ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 17:01
* ΜΙΛΑΜΕ τσιέφαγι ήλιους, στο γήπεδο της Νεάπολης. Οπότε οι παίκτες της Αστραπής Ν. Πολιτείας έκαναν σκιά με τις φανέλες τους, στέγνωσαν κιόλας κι εκείνων που βγήκαν με αλλαγή και τις είχαν ιδρώσει. Ζ. * ΜΙΛΑΜΕ τσιέφαγι ήλιους, στο γήπεδο της Νεάπολης. Οπότε οι παίκτες της Αστραπής Ν. Πολιτείας έκαναν σκιά με τις φανέλες τους, στέγνωσαν κιόλας κι εκείνων που βγήκαν με αλλαγή και τις είχαν ιδρώσει. Ζ.

Έναρξις


* - ΔΕΝ ορίζεται ούτε ημερολογιακώς, ούτε αστρονομικώς, ούτε κάπως αλλιώς...
Κατηγορηματικός ο Λαρισαίος.
- Το καλοκαίρι ξεκινάει επίσημα όταν στηθεί το κιόσκι κι ο πάγκος με τα καρπούζια στη γωνία.
Ζ.

Στον απόηχο
* ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ οι Λαρισαίοι, όχι όλοι, διότι κάποιοι δεν είχαν φύγει, και αντάλλασσαν εντυπώσεις.
- Πήγες πουθενά το τριήμερο;
- Πήγα να πέσω από κάτι σκαλοπάτια.
***
* - ΤΙ έκανες το τριήμερο;
- Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο.
Ζ.

Κάθε τρεις...
* «ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ή ξανά εκλογές τον Αύγουστο», είπε και ελάλησε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
- Εκβιασμός είναι αυτό; Σαν τιμωρία δεν μοιάζει;
- Και γιατί μόνο τον Αύγουστο; Κάθε δύο μήνες εκλογές, ίσως και μέχρι να βγει ο ήλιος απ’ τη Δύση. Γιατί να μην δοκιμαστεί και μια μακρόβια υπηρεσιακή κυβέρνηση;
***
* - ΚΙ ύστερα, τι τον νοιάζει τον λαό...
Έξυνε το κεφάλι του ο Λαρισαίος να καταλάβει.
- Οι κυβερνώντες είναι που ανησυχούν τα μάλα για την Οικονομία. Αυτοί είναι που δεν ήθελαν μακρόχρονη προεκλογική περίοδο, δημιουργεί λένε αστάθεια στην Οικονομία.
- Μπρος στην εξουσία, όμως, όλα τα υπόλοιπα υποχωρούν. Τι να την κάνουν την Οικονομία αν δεν είναι στο δικό τους το κουμάντο...
Ζ.

Λευκή πετσέτα
* «Η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων... Μόνο με πιο δυνατό ΚΚΕ και πιο δυνατό τον λαό...». Διάβαζε ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΚΚΕ ο Λαρισαίος συριζαίος και δυσφορούσε.
- Μα το έχουν δέσει κόμπο; Από πριν τις εκλογές ότι θα έχουμε πάλι Κυβέρνηση ΝΔ; Λευκή πετσέτα στον Μητσοτάκη;
- Μα γιατί δεν διαβάζεις και τους δικούς σου; Δες τι γράφει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για υπευθυνότητα και σοβαρή αντιπολίτευση...». (Μετά τα προ εικοσαημέρου αποτελέσματα, ποιος θα έπαιρνε στα σοβαρά όποια άλλη εκδοχή...).
Ζ.

Με φυσική παροχή
* - ΜΑ τι διαμαρτύρεστε για το Σύστημα Υγείας...
Με χιούμορ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα εξωφρενικά ο Λαρισαίος, με μπλακ χιούμορ.
- Να, δεν βλέπετε τα ασθενοφόρα μας; Όπως αυτό στην Κω. Ευάερα, ευήλια και με φυσική παροχή οξυγόνου. Μάρκας Ντάτσουν, ναι...
- Κι είναι και η γενέτειρα του Ιπποκράτη, η Κως, σημείο των καιρών. (Κι είναι κι αδελφοποιημένη με τη Λάρισα, όπου είχε πεθάνει ο πατέρας της Ιατρικής).
Ζ.

«Το πιεσόμετρο»
* ΣΤΟ αγαπημένο τους θέμα, περί γυναικών, η συζήτηση στην παρέα των μεσηλίκων Λαρισαίων.
- Και με τι ασχολείσαι;
- Με τη Γεωργία.
- Αγρότης;
- Καψούρης.
***
* - ΤΟ παίζεις αρσενικό παλαιάς κοπής και είσαι σε ηλικία συγκοπής. Από τον τελευταίο της δίσκο «Το πιεσόμετρο».
***
* - ΣΕ ένα Συνέδριο Γλωσσολογίας ζητήθηκε να διασαφηνίσουν τη διαφορά ανάμεσα στις λέξεις «Τελειωμένος» και «Πλήρης». Αδιαμφισβήτητος νικητής αναδείχθηκε 55άρης φιλόλογος. Η απάντησή του;
- Αν παντρευτείς μια σωστή γυναίκα είσαι «Πλήρης». Αν παντρευτείς μια λάθος γυναίκα είσαι «Τελειωμένος». Κι αν η σωστή γυναίκα σε τσακώσει με λάθος γυναίκα είσαι «Πλήρως Τελειωμένος».
Ζ.

Τα ερπετά
* ΜΕ αφορμή το πάθημα της άτυχης ερπετολόγου στη Θεσσαλονίκη, η οποία ευτυχώς τη γλίτωσε, και τη συζήτηση που έγινε, να δημοσίευμα που ανέσυρε ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδος Ε.Ρ. από το μακρινό 1961:
Διπλή η ωφέλεια από τα χημικά λιπάσματα που χρησιμοποιούν οι αγρόται μας. Τα φίδια θα εκλείψουν τελείως από την περιοχή μας υποστηρίζει Γερμανός επιστήμων. Από μίαν συστηματικήν έρευναν που ενήργησε διεπίστωσεν ότι τα επικίνδυνα ερπετά θα εκλείψουν. Ήδη ανέσκαψεν φωλεάς, αλλά δεν εύρεν ερπετά. Θα τραπούν άραγε εις τα βουνά; (Δεν υπήρχαν τότε οικολογικές προσεγγίσεις και ανησυχίες).
***
* ΤΟ ρεπορτάζ ήταν του Αλ. Χατζηευθυμίου: Επισκεφθείς αγροτικάς περιοχάς εγγύς της πόλεως, εζήτησε να του υποδείξουν φωλεάς όφεων. Η έρευνά του φαίνεται ότι απέβη άκαρπος, διότι ουδείς ηδυνήθη να του υποδείξη φωλεάν όφεως. Οι άνθρωποι από τους οποίους εζήτησε πληροφορίας του ανέφεραν ότι κατά τα τελευταία έτη εξηφανίσθησαν σχεδόν τα εν λόγω ερπετά και ούτος συνήγαγε το συμπέρασμα ότι αυτό οφείλεται εις την ευρυτάτην χρήσιν χημικών λιπασμάτων διά την καλλιέργειαν των αγρών, τα οποία φαίνεται να δηλητηριάζουν ή να απομακρύνουν τα ερπετά. Διετύπωσε δε συμπερασματικώς την πρόβλεψιν ότι το είδος θα εκλείψει χρόνω συν τω χρόνω από τα καλλιεργούμενα εδάφη. Πρόβλεψις η οποία ουδόλως ανησύχησε τους συνομιλητάς του ξένου, διότι εις ουδένα ουδέποτε το ερπετόν αυτό υπήρξε συμπαθές και επιθυμητόν. Αντιθέτως, η ύπαρξίς του θεωρείται επικίνδυνος και οι παλαιότεροι μάλιστα ενθυμούνται και διηγούνται ανατριχιαστικά περιστατικά. (Πάντως, η προφητεία του Γερμανού διαψεύστηκε).
Ζ.

Παχαίνει
* ΕΦΤΑΝΑΝ συχνά σε αδιέξοδα οι νεαρές Λαρισαίες που αγαπούσαν τα γλυκά.
- Έτσι μού ‘ρχεται να πάω να κλειστώ σε ζαχαροπλαστείο, να ηρεμήσω.
***
* - ΠΟΥ είναι η μικρή τούρτα που ήταν στο ψυγείο;
- Εγώ έφαγα ένα κομμάτι...
- Και πού είναι η υπόλοιπη;
- Δεν την έκοψα.
***
* - ΕΧΩ παχύνει απ’ τον καφέ.
- Βάζεις πολλή ζάχαρη;
- Μπα... Κάθε φορά, όμως, που ανοίγω την κατάψυξη να πάρω παγάκια, τρώω και τρία-τέσσερα παγωτίνια.
Ζ.

Για το στασίδι;
* ΤΑ περισσότερα για το κόμμα «Νίκη» ειπώθηκαν μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, πολλαπλάσια γράφτηκαν και ακούστηκαν απ’ ό,τι προεκλογικά και τα περισσότερα όχι θετικά, από όσους το ανακάλυψαν εκ των υστέρων. Ήταν που παρά τρίχα θα έμπαινε στη Βουλή, της οποίας τη θύρα κρούει τώρα πια με απαίτηση εισόδου.
Τώρα, που στις νέες εκλογές οι βουλευτές εκλέγονται με λίστα, την οποία ορίζει ο αρχηγός, ακούστηκε το απίθανο. Ότι στη Λάρισα, όπου η «Νίκη» είχε τρεις υποψηφίους βουλευτές και που όλοι λένε πως αν μπει στη Βουλή θα κερδίσει έδρα, ακούστηκε, λοιπόν, ότι ο Δημ. Νατσιός τοποθετεί πρώτο στη λίστα, στην εκλόγιμη θέση έναν καινούργιο, Αθηναίο, δικό του.
***
* ΔΕΝ γίνονται αυτά τα πράγματα. Μα όλα για την καρέκλα; Για το στασίδι, στο συγκεκριμένο κόμμα θρησκευτικού προσανατολισμού.
Κι άντε, να υποθέσει κάποιος ότι δεν θέλει να γίνει βουλευτής η θεολόγος Βασιλική Ζιάκα που είχε πρωτεύσει σε σταυρούς. Οι άλλοι δύο, ο Γ. Δασκαλούλης και Γ. Ριζάκης, που επίσης πήραν κοντά στους 3.000 σταυρούς, μπορούν κι εκείνοι να αγνοηθούν; Κι αν αυτή η «ανακατανομή» γενικευτεί ανά την Επικράτεια, δεν θα δημιουργηθεί αναταραχή στο χριστεπώνυμο εκλογικό σώμα, με αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού του κόμματος;
Ζ.

Αναπληρώτρια
* ΔΕΚΑΤΟΣ σε σταυρούς ο Γ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του νέου ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, αφού δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ως υποψήφιος για επαγγελματικούς λόγους, δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις, οπότε κλήθηκε να τον αναπληρώσει στη λίστα η Νατάσα Παπαβασιλείου, που ήταν παλιότερα ξανά υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και η οποία ανταποκρίθηκε δεχόμενη μάλιστα στην 11η τελευταία τιμητική θέση, οπότε έτσι ο Δημ. Κουκούλης δεν είναι τώρα τελευταίος.
Ζ.

12+1
* ΡΙΧΝΕΤΑΙ, λέει, δυναμικά στη μάχη η ομάδα του ΜέΡΑ 25 για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, με το σύνθημα «Θέλεις αυτήν τη φωνή στη Βουλή; Είναι στο χέρι σου». Τους ταιριάζει κι η ημερομηνία @stis25MeRA25...
Και στην προβαλλόμενη μεγάλη φωτογραφία του κόμματος, 13 στελέχη του, δεν τους ταιριάζουν κι οι μικροαστικές προλήψεις, 13 βουλευτές πριν και μελλοντικοί εφόσον μπουν στη Βουλή, στην πραγματικότητα στο μέσον ο αρχηγός Γ. Βαρουφάκης, πλαισιωμένος από 12 μαθητές του. Μόνο 5 οι άνδρες και 7 οι γυναίκες, ανάμεσά τους και η Λαρισαία Ηρώ Διώτη.
Ζ.

Στο κενό
* - ΕΜΑΘΕΣ για τον καθηγητή που σκοτώθηκε σήμερα; Έναν Πόντιο...
Ο Ν.Σ. ρωτούσε τον Λαρισαίο δημοσιογράφο που συνάντησε στο κέντρο της πόλης.
- Όχι, πότε, ποιος, πού;
- Ένας Πόντιος μωρέ ήταν, δεν θυμάμαι τ’ όνομά του, στο σχολείο. Είχε μια ώρα κενό κι έπεσε μέσα... (Χιουμορίστας ο κ. Νίκος).
Ζ.

Σούπα Νο 2
* ΕΚ των υστέρων είχαν συμφωνήσει και οι πολιτικοί αρχηγοί ότι έπρεπε να είναι αλλιώς το ντιμπέιτ. Και οι δημοσιογράφοι που μετείχαν διαφώνησαν κι εκείνοι με το στήσιμο, κατόπιν εορτής κι αυτοί. Τώρα στήνεται ένα πανομοιότυπο ντιμπέιτ για τις 15 Ιουνίου, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, οι οποίοι πολύ σύντομα ξέχασαν τις αντιρρήσεις τους. Οι ποικιλόμορφες ισορροπίες, σε διάφορα επίπεδα, επικράτησαν ξανά.
***
* ΝΑ, μία εξ αυτών, που οδηγεί σε άλλη μία «σούπα». Αυτήν τη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι πέντε, όσα και τα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή από την κάλπη της 21ης Μαΐου. Οι δημοσιογράφοι, όμως, θα παραμείνουν έξι, όσα και τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, συν τον συντονιστή της ΕΡΤ Γ. Κουβαρά. Κι αναρωτιέται ο άλλος: «Δηλαδή, αν τα πανελλαδικά κανάλια ήταν 25, θα είχαμε 25 δημοσιογράφους να ρωτούν τους 5 πολιτικούς αρχηγούς:» (Εμ, είναι καιρός για δυσαρέσκειες;).
Ζ.

Εντάξει τότε
* ΚΑΘΟΛΟΥ δεν αιφνιδιάστηκε ο Λαρισαίος οδηγός, απέδειξε ότι διαθέτει καλά ρεφλέξ.
- Και πώς συνέβη το ατύχημα;
- Πετάχτηκε ξαφνικά ένα σκυλί, κυρ αστυνόμε, και έκανα ελιγμό για να το αποφύγω.
- Πολύ συνηθισμένη δικαιολογία, το σκυλί...
- Καλά τότε, γράψτε καμήλα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass