ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2023 17:00
* Ο Αρχιεπίσκοπος ευλογεί τη Λάρισα. Μέσω του Υπουργού Παιδείας και του Περιφερειάρχη. Ζ. * Ο Αρχιεπίσκοπος ευλογεί τη Λάρισα. Μέσω του Υπουργού Παιδείας και του Περιφερειάρχη. Ζ.

Τέτοιος Μάης...
* ΚΑΛΟ μήνα από χθες. Και καλό καλοκαίρι. Όμως αυτός ο Μάιος

θα μείνει αξέχαστος στον κάμπο. Και δεν είναι μόνο οι συνεχείς βροχές, που θα τις βρίσκει μπροστά του ο αγροτικός κόσμος σε όλη την παραγωγική σεζόν. Γενικά ήταν αλλοπρόσαλλος.
- Αν έχει τον Μάιο 30 βαθμούς, βρε παιδιά, τον Αύγουστο θα είμαστε στο γκριλ;
***
* - ΤΕΤΟΙΟΝ ωραίο Μάιο είχαμε να ζήσουμε από πέρυσι τον Οκτώβριο.
***
* - ΣΤΗ Φινλανδία έχουν λέει 6 μήνες μέρα και 6 μήνες νύχτα. Εμείς πάλι έχουμε 6 ώρες Μάιο και 6 ώρες Οκτώβριο. (Προφανώς δεν παίζει κανένα ρόλο, αλλά μόλις μπήκε ο Ιούνιος, σαν να άλλαξαν τα πράγματα;)
Ζ.

Είναι πολλοί
* ΜΕ τη ΝΔ εκλέχθηκαν στη Μαγνησία ο Χρ. Τριαντόπουλος κι ο Χρ. Μπουκώρος ενώ α’ επιλαχών, που ενδεχομένως να εκλεγεί βουλευτής με την Ενισχυμένη, είναι ο Θαν. Λιούπης. Τρεις οι Σαρακατσαναίοι, στους τέσσερις πρώτους του ψηφοδελτίου.
Και δύο Λαρισαίοι Σαρακατσαναίοι βουλευτές, ο Χρ. Καπετάνος κι ο Β. Κόκκαλης, ε, θα έχει κι άλλους πανελληνίως, να μάνι-μάνι ο Δημ. Κουτσούμπας βουλευτής Φθιώτιδας ο Γ. Γ. του ΚΚΕ, η εξαίρεση στον κανόνα, «Σαρακατσάνος κομμουνιστής».
Ζ.

Περί φόρων
* «ΤΟ 11,46% ήταν μόνο η αρχή», αναγγέλλει με το γνωστό πασοκικό πάθος ο Ν. Ανδρουλάκης. Και το Ποντίκι τρολάρει. «Στις 25 Ιούνη θα εκτοξευτούμε τουλάχιστον στο 11,88%».
***
* - ΤΟ ΠΑΣΟΚ αποδίδει φόρο τιμής στον Θόδωρο Πάγκαλο.
Ο Α. Πετρουλάκης σκιτσάρει τον παλιό πρασινοφρουρό συγκινημένο. Και δίπλα τη νεοδημοκρατική ντουντούκα.
-Νέος φόρος από το ΠΑΣΟΟΟΚ...
***
* ΤΗΝ ίδια στιγμή, σχολιάζει η Π.Ν., το θέμα Ψαριανού στιγματίζει την κυβέρνηση, καθώς ο υποψήφιος με τη ΝΔ, μετακλητός υπάλληλος στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκάλεσε τους εκπαιδευτικούς «καθάρματα», «σκουλήκια», «αρχιμαφιόζους» και «αλήτες». Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Άκη Σκέρτσου «...έχει κληθεί και έχει δώσει εξηγήσεις. Το θέμα κλείνει εδώ...», μάλλον το άνοιξε περισσότερο παρά το έκλεισε. Αρκετοί είδαν πίσω από αυτή τη στάση μία αλαζονική συμπεριφορά, με τη λογική ότι όποτε θέλει η ΝΔ ανοίγει θέματα και όποτε δεν τη συμφέρει τα κλείνει. Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι ακόμα και η στάση του στην συζήτηση με την Πόπη Τσαπανίδου, όπου μόνος του κοστολόγησε τα υπερκέρδη των εταιρειών βάζοντας στο στόμα της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις και ποσά που δεν είχε πει, δείχνει ότι κάπου έχει χαθεί το μέτρο και ο έλεγχος. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά ζητάει από τα στελέχη του να μην έχουν αλαζονική συμπεριφορά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κινείται εκτός αυτής της λογικής θεωρώντας ότι όλα μπορούν να ελεγχθούν με την προπαγάνδα. (Πράγμα που ωστόσο συμβαίνει, επί παραδείγματι στη συζήτηση για τους φόρους: όποιο κόμμα προτείνει αλλαγή μίγματος, αλίμονό του, «αυξάνει τη φορολογία, προσέξτε», ξεχνούν ότι η αύξηση αφορά στα πολύ μεγάλα εισοδήματα και ελέγχοντας την ενημέρωση αυτό δεν το μαθαίνει πρακτικά κανείς).
Ζ.

Ποιο μυαλό;
* ΚΛΑΣΣΙΚΑ πειράγματα μεταξύ Λαρισαίων φοιτητών.
- Χωρίς καφέ δεν δουλεύει το μυαλό μου.
- Πόσα χρόνια έχεις να πιείς;
***
* - ΕΚΑΝΑ αξονική εγκεφάλου.
- Και; Τι σου βρήκαν;
- Τίποτα.
- Λογικό.
***
* - ΕΙΣΑΙ βλάκας;
- Αντιθέτως.
- Βλάκας είσαι;
Ζ.

Κοινή λογική
* ΣΠΙΤΙ, κράτος, κοινή λογική και ιδεολογία, αναμιγνύει στη σκέψη του ο Λαρισαίος Ν. Μπ.: Όταν τα οικονομικά στο σπίτι μας σφίγγουν, το μυαλό μας παίρνει στροφές και ενεργοποιείται η κοινή λογική. Πρέπει το παιδί να σπουδάσει; Μειώνουμε τα έξοδα, δουλεύουμε περισσότερο, βρίσκουμε πιο έξυπνες λύσεις. Εμπλέκουμε ποτέ σ’ αυτό την ιδεολογία μας; Διαλέγουμε τον καρδιολόγο, τον μπακάλη, τον χασάπη, με βάση τα πολιτικά του φρονήματα ή με τη δυνατότητά του να μας βοηθήσει σ’ αυτό που θέλουμε;
Πάμε τώρα στο κράτος. Το κράτος είναι απλά το μεγαλύτερο σπίτι μας. Η προσέγγισή μας, πιστεύω πως πρέπει να είναι ίδια. Πρώτα η επιβίωση και μετά όλα τα άλλα. Μερικές φορές πιστεύω πως αν οι απλές νοικοκυρές μας, αναλάμβαναν τη διακυβέρνησή του, τα αποτελέσματα θα ήταν θεαματικά καλύτερα. Τώρα που θα πάμε να ξαναψηφίσουμε, ας το σκεφτούμε κι έτσι. Πρακτικά και αποτελεσματικά. (Να κι ο Λαρισαίος Φουκουγιάμα, υποστηρικτής της θεωρίας για το τέλος των ιδεολογιών).
Ζ.

Στον ουρανό
* ΣΤΑ πολλά προβλήματα που προκαλούν οι τελευταίες συνεχείς βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ζημιές που καταγράφονται σε μία σειρά αγροτικών προϊόντων. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και τον πρόεδρο Ανδρέα Λυκουρέντζο. Θα καταγράψουμε, με τη λήξη των βροχοπτώσεων, το μέγεθος των ζημιών και τηρουμένων των αναλογιών θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις. Επιπροσθέτως οι βροχές, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, δημιουργούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων», αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ολοκλήρωση του ταρτάν στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου στις 15 του μήνα πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις υποψήφιων φοιτητών.

Σκυλιά
* ΤΡΙΑ πάρκα θα έχουν αποκλειστικά στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες σκυλιών στη Λάρισα, για να κάνουν βόλτα με τα αγαπημένα τους τετράποδα κατοικίδια.
Εντάσσονται στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης. Τα «πάρκα για σκύλους» που θα κατασκευαστούν στο Αισθητικό Αλσος, στην κοίτη του Πηνειού και στο Πάρκο Χρωμάτων, θα δώσουν διέξοδο στους ιδιοκτήτες σκυλιών για τις βόλτες των τετράποδων φίλων τους, καθώς θα βρουν έναν φιλόξενο χώρο μέσα στη φύση, διαμορφωμένο ειδικά για τις ανάγκες τους.
Διότι άλλο είναι να κάνεις βόλτα με τον σκύλο στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους, και άλλο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Άλλο είναι να τραβάς, συνεχώς από το λουράκι τον σκύλο, για να μην κάνει την ανάγκη του σε κάθε παρτέρι και σε κάθε δεντροδόχο και άλλο να υπάρχουν συγκεκριμένες υποδομές, όπου θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.
Λ.Κ.

Πέτα τα παλιά
* Ο πρόεδρος της ΝΔ στην περιοδεία του στα Χανιά, στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε τους παρευρισκόμενους, μετά από έντονη παραίνεση της Ντόρας Μπακογιάννη, να πετάξουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ από τις εκλογές της 21ης Μαΐου καθώς είναι άκυρα. Υποσχόμενος ότι θα τους εφοδιάσουν με καινούργια. Φυσικά και υπάρχει κόσμος που πάει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο την τσέπη, έτοιμο από το σπίτι.
***
* ΚΑΙ σ’ αυτές τις εκλογές τώρα θα γίνει χαμός με τα παλιά ψηφοδέλτια, που ξέμειναν στα σπίτια από τις αμέσως προηγούμενες. Παλιά καραβάνα η Ντόρα, κάτι ξέρει. Εύκολο θα ήταν βέβαια να δοθεί πανελληνίως οδηγία στους δικαστικούς να θεωρούνται κι αυτά έγκυρα, υπέρ του κόμματος, όμως σε πολλούς νομούς θα έχουν αλλάξει κάποιοι υποψήφιοι, θα είναι έγκυρο ψηφοδέλτιο με σταυρό σε κάποιον που δεν θα είναι καν υποψήφιος στις 25 Ιουνίου; Εκτός που ο ευκολότερος τρόπος να σημαδευτεί ένα ψηφοδέλτιο, καταργώντας τη μυστικότητα της ψήφου, είναι να πέσει με σταυρούς, μόνο αυτό ανάμεσα σε όλα τα ασταύρωτα. Άρα; Πάμε γι άλλα... (Ψηφοδέλτια).
Ζ.

Πάγκαλος Λαρίσης
* ΕΙΧΕ σχέση με τη Λάρισα, από την πρώτη του νιότη, ο εκδημήσας προχθές Θεόδωρος Πάγκαλος. Το θυμόταν και το ανέφερε στις επαφές του με τους δημοσιογράφους της «Ε», είτε σε ταξίδια στο εξωτερικό ως υπουργός είτε σε επισκέψεις του στην πόλη ως κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την εφημερίδα άλλωστε τη γνώριζε καλά και την εκτιμούσε. Ο πληθωρικός πολιτικός, είχε ζήσει λοιπόν στην πόλη στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 καθώς ο πατέρας του Γεώργιος, ο γιος του δικτάτορα του 1925 στρατηγού Πάγκαλου, υπηρετούσε στην Αεροπορία ως ανώτερος αξιωματικός. Εκείνος μαθητής, φοιτούσε στο ιδιωτικό Λύκειο του Μπόκαρη, ανήσυχο πνεύμα, ανατρεπτικό στοιχείο, άλλωστε λίγα χρόνια αργότερα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη στη Νεολαία Λαμπράκη, θυμόταν και κάποιες περιπέτειες που είχε στη Λάρισα με τις αστυνομικές αρχές της εποχής.
Ζ.
Σκέτο μωρό
* ΕΙΧΑΝ τα δικά τους πάλι οι Λαρισαίες και διηγούνταν στην παρέα.
- Μην είσαι τόσο υπερβολική.
- Εγώ υπερβολική; Κάνεις λάθος 800%.
***
* - ΤΟΝ γνώρισα στο ίντερνετ. «Πώς είσαι εμφανισιακά;» τον ρώτησα, «Σκέτο μωρό», μου απάντησε. Αλήθεια έλεγε. Τον συνάντησα κάποια στιγμή και ήταν κοντός, ζαρωμένος, καραφλός, χωρίς δόντια...
***
* - ΚΑΤΑΝΤΙΑ είναι καλέ, να ξέρεις τι είναι το οφσάιντ και να μην έχεις άντρα να το πεις για να το εκτιμήσει.
Ζ.

Ο πολυμίσητος
* «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σπάνια περίπτωση στην ελληνική πολιτική ζωή. Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση που η ήττα ενός κόμματος έδωσε τόση χαρά και ικανοποίηση σε όλα τα άλλα. Επίσης είναι σπάνια η περίπτωση που ένα κόμμα κρίνεται από το κυβερνητικό του έργο, ενώ βρίσκεται στην αντιπολίτευση». Είναι ο Μ. Χ. που σχολιάζει για τον πολυμίσητο ΣΥΡΙΖΑ, απαριθμώντας πράγματα για τα οποία κατηγορείται και τα οποία συχνά είναι αντιφατικά μεταξύ τους:
- Κατηγορήθηκε ταυτόχρονα ότι κατασπατάλησε χρήμα, η διαπραγμάτευση δήθεν κόστισε 100 δις και ταυτόχρονα ότι αποταμίευσε χρήμα, ενώ δεν έπρεπε, ο κουμπαράς των 37 δις).
- Ότι είναι κόμμα αρχηγικό και ταυτόχρονα ότι είναι σκορποχώρι συνιστωσών.
- Ότι έφερε τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα ότι τους ταλαιπώρησε.
- Ότι εξόντωσε τους μισθωτούς και ταυτόχρονα ότι χαϊδεύει τους δημόσιους υπάλληλους.
- Ότι είναι κρατιστής και ταυτόχρονα ότι ξεπούλησε τα πάντα στους ιδιώτες.
- Ότι θα μας πετούσε έξω από την Ευρώπη και ταυτόχρονα ότι μας έδεσε στο άρμα της.
***
* ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ο σχολιαστής, βγάζει τα συμπεράσματά του: Στις 25 Ιούνη υπάρχουν εκλογές. Το τραπέζι δεν στρώνεται από την αρχή, γιατί ο Μητσοτάκης κάνει τη «μάνα». Ωστόσο υπάρχει παιχνίδι. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ απειλεί να τα σαρώσει όλα. Το θέμα δεν είναι τεχνικό, δηλαδή αν πάρει αυτοδυναμία ή 180 βουλευτές. Αν χρειαστεί να αναθεωρήσει το Σύνταγμα θα βρει πρόθυμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηττημένος, συμβιβασμένος, τσακισμένος. Όμως για δέκα λόγους ο Μητσοτάκης φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ... (Αλλά και τον θέλει ταυτοχρόνως για αντίπαλο).
Ζ.

Νίκη...
* ΑΠΟ το 5,30 ανέβασε τα ποσοστά του κατά 1/3, έφτασε στο 7,20 κι είναι πολύ, πάρα πολύ, ας μοιάζει με απογευματινή ώρα. Πανηγύρισαν και δικαίως στο ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεωρώντας ότι δικαιώθηκε το σύνθημα του κόμματος «Μόνοι τους & όλοι μας». Εννοώντας ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπηρετούν την αστική τάξη.
Το πολιτικό πειραχτήρι όμως είχε μια διαφορετική προσέγγιση.
- Δηλαδή, πήρε 7,23% το ΚΚΕ και 92,77% όλοι οι άλλοι, οι «μόνοι τους». Τόσο καλά.                  

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass