ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2023 17:01
* ΕΝΤΑΞΕΙ, οι ντομάτες μπροστά κι οι πατάτες πίσω, σας λέω, όμως, ότι στη Λάρισα βγάζουμε τέσσερις βουλευτές. Ζ. * ΕΝΤΑΞΕΙ, οι ντομάτες μπροστά κι οι πατάτες πίσω, σας λέω, όμως, ότι στη Λάρισα βγάζουμε τέσσερις βουλευτές. Ζ.

Και συνεχίζει


* ΕΒΡΕΞΕ πάλι χθες κάποια στιγμή. Άρα δεν έφταιγε ο Μάιος. Μπήκε λέει εκείνη την ώρα ο νεαρός Λαρισαίος στην ιστοσελίδα του καιρού και τι ισχυρίζεται ότι του έγραφε; «δεν είναι αυτό που νομίζεις»...
Ζ.

Νωχελικά
* ΔΕΝ είναι μόνο η θερινή ραστώνη που η προεκλογική περίοδος εξελίσσεται νωχελικά. Είναι και η κόπωση των πολιτικών και των επιτελείων τους, είναι που δεν υπάρχει τώρα και σταυρός προτίμησης, είναι και η χαώδης διαφορά που προέκυψε από την προηγούμενη κάλπη, ελάχιστο το ενδιαφέρον. Στη Λάρισα πάντως, περισσότερο συζητούν για τις προηγούμενες εκλογές και τα αποτελέσματά τους, παρά για τις επικείμενες. (Ενώ κάμποσοι κομματικοί παράγοντες έχουν επικεντρωθεί ήδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου).
Ζ.

Επιμένουν
* ΑΠΟ πείσμα και τρέλα θα ζω
Σε τούτη τη χώρα
Ώσπου νά ‘βρω νερό
Γιατί ανήκω εδώ
Προ τριακονταετίας το συνέθεσε ο Ν. Πορτοκάλογλου, «Τα καράβια μου καίω», υπενθυμίζοντας την ηρωική συνήθεια των αρχαίων πολεμιστών, που δήλωναν έτσι, μετά την απόβασή τους, ότι δεν επρόκειτο να υποχωρήσουν ηττημένοι.
***
* ΣΕ διαφήμιση ελληνικής μπύρας παίζει αυτόν τον καιρό, αλλά το έχουν υιοθετήσει και νέοι συριζαίοι, που επιμένουν μετά την εκλογική συντριβή.
Τα καράβια μου καίω
Τα καράβια μου καίω, τα καίω
Δε θα πάω πουθενά
Κι ας μη μου ‘χεις χαρίσει ποτέ
Ένα χάδι ως τώρα
Πάντα εδώ θα γυρνώ.
***
* - ΑΛΛΩΣΤΕ οι λίγο μεγαλύτεροι θυμούνται καλά πως ήταν ο υπουργός Άδωνις που είχε απειλήσει πριν μερικά χρόνια ότι θα έφευγε απ’ τη χώρα αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ...
Είχε ανοίξει κουβεντούλα στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Καλά, αυτός δεν πιάνεται, ιδιαιτέρως φλύαρος, έχει πει κατά καιρούς πολύ χειρότερα. Και για τη ΝΔ και για τον Μητσοτάκη, αλλάζει εύκολα όμως, θεωρώντας δεδομένο πως όλα ξεχνιούνται.
- Τώρα όμως είναι πολύ λίγες οι μέρες για να ξεχάσει ο κόσμος, γι΄ αυτό ίσως τον έχει φιμώσει ο Μητσοτάκης. Είχε ξεκινήσει γερά ο αντιπρόεδρος μετά τις 21 Μαΐου...
Ζ.

Το τείχος
* Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Τη φοβάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καλεί τα στελέχη του κόμματός του και τους συνεργάτες του να είναι σεμνοί και ταπεινοί γιατί οι κάλπες είναι άδειες. Και ο έμπειρος Τ. Π. σχολιάζει: Ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κ. Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές. Μετά τις πρώτες άλλαξε γνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται, αφού το ποιος θα είναι πρώτος έχει κριθεί. Έχει λόγο να μη θέλει μια αναμέτρηση με τον Τσίπρα; Κανονικά δεν θα έπρεπε. Ακόμη κι αν χάσει στο πεδίο των εντυπώσεων, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι συσχετισμοί τόσο ώστε να απειλήσουν αυτόν και το κόμμα του. Το πολύ-πολύ να τσαλακωθεί ο ίδιος. Κάτι όμως που δεν θα του στοιχίσει, αφού θα φροντίσουν τα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης να δώσουν άλλη εικόνα. Παρ’ όλα αυτά, αρνείται. Αν έχεις συνηθίσει να σε αποθεώνουν, δεν ανέχεσαι ούτε μια μικρή γρατζουνιά. Το πρόσωπο και το σώμα του ηγέτη πρέπει να μείνουν ανέπαφα.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο: Αλαζονεία βγάζουν και όχι ασχετοσύνη οι αναφορές των Σκέρτσου, Θεοχάρη στους έμμεσους φόρους. Στοιχειώδη οικονομικά γνωρίζουν και οι δύο και ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά που είπαν είναι μεγαλοπρεπείς μπούρδες. Όμως έχουν μάθει να κινούνται σε ασφαλές γι’ αυτούς περιβάλλον. Ό,τι κι αν πουν, ό,τι κι αν κάνουν, δεν πρόκειται να εκτεθούν. Το τείχος που τους προστατεύει μοιάζει απόρθητο. Οι ανοησίες και οι γκάφες των στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης γίνονται πρώτο θέμα και μένουν στην επικαιρότητα για μεγάλο διάστημα. Τις μαθαίνουν οι πάντες. Οι ανοησίες και οι γκάφες των παραγόντων της Δεξιάς εξαφανίζονται από τη δημόσια συζήτηση. Ελάχιστοι τις μαθαίνουν.
Ζ.

Νέα εικόνα
* ΤΟΝ υπαρκτό κίνδυνο στη στροφή που επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα, αλλάζοντας πρόσωπο, μήνυμα και περιτύλιγμα, σχολιάζει ο Τ. Σπ. Βλέποντας τα πρώτα βίντεο της ανανεωμένης καμπάνιας του, δύσκολο να αναγνωρίσεις ότι πρόκειται για το ίδιο κόμμα που ήρθε δεύτερο στις εκλογές. Είναι ένας άλλος «καινούργιος» ΣΥΡΙΖΑ, εμφανώς συστημικός, καθόλου τοξικός, που υπόσχεται προοπτική και ευημερία σε όλους. Σε ένα διαφορετικό εικαστικό περιβάλλον, με λιγότερο κόκκινο χρώμα και χωρίς συνθηματολογία με γραμματοσειρά μεγάλα bold. Πόσους θα μπορέσει να πείσει ότι ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα είναι αυτός και όχι ο προηγούμενος; Ότι ισχύουν αυτά που λέει τώρα και όχι όσα έλεγε μέχρι χθες; Πόσοι θα διαβάσουν με επιμέλεια το νέο «στρατηγικό σχέδιο για την οικονομία», που ξαναγράφτηκε από την αρχή για τις ανάγκες των ψηφοφόρων; Άραγε το παλιό το πετάμε ή το κρατάμε;
***
* ΚΑΙ η συνέχεια: Σε αυτές τις εκλογές, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «αποφασίζουμε για το ποιος και πώς θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη 4ετία». Πρέπει να είναι ο μοναδικός Έλληνας που δεν έχει αντιληφθεί πως το ερώτημα αυτό απαντήθηκε στις 21 Μαΐου. Και τότε γιατί όλα αυτά; Ο κίνδυνος να κατρακυλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ χαμηλότερα στις επικείμενες εκλογές είναι υπαρκτός. Αρκεί μια μικρή απώλεια ψήφων για να βρεθεί κάτω από το 20%. Και τότε κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει τη μακροημέρευση Τσίπρα και τη συνοχή του κόμματος. Αυτές οι εκλογές θα είναι μια αναμέτρηση στην κόψη του ξυραφιού και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για το κόμμα. Με όλα αυτά λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πατάει γκάζι για να ανέβει ψηλότερα. Έχει το πόδι γερά πατημένο στο φρένο για να μην τον πάρει η κατηφόρα.
Ζ.

Βαρεμάρα
* ΝΕΑΡΕΣ Λαρισαίες, απασχολούμενες ως μόνιμες στην «Ξαπλόπουλος Α. Ε.»
- Επτά βήματα λέει που θα σε βοηθήσουν να νικήσεις την τεμπελιά. Δεν πειράζει καλέ, ας χάνω.
***
* -ΤΙ κάνεις;
-Βαριέμαι.
-Και γιατί δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό;
-Μάντεψε.
***
* - ΕΙΜΑΙ τόσο κουρασμένη που ακόμα και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μου, έχουν μαύρους κύκλους...
Ζ.

Ο μπέμπης
* ΣΤΟ καρτελάκι του νεογνού στη θέση ονοματεπώνυμο, από τη μαιευτική κλινική της Λάρισας έγραψαν Μπέμπης. Αγοράκι ήταν αλλά αυτή τη φορά κυριολεκτούσαν, διότι το νεογέννητο ήταν ο γιος του μηχανικού Απ. Μπέμπη, περιφερειακού συμβούλου και της Έλσης Μακρίδου, επίσης μηχανικού. Να τους ζήσει...
Ζ.

Ο Επικρατείας
* ΕΙΝΑΙ Λαρισαίος ή Τρικαλινός; Μήπως Φαρσαλινός; Ο λόγος περί του επιτίμου αντιπροέδρου Αρείου Πάγου Γ. Αποστολάκη για την καταγωγή του οποίου ερίζουν οι τίτλοι των τοπικών ιστοσελίδων, από χθες που ανακοινώθηκε ότι θα είναι επικεφαλής στο Επικρατείας του νεοπαγούς κόμματος «Νίκη», με το οποίο φαίνεται να εισέρχεται στη Βουλή. Είναι λοιπόν παλιός δικαστικός που υπηρέτησε κατά διαστήματα στη Λάρισα, γεννημένος στην Ερέτρια Φαρσάλων γνωστός και στα γύρω χωριά, ο οποίος κατοικεί από χρόνια στα Τρίκαλα. Η αδελφή του Σοφία Αποστολάκη είναι επίσης εισαγγελέας στη Λάρισα.
***
* ΤΟ όνομά του είχε συζητηθεί πανελληνίως, όταν ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε προ δεκαετίας σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο. Μετά ήρθαν άλλα δικαστήρια, σε δύο χρονάκια ήταν έξω ο «φτερωτός γιατρός». Ο Γ. Αποστολάκης είναι συγγραφέας βιβλίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ασχολείται συστηματικά με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο και πολλές μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στα νομικά περιοδικά. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται και η Υμνογραφία, έχουν εκδοθεί τρεις από τις Ακολουθίες που έχει συνθέσει. Αντικαθιστά δε στη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας της «Νίκης» τον υπερπολύτεκνο Γ. Μπαϊραμίδη, ο οποίος τοποθετείται γι’ αυτές τις εκλογές στην τελευταία τιμητική θέση. (Χθες πάντως, στην πρώτη του συνέντευξη στο ράδιο «Λέσχη» διαβεβαίωσε ότι θα είναι ο πέμπτος Τρικαλινός βουλευτής και «θα συνταχθώ να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Είναι κάτι που συμφέρει τα Τρίκαλα, να έχουνε και έναν ακόμα βουλευτή»).
Ζ.

Οι γείτονες
* ΟΙ ανθρώπινες σχέσεις καλής γειτονίας απασχολούσαν χθες τη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Κάναμε έρωτα με τη δικιά μου και την έπιασε κράμπα. Την έκανα αναγκαστική αλλαγή με τη γειτόνισσα.
***
* - ΧΘΕΣ έμαθα ότι τον άντρα της γειτόνισσας, που όλο την ακούμε να φωνάζει, «τι μου κάνεις Γιάννη μου...», τον λένε Παντελή.
***
* - ΡΕ Γιώργο, προσέξτε λιγάκι, χθες είχατε ανοιχτό παράθυρο και σας είδαμε να κάνετε έρωτα με τη γυναίκα σου.
-Κάποιο λάθος κάνεις, χθες δεν ήμουν καν στο σπίτι.
Ζ.

Βολικό;
* - ΠΑΝΤΩΣ, όταν λες του αντιπάλου σου πως και 149 έδρες να πάρεις, εγώ δεν σε στηρίζω, είναι σα να λες στο εκλογικό σώμα, δώστε του πλειοψηφία, να τελειώνουμε. Δεν είναι και τόσο ηρωικό, αλλά βολεύει.
Έθεσε το θέμα για συζήτηση ο πολύ παλιός πασοκτζής Χ. Φ.
- Μα εκ προοιμίου ο πρώτος έχει αποκλείσει κάθε συνεργασία ζητώντας ισχυρή αυτοδυναμία. Άλλωστε η συνεργασία μας οδήγησε στο 4%...
Είχε απάντηση σ’ αυτό.
- Είναι ίσως η μισή αλήθεια. Γιατί άραγε δεν οδήγησε και τη ΝΔ σε διάλυση που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ; Είναι μια βολική εξήγηση. Υπήρξαν εσωκομματικά εγκλήματα και προδοσίες. Ποτέ δεν έγινε ενδελεχής έρευνα στα όργανα για την κατάρρευση. Κανείς δεν εξήγησε τους αληθινούς λόγους. Δεν βόλευε και δεν βολεύει...
Ζ.

Και εδώ, παντού
* ΤΡΙΤΩΣΕ το κακό πολύ σύντομα με τις ελλείψεις ασθενοφόρων. Γενικευμένο το φαινόμενο, παντού στη χώρα. Δεν πάνε τρεις μήνες που είχε δημοσιευτεί το ρεπορτάζ του Γ. Γ. στην εφημερίδα, ευτυχώς χωρίς να έχει προηγηθεί θάνατος: Ελλείψεις παρουσιάζουν οι βάρδιες του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται κενά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλυφθεί σε 24ωρη βάση η επαρχία Φαρσάλων από ασθενοφόρο.
Συγκεκριμένα πληθαίνουν τα περιστατικά που χρειάζονται να διακομιστούν σε νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά δεν υπάρχει βάρδια ασθενοφόρου τη συγκεκριμένη στιγμή, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, ώστε να μεταβεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Λάρισα στα Φάρσαλα για να παραλάβει τον ασθενή και να επιστρέψει ξανά πίσω στη Λάρισα... Μια μεγάλη περιοχή αφήνεται ακάλυπτη... Θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού... (Λες και δεν το ξέρουν).
Ζ.

Φανάρια
* ΕΚΤΟΣ λειτουργίας παραμένουν οι φωτεινοί σηματοδότες στον κυκλικό κόμβο στο ύψος της γέφυρας της Νέας Σμύρνης. Και για μεν τους εποχούμενους κανένα πρόβλημα: το παλλόμενο πορτοκαλί είναι σαν βαθύ πράσινο, κινούνται χωρίς διακοπή. Για τους πεζούς όμως, το να διασχίσουν την Ηρ. Πολυτεχνείου, την Αεροδρομίου και τις άλλες οδούς, που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά δρόμων ταχείας κυκλοφορίας για τα οχήματα, αποτελεί μια μικρή περιπέτεια. Και επικίνδυνη...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass