ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2023 17:01
* ΟΤΙ πάει καβάλα στ’ άλογο ο Κ. Αγοραστός είναι γνωστό, το ξέρουν όλοι για τις επόμενες εκλογές. Εκείνος, όμως, φροντίζει να προπονείται κιόλας πότε-πότε… Ζ. * ΟΤΙ πάει καβάλα στ’ άλογο ο Κ. Αγοραστός είναι γνωστό, το ξέρουν όλοι για τις επόμενες εκλογές. Εκείνος, όμως, φροντίζει να προπονείται κιόλας πότε-πότε… Ζ.

Με φόρα


* ΜΙΑ βροχούλα, ίσως για να πάρει φόρα, αύριο, ευτυχώς μεσοβδόμαδα, κι ύστερα καρφί για τον πρώτο φετινό καύσωνα. Ο Ιούλιος μπήκε με φόρα, καλοκαιρινός όπως του πρέπει.
Ζ.

Καφέ
* ΤΗΣ ρεαλιστικής σχολής, ως παιδί άλλωστε, ο Λαρισαίος πιτσιρικάς διάβαζε στην πινακίδα «Καφέ Εστιατόριο». Και το πήρε τοις μετρητοίς.
- Δηλαδή γιαγιά, όλα είναι βαμμένα καφέ σ’ αυτό το εστιατόριο; (Υπάρχει άραγε και κάποιο άλλο, πράσινο;).
Ζ.

Σαρδάμ
* ΠΑΝΤΑ πολύ πρωινός στον ΣΚΑΪ ο Γ. Αυτιάς, δεν είναι για μπουζούκια ούτως ή άλλως. Τον νου του, ωστόσο, τον έχει και δείχνει και ενήμερος. Και προχθές λέει είχε για κάποιον λόγο στον νου τον Κωνσταντίνο Αργυρό.
Η συζήτηση ήταν για το ποιους θα βάλει υποψήφιους ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.
- Ποιους να βάλει, αναρωτήθηκε, απέναντι στους γίγαντες Πατούλη στην Αττική, Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη και τον Κωνσταντίνο Αργυρό στην Κεντρική Ελλάδα... (Ε ναι, για σαρδάμ επρόκειτο, για τον Κ. Αγοραστό ήθελε να πει. Το διόρθωσε.).
Ζ.

Τους μπερδεύουν
* ΑΛΛΑΓΗ υπουργού στο Παιδείας, αλλάζει ως είθισται κι ο γεν. γραμματέας. Τέρμα ο Αλ. Κόπτσης, ο οποίος επιστρέφει στα παλαιά του καθήκοντα, στη θέση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ως τώρα υπήρχε αναπληρωτής του, όπως είναι στη Θεσσαλία η Β. Ζιάκα. Δεν στενοχωρήθηκαν κιόλας οι γαλάζιοι τουλάχιστον εκπαιδευτικοί. Του χρεώνουν ότι τα έκανε ρόιδο. Στις επιλογές διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, με τον Νόμο Κεραμέως, το 80% λένε είναι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερους δικούς τους μετρούσαν πριν, με τον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, οι Λαρισαίοι είχαν μια καλή σχέση με τον Αλ. Κόπτση, τον οποίο διαδέχεται ο Ι. Κατσαρός, που έχει διατελέσει σύμβουλος της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. (Κι άλλος πασοκτζής;).
Ζ.

Μπιτς μπαρ
* ΕΝΤΑΞΕΙ μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι. Αν και αργοπορημένα ήρθε. Αφού φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε το Λάρισα – Αγιόκαμπος σημειωτόν και χωρίς προσπέραση, λόγω αυξημένης κίνησης, σημαίνει πως έφτασε η ώρα για τα μπάνια του λαού. Γέμισαν τα μπιτσόμπαρα, ανάρπαστες οι ξαπλώστρες στα καταστήματα που ζούνε μια τρέλα αυτά τα Σαββατοκύριακα.
* * *
* ΜΑ μη νομίζετε πως κι αυτοί δεν τη θέλουν αυτήν την τρέλα. Αν μη τι άλλο είναι μια γερή οικονομική ανάσα για όλους, καθώς η τουριστική περίοδος στα μέρη μας τι είναι; Δύο μήνες το πολύ. Αν χαθούν και μερικές ημέρες λόγω κακοκαιρίας, πάει το μεροκάματο.
Κ.Γ.

Πράσινα κοστούμια
* Η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη κινήθηκε προς το Κέντρο. Και μπορεί οι ηγεσίες των κεντροαριστερών κομμάτων να μην το αντελήφθησαν εγκαίρως, οι ψηφοφόροι, όμως, το κατάλαβαν και συμπεριφέρθηκαν αναλόγως. Το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε προς το γαλάζιο στρατόπεδο, το ίδιο και το πρώην Ποτάμι κ.λπ. Φαίνεται και στα στελέχη. Τώρα προστέθηκαν κι άλλοι κι έτσι έφτασαν τους 11 οι υπουργοί και υφυπουργοί που παλιότερα φορούσαν πράσινα κοστούμια. Το τρίο Βορίδης-Άδωνις-Πλεύρης, που έμειναν και δύο πια, πόσο αντίβαρο να κάνουν προς τα δεξιά...
* * *
* ΚΑΙ ακολουθεί και η τοποθέτηση στελεχών χαμηλότερα στην πυραμίδα της διοίκησης. Το παράδειγμα του διοικητή της 5ης ΥΠΕ στην Κεντρική Ελλάδα δείχνει τον δρόμο από την προηγούμενη ακόμη κυβερνητική θητεία. ΠΑΣΟΚ ήταν ο Φ. Σερέτης, που αξιοποιήθηκε ανενδοιάστως και για τον οποίο δεν το μετάνιωσαν στην Κυβέρνηση της ΝΔ.
Ζ.

Με πρωινό
* ΤΑ ιατρικά τους θέματα απασχολούσαν την παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Όταν είσαι νέος, θέλεις να είσαι καλός στις εξετάσεις. Όταν γεράσεις, θέλεις να είναι καλές οι εξετάσεις σου.
* * *
* - ΣΗΜΕΡΑ μου ταχυδρόμησαν μια σειρά από σφαίρες κι ένα σημείωμα στα αραβικά.
- Για να τα δω... Τα υπόθετα βρε συ είναι και η συνταγή του γιατρού.
* * *
* - ΚΑΛΗ μου, σ’ ευχαριστώ για το πρωινό στο κρεβάτι. Έλα κάτσε λίγο δίπλα μου...
- Κύριε, καταλαβαίνετε ότι είστε σε νοσοκομείο, ναι;
Ζ.

Απαρχαιωμένοι
* «ΔΕΝ μ’ αναγνωρίζετε γιατί έλειπα καιρό...». Με τον στίχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να περιγράψει μία από τις βασικές αιτίες της εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Α.Τ. Αναφερόμενος κυρίως στην περιφέρεια, κι είναι σαν να μιλάει για τη Λάρισα, άρα μάλλον γενικευμένη η κατάσταση: ...Η ραθυμία της πολιτικής ηγεσίας να εκσυγχρονίσει τους απαρχαιωμένους κομματικούς μηχανισμούς στην επαρχία οδήγησαν σταδιακά στην πλήρη αποσύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τις τοπικές κοινωνίες. Η φρεναπάτη που κυριάρχησε σχεδόν αποκλειστικά σε όλα τα στελέχη του στην περιφέρεια, που αδυνατούσαν να αντιληφθούν την αναντιστοιχία μεταξύ κοινωνίας και των κομματικών τους τάσεων, είχε ως αποτέλεσμα να γιγαντωθεί ένας πολιτικά αυτιστικός μηχανισμός που παρήγαγε περισσότερη γραφειοκρατική μιζέρια από όση μπορούσε να καταναλώσει η κοινωνία, απομακρυσμένος από τα πραγματικά πολιτικά επίδικα της εποχής μας. Η κατάθεση κάποιων ερωτήσεων στη Βουλή και οι συνεντεύξεις αποδείχτηκε πως δεν αρκούν για να χαρακτηριστεί ένας βουλευτής χρήσιμος, πόσο μάλλον επιτυχημένος...
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει: Οδηγηθήκαμε στο παράδοξο φαινόμενο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζουν ενοχικά σημαντικά επιτεύγματα της κυβερνητικής θητείας του, όπως η ρύθμιση του χρέους, το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ και η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ στον αντίποδα επέμεναν να υπερασπίζονται μια ατζέντα ξένη προς τη φυσιογνωμία του κόμματός τους σ’ ένα πεδίο όπου η ιδεολογική επικράτηση της ΝΔ ήταν δεδομένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του φράχτη στον Έβρο όπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταυτόσημη θέση, με τη ΝΔ να μοιάζει αυθεντικότερη στη ρητορική της περί σφραγισμένων συνόρων και τον ΣΥΡΙΖΑ ασθμαίνοντας να μηρυκάζει μια θολή θέση που όχι μόνο τον απομάκρυνε από τα ταυτολογικά του χαρακτηριστικά, αλλά και τον καθιστούσε στα μάτια των ψηφοφόρων ικανό να ισχυριστεί τα πάντα αρκεί να επιστρέψει στην εξουσία... Σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας, ένας στους πέντε ψηφοφόρους επέλεξε ακροδεξιά κόμματα, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν την ίδια ελιτίστικη αντιμετώπιση, μιλώντας για ψηφοφόρους που δεν ήταν ώριμοι να αντιληφθούν την πεφωτισμένη πνευματική δεσποτεία της Αριστεράς. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβάλει τη δική της ατζέντα ακόμη και στην περιφέρεια, όπου η πρόσβαση στα ΜΜΕ ήταν ευκολότερη... (Λοιπόν, διηγηθείτε μου τι έγινε εδώ.
Να βρω ξανά του νήματος την άκρη, που τραγουδάει κι ο Θανάσης).
Ζ.

Τρένο
* ΠΑΙΡΝΕΙ ξανά τα πάνω του το τρένο ως λύση μετακίνησης για τα παράλια της Πιερίας από τη Λάρισα. Εντάξει, λογικό είναι αφού αποτελεί μια φθηνή επιλογή, παρά τα όσα προηγήθηκαν. Χιλιάδες Λαρισαίοι έχουν σπίτια και κάνουν κάμπινγκ στην περιοχή των Πόρων και του Πλαταμώνα και άλλοι πόσοι πάνε αυθημερόν. Με 6-7 ευρώ πάνε και γυρίζουν μέσα σε μισή ώρα αν όλα κυλήσουν σωστά. Και από τον Σταθμό με 5 λεπτά περπάτημα φτάνουν στη θάλασσα.
Κ.Γ.

Με τακούνια
* ΔΕΝ τα έβρισκαν μεταξύ τους τα νεαρά ζευγάρια Λαρισαίων.
- Καλά, δεν στενοχωριέσαι που δεν σε θέλει;
- Κι άμα στενοχωρηθώ θα με θέλει;
* * *
* - ΣΕ θέλω.
- Τώρα έχει ζέστη, να το δούμε για αργότερα;
- Το βράδυ;
- Τον Οκτώβρη.
* * *
* - ΑΛΛΟΙ ψηλώνουν με τακούνια κι άλλοι με κέρατα. Να το ξέρετε, για όλους έχει ο Θεός...
Ζ.

Υπήρξε κενό
* ΧΩΡΙΣ πρόσβαση στο gov.gr βρέθηκε ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, αφού, όπως διαπιστώθηκε, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε ξεχάσει να αφήσει χαρτάκι με τους κωδικούς για την εφαρμογή. Τις πληροφορίες έχει το «Βατράχι», που αναφέρει πως όταν ο νέος υπουργός εγκαταστάθηκε στο γραφείο του, προσπάθησε να μπει στο gov.gr, αλλά του ζητήθηκε ο κωδικός πρόσβασης του Κυριάκου Πιερρακάκη, καθώς κανένας από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπήκε όσο έλειπε, γιατί δεν ήξεραν από κομπιούτερ. Όπως είπαν υπάλληλοι του Υπουργείου, ο πρώην Υπουργός συνήθως είχε τον κωδικό σε ένα χαρτάκι κολλημένο στην οθόνη του, ωστόσο εικάζουν ότι μπορεί και να πετάχτηκε από κάποια από τις καθαρίστριες του Υπουργείου τον τελευταίο μήνα.
Ζ.

Με τον ληξίαρχο
* Η Τύρνα, πάντως, απέκτησε τον πρώτο της υπουργό. Έχει σπίτι εξοχικό στην Ελάτη ο Δημ. Παπαστεργίου.
Όπου εκεί στο ορεινό θέρετρο υπάρχει η οδός Δημάρχων, Τρικαλινών δημάρχων. Στον ίδιο δρόμο βρίσκονται τα σπίτια του Θαν. Τρυγώνη, του Μιχ. Ταμήλου, του Κώστα Παπαστεργίου και του Δημ. Παπαστεργίου. Τέσσερις δήμαρχοι κι ένας «ληξίαρχος» λίγο παραπέρα, ο Λαρισαίος Δημ. Θάνος, απ’ τη Γαλήνη, που ως γνωστόν καταγράφει τους πάντες διαχρονικά κι εκεί και στον κάμπο.
* * *
* ΣΠΙΤΙ στην Τύρνα και η Σούλα Μερεντίτη, φιλοξενούσε και το ζεύγος Σημίτη εκεί, υπουργός, όμως, δεν είχε γίνει η Τρικαλινή βουλευτής.
Υπουργό είχε ως τώρα το Περτούλι απέναντι. Εκεί έχει σπίτι ο Σωτ. Χατζηγάκης. Αλλά και ο Χρ. Οικονόμου, που επίσης είχε θητεύσει, σε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκείνος.
Επίσης, από το Περτούλι κατάγεται ο Αχ. Κανταρτζής, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος τυγχάνει Ημισαρακατσάνος και συγγενής των Λαρισαίων σουφλιάδων. (Είπαμε, ληξίαρχος, όχι παίξε γέλασε).
Ζ.

Το διαμέρισμα
* Ο Λαρισαίος παντρεμένος επιχειρηματίας συναντά σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι ένα πανέμορφο κορίτσι και συμφωνεί να περάσει τη νύχτα μαζί της για 500 ευρώ. Το πρωί, της λέει πως επειδή κυκλοφορεί μόνο με κάρτες, θα έστελνε με τη γραμματέα του μια επιταγή με την αιτιολογία «Μίσθωμα για το διαμέρισμα».
Είχε αρχίσει ήδη να το μετανιώνει και να σκέπτεται πως τα 500 ευρώ είναι πολλά χρήματα για ένα βράδυ. Βάζει, λοιπόν, τη γραμματέα του να στείλει μια επιταγή 200 ευρώ μαζί με ένα σημείωμα: «Αξιότιμη κυρία, σας στέλνω μια επιταγή 200 ευρώ ως μίσθωμα για το διαμέρισμά σας. Δεν στέλνω τα αρχικώς συμφωνηθέντα, επειδή όταν νοίκιασα το διαμέρισμα είχα την εντύπωση ότι δεν είχε ξανανοικιαστεί, ότι θα έχει αρκετή θέρμανση και ότι θα ήταν σχετικά μικρό, ώστε να με κάνει να νιώσω άνετα και βολικά. Μετά λύπης μου ανακάλυψα ότι είχε νοικιαστεί ήδη πολλές φορές, ήταν ψυχρό και αρκετά μεγάλο».
* * *
* ΤΗΝ άλλη μέρα παίρνει πίσω την επιταγή με το ακόλουθο σημείωμα: «Αγαπητέ κύριε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς περιμένετε ένα τόσο όμορφο διαμέρισμα να μείνει ξενοίκιαστο. Σε ό,τι αφορά τη θέρμανση, υπάρχει άφθονη εκεί, αρκεί να ξέρετε να τη θέσετε σε λειτουργία. Το διαμέρισμα δεν είναι καθόλου μεγάλο και αν δεν έχετε τα κατάλληλα έπιπλα για να το γεμίσετε μην κατηγορείτε εμένα. Παρακαλώ να μας στείλετε το πλήρες μίσθωμα που συμφωνήσαμε, ειδάλλως θα αναγκαστούμε να επικοινωνήσουμε με τη σπιτονοικοκυρά σας και να της δείξουμε φωτογραφίες από την παραμονή σας στο διαμέρισμά μας».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass