ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 17:00
* ΟΠΟΥ ο Ηλ. Σουφλιάς κάνει το προξενιό ώστε ο Ν. Ευαγγέλου να ωφεληθεί στην Ελασσόνα από τον υπουργό στενό συνεργάτη Μητσοτάκη, τον Χρ. Τριαντόπουλο, ιδίως μετά που αυτός θριάμβευσε στις εκλογές στον Βόλο. Ζ. * ΟΠΟΥ ο Ηλ. Σουφλιάς κάνει το προξενιό ώστε ο Ν. Ευαγγέλου να ωφεληθεί στην Ελασσόνα από τον υπουργό στενό συνεργάτη Μητσοτάκη, τον Χρ. Τριαντόπουλο, ιδίως μετά που αυτός θριάμβευσε στις εκλογές στον Βόλο. Ζ.

Χαλιά τινάζουν;
* ΕΙΧΕ από χθες που το μελετούσε η Λαρισαία.

- Άντε να έρθει το Σαββατοκύριακο, να αρχίσει να βρέχει να πάμε πουθενά. Πουθενά να μην πάμε δηλαδή.
***
* ΚΙ η φιλενάδα της συμπλήρωνε.
- Είδα την πρόγνωση για το επόμενο δεκαήμερο. Εντάξει, φτιάχνει ο καιρός. Μόνο μια φορά τη μέρα βροχή.
- Καλέ, έρχεται σκόνη πάλι λέει από την Αφρική. Μα τι στο καλό, κάθε μέρα χαλιά τινάζουν εκεί κάτω;
Ζ.

Έτσι αποφάσισε
* «ΜΑ όλα για την καρέκλα; Για το στασίδι, στο συγκεκριμένο κόμμα θρησκευτικού προσανατολισμού». Τα έγραφε η εφημερίδα προ τριημέρου ως φήμη εντός του κόμματος «Νίκη». Κι έρχεται ο αρχηγός Δημ. Νατσιός και φυτεύει έναν κάποιον Γ. Ρούντα εξ Αθηνών στην κορυφή της λίστας στη Λάρισα, όπου παίρνουν έδρα αν μπουν στη Βουλή. Παρακάμπτοντας τη θεολόγο Βασιλική Ζιάκα που είχε πρωτεύσει, αλλά και τους άλλους δύο υποψηφίους, Γ. Δασκαλούλη και Γ. Ριζάκη, που επίσης είχαν πάρει κοντά στους 3.000 σταυρούς. Τι μπορούν να κάνουν τώρα αυτοί; Ένα τρισάγιο στην πολιτική ηθική, τι άλλο.
***
* ΜΕ πλήρες ψηφοδέλτιο 11 υποψηφίων η «Νίκη» τώρα πια στη Λάρισα, όπως τα γνωστά οργανωμένα κόμματα. Ποιος είναι λοιπόν ο φυτευτός, που ο αρχηγός αποφάσισε και για τους Λαρισαίους ψηφοφόρους ότι θα είναι ο βουλευτής τους; Υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφίσουν βέβαια ώστε να μπει στη Βουλή...
Ε, ο Γ. Ρούντας είναι Αθηναίος δικηγόρος, γεννηθείς το 1981, που ασχολείται με ζητήματα Κτηματολογίου. Και όπως λέει ο ίδιος «Ανέκαθεν με συγκινούσε η διαχρονική σύνδεση της αρχαίας με τη νεώτερη Ελλάδα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον Βυζαντιακό Ελληνισμό και η προοπτική της σήμερα». Στις προ εικοσαημέρου εκλογές ήταν υποψήφιος του κόμματος στον ν. Κορινθίας, όπου βγήκε πρώτος με μικρή διαφορά μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων.
Ζ.

Οι μικρότεροι
* ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ η Λάρισα, λόγω μεγέθους είναι η εκλογική περιφέρεια όπου ευνοούνται από τον εκλογικό νόμο τα μικρότερα κόμματα και βγάζουν έδρα. Γι’ αυτό και μερίμνησε σχετικά ο Δημ. Νατσιός.
***
* ΜΕ πέντε υποψήφιους αυτή τη φορά η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζ. Κωνσταντοπούλου, πρώτη όμως τοποθέτησε τη μονάκριβή της στις προηγούμενες εκλογές, την Ευθυμία Καζαντζή στην πιθανώς εκλόγιμη θέση.
***
* Ο «Πατριωτικός Συνασπισμός» που πέρασε αυτή τη φορά τις συμπληγάδες του Αρείου Πάγου, με εννέα υποψήφιους στη Λάρισα και πρώτο τον ηγέτη του κόμματος Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, τον οποίο μπορεί να έχουν οι Λαρισαίοι για βουλευτή τους.
***
* ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ η συμμετοχή και της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ».
Στη Λάρισα, στην τελευταία θέση της λίστας ο πρόεδρος του «κόμματος για τα ζώα» Ν. Ράπτης του ομώνυμου σχολείου. Στην πρώτη όμως, η Μαρία Δαλαμάγκα, σύζυγός του.
***
* ΚΑΙ νέα κόμματα σ’ αυτές τις εκλογές. Όπως η «Ευ-Κίνηση», του ξυπόλυτου ξυλινοποδηλάτη Πολ Ευμορφίδη, ιδιοκτήτης της Coco-mat, με 4 υποψήφιους στη Λάρισα. Με 1 υποψήφιο Λαρίσης το κόμμα «Σπαρτιάτες», όπως και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.
Ζ.

Τι φταίει;
* - ΠΑΛΙ στη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ; Ξανά με μηχανή; Αμάν βρε, αμάν...
Ανάστατοι οι Λαρισαίοι μετά το νέο θανατηφόρο.
- Επομένως ή πρέπει να μπει απαγορευτικό σήμα διέλευσης δικύκλων από τη γέφυρα ή να ελεγχθεί η λειτουργία του οδοστρώματος από μηχανικούς και συγκοινωνιολόγους, δεν μπορεί να συνεχιστεί να συμβαίνουν σερί τέτοια τραγικά τροχαία. Κάτι θα φταίει...
- Κοτζάμ ΣΒΑΚ καμαρώνει η Λάρισα, το οποίο Σχέδιο αναφέρεται στη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, δεν προέχει όμως η Επιβίωση από την Κίνηση στην Πόλη;
Ζ.

Πλήθος
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ το Ιερό Λειψανοστάσιο που αναδείχθηκε μέσα από ένα ταπεινό μονόστηλο με αφορμή το Ευχέλαιο που ήταν να τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο για τον εορτασμό του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Με την ανακοίνωση ότι θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς όλα τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον Ναό.
Και δεν επρόκειτο μόνο για το γνωστό του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου αλλά επίσης και των Αγίων Λουκά Κριμαίας, Αναστασίας Ρωμαίας, Νικηφόρου του λεπρού, Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, Ελευθερίου, Γεωργίου Καλσρίδη, Νίκωνος του «μετανοείτε», Μαρίνης μεγ/ρος, Γεδεών εν Τυρνάβω, Γεωργίου εκ Ραψάνης, Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, Χριστίνης, Νικολάου του Πλανά, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Παρασκευής, Ιωάννου του καλυβίτου, Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, Παντελεήμονος του ιαματικού. (Βοήθειά μας...).
Ζ.

Ιδιωτικό ΕΚΑΒ
* ΜΕΤΑ το τριπλό θανατικό σε διάφορες περιοχές και πριν στεγνώσει το μελάνι στη διατυπωθείσα εκτίμηση αντιπολιτευομένων ότι υποβαθμίζουν το ΕΚΑΒ για να αναδείξουν και να ευνοήσουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις διακομιδής, πετάχτηκε και το λέει ευθέως ο κάργα νεοφιλελεύθερος Λαρισαίος, ο υποδιοικητής Γ.Κ.: Έχετε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να έχουμε food delivery σχεδόν παντού στην επικράτεια σε πολύ σύντομο χρόνο, αλλά όχι και τόσο ικανοποιητική κάλυψη από ασθενοφόρα;
Η απάντηση είναι απλή. Τα «ντελιβεράδικα» έχουν αναπτυχθεί με βάση τον νόμο της ζήτησης, ενώ το δίκτυο ασθενοφόρων έχει σχεδιαστεί κεντρικά από το κράτος, όπου επικρατεί ανορθολογισμός, ευνοϊκές μετατάξεις, κακή συντήρηση κλπ.
***
* ΟΠΟΤΕ προτείνει: αν δίνονταν άδειες ιδιωτικών ασθενοφόρων σε κάθε πόλη, τα οποία θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα φτάσει πρώτο για να παραλάβει το περιστατικό, στα πρότυπα του taxi-beat όπου το πλησιέστερο και καλύτερο ταξί παίρνει την κούρσα, η αγορά σύντομα θα κάλυπτε επαρκώς τις ανάγκες.
Το κόστος των ασθενοφόρων θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία ή και την ιδιωτική ασφάλεια του πολίτη, αν διαθέτει τέτοια, χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να πληρώσει τίποτα.
Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελεί τυχόν άσκοπη κλήση, οπότε και ο πολίτης θα πληρώνει από την τσέπη του. (Τόσο απλά έως απλοϊκά...).
Ζ.

Ούτε στο Τζόκερ
* ΜΙΑ μελαγχολία για τις όχι και τόσο νέες πλέον Λαρισαίες.
- Η ηλικία μου δεν υπάρχει πια στο δελτίο του Τζόκερ.
***
* - ΚΑΤΙ έτριξε;
-Τεντώθηκα.
***
* - ΕΣΥ πότε γεννήθηκες;
-Το ‘90.
-Το 1990;
-Εσύ τι λες, το 90 σκέτο; Ότι πρόλαβα τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;
Ζ.
Ακουστικώς
* ΑΠΙΘΑΝΗ Λάρισα και την αποτυπώνει με ενάργεια η Ν. Κ. εκεί στον Πέρα Μαχαλά.
- Καπνίζω τσιγάρο στο μπαλκόνι ακούγοντας τις Ανόητες Αγάπες των Πυξ Λαξ που κάνουν συναυλία στο Κηποθέατρο και το Συγχώρα με Μουρμούρα μου από τον γάμο στο διπλανό στενό. Τι άλλο να ζητήσω;
Ζ.

Και ο Βαγγέλης
* ΑΥΡΙΟ στη Λάρισα ο συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ Ν. Χαρδαλιάς, μαζί και η πρώην υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη. Νέο γαλάζιο κλιμάκιο θα περιοδεύσει στον νομό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, είχαν ξαναπεράσει κάμποσες φορές από την περιοχή οι πρώην υπουργοί Γ. Γεωργαντάς και Χρ. Τριαντόπουλος. Και παραμονές εκλογών, δυο-τρεις μέρες πριν και ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει παλιούς δεσμούς στη Λάρισα.
Ζ.

Οι νεοναζί κι οι άλλοι
* ΚΟΠΗΚΕ από τον Άρειο Πάγο ο συνασπισμός των 28 ανεξάρτητων υποψηφίων που πλαισίωναν τον Ηλ. Κασιδιάρη, η τρίπλα του δεν πέρασε. Ανάμεσά τους και ο υποψήφιος Λάρισας Γ. Σαλτσίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2019 ήταν στο χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο στο Κιλκίς. Αναλόγως κόπηκαν οι υποψηφιότητες Αλκ. Παναγιωτόπουλου στην Καρδίτσα και Τρ. Πετρούλια στη Μαγνησία.
***
* ΩΣΤΟΣΟ τους ξέφυγαν και κάποιοι. «Φωνή Λογικής», είπε το κόμμα της η Αφροδίτη Λατινοπούλου και ποιον βρήκε να βάλει υποψήφιο στη Λάρισα; Μάλλον αυτός τη βρήκε καθώς μεταναστεύει αενάως, ένεκα η λογική μάλλον. Τον πάλαι ποτέ πορτοκαλένιο αρχηγό και κατόπιν μαύρο κατάμαυρο, καθότι χρυσαυγίτης υποψήφιος Επικρατείας στις εκλογές του 2019. Στο πλευρό των φυλακισμένων νεοναζί.
***
* ΟΜΩΣ υπάρχει και το από πάντα φανερό στέλεχος. Ναι, πέρασε κανονικά και είναι υποψήφια βουλευτής Λάρισας, ξεκίνησε και προεκλογικό αγώνα, με το «Εθνικό Μέτωπο», η Μαρία Τσιτσέ. Φυσικά και πρόκειται για τη Μαρία Μπίλλη-Τσιτσέ, περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας, ανοιχτά υποστηρίκτρια Κασιδιάρη εδώ και χρόνια, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» στις περιφερειακές εκλογές του 2019. (Καλά πήγε κι αυτό, για κείνους που μεθόδευαν τον αποκλεισμό τους).
Ζ.

Άντε καλά...
* ΣΤΟΝ δικό τους κόσμο οι Λαρισαίες φοιτήτριες.
- Ξεκίνησα γυμναστήριο χθες, δεν είδα αλλαγή και σταματάω.
***
* - ΜΠΑΜΠΑ, έχεις να σου χαλάσω 100 ευρώ;
- Σε εικοσάρικα;
- Σε ρούχα.
***
* - ΠΗΓΕ ο δικός μου για ψάρεμα κι έπιασε μπουρίνι.
-Τηγανητό να το κάνεις.
Ζ.
Επισήμως ΟΥΦΟ
* ΣΤΙΣ νέες εκλογές θα μετάσχουν λέει 30 κόμματα και συνασπισμοί, αλλά και 2 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι. Ο ένας Αθανάσιος Γεωργίου, απλώς, υποψήφιος στον Ν. Ευβοίας. Ο άλλος; Είναι ο πρώτος υποψήφιος που είναι ΟΥΦΟ και το παραδέχεται κι ο ίδιος. Τώρα με τη βούλα του Αρείου Πάγου: «Υποψήφιος Σπέντζας Πολύκαρπος ασυρματιστής του πλοίου ΠΟΘΥΤΗ 1978- Τρίγωνο Βερμούδων -UFO- USO Extraterrestials- Einstein- Σαντορίνης Παύλος». Μόνο για τους ψηφοφόρους της Α’ Αθηνών όμως.
***
* ΑΠΟ το 1978 τα έλεγε ο άνθρωπος, ποιος τον άκουγε. «Όπως έλεγε ο Αϊνστάιν η καρδιά πάει 70 το λεφτό αλλά το λεφτό στις ταχύτητες του τρένου άμα είναι υπερφωτεινές διαστέλλεται ο χρόνος. Πάει με 70 στο άπειρον. Το ίδιο συμβαίνει και στη βαρύτητα» είπε μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας πως οι «οι ιπτάμενοι δίσκοι κινούνται με ένα είδος τεχνητής βαρύτητας όπως έκλεγε ο φυσικός ο Σαντορίνης ο Παύλος». Ταυτόχρονα ανέφερε πως «το χρυσόμαλλο δέρας που επιβαίνουν ο Φρίξος και η Έλλη είναι ένα πολύ μεγάλο σκάφος και κάτω του βγαίναν δύο», επίσης ότι «το Τρίγωνο των Βερμούδων που όπως έλεγε ο Αϊνστάιν είναι μία γέφυρα προς άλλα σύμπαντα, άλλοι κόσμοι λέγονται, είναι πιο έντονο το φαινόμενο. Αλλά δεν μένουν μόνοι οι ιπτάμενοι δίσκοι στο Τρίγωνο των Βερμούδων». (Ψηφίστε άφοβα...).
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass