ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2023 18:00
* ΤΕΤΡΑΔΑ Λαρισαίων  βουλευτών, νυν και πρώην πια, εναλλάξ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ,  μια κάλπη αρκεί  για να απομείνουν οι μισοί. Ζ. * ΤΕΤΡΑΔΑ Λαρισαίων βουλευτών, νυν και πρώην πια, εναλλάξ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, μια κάλπη αρκεί για να απομείνουν οι μισοί. Ζ.

10 λεπτά
* - ΚΑΝΑΤΕ κάνα μπανάκι το Τριήμερο;
- Μπα... Το καρπούζι έχει 1 ευρώ το κιλό, ακόμα...
Ήταν γνωστό ότι ο συγκεκριμένος Λαρισαίος, εντελώς θερινός κολυμβητής, έχει συνδέσει την είσοδό του στη θάλασσα με τις τιμές των φρούτων.
- Άμα δεν πάει 10 λεπτά το κιλό το καρπούζι, εγώ δεν μπαίνω. (Μόνο στο βαθύ καλοκαίρι).
***
* ΟΙ θερμοκρασίες εξακολούθησαν χαμηλές τα βράδια, τη μέρα φυσούσε κι ένα δροσερό αεράκι.
-Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φέτος έχουμε χάσει 1 μήνα μπάνια.
-Άντε να δούμε, αν τραβήξει πάλι το καλοκαίρι και πάμε ξανά στις 87 Αυγούστου, μπορεί να τα αναπληρώσουμε.
Ζ.

Του αγρίου
* ΚΙ έτσι για άλλες ήταν του αγρίου πνεύματος, καθώς κρύωναν και για άλλους του οινοπνεύματος, καθώς στρώθηκαν πολύωρα τραπέζια παρά θιν’ αλός. Όπου υπήρξε και παρηγορητική διάθεση.
- Και το επόμενο τριήμερο τώρα;
- Δεκαπενταύγουστος...Που με μια Δευτεριάτικη γέφυρα, χτίζεται τετραήμερο.
- Σιγά μωρέ... Μερικά του Ιουνίου έμειναν ακόμη, ως τις εκλογές δηλαδή. Ύστερα όλα τα Σαββατοκύριακα σαν τριήμερα θα είναι, όλοι φευγάτοι, άδεια η πόλη.
Ζ.

Με σύστημα
* ΕΠΙΚΑΙΡΑ θεματάκια στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Πάντως πρέπει να το παραδεχτούμε ότι δεν θα κυβερνούσαν την Ελλάδα 4-5 τζάκια αν δεν υπήρχαν κάμποσα εκατομμύρια κούτσουρα.
***
* Ο άλλος έλεγε που είχε πάει σε κοντινό κοσμικό νησί, είχε ξεκινήσει η τουριστική ροή.
-Water
-3,50 Euros
-Τι λε ρε φίλε...
-Α, Έλληνας είσαι, μισό ευρώ.
***
* - ΕΓΩ πάντως, έλεγε ο Α. Α., είδα Λαρισαίους που παραπονιούνται ότι δεν βγαίνει ο μήνας, να ξοδεύουν στο Τριήμερο ένα δεκαπενθήμερο. (Με το γνωστό σύστημα; Πάμε κι όπου βγει).
Ζ.

Τον έκοψαν
* ΤΟ ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 με βάση τη λίστα απαρτίζεται από τους εξής: Μιχαλάκης Νικ., Τεντολούρη Αγγελική, Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα, Αγόρης Κων., Κουκουμτζή Αγόρη, Λάππας Σπ.
Ενώ στις εκλογές της 21ης Μαϊου 2023 με βάση τους σταυρούς προτίμησης που συγκέντρωσαν συμμετείχαν οι εξής υποψήφιοι:
Μιχαλάκης Νικ. (έλαβε 5.809 ψήφους). Βαϊόπουλος Γ. (4.067). Τεντολούρη Αγγελική (3.836). Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα (3.054). Αγόρης Κων. (2.565). Κουκουμτζή Αγόρη (2.255).
Το πολιτικό μέλλον του δεύτερου σε σταυρούς, κρίθηκε σε επίπεδο ψηφοδελτίου αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τον απέκλεισε. Το ποινικό μέρος της υπόθεσης θα εξετασθεί το 2024 στο Μονομελές Πλημμελημάτων Καρδίτσας όπου παραπέμφθηκαν πέντε συλληφθέντες κατηγορούμενοι για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Που βρέθηκαν με μετρητά, ταυτότητες και σταυρωμένα ψηφοδέλτια, μην σας κουράζουμε...
Β.Κ.

Σαν χωματερή
* ΣΤΗΝ παραλιακή Αγιοκάμπου, Δευτέρα απόγευμα του Αγίου Πνεύματος. Στην περιγραφή η Μ. Μ.: Γεμάτος ο τόπος με ξεχειλισμένους κάδους, ανακύκλωσης και απορριμμάτων, σωροί σκουπιδιών απ’ έξω, αέρας να σκορπάει χαρτόνια, αδέσποτα να τραβούν σακούλες για να βρουν φαγητό. Η παραλιακή Αγιοκάμπου μια ατέλειωτη χωματερή.
***
* ΚΙ αναρωτιέται: Σε ποια χώρα ζούμε και αντικρίζουμε το
θέαμα αυτό; Πού είναι οι υπεύθυνοι της καθαριότητας, δεν βλέπουν, δεν ακούν; Δεν διαβάζουν καταγγελίες πολιτών, μα και επαγγελματιών της παραλιακής;
Θα πει τώρα κάποιος, με τη λήξη του Τριημέρου, λογικό να προκύψει υπερπαραγωγή σκουπιδιών. Ναι, αλλά και το Τριήμερο δεν προέκυψε ξαφνικά. Προετοιμασία των αρμοδίων υπήρξε; Τι σχεδίασαν οι εργολάβοι αποκομιδής σκουπιδιών όπως και η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας; (Το πρόβλημα είναι χρόνιο. Φαίνεται ότι οι κάδοι
είναι ανεπαρκείς για την καλοκαιρινή περίοδο).
Ζ.

Για Νόμπελ
* ΚΑΙ καθώς μπήκε το καλοκαίρι, η ΝΔ επιμένει για τον ΦΠΑ, με το σκεπτικό που εξέφρασαν οι υπουργοί της Σκέρτσος και Θεοχάρης. Ότι άμα μειωθεί στα τρόφιμα θα κερδίζουν οι πλούσιοι που ψωνίζουν περισσότερα στο σουπερμάρκετ. (Αντί να εκτιμήσουν τη διάθεση αυτοθυσίας όσων ζορίζονται μπροστά στο ταμείο).
***
* ΤΟ ίδιο σκεπτικό με εκείνο του άλλου φωστήρα υπουργού, που έλεγε ότι δεν μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα γιατί θα ωφεληθούν όποιοι έχουν τζάγκουαρ. (Πάνε για Νόμπελ οικονομικής υποκρισίας).
Ζ.

Για την Ιστορία
* Ο κάθε σταυρός στις εκλογές είναι πολύτιμος για τους υποψηφίους. Ο κάθε σταυρός είναι μοναδικός και κατακτιέται με κόπο. Από το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν πλήρη αποτελέσματα για τις επιδόσεις των κομμάτων σε ψήφους και ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το ίδιο και από το σύστημα υποδοχής της Περιφέρειας, για το 100% των εκλογικών τμημάτων. Στα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψήφιων βουλευτών όμως έμειναν σε ό,τι είχαν δώσει την Τρίτη μετά τις εκλογές, στο 83% των τμημάτων. Μόνο στα 501 από τα 536 ε. τ. . Για τα υπόλοιπα 35 και το τελικό σύνολο δόθηκαν από το Πρωτοδικείο, δεν δημοσιοποιήθηκαν όμως, οι σταυροί αυξήθηκαν σε όλους φυσικά, η σειρά εκλογής δεν άλλαξε.
***
* ΑΞΙΖΕΙ όμως τον κόπο, έστω για την Ιστορία. Για τους ισχυρούς υποψηφίους των μεγάλων κομμάτων μιλάμε για μια χιλιάδα σταυρών παραπάνω. Να, στη ΝΔ, ο Χρ. Κέλλας έλαβε τελικά 26.831 σταυρούς, ενώ εμφανιζόταν με 25.161. Ο Χρ. Καπετάνος 25.511, από 24.245 κι ο Μ. Χαρακόπουλος 18.954 από 17.693. Κι οι ακολουθούντες έλαβαν συνολικά Ρ. Καραλαριώτου 17.996, Θαν. Παιδής 17.355 και Στέλλα Μπίζιου 16.468.
***
* ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασ. Κόκκαλης που εμφανιζόταν με 10.422, έλαβε τελικά 11.076 σταυρούς, ο Γιαν. Καριπίδης 8.736 από 8.173 και η Ζωή Ακριβούλη 8.348. Ακολούθως η Άννα Βαγενά 6.866, ο Πέτρος Τσακνάκης 6.010 κι ο Παν. Νταής 5.915.
Στο ΠΑΣΟΚ, δεκαχίλιαρο σταυρών τελικά η Λίτσα Λιακούλη με 10.197, από 9.544 που φαινόταν, ο Ν. Τσιλιμίγκας 5.829, πεντοχίλιαρος, ο Σωτ. Βούλγαρης 5.009 κι ο Θ. Παπαλιάγκας 4.944
Και στο ΚΚΕ, με την αρμονική σταυροδοσία, ο Γ. Λαμπρούλης έλαβε 6.272 από 5.855 κι ο Δημ. Αβρανάς 3.246 από 3.000 σταυρούς.
***
* ΣΤΗΝ «Ελλ. Λύση», ο Κυρ. Βελόπουλος, έλαβε όλα τα ψηφοδέλτια ως αρχηγός και κρατάει και την έδρα επειδή όπως είπε αγαπάει πολύ τη Λάρισα και διότι χαίρεται πολύ και εκείνη που τη χάνει, όπως λέει η ίδια, η Χρ. Κοντογιάννη που λαμβάνει 1.385 σταυρούς.
Ενώ στη «Νίκη», η πρωτεύσασα Βασ. Ζιάκα, με 3.491 σταυρούς, μπορεί να εκλεγεί βουλευτής αν μπει το κόμμα στη Βουλή στις νέες εκλογές.
(Για την μη ενσωμάτωση του 100% των εκλ. τμημάτων, στους σταυρούς, είχε γραφεί σχόλιο στην εφημερίδα της Κυριακής, χθες το απόγευμα Τρίτης είχε ληφθεί υπόψη από το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών. Σήμερα, λογικά, και από εκείνο της Περιφέρειας).
Ζ.

Επίκαιρα
* «ΔΕΝ σταματάμε λεπτό τον αγώνα μέχρι να δούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να περνάει και πάλι το κατώφλι του Μαξίμου. Αγαπημένε μας Ηγέτη και καθοδηγητή». Διάβαζε και δεν πίστευε ο νεοδημοκράτης αυτό που είχε γράψει Λαρισαία στέλεχος του κόμματος.
- Ηγέτης και καθοδηγητής; Σε ποιο κόμμα είμαστε και ποιας εποχής;
***
* Η ΝΔ έχει στρέψει τους προβολείς της στη Ροδόπη, συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το βαρύ πυροβολικό του στην άλλη άκρη της χώρας, στην Κω, όπου ασθενής πέθανε σε καρότσα αγροτικού επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου. (Η Κως σημειωτέον δεν είναι ανάμερα, δυσπρόσιτη περιοχή, είναι τουριστικό νησί).
***
* ΕΠΙΣΗΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει αυτοβούλως πάνω του τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας, αφαιρώντας από το ψηφοδέλτιό του στην Καρδίτσα τον Γ. Βαϊόπουλο, δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς με τον υποψήφιο ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση εξαγοράς ψήφων Ρομά. Το ψηφοδέλτιο προσφέρθηκε να συμπληρώσει τιμητικά στην έκτη και τελευταία θέση ο παλιότερα βουλευτής Σπ. Λάππας.
Ζ.

Θέση διοικητή
* ΑΝΟΙΓΟΥΝ θέσεις εργασίας για νεοδημοκράτες πολιτευόμενους. Ο ίδιος δεν έχει πει τίποτε, όμως έγκυρη πληροφορία αναφέρει ότι ο διοικητής της Δομής Προσφύγων στο Κουτσόχερο, Απ. Παπαπαρίσης, δεν επιθυμεί να συνεχίσει. Θα μείνει βέβαια, μέχρι να επαναπροκηρυχθεί η θέση του διοικητή από τη νέα κυβέρνηση, θα παραδώσει σε όποιον επιλεγεί, με τη φιλοδοξία να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, ο ίδιος όμως δεν σκέφτεται να υποβάλλει ξανά υποψηφιότητα, παρά τη θεωρούμενη επιτυχή θητεία του. (Σπεύσατε οι ενδιαφερόμενοι).
Ζ.

Θολό νερό
* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Λαρισαίων που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Κολυμβητήριο στη Ν. Πολιτεία για θολό νερό στην πισίνα. Ανοιχτή είναι, δεν αποκλείεται να το ρίξουν οι αρμόδιοι στην αφρικανική σκόνη των τελευταίων ημερών. Οι ενοχλούμενοι το αποδίδουν σε κακή λειτουργία των φίλτρων. Επίσης μιλούν και για ελλιπή καθαριότητα των χώρων του Κολυμβητηρίου.
Ζ.

Περί ορόφων (ΙΙ)
* ΣΤΟ Παρίσι πάλι, μετά το προηγούμενο τριώροφο, τώρα εξαώροφο, καθώς άνοιξαν μια επιχείρηση όπου οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν και να γνωρίσουν τον σύζυγό τους. Στην είσοδο τοποθέτησαν τις οδηγίες για το πώς λειτουργεί η επιχείρηση:
- Μπορείτε να επισκεφθείτε την επιχείρηση μόνο μία φορά.
- Υπάρχουν έξι όροφοι και τα χαρακτηριστικά του άνδρα βελτιώνονται όσο ανεβαίνεις.
Περιορισμός: Δεν μπορείτε να επιστρέψετε στον προηγούμενο όροφο.
***
* ΜΙΑ γυναίκα αποφασίζει να πάει να βρει σύζυγο.
1ος όροφος: μια πινακίδα γράφει «Αυτοί οι άντρες έχουν δουλειές.»
Η γυναίκα αποφασίζει να ανέβει στον δεύτερο όροφο.
2ος όροφος: «Αυτοί οι άντρες έχουν δουλειές και αγαπούν τα παιδιά.»
Η γυναίκα αποφασίζει να ανέβει ξανά
3ος όροφος: «Αυτοί οι άντρες έχουν δουλειές, αγαπούν τα παιδιά και είναι πολύ όμορφοι»,
Της αρέσει αλλά αποφασίζει να ανέβει έναν ακόμη όροφο.
4ος όροφος: «Αυτοί οι άντρες έχουν δουλειές, αγαπούν τα παιδιά, είναι πολύ όμορφοι και βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού.»
Σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει η γυναίκα, όμως δεν μπορεί να αντισταθεί. Αποφασίζει να ανέβει άλλη μια φορά.
5ος όροφος: «Αυτοί οι άντρες έχουν δουλειές, αγαπούν τα παιδιά, είναι πολύ όμορφοι, βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού και είναι εξαιρετικά ρομαντικοί.»
Η γυναίκα μπαίνει στον πειρασμό να μείνει εκεί, αλλά αποφασίζει να ανέβει στον τελευταίο όροφο.
6ος όροφος: «Είστε η επισκέπτρια με αριθμό 9.585.676 σ’ αυτόν τον όροφο, δεν υπάρχουν άντρες εδώ, αυτός ο όροφος υπάρχει μόνο για να δείξει ότι δεν θα είστε ποτέ ικανοποιημένη και ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να επισκεφθείτε την επιχείρησή μας.»
***
* ΑΠΕΝΑΝΤΙ άνοιξαν μια άλλη επιχείρηση, επίσης έξι ορόφους, όπου οι άνδρες μπορούν να επιλέξουν τη γυναίκα τους.
Στην είσοδο υπάρχουν οι ίδιες οδηγίες για το πώς λειτουργεί η επιχείρηση:
- Μπορείτε να επισκεφθείτε την επιχείρηση μόνο μία φορά.
- Υπάρχουν έξι όροφοι και τα χαρακτηριστικά της γυναίκας βελτιώνονται όσο ανεβαίνεις.
Περιορισμός: Δεν μπορείτε να επιστρέψετε στον κάτω όροφο.
1ος όροφος: πινακίδα που λέει: «Αυτές οι γυναίκες σε ικανοποιούν σε όλα, όλη μέρα.»
Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό ότι κάποιος άνδρας έχει ανέβει στον δεύτερο όροφο.
Ζ.

 

KALTSAS_SKENTERIS.jpg

* KATI τέτοια θα συζητούν ο αντιδήμαρχος Ν. Καλτσάς κι ο καζαντζακικός γιατρός Ν. Σκεντέρης. Για την έκθεση βιβλίου που ξεκίνησε στην πλατεία, αύριο βράδυ Πέμπτης τα επίσημα εγκαίνιά της.
Ζ.

 

PAGAKI.jpg

* XΩΡΙΣ λόγια. (Στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς).
Ζ.

 

VOULGAR_PASOK.jpg

* Η Αλφαβήτα του σύγχρονου τοπικού ΠΑΣΟΚ, Αλεξανδρίδου και Βούλγαρης, το Άλφα και το Βήτα στα επώνυμα.
Ζ.

 

MPALONIA.jpg

* ΚΙ αν φουσκώσει η Δημαρχία πάρα πολλά ελαφρά μπαλόνια, μπορεί να απογειωθεί η Λάρισα;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass