ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2023 17:00
* ΓΙΑ την κατάσταση στην οποία αφέθηκε η οδός Ηρ. Πολυτεχνείου (137) με λάσπες και πέτρες, έπειτα από κάποια αποκατάσταση βλάβης ενδεχομένως από συνεργείο της ΔΕΥΑΛ, διαμαρτύρεται συμπολίτης. Ζητώντας την επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για να καθαριστούν, δρόμος και πεζοδρόμιο... * ΓΙΑ την κατάσταση στην οποία αφέθηκε η οδός Ηρ. Πολυτεχνείου (137) με λάσπες και πέτρες, έπειτα από κάποια αποκατάσταση βλάβης ενδεχομένως από συνεργείο της ΔΕΥΑΛ, διαμαρτύρεται συμπολίτης. Ζητώντας την επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για να καθαριστούν, δρόμος και πεζοδρόμιο...

Σταδιακά
* ΚΟΝΤΑ στους 36 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα και αύριο,

ενώ από μεθαύριο Πέμπτη το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει στους 39 βαθμούς, με πιο θερμή ημέρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων την Κυριακή.
Γ.Γ.

Ωραία χρόνια
* ΣΤΟ Ρέθυμνο ξεκίνησε το 25ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης. Κεντρικό θέμα του φετινού Συμποσίου, είναι: «Which Cosmos in 2030? Overcoming the syndrome of Icarus» - «Ποιος Κόσμος το 2030; Ξεπερνώντας το Σύνδρομο του Ίκαρου».
Ενώ οι συνεδρίες θα επικεντρωθούν στις συνέπειες των αλλεπάλληλων κρίσεων, που άλλαξαν σημαντικά τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, τη σύνθετη ενεργειακή μετάβαση, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που φέρνει η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, την ανάγκη θεσμικής ενδυνάμωσης της δημοκρατίας σε μια εποχή ενίσχυσης των ακροδεξιών ρευμάτων.
Επίσης, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η δύσκολη ανοικοδόμηση της χώρας, οι σχέσεις Κίνας - Αμερικής και οι εύθραυστες ισορροπίες ενός πολυπολικού κόσμου, το νέο τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ποιος είναι ο ιδρυτής του Συμποσίου; Μα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου. Τέτοιον καιρό πού θα έκανε συμπόσιο ο ΓΑΠ, στη Λάρισα; Η αλήθεια είναι πως η εποχή που φοβόμασταν σε ποιο νησί θα πάει να ανακοινώσει τι ο κ. Παπανδρέου, ενδεχομένως πέρασε. Για το ανεπιστρεπτί, για τα «Καστελόριζα» της οικονομικής ζωής, δεν είμαστε βέβαιοι...
Β.Κ.

Έλεγαν...
* ΕΝΑΣ επιχειρηματίας από τη Βόρεια Μακεδονία είναι ο 39χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων στη Χαλκιδική. Με 19 σφαίρες, λένε.
Επιχειρηματίας στον χώρο των καζίνο και στο εμπόριο ποτών, ενώ πριν από τρεις μήνες λέγεται πως επίσης, δολοφονήθηκε ο συνεργάτης του. Με την ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμά τα.... συνήθη, πως είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών κλπ.
***
* ΘΑ έχετε προσέξει πως τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ αναφέρονται στο συμβάν κλπ, ουδεμία αναφορά κάνουν πως, πολύ τακτικά η μια ομάδα καθαρίζει μέλη κάποιας άλλης, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν. Δράστες και θύματα ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στην Ελλάδα.
Είναι τα ίδια ΜΜΕ και κυρίως τα ίδια στελέχη της ΝΔ, που όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, δήλωναν πως είχαμε γίνει... Σικάγο. Ενώ τώρα; Έδιναν ανεφάρμοστες υποσχέσεις τα στελέχη της ΝΔ, φλυαρούσαν. Το οργανωμένο έγκλημα δεν υπακούει στους νόμους της μικροπολιτικής...
Β.Κ.

Πνιγμοί
* ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τα περιστατικά πνιγμών που μέρα με τη μέρα αυξάνονται συνέχεια.
Ο Ιούλιος δεν έχει τελειώσει και ήδη έχουν καταγραφεί συνολικά 69 περιστατικά πνιγμών σε θάλασσες και πισίνες. Πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και παιδιά.
Χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να συμβεί το κακό, ας έχουμε λοιπόν «τα μάτια μας δεκατέσσερα» όταν συνοδεύουμε σε παραλία ή πισίνα παιδί ή ηλικιωμένο και φυσικά να τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλούς κολύμβησης. Δε γίνεται εν έτει 2023 να πνίγονται άνθρωποι γιατί μπήκαν στο νερό αφού προηγουμένως είχαν φάει. Είναι τρομακτικό απλά.
Ν.Π.


Ωραία ατμόσφαιρα
* «Ο Νίκος Μπίστης έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας. Δεν δέχομαι από κανένα άνθρωπο της ήττας τέτοιες αντιλήψεις», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, τον οποίο οι αγρότες της περιοχής, τον γνωρίζουν από την περίοδο που έκανε Υπουργός Γεωργίας. Απαντώντας στον κ. Μπίστη ο οποίος κατά τη συνεδρίαση προχθές της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε από τον κ. Τζουμάκα να αποσύρει ουσιαστικά την υποψηφιότητά του. «Θέλω να ζητήσω από τον Στέφανο να το ξανασκεφτεί. Όχι γιατί δεν μπορεί, ούτε γιατί πρέπει να υποχωρήσει στις αθλιότητες που γέμισαν ήδη το διαδίκτυο. Αλλά γιατί ήρθε ο καιρός η γενιά μας να κάνει λίγο πίσω», είχε πει ο Νίκος Μπίστης. Όσο οδεύουμε προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θα ζήσουμε και τέτοιες στιγμές. Οι παλαιότεροι του ΠΑΣΟΚ θα θυμούνται πως το 2012 είχε ανακοινώσει υποψηφιότητα και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Β.Κ.

Μητρόπολη
* ΚΛΕΙΣΤΑ θα παραμείνουν τα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων από 7 - 23 Αυγούστου. Για την εξυπηρέτηση του κοινού, το Γραφείο Γάμων και Διαζευκτηρίων θα λειτουργεί μία ημέρα της εβδομάδας, κάθε Τετάρτη από 10:00 π.μ. - 12:00 μ.
Γ.Γ.


Κάδοι
* ΜΥΡΙΖΟΥΝ άσχημα οι κάδοι απορριμμάτων και διαμαρτύρονται πολλές φορές οι πολίτες. Είναι λογικό όμως με τέτοιες θερμοκρασίες και σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο συχνά τους πλένει ο Δήμος, αλλά και με το γεγονός ότι οι πολίτες κατεβάζουν τα σκουπίδια τους και πολλές φορές παρότι ο κάδος που βρίσκεται κοντά τους έχει γεμίσει προτιμούν να τα ρίξουν από πάνω και να αφήσουν ανοιχτό το καπάκι ή έξω στο πεζοδρόμιο, παρά να περπατήσουν λίγα μέτρα να βρουν έναν κάδο που δεν θα είναι γεμάτος. Επίσης πολλοί πετούν πρόχειρα τα σκουπίδια χωρίς να τα έχουν δέσει, με αποτέλεσμα υπολείμματα τροφών να χύνονται μέσα στους κάδους και λογικό και επόμενο να υπάρχει δυσoσμία μετά. Ο Δήμος λοιπόν να κάνει τη δουλειά του, αλλά και οι πολίτες να είναι προσεκτικοί. Όλοι μαζί μπορούμε.
Ν.Π.

Σώπαααα
* ΘΑ διαβάσατε ίσως την είδηση πως θα περάσουν από «κόσκινο» λέει 3,8 εκατομμύρια Ελληνες φορολογούμενοι. Οι οποίοι θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ γιατί δηλώνουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Δηλαδή τα 2/3 των Ελλήνων φορολογούμενων δεν έχουν ούτε τα προς το ζην πράγμα για το οποίο αναρωτιέται και γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, πώς καταφέρνουν και επιβιώνουν. Αυτό ρωτάνε εδώ και δεκαετίες και τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι. Για τους οποίους το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή οι οικονομικές υπηρεσίες γνωρίζουν τα πάντα καθώς διασταυρώνονται τα στοιχεία που αφορούν στη μισθοδοσία τους και την καταβολή των συντάξεων. Ποιος φοροδιαφεύγει λοιπόν;
Β.Κ.

Στα καπνά
* ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των εταιρειών της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.) αναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Με το ΔΣ και «όλη την οικογένεια της ΣΕΚΕ» να χαιρετίζουν την εκλογή του κ. Καραμανλή στην Προεδρία του Ομίλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «είναι βέβαιο ότι η διοικητική του εμπειρία, οι γνώσεις του, οι διεθνείς του επαφές, το μεγάλο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα και η φροντίδα του για τον αγροτικό κόσμο θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της στρατηγικής ανάπτυξης που με δυναμισμό ακολουθεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, παραμένοντας πιστή στις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας για τη στήριξη της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής».
Για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τι θα κάνουμε τώρα; Αλήθεια τι να απέγιναν εκείνα τα μεγαλεπίβολα σχέδια, επί πρωθυπουργίας Κων. Καραμανλή και υπουργίας Αλ. Κοντού για το εργοστάσιο Λάρισας της ΕΒΖ;
Β.Κ.

Κατσαρίδες
* ΤΡΕΧΟΥΝ και δε φτάνουν αυτή την περίοδο τα συνεργεία απεντόμωσης. Το πρόβλημα με τις κατσαρίδες εξακολουθεί να είναι έντονο. Το κακό είναι ότι πρόκειται για ένα είδος ιπτάμενης κατσαρίδας που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εξολόθρευσή της. Σαν να μην έφτανε η ζέστη πρέπει να ταλαιπωρείται ο κόσμος και με τις κατσαρίδες.
Ν.Π.

Κατασκήνωση
* ΞΕΚΙΝΗΣΕ χθες και η Β’ Περίοδος του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν 2.500 παιδιά και έχει ανακουφίσει σημαντικά δεκάδες οικογένειες εργαζομένων. Παραδοσιακοί χοροί, κολύμβηση, αστρονομία, σκάκι, εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, θεατρικές παραστάσεις, χειροτεχνίες είναι μονάχα μερικές από τις πολύ ωραίες δράσεις στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά. Συνδυασμός ψυχαγωγίας και βιωματικής μάθησης. Τι καλύτερο;
Ν.Π.

Ντομάτα
* ΜΕΤΑ από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών ξεκίνησαν οι δηλώσεις των αγροτών για τις ζημιές στη βιομηχανική ντομάτα στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο Φαρσάλων.
Γ.Γ.

Λίστα
* ΛΥΠΗΡΕΣ οι ειδήσεις όταν ακούς για πνιγμούς παιδιών. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, άλλα δύο παιδιά προστέθηκαν στη μαύρη λίστα. Μην τα αφήνετε από την προσοχή σας για κανένα λόγο και ποτέ μόνα στη θάλασσα.
Γ.Γ.

Μισά
* ΚΑΠΟΤΕ βλέπαμε στις ειδήσεις να πουλούν στο εξωτερικό καρπούζια και πεπόνια με τη φέτα και απορούσαμε. Ποιος να το περίμενε ότι λίγα χρόνια αργότερα θα το ζούσαμε και εμείς. Μισά καρπούζια και πεπόνια πωλούν πλέον όλα τα σούπερ μάρκετ. Ο κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά και περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. Παίρνει όσο καταναλώνει. Τα καλά του πληθωρισμού και της ακρίβειας... και φως στο τούνελ δεν φαίνεται.
Ν.Π.

Ηχορύπανση
* ΗΣΥΧΙΑ δε βρίσκουν οι κάτοικοι της Φαλάνης από τους μεταμεσονύχτιους μηχανόβιους. Κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στην «Ε» για να διαμαρτυρηθεί για ομάδα νεαρών που κάθε βράδυ ειδικά στη γειτονιά που είναι προς το γήπεδο και το έχει κάνει σύστημα μετά τις 11.30 το βράδυ και μέχρι τις 3 το χάραμα να κάνει φασαρία μαρσάροντας. «Έχουμε χάσει την ηρεμία μας από τον θόρυβο. Κάθε βράδυ τα ίδια. Όλη η γειτονιά στο πόδι. Πήραμε και στην αστυνομία, αλλά εκείνοι συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι. Υπάρχει κόσμος που σηκώνεται χάραμα να πάει για δουλειά και δεν μπορεί να κοιμηθεί. Δεν μπορούμε ούτε παράθυρο να αφήσουμε ανοιχτό» καταγγέλλει ο αγανακτισμένος κάτοικος.
Ν.Π.

Χωρίς
* ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για τη μετάβαση επιβατών με διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ χωρίς κλιματισμό την προηγούμενη Παρασκευή δίνει η διοίκηση του ΚΤΕΛ.
Καταρχήν, αναφέρει, το διώροφο λεωφορείο ξεκίνησε με το κλιματιστικό εν λειτουργία κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Αθήνα-Λάρισα ώρα 15.30’. Μετά από 1,30 ώρα ταξιδιού πράγματι ο κλιματισμός παρουσίασε πρόβλημα. Στις 17.00’ ακριβώς ειδοποιήθηκε ο Σταθμάρχης ο οποίος δρομολόγησε άλλο λεωφορείο προκειμένου να πάει από Λάρισα προς Αθήνα να συναντηθεί με το διώροφο λεωφορείο και να πάρει τους επιβάτες. Συναντήθηκαν ώρα 18.30’ στον κόμβο Αγ. Θεοδώρων Μαγνησίας μετεπιβίβασε όσους επιβάτες επιθυμούσαν να μετεπιβιβαστούν περίπου 35 από τους 62 επιβαίνοντες. Οι υπόλοιποι δεν μετεπιβιβάστηκαν διότι ο κλιματισμός λειτουργούσε, πλημμελώς μεν, αλλά λειτουργούσε. Αυτά και από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ για το πρόβλημα που αναστάτωσε μέσα σε καύσωνα τόσο κόσμο...

Με ένα κλικ
* ΡΙΖΙΚΕΣ αλλαγές στις μεταβιβάσεις ακινήτων φέρνει το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα προσφέρει μεταβιβάσεις ακινήτων με ένα κλικ. Στόχος να μειωθούν δραστικά οι ουρές στα κτηματολογικά γραφεία που ταλαιπωρούν όλους μας.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κων. Κυρανάκης, αποκάλυψε μάλιστα χθες ότι τις τελευταίες ημέρες ήδη ξεκίνησε ο σχετικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ άμεσα θα ανακοινωθούν τα εργαλεία προκειμένου να απλουστευθεί η διαδικασία.
Γ.Π.

Καθυστερεί
* «ΌΣΟ καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων, τόσο θα καθυστερήσουμε και εμείς να δώσουμε το Market Pass» λέει ο υπ. Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας πως η πληρωμή του Market Pass 2, το οποίο θα καλύπτει το τρίμηνο Αυγούστου - Οκτωβρίου, εξαρτάται άμεσα από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023. Μετά και τις νέες δηλώσεις του υπουργού, αναμένεται να διευκρινιστεί αν - αρχικά - θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και πώς θα επηρεάσει η συγκεκριμένη παράταση την επιδότηση του Market Pass.
Γ.Π.

Από «κόσκινο»
* ΑΠΟ «κόσκινο» περνά η ΑΑΔΕ 3,8 εκατ. φορολογούμενους με εισόδημα έως και 10.000 ευρώ το 2021. Από τους νέους αυτούς μαζικούς ελέγχους η ΑΑΔΕ προσδοκά να ενισχύσει την προσπάθειά της προκειμένου να περιορίσει κατά το δυνατόν περισσότερο τη φοροδιαφυγή.
Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως η φοροδιαφυγή είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας. Τα δημόσια έσοδα είναι έσοδα όλων μας, αφού εμείς στερούμαστε υποδομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτό πρέπει να έχουμε στον νου μας.
Γ.Π.

Παράταση
* ΕΙΝΑΙ οριστικό. Παρατείνεται με σχετική απόφαση του Θόδ. Σκυλακάκη έως την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ». Ας σημειωθεί πως πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, βάσει των δεσμεύσεων που υπάρχουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ 2014-2020 και Ταμείο Ανάκαμψης) του προγράμματος.
Γ.Π.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass