Πρόγραμμα «ανταλλαγής» μαθητών της Λάρισας

ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 15:04

Η συνάντηση μεταξύ των δύο σχολείων, του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας

και του Gymnasium Lappersdorf, που πραγματοποιήθηκε από 23 ως 30 Μαρτίου στο Regensburg της Γερμανίας, είχε μεγάλη επιτυχία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νέων που προωθεί ανταλλαγές μαθητών/-τριών με θέμα «Μνήμες». Το θέμα της συνάντησης ήταν «Ίχνη του εβραϊκού Ρέγκενσμπουργκ».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, 20 από κάθε χώρα, δούλεψαν σε εργαστήρια 3 ομάδων: 1. Ρωμαϊκό Ρέγκενσμπουργκ, 2. Μεσαιωνικό Ρέγκενσμπουργκ και 3. Εβραϊκό Ρέγκενσμπουργκ. Κάθε ομάδα αναζήτησε ίχνη αυτών των χρονικών περιόδων και δημιούργησε 3 χάρτες, όπου κόλλησαν φωτογραφίες των μνημείων και την ιστορία τους. Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε ξενάγηση στην πόλη, επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας του Ρέγκενσμπουργκ, στο Ρωμαϊκό Μουσείο, στο NS- Dokumentationszentrum στο Μόναχο και μια πεζοπορία σε αλπικό μονοπάτι μέχρι την παλαιότερη μπυραρία στον κόσμο!
Οι μαθητές κι οι μαθήτριες όχι μόνο απέκτησαν σημαντικές ιστορικές γνώσεις για την πόλη του Ρέγκενσμπουργκ, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες στη διαπολιτισμική ανταλλαγή. Η συνάντηση μαθητών/-τριών από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς ανοίγει νέους ορίζοντες και προάγει την αλληλοκατανόηση. Επιπλέον, η ανταλλαγή μαθητών/-τριών πρόσφερε την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητες ξένων γλωσσών και να συνάψουν διεθνείς φιλίες που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή. Τον Μάιο θα επισκεφθούν το σχολείο οι μαθητές/-τριες και καθηγητές/-τριες του Γυμνασίου του Lappersdorf. Το πρόγραμμα της ανταλλαγής οργάνωσαν οι καθηγήτριες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας Ζησοπούλου Βαρβάρα, Κολοκοτρώνη Ευθαλία και Χρόνη Σοφία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass