά και θα τους απελάσουν μετά, κρίμα...
***
* ΚΑΠΩΣ έτσι, στη λογική του δίκαιου Σολομώντα προσπαθεί να κινηθεί κι ο υπουργός Άδωνις. Αυτός ο απίθανος τύπος, όπως τον χαρακτήρισε κι ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Γιάνν. Γκουρομπίνος, που τον είπε και ψεύτη και κωλοτούμπα. Και σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου.
- Μα δεν είναι ο υπουργός...
- Τι; Σολομώντας ή δίκαιος;
Κι ας φιλοδοξεί να δώσει σολομώντεια λύση στην τιμή του οβελία. Να μη χάσουν οι κτηνοτρόφοι πουλώντας τ' αρνιά κάτω από το κόστος, αλλά και να μη γδάρουν και τους καταναλωτές πληρώνοντας πανάκριβο το αρνί τους στην αγορά της πόλης. Τη μία υπέρ των μεν ο εν λόγω Υπουργός, την επομένη υποστηρίζοντας τους δε, σε κάτι τέτοια είναι μανούλα άλλωστε. Διόλου απίθανο δεν είναι να πουλήσουν, εν τέλει, φτηνά στα μαντριά και ν' αγοράσουν ακριβά στα χασάπικα. (Και τότε κάποιος άλλος θα φταίει πάλι).
Ζ.

Βρέθηκε φόρμουλα
* ΤΟΥΣ υποψηφίους που δεν είναι βουλευτές ανακοίνωσε χθες η ΝΔ, το διευκρίνισαν: Στα ονόματα που ακολουθούν δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα των νυν βουλευτών που είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων, όπου έχει ανακοινωθεί... Ήτοι, εκτός ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη κι ο Κ. Τζαβάρας στην Ηλεία, ο Α. Πάτσης δεν πιάνεται, έχει διαγραφεί.
***
* ΔΕΝ ανακοινώθηκαν ψηφοδέλτια κι έτσι βρέθηκε η φόρμουλα να παρακαμφθούν τ' αγκάθια τύπου Θέμης Χειμάρας στη Φθιώτιδα και κυρίως Κ. Καραμανλής, ο Μικρός, στις Σέρρες. Αργότερα, σε ανύποπτο χρόνο, βλέποντας και κάνοντας.
Αντιθέτως, μεταξύ των νέων υποψηφιοτήτων είναι ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης που βρέθηκε, επίσης, στα «μανταλάκια», ενώ δεν θα είναι η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, που προοριζόταν για τη Θεσσαλονίκη, ούτε η γεν. γραμματέας Σοφία Νικολάου στην Εύβοια, κάηκαν αυτές από τη σκανδαλολογία.
***
* ΑΡΜΟΔΙΩΣ αναφέρεται ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας προσωπική δέσμευση για τη στήριξη και την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι και η έδρα που θα επιλέξει να κρατήσει στην επόμενη Βουλή». Είναι και η καραμανλική απουσία εκεί, είναι και τα ποσοστά της ΝΔ πεσμένα λόγω διαρροών που εντοπίζονται δεξιά της...
Ζ.

Συνεταξάμην
* ΜΕ το 2 στα 2 στη Λάρισα, των αποστράτων στις κενές θέσεις, ανανέωση δεν το λες. Καθώς προστέθηκαν ένας συνταγματάρχης ε.α. κι ένας ταξίαρχος ε.α. Αξιόλογα πρόσωπα, πλην, όμως, εν αποστρατεία, μιας κάποιας ηλικίας.
***
* ΚΙ έτσι τέλειωσε κι η ιστορία ενός άλλου απόστρατου, κάπως νεότερου. Ο Μπάμπης Τσιαπάλας έζησε πάνω από ένα εξάμηνο τον μύθο του, συστηνόμενος ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μέχρι και πολιτικό γραφείο είχε ανοίξει. Ποιος, άραγε, από τα κεντρικά τον πήρε στον λαιμό του;
Πάντως, την είχε ανθιστεί τη δουλειά από χθες το πρωί. «Η ονοματολογία τις τελευταίες ημέρες φέρει στην επιφάνεια ανθρώπους 65 χρονών και άνω, απόστρατους, κ.λπ., κ.λπ.
Έμειναν κάποιες μέρες, αν όχι ώρες, έτσι ώστε να μάθουμε όλοι τους επίσημα υποψηφίους», σημείωνε. Διαβεβαιώνοντας: «Συντάσσομαι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κάθε περίπτωση, ακόμη και στο θέμα της ονοματολογίας, εάν προκύψει κάτι διαφορετικό». Συνεταξάμην. (Πού να πάει να τρέχει τώρα αλλού...).
Ζ.

Ξερή καλημέρα
* ΣΕ άλλη διάσταση κινούνται πλέον οι νεαρές Λαρισαίες.
- Η άλλη αγόρασε καλέ δαχτυλίδι και του το πήγε για να της κάνει πρόταση γάμου. Σιγά μην καθόταν να περιμένει.
***
* - ΜΟΥ είπε ότι είμαι αναίσθητη κι ότι θέλει να χωρίσουμε.
- Και τι έκανες;
- Μακαρόνια.
***
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ όμορφη...
- Καλημέρα.
- Τι, ξερή καλημέρα;
- Δεν ήξερα... Άλλη φορά θα τη μουλιάζω αποβραδίς μαζί με τα ρεβίθια.
Ζ.

Πολιτικά άγχη
* «Η αγωνία του δημοσκόπου πριν από το αποτέλεσμα», ο τίτλος χθες στα φιλοκυβερνητικά «Νέα». Με υπότιτλο «Ποιες είναι οι γκρίζες ζώνες που βραχυκυκλώνουν τις εταιρείες μετρήσεων. Πόσο φοβίζει η αύξηση της αδιευκρίνιστης ψήφου». Κι έτσι προκλήθηκε συζήτηση στην παρέα των Λαρισαίων.
- Τι γίνεται, αρχίζουν και κρατούν πισινή; Φυλάγονται με τα γκάλοπ; Μην ξεφτιλιστούν ξανά...
- Μήπως κάτι βρίσκουν που τους ενοχλεί; Αλλά δεν το λένε...
- Ακούω ότι πολύ περισσότεροι πλέον είναι εκείνοι που τους κλείνουν το τηλέφωνο...
Ζ.

Το «ευχαριστώ»
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ήταν οι ευχαριστίες του σεβ. Μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνα προς τον Κώστα Αγοραστό για τη συμβολή της Περιφέρειας στην εκπόνηση μελετών για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων ιερών ναών της Μητρόπολης, κατά τη διάρκεια παράδοσης των μελετών από τη ΔΑΕΦΚ. Εξάλλου, η συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη είναι διαχρονική και άριστη και η σχέση τους χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε έργα για τη συντήρηση και διάσωση εκκλησιών σε Αγία Παρασκευή Κοκκινοπηλού, Ι.Ν. Παναγίας Πυθίου, Προφήτη Ηλία Λιβαδίου, συντηρεί διαρκώς δρόμους που οδηγούν σε Μονές της Μητροπόλεως, όπως στον Σπαρμό, στο Βαλέτσικο, προς την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι, στη Ζωοδόχο Πηγής στο Αγιονέρι κι αλλού.

Συν πλην
* ΟΣΟΙ γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους από το 2019 ως σήμερα είναι 430.000 άτομα. Κι όσοι έχουν αποβιώσει από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι τώρα ανέρχονται, λέει, σε 560.000 νεοδημοκρατικής προέλευσης νούμερα και ανησυχητικά για τη ΝΔ. Καθώς εκτιμάται ότι δεν είναι και τόσο υψηλά τα ποσοστά της στην πρώτη ηλικιακή ομάδα των 17-21 και οι εισροές ψηφοφόρων, ενώ οι απώλειες στην άλλη ομάδα που έκλεισε βιολογικά τον κύκλο της, οι εκροές, είναι πολύ μεγαλύτερες. Μικρή η νεοδημοκρατική επιρροή στα νέα παιδιά, πολύ μεγάλη στους παππούδες.
***
* ΚΑΙ μία ακόμα επισήμανση ανησυχίας εκ των ένδον: Δίκοπο μαχαίρι οι επιθέσεις φερειπείν στον Μιθριδάτη, που είναι ΣΥΡΙΖΑ πια, καθώς παράγοντες της ΝΔ εμφανίζονται υπέρμαχοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κατηγορώντας τον καλλιτέχνη για σεξισμό, αδιαφορώντας αν έτσι συγχύζουν τον νεοδημοκρατικό πυρήνα που παραξενεύεται με την ακτιβιστική στάση τους.
Ζ.

Στον αγώνα
* Οι ορεξάτοι Λαρισαίοι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα.
- Κεφτέδες από κουνουπίδι; Αυτό αποτελεί λόγο χειροδικίας.
***
* - ΚΑΛΑ που πέρασαν χιλιάδες χρόνια εξέλιξης και δεν είμαστε αναγκασμένοι πλέον να κυνηγάμε την τροφή μας. Δεν έχω ιδέα πού ζει η πίτσα...
***
* - ΟΙ τηγανιτές πατάτες δεν είναι φαγητό, είναι συναίσθημα.
Ζ.

Πολύ «Νέων»
* Ο Νίκος Παυλονάσιος είναι ως γνωστόν πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών, ναι των νέων.
Και γινόταν η σχετική συζήτηση μεταξύ Λαρισαίων, που τον είχαν δει να εμφανίζεται ως αξιωματούχος σε πρόσφατη εκδήλωση.
- Πολλά χρόνια δεν είναι πρόεδρος;
- Ε ναι, κάνα δυο δεκαετίες στην Τοπική του Νομού Λάρισας και τα τελευταία χρόνια της Πανελλήνιας Ένωσης. Ποιος να τον κερδίσει...
- Εκλογές κάνουν; Όριο ηλικίας έχουν;
- Ως «νέων αγροτών», λογικά...
- Λογικά κάποιος πιο έμπειρος θα τον διαδεχθεί κάποια στιγμή, πιο παλιός, άρα να έχει πενηνταρίσει τουλάχιστον...
- Και τότε ο πρόεδρος των νέων αγροτών να γίνει κατευθείαν πρόεδρος συνταξιούχων του ΟΓΑ; (Έτσι είναι στη ΝΔ, μια αέναη ανανέωση).
Ζ.

Οι σταυροφόροι
* ΤΟ ποιοι θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή θα καθοριστεί στην πρώτη Κυριακή, αυτή της απλής αναλογικής, στις 21 Μαΐου, ασχέτως αν υπάρξουν δεύτερες εκλογές στις 2 Ιουλίου, όπως δείχνει να είναι πολύ πιθανό.
Η μάχη του σταυρού θα δοθεί στην κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου και Ελένης, ταιριάζει και το «εν τούτω νίκα». Εφόσον υπάρξουν δεύτερες εκλογές, τότε ο κόσμος θα ρίξει στην κάλπη ασταύρωτα ψηφοδέλτια των κομμάτων, καθώς αυτές θα διεξαχθούν με λίστα, όπως γίνονται όταν διεξάγονται εκλογές, σε διάστημα μικρότερο των 18 μηνών από τις προηγούμενες. Τη λίστα καταρτίζουν τα κόμματα, οι αρχηγοί τους δηλαδή, αν και δεν έχει σημασία, καθώς η σειρά που ακολουθείται είναι αυτή που προέκυψε από τη σταυροδοσία των προηγηθεισών εκλογών.
***
* ΝΥΝ υπέρ πάντων ο αγών των υποψηφίων βουλευτών στις 21 Μαΐου. Παρότι κάποιοι μπορεί να μην εκλεγούν στις εκλογές του Μαΐου και να βρεθούν κανονικά στη Βουλή μετά τις 2 Ιουλίου, εφόσον κερδίσει το κόμμα τους τις δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική. Θα είναι οι βουλευτές του μπόνους, αλλά αυτό καθόλου δεν τους πειράζει. Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί με ισάριθμους του κόμματος που θα βγει δεύτερο, συν ορισμένους των μικρότερων που θα έχουν πάρει τη χαρά της εκλογής στις κάλπες της απλής αναλογικής, όπου όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του πρώτου, θα έχουν βγάλει αρχικά περισσότερους βουλευτές. Επίσης, στα ψηφοδέλτια με λίστα ενδεχομένως να μη βρίσκονται κάποιοι από τους μη εκλεγόμενους που δεν θα θέλουν να είναι και στις δεύτερες εκλογές και οι οποίοι θα αντικατασταθούν από άλλους του κόμματός τους. Αν κι αυτό δεν θα παίξει κάποιον ρόλο.
Ζ.

Υπό όρους
* ΕΙΝΑΙ ένα ζευγάρι με κάμποσα χρόνια σχέση. Τελικά αποφασίζουν να παντρευτούν. Κάθονται, λοιπόν, να συζητήσουν για τον γάμο. Ο άντρας, βαρύς κι ασήκωτος, λέει στη γυναίκα.
- Κοίταξε αγάπη μου, για να παντρευτούμε, εγώ θέτω τρεις απαραίτητους όρους.
- Εντάξει, για πες τους...
- Πρώτον, θέλω κάθε πρωί μόλις ξυπνάω, να βρίσκω το καφεδάκι μου έτοιμο πάνω στο τραπέζι, ανεξάρτητα από το αν το πιω ή όχι.
- Εντάξει, εύκολο.
- Δεύτερον, θέλω κάθε μεσημέρι που θα γυρίζω από τη δουλειά να βρίσκω έτοιμο και ζεστό το φαΐ μου, ανεξάρτητα από το αν θα το φάω ή όχι.
- Εντάξει.
- Τρίτον, θέλω κάθε βράδυ που θα γυρίζω από το καφενείο να βρίσκω έτοιμες τις παντόφλες μου μπροστά στον καναπέ με την τηλεόραση ανοιχτή, ανεξάρτητα από το αν τις φορέσω ή όχι.
- Δεκτό κι αυτό. Τους δέχομαι τους όρους σου. Εγώ μόνο έναν μικρό όρο βάζω.
- Ωραία, πες τον.
- Το σεξ αρχίζει κάθε βράδυ στις 23:00, ανεξάρτητα από το αν είσαι εσύ σπίτι ή όχι.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass