ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2023 17:00
* - ΠΡΟΕΔΡΕ Γιαννακόπουλε θα τις χρειαστούμε όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Αλλά κυρίως τους ψυχιάτρους, διότι τους έχουμε τρελάνει όλους. Ζ. * - ΠΡΟΕΔΡΕ Γιαννακόπουλε θα τις χρειαστούμε όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Αλλά κυρίως τους ψυχιάτρους, διότι τους έχουμε τρελάνει όλους. Ζ.

Κοντεύουν
* - ΒΡΕ σεις; Μόλις 170 μέρες για τα Χριστούγεννα...

Ο νεαρός Λαρισαίος έκανε όρεξη για μελομακάρονα. Ίσως να τον είχαν επηρεάσει κι οι λουκουμάδες στην παραλία. Γεγονός είναι πάντως πως ήδη παρήλθε η μέση του έτους, το 2023 μετράει αντίστροφα.
Ζ.

Καύσωνας
* ΒΡΟΧΕΣ δε θέτε, ανέμους δε θέτε, συννεφιές δε θέτε, ούτε τον καύσωνα τον θέτε; Γκρινιάζαμε τόσο καιρό για το καλοκαίρι που δεν ήρθε. Τώρα αρχίζουν και οι γκρίνιες για το καλοκαίρι που μπήκε απότομα. Ε μα, με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι πια.
Κ.Γ.

Αιρκοντίσιον
* ΔΕΝ παιζόμαστε πάντως σαν λαός με την προετοιμασία. Έσπασαν τα τηλέφωνα των ψυκτικών. Τώρα τους ψάχνουν όλοι. «Έλα Μήτσο, δεν δουλεύει το αιρκοντίσιον» που έχει να το κάνει σέρβις κάνα δεκάρι χρόνια.
Μα πού να βρει κι αυτός ο έρμος χρήματα για να κάνει σέρβις. Κόψε από δω και κόψε από εκεί είναι.
Πάντως πολύς κόσμος το γύρισε και στον ανεμιστήρα. Ταπεινός και σταθερός. Μια χαρά αεράκι. Και πιο πολύ οικονομία στο ρεύμα.
Κ.Γ.

Εν ριπή
* - Ε δεν το λες και πολιτική εντιμότητα...
Ο Λαρισαίος σχολίαζε χθες την εξέλιξη με την αποχώρηση του Α. Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ.
- Μέχρι πριν λίγες μέρες ακόμη ζητούσε την ψήφο των απλών ανθρώπων υπέρ του ΠΑΣΟΚ από το οποίο ζήτησε τώρα να φύγει και από απλό μέλος. (Μα, μεσολάβησε η αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής και η συντριπτική επικράτηση Μητσοτάκη. Δεν αρκούν για να καθορίσουν τη στάση του; Και γιατί χρειαζόταν να χάνει χρόνο;).
Ζ.

Ο συνέταιρος
* - ΣΑΣ το έλεγα ότι θα τον πληρώσει ακριβά τον συνέταιρο Πάνο Καμμένο ο Αλέξης Τσίπρας...
Δεν ήταν αντιΣΥΡΙΖΑ ο Λαρισαίος που θύμιζε στους συντρόφους της παρέας του, θεωρεί ότι πάντα υποστήριζε την κοινή λογική.
- Και να που τώρα άρχισε τις πληρωμές. Η πρώτη δόση είναι βέβαια. Εκτός κι αν είχε ξηλωθεί και ως πρωθυπουργός, αν του είχε στοιχίσει ο συνέταιρος και ως κυβέρνηση και δεν το μάθαμε ποτέ...
***
* ΚΑΙ μετά η συζήτηση απέκτησε τοπικό χαρακτήρα.
- Αλήθεια, πώς θα λειτουργήσει τώρα ο Β. Κόκκαλης; Βουλευτής εκλεγμένος δεύτερη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, τον οποίο κατηγορεί ο πρώην αρχηγός του.
Ζ.

Κέρδισε
* - ΤΕΛΙΚΑ από το ελληνικό MeToo, ένας μόνο βγήκε ωφελημένος, συμπεραίνει ο Λαρισαίος Κ. Λ.: Ο Σπύρος Μπιμπίλας. Κέρδισε σε δημοφιλία, κύρος, βγήκε και βουλευτής. (Βοήθησε βέβαια κι η αρχηγός Ζωή, που τον έβαλε πρώτο τραπέζι λίστα).
Ζ.

Επανακαταμέτρηση
* ΕΧΑΣΕ στο νήμα και βγήκε τέταρτη σε σταυρούς, ξαναέχασε στο νήμα, καθώς η ΝΔ εξέλεξε τελικά τρεις βουλευτές στη Λάρισα. Όμως, η υπόθεση των εκλογών δεν έληξε ακόμη για τη Ρ. Καραλαριώτου. Η οποία κατέθεσε αίτημα στο Πρωτοδικείο, όπως δικαιούται από την εκλογική νομοθεσία, για επανακαταμέτρηση των 145.000 ψηφοδελτίων, από τους 540 σάκους των ισάριθμων εκλογικών τμημάτων του νομού. Στόχος του εγχειρήματος είναι να τσεκαριστούν τα ψηφοδέλτια της «Νίκης», του μικρότερου από τα κόμματα που κέρδισαν έδρα στη Λάρισα. Ειδικός έχει συμβουλεύσει την υποψήφια βουλευτή, εκτιμώντας πως αν τελικά η Νίκη εμφανιστεί με 100 περίπου ψηφοδέλτια λιγότερα, από τα 5.894 που είχε λάβει, είτε λόγω λάθους σε αθροίσεις, είτε διότι κάποια δεν ακυρώθηκαν ενώ έπρεπε, τότε η έδρα της θα περιέλθει στη ΝΔ και στη Ρ. Καραλαριώτου. (Κι έτσι η Λάρισα θα έχει κερδίσει μία βουλευτική έδρα, εις βάρος της Κορίνθου. Αφού ο Γ. Ρούντας της «Νίκης» από κει πέταξε για να προσγειωθεί άγνωστος μεταξύ αγνώστων στον κάμπο).
***
* ΑΝ λοιπόν χάσει την έδρα η «Νίκη», θα τη χάσει στη Λάρισα και θα την κερδίσει αλλού, όπου θα την απωλέσει η ΝΔ. Η κατανομή εδρών πανελληνίως δεν αλλάζει, 158 Μητσοτάκης, Νατσιός 10 βουλευτές κ.ο.κ. Μπορεί η τυχόν καραμπόλα της ανακατανομής να είναι πολλαπλή, να εμπλακούν και άλλα κόμματα. Ενδεχομένως επίσης να έχουν υποβάλει αντίστοιχες αιτήσεις επανακαταμέτρησης και άλλοι επιλαχόντες διαφόρων κομμάτων σε άλλους νομούς. Ενώ αν κάποιος δικαιωθεί, θα ξεκινήσει διαδικασία ενστάσεων. Και εξ αυτών πηγάζουν και οι εφέσεις, αντενστάσεις κ.λπ. Υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που κάποιοι δικαιώθηκαν κι έγιναν βουλευτές προς τη λήξη της τετραετίας.
Ζ.

Με επιτήρηση
* ΕΤΣΙ είναι οι εκλογικοί νόμοι αυτού του τύπου, αφού ο νόμος του ισχυρού αποφασίζει το πώς θα εκπροσωπηθούν, δημοκρατικά δήθεν, οι πολίτες κι όχι ο κόσμος με το πώς ψηφίζει. Να, στην Καρδίτσα η ΝΔ πήρε το 43% των ψήφων και το 100% των 4 εδρών του νομού.
Στη Λάρισα τώρα, 3-4 συνεργεία του Πρωτοδικείου θα έχουν κάνει τη δουλειά σε τρεις μέρες. Οι εκπρόσωποι της ενδιαφερομένης θα επιτηρούν τη διαδικασία, δεν θα πιάσουν και δεν θα έχουν μαζί τους στυλό, τα γνωστά. Λογικά θα μπορεί να στείλει κι η «Νίκη» τους δικούς της επιτηρητές...
Ζ.

Κόκαλα δεν έχει
* ΘΕΜΑΤΑ γλώσσας και παρερμηνειών της απασχολούσαν τους Λαρισαίους φοιτητές.
- Ο βενζινάς με ρώτησε, αν θέλω απλή βενζίνη. Απλούστατη τού απάντησα, μήπως και προκύψει και καμιά έκπτωση.
***
* - ΞΕΡΕΤΕ, ο καφές που μου σερβίρατε δεν ήταν και πολύ καλός...
- Μα, μέτριο τον ζητήσατε...
***
* - ΠΩΣ σε λένε;
- Πάσχο.
- Από τι πουλάκι μου;
***
* - ΕΥΤΥΧΩΣ πάντως που ο Πήτερ ο Τουλ δεν ήταν Έλληνας. Με τέτοιο όνομα Πέτρος το Εργαλείο, φαντάζεστε σε τι ταινίες θα έπαιζε...
***
* - ΕΧΕΤΕ ώριμες ντομάτες;
- Μπα... Αυτές που έχουμε όλο βλακείες κάνουν.
Ζ.

Τρένα
* ΤΑ λένε οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με τα τρένα καθημερινά πως πέφτει ένα κλαδάκι και σταματάει ο προαστιακός λόγω του αυτοματοποιημένου συστήματος με το ρεύμα. Καλά κάνει και λειτουργεί έτσι. Το ζήτημα είναι πως πρέπει να καθαριστούν τα κλαδιά που σχεδόν ακουμπούν στο ρεύμα κατά το μήκος των γραμμών. Έτσι θα δοθεί λύση. Και όχι να σταματάει κάθε λίγο και λιγάκι. Για να μην ταλαιπωρείται και ανησυχεί ο κόσμος δηλαδή.
Κ.Γ.

Ζήλος
* ΚΑΘΕ Σάντσο Πάντσα έχει τον Δον Κιχότη του... Εξαρχής μια πλήρης αντιστροφή, με τον δεύτερο ρόλο να ορίζει τον πρωταγωνιστή. Κι έχει πολλά διαμαντάκια σ’ ολόκληρο το βιβλίο, πολλές σκέψεις διατυπωμένες με πρωτοτυπία: Από τον προπάππο μας μπορεί να μην έχουμε καμιά εικόνα ούτε και ξέρουμε πού και πώς έζησε, για τον Οδυσσέα όμως δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι υπήρξε κι ότι ήταν πονηρός και καπάτσος... Ούτε και για τον Άμλετ μάς περνάει απ’ το μυαλό ότι μπορεί να μην υπήρξε στ’ αλήθεια, να ήταν σκέτο προϊόν μιας φαντασίας οργιαστικής, ένα φάντασμα σαν και τα φαντάσματα που έβλεπε ο ίδιος στον ύπνο και στον ξύπνιο του...
***
* ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ με ζήλο το πρώτο μυθιστόρημα της Αρετής Πάνου «Ζήλος». Φυσικός της δεκαετίας του ’70 και πληροφορικάρια της αρχικής περιόδου των υπολογιστών, η συγγραφέας, σε μια ελκυστική δημιουργία εντασσόμενη στα αστυνομικά μυθιστορήματα, είχαν προηγηθεί δύο συλλογές διηγημάτων της, κάνει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί «που ήταν κρυμμένη αυτή;». Με ταλέντο, βαθιά καλλιέργεια, απίστευτα πολύ διάβασμα να έχει προηγηθεί, φαίνονται αυτά στο βιβλίο, και εξαιρετική τεχνική. Σε ρόλο ντετέκτιβ ορίζει έναν καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου της Θεολογικής Θεσσαλονίκης και θύμα έναν ιδιόρρυθμο παπά, εφημέριο σε χωριουδάκι της Ζήλου, σ’ ένα νησάκι με Ιστορία και με πολύπλοκες ιστορίες στη σύγχρονη περίοδο.
***
* ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ με δράση και χαρακτήρες και πληροφορίες ένα σωρό και διαρκείς κοινωνικές αναφορές: ...θυμάσαι τις αναμονές στις ταράτσες, αυτούς τους σιδερένιους γάντζους που προεξείχαν από τις μπετονένιες κολόνες, σαν να γύρευαν ν’ αρπάξουν, να εκβιάσουν τον επόμενο όροφο και το μέλλον. Είναι η χαρακτηριστική εικόνα της προηγούμενης γενιάς. Οι αναμονές κι η αντιπαροχή. Το μόνο που κατάφερναν ήταν να ασχημίζουν, να ξεπουλάνε, να καταστρέφουν το παρόν...
...Η Ιστορία έχει το χούι να επαναλαμβάνεται ολοένα, είτε ως τραγωδία είτε ως φάρσα. Ίσως έτσι, με την επανάληψη, να θέλει να μας διδάξει τα μαθήματά της. Αλλά το μόνο που μας διδάσκει μετά βεβαιότητας, είναι ότι κανείς δεν διδάσκεται ποτέ από την Ιστορία.
***
* - ΔΕΝ πιστεύετε στη ζωή μετά τον θάνατο;
- Φυσικά και συνεχίζεται η ζωή μετά τον δικό μου θάνατο. Η ζωή των άλλων. Εγώ θα πεθάνω μια μέρα σαν τις άλλες. Θα έπρεπε να είναι ευγνώμων για ό,τι έζησα. Γιατί να θέλω μια άλλη ζωή περίπου σαν αυτή, μια επανάληψη... Και δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να είναι μια άλλη ζωή διαφορετική... Η φύση μάς τα διδάσκει όλα. Η φύση μάς έχει συνθέσει με στοιχεία διαφορετικά που παλεύουν μεταξύ τους και η ίδια η φύση μάς αποσυνθέτει εις τα εξ ων συνετέθημεν. Μια ασταθής σύνθεση είμαστε με ελάχιστο χρόνο ζωής. Κι όσο η φύση μάς διδάσκει, τόσο το μυστήριο αυξάνεται. (Φυσικός είναι άλλωστε).
Ζ.

Ε;
* ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΝ μικροκαταστάσεις στην παρέα οι νεαρές Λαρισαίες.
- «Με πόσους έχεις πάει;» με ρώτησε. «Πού;» του απάντησα.
***
* - ΤΑ φίδια καλέ κάνουν λέει σεξ για τουλάχιστον 6 ώρες...
- Ε πώς να μη σέρνονται μετά...
***
* - Η μεγαλύτερη φαντασίωση μιας γυναίκας είναι, λέει, δύο άντρες ταυτόχρονα.
- Ναι, ο ένας να μαγειρεύει κι ο άλλος να σιδερώνει.    

Ζ.


Παντός καιρού
* ΜΕΤΑ τους «γιατρούς χωρίς σύνορα», τους «δημοσιογράφους χωρίς σύνορα» κ.λπ., στην Ελλάδα ευδοκιμεί το είδος «υπουργοί χωρίς σύνορα», εκείνων που είναι «παντός καιρού, ιδεολογίας και κόμματος». Το βράδυ κοιμούνται σα σοσιαλιστές, το πρωί ξυπνάνε νεοφιλελεύθεροι, διαπιστώνει ο Τ.Κ. Και υπενθυμίζει πως:
- ο Φλωρίδης επί μνημονίων έκανε λυσσαλέα αντιπολίτευση κατά του Παπανδρέου υπό τα χειροκροτήματα των τότε αντιμνημονιακών.
- ο Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να ρίξει την κυβέρνηση του Παπανδρέου, με αντιμνημονιακές θέσεις, μέχρι που ομολόγησε πως δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο και αποσύρθηκε γελοιοποιημένος.
- ο Πιερρακάκης προαλείφετο από τον Βενιζέλο για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή δεν έβγαιναν τα «κουκιά» στην Κεντρική Επιτροπή, του έφαγε τη θέση ο Ανδρουλάκης κι από τότε άρχισε να διολισθαίνει προς τα δεξιά. (Είναι κι άλλοι...).
Ζ.

Εις Πλαταμωνίους
* ΚΥΡΙΕ Δήμαρχε Δίου-Ολύμπου, μέσω της εφημερίδας απευθύνεται ο Β.Π.: Δεν έχει αποδυτήρια λουόμενων από το «Καφέ Σταβέντο» έως το «Ξάρτι». Δυστυχώς. Υπηρεσίες προς επισκέπτες φτωχές. Η αγελάδα θέλει και τάισμα για να κατεβάσει γάλα. Ομπρέλες καινούργιες, ξαπλώστρες επίσης, αλλά χώρος αποδυτηρίων; Εξήντα ημέρες καλοκαίρι έμειναν και μετά εκλογές. Αμέσως αποδυτήρια σε κάθε επιχείρηση και ντους επίσης. (Ε ναι, τι τώρα...).
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass