ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2023 17:00
*ΕΣΦΙΞΑΝ για τα καλά οι ζέστες και όλοι αναζητούν δροσιά για τις στιγμές χαλάρωσης. Πολλοί οι περιστασιακοί επισκέπτες, αλλά και παραθεριστές στα βόρεια και ορεινά του Νομού. Κόσμος πάει και έρχεται στα κεφαλοχώρια της επαρχίας Ελασσόνας. Χαρακτηριστική η απεικόνιση του κυριακάτικου μεσημεριού, από τον Γ. Π., στο γραφικό Λιβάδι Ολύμπου των 1.200 μέτρων. Δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω από τη φυλλωσιά του πλάτανου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. Ι.Μ. *ΕΣΦΙΞΑΝ για τα καλά οι ζέστες και όλοι αναζητούν δροσιά για τις στιγμές χαλάρωσης. Πολλοί οι περιστασιακοί επισκέπτες, αλλά και παραθεριστές στα βόρεια και ορεινά του Νομού. Κόσμος πάει και έρχεται στα κεφαλοχώρια της επαρχίας Ελασσόνας. Χαρακτηριστική η απεικόνιση του κυριακάτικου μεσημεριού, από τον Γ. Π., στο γραφικό Λιβάδι Ολύμπου των 1.200 μέτρων. Δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω από τη φυλλωσιά του πλάτανου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. Ι.Μ.

Όψιμο
*ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ, τουλάχιστον, συνεχίζεται το καλοκαίρι, που είναι

ένα καλοκαίρι μάλλον αναιμικό. Λίγο οι εκλογές και πολύ η καιρική αστάθεια, έχουμε όλοι την αίσθηση πως η «ωραιότερη εποχή του χρόνου» δεν άρχισε καν. «Βλέπω όψιμο καλοκαίρι. Θα έχει ζεστό φθινόπωρο» λένε κάτι εμπειρικοί μετεωρολόγοι, μα το βρίσκω μάταιο. Όσο κι αν τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουμε τη μαγεία του Σεπτέμβρη, η ψυχολογία μας δεν είναι θερινή... Καλοκαίρι είναι μέχρι 15αύγουστο, που λεν’ κι οι Βλάχοι. Μετά...

Απτόητοι
*ΣΗΜΑΣΙΑ έχει πάντως ότι τελειώσαμε με τις αφόρητα κουραστικές εκλογές, αποκτήσαμε Κυβέρνηση που δείχνει σταθερή, οπότε ένας μπελάς λιγότερος. Και είναι να απορείς με τι ...ψυχολογία ετοιμάζονται κιόλας πολλοί συμπολίτες μας για νέες εκλογές, τις ... αυτοδιοικητικές.
- «Ξέρεις, ο γιος μου κατεβαίνει με τον Καλογιάννη... Να το βοηθήσουμε το παιδί...», μου έλεγε ένας φίλος και φαντάζομαι ότι πολλοί από σας έχετε δεχτεί ανάλογες «παρακλήσεις».
Υπομονή και κουράγιο σε όλους... Ειδικά στους ...απτόητους μπαμπάδες που τρέχουν από τώρα με την ...κάρτα του «παιδιού» στην τσέπη !

«Τσου... »
*ΦΡΟΝΙΜΩΣ ποιών ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε αφήνοντας πίσω του «συντρίμμια». Χορτάσαμε αναλύσεις και «ιστορικές αποτιμήσεις», αλλά πολλές φορές η αλήθεια είναι πιο απλή. Τι πιο φυσικό από το να φανταστούμε τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού του, να θέτει το ερώτημα:
- Άλεξ, τι περιμένεις; Υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις ξανά εκλογές;
- Τσου...
(Ε, άντε γεια !).

Φαβορί
*«ΤΩΡΑ που ’φυγε ο Αλέξης» κατά το γνωστό τραγουδάκι ετοιμάζεται η Έφη (Αχτσιόγλου). Αυτήν «παίζουν» για αρχηγίνα οι στοιχηματζήδες, άρα οφείλουμε να τους ακούσουμε. Εδώ που τα λέμε, οι άλλοι που ακούγονται (Πολάκης, Δούρου κλπ) δεν μπορείς να τους πάρεις στα σοβαρά. Πιο σοβαρή δείχνει η περίπτωση Τεμπονέρα, για τον οποίο η στήλη είχε εδώ και καιρό εντοπίσει τις αρχηγικές του προδιαγραφές. Όσον αφορά εκείνον τον εξαφανισμένο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, απορώ πού τον «ξέθαψαν» και για ποιον λόγο άραγε θα έπαιζε ρόλο.

Μωσαϊκό
*Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ έχει ασφαλώς ηγετική στόφα, αλλά πολύ φοβούμαστε ότι προορίζεται να ηγεμονεύσει σε έναν ΣΥΡΙΖΑ ...μονοψήφιου ποσοστού. Μυαλό δεν θέλει για να καταλάβεις ότι οι διάφορες τάσεις, αυτά τα περίφημα «γκρουπούσκουλα» του μωσαϊκού που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ θα ...τιμήσουν τον παραδοσιακό τους ρόλο και θα τραβήξει ο καθένας κατά κει που τον καλούν οι ...ιδεοληψίες και οι φαντασιώσεις του. Δύσκολα να τους μαζέψει μια Έφη, όταν έσπασε τα μούτρα του κοτζάμ Τσίπρας.

Λακίζουν
*ΠΡΟΒΛΕΠΩ επίσης ότι η Αχτσιόγλου (ή καλύτερα ...Αχ- τσιόγλου) θα δει ένα σωρό καιροσκόπους να αρχίσουν να λακίζουν. Ήδη ο Αντώναρος (τρισμέγιστος) υπονόησε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μεγάλη μάζα είναι αυτή των παλιών ΠΑΣΟΚτζήδων, που έχουν ζυγίσει ήδη τα «κόζα» και βλέπουν ότι ο ήλιος ο πράσινος ...έχει ξανά μέλλον κι ότι το «σύστημα» θα τον ...ξαναπαίξει (τον ήλιο). Ο Ανδρουλάκης απεδείχθη ανθεκτικός και στο κάτω – κάτω «εμείς πάντα ΠΑΣΟΚ ήμασταν ρεεεεε...».

Και στον Δήμο;
*ΗΔΗ αυτό το δίλημμα υπάρχει στον Δήμο Λάρισας όπου ως γνωστόν ο (συριζαίος) δήμαρχος Καλογιάννης ηγεμονεύει με τη στήριξη του μισού ΠΑΣΟΚ Λάρισας που συνεργάστηκε μαζί του.
Πάει καιρός που προβλέψαμε από δω ότι κάποια στιγμή το επίσημο ΠΑΣΟΚ θα αποπειραθεί να τους μαζέψει όλους αυτούς, αν και πολλοί λένε ότι μπορεί και να το αποφύγει σ’ αυτήν τη φάση. Διότι πολύ απλά το τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει αναδείξει πρόσωπο ικανό να διεκδικήσει τη Δημαρχία. Οπότε, στηρίζοντας τελικά Καλογιάννη μπορεί και να ...βολεύεται.

Χαμός στα Τρίκαλα!
*«ΚΑΛΑ εσύ την έκανες νωρίς», θα μπορούσε να πει κανείς στον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που ο Μητσοτάκης υπουργοποίησε. Διότι ο συμπαθής και άξιος δήμαρχος άφησε πίσω του ...συντρίμμια. Ούτε οι διάδοχοι του ...Μεγαλέξανδρου δεν αρπάχτηκαν όπως οι δικοί του. Κατ’ αρχάς ο Παπαστεργίου άφησε στο πόδι του την πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλο, τη νομικό κα Νικολέτα Μπρουζούκη την οποία –λέγεται- εμμέσως έχει χρίσει και διάδοχό του. Πλην όμως εξανέστησαν οι ...αντιδήμαρχοι, Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας και Πρόνοιας Νίκος Σακκάς, οίτινες – ευλόγως έθεσαν το ερώτημα:
- Εμείς δηλαδή τι κάνουμε; Μπρίκια κολλάμε;
Οι λογαριασμοί θα ξεκαθαρίσουν με ψηφοφορία αύριο Τρίτη, την ιστορική ημέρα της 4ης Ιουλίου, αλλά το ωραίο σας το άφησα για το τέλος: Παρενέβη ραδιοφωνικώς ο ...πρώην δήμαρχος και βουλευτής, ο τρισμέγιστος Μιχάλης Ταμήλος και τους έβαλε νέες φωτιές:
- Άμα αύριο οι 26 σύμβουλοι της παράταξης δεν τα βρουν, είπε, τότε ...επαέ είμαι κι εγώ!
(Είπατε τίποτις;)

Ξεχορτάριασμα
*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, κι αυτό το Σαββατοκύριακο γέμισαν –κυριολεκτικά όμως- οι παραλίες της περιοχής μας. Κι έτσι, χιλιάδες συμπολίτες μας κατάλαβαν γιατί φωνάζουν εδώ και μέρες τα τοπικά ΜΜΕ για τα ακούρευτα χόρτα στο παραλιακό δίκτυο του νομού.
Ορατότης μηδέν σε πολλά σημεία, το οδόστρωμα περιορίστηκε και έγινε ασαφές, μιλάμε για πλήρη άφεση της κατάστασης στην τύχη της. Περιφέρεια και Δήμος Αγιάς τι περιμένουν; Το ... φθινόπωρο που τα χόρτα θα «πέσουν» από μόνα τους.
(Πρόβλημα ακόμη και μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών όπου τα χόρτα επίσης βγαίνουν στον δρόμο σε αρκετά σημεία).

Κάρτα στάθμευσης
*ΤΕΛΙΚΑ για καλό το έκαναν; Ο λόγος για την έκδοση κάρτας στάθμευσης μονίμων κατοίκων από τον Δήμο Λαρισαίων. Μέχρι τώρα πήγαινες εσύ ο μόνιμος κάτοικος στη Δημοτική Αστυνομία με την παλιά κάρτα και έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ και σου την εξέδιδαν «ατάκα κι επί τόπου». Τώρα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ζητούν ένα σωρό δικαιολογητικά, ειδικά αν δηλώνεις «φιλοξενούμενος» στους γονείς σου. Δύσχρηστη πλατφόρμα, στο τηλέφωνο συνήθως δεν απαντούν κι έτσι ένα σωρό περιπτώσεις μένουν εκκρεμείς. Για παράδειγμα τι γίνεται με αυτούς που αποδεδειγμένα νοικιάζουν και μένουν κέντρο – βάσει συμβολαίου Εφορίας-αλλά φορολογικώς έχουν άλλη διεύθυνση; Γιατί αποκλείονται;

Αγορά τα Σάββατα
*ΣΤΗ Λάρισα όπου ως γνωστό η αγορά (οφείλει να) πηγαίνει μονίμως .... χάλια εφαρμόζεται και φέτος το μοναδικό πανελληνίως σύστημα των κλειστών μαγαζιών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ένα σύστημα που το ακούν κάτοικοι άλλων πόλεων και μένουν ...εμβρόντητοι.
Τελικά και φέτος έγινε ό,τι κάθε χρόνο. Το περασμένο (πρώτο) Σάββατο έκλεισαν ως συνήθως οι μισοί. Κι επειδή οι υπόλοιποι δεν έκαναν και τρελούς τζίρους, θα ακολουθήσουν κι αυτοί μάλλον τα επόμενα Σάββατα. Για τους Λαρισαίους, γλυκά μεν τα «φράγκα», γλυκύτερες ωστόσο οι διακοπές του Σαββατοκύριακου...

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass