ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2023 16:19
* ΑΝΕΤΗ και αγέρωχη πορεύεται στον πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Αριστεράς προεκλογικό αγώνα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και η μια στήριξη διαδέχεται την άλλη με ταχύτατους ρυθμούς… * ΑΝΕΤΗ και αγέρωχη πορεύεται στον πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Αριστεράς προεκλογικό αγώνα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και η μια στήριξη διαδέχεται την άλλη με ταχύτατους ρυθμούς…

Θερμοκρασία
* ΑΝΕΛΕΗΤΑ συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα και ο υδράργυρος δεν λέει να κατεβεί κάτω από τους 40ο Κελσίου.


Σε νέα θερμική έξαρση η χώρα, μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή και όποιος αντέξει… Στον δημόσιο τομέα, βέβαια, όλα καλά… Οι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στην εργασία τους, επίσημα και με εγκύκλιο.
Αν θα πάνε για μπάνιο στη θάλασσα για να δροσιστούν ή αν θα μείνουν στην ασφάλεια του κλιματιστικού του σπιτιού τους είναι στην επιλογή του καθένα.
Ρωτάμε ακόμη, γιατί όλοι θέλουν να «μπουν» στο Δημόσιο;
Λ.Κ.
867 Γ
* ΟΙ περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο οικοδομικό τετράγωνο 867 Γ, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου - Παπαναστασίου - Απόλλωνος - Ύδρας, απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο, έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αποζημίωσης των ακινήτων τους και τα χρήματα που τους αναλογούν μπαίνουν στους λογαριασμούς τους.
Οι κατεδαφίσεις πλησιάζουν και κερδίζουν όλοι.
Λ.Κ.
Πυρκαγιές
* ΦΛΕΓΕΤΑΙ η χώρα! Η έκταση των πυρκαγιών στην Ελλάδα φέτος παίρνει μεγάλες διαστάσεις σε κάθε γωνιά της. Η χώρα μας θα μετρά πληγές και αυτό το καλοκαίρι. Τι κι αν πάρθηκαν μέτρα πυροπροστασίας, τι κι αν οργανώθηκε ένας διευρυμένος μηχανισμός αντιμετώπισης πυρκαγιών, τι κι αν οργανώθηκαν σχέδια άμεσης επέμβασης…
Όπως αποδεικνύεται, η πύρινη απειλή δεν νικιέται εύκολα.
Έρχονται και ενισχύσεις… Όπως γνωστοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς, θα αποσταλούν -μετά από σχετικό αίτημα της Αθήνας- τέσσερα Canadair από τη Γαλλία και την Ιταλία.
Δηλαδή, πόσα καλοκαίρια πρέπει να καεί η χώρα για να καταλάβουν ότι χρειάζεται να έχει μια μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης;
Λ.Κ.
Ακρίβεια
* ΠΕΡΙ ακρίβειας ο λόγος στην παρέα των νεαρών.
Κάποτε αφήναμε το φως αναμμένο για να μην μπουν κλέφτες, τώρα με τη ΔΕΗ προτιμώ να μπουν κλέφτες, παρά να αφήσω το φως αναμμένο
* * *
* ΣΙΓΑ μη γίνουμε σαν τους Γερμανούς που αγοράζουν μια φέτα καρπούζι.
- Καλησπέρα, πόσο να βάλω;
- 3 ευρώ αμόλυβδη αδερφέ.
Ανήλικοι
* ΟΙ βίαιες συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων τείνουν να πάρουν διάσταση πανδημίας στη χώρα μας.
Αν όχι να ανησυχούν, θα πρέπει να προβληματίζουν τουλάχιστον τέτοιες συμπεριφορές, που αποτελούν κοινωνικό θέμα και όχι κλειστό οικογενειακό.
Αλλά τι να πεις, όταν ο όρος σχολικός εκφοβισμός και ενδοοικογενειακή βία ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;
Τι να πεις, όταν τα φαινόμενα έφτασαν στο αποκορύφωμά τους για να τα δούμε; Πού να ήταν και ελεύθερη η οπλοκατοχή! Αμερική θα γινόμασταν.
Λ.Κ.
Περιοχές ευθύνης
* ΚΑΙ ξαφνικά ανέκυψε αντιπαράθεση γύρω από το αν οι φωτιές του τελευταίου διημέρου ξεκίνησαν από περιοχές ευθύνης των Δήμων, προφανώς σε μια προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών για τις πυρκαγιές.
Διαψεύδουν οι αιρετοί ακόμη και μέσω των θεσμικών τους οργάνων οποιαδήποτε αναφορά, αλλά το θέμα δεν είναι να αναζητήσει κανείς ευθύνες όταν καίγονται τα δάση και οι οικισμοί. Το θέμα είναι να προλαμβάνει κανείς μια πυρκαγιά και δυστυχώς, στο θέμα της πρόληψης οι Δήμοι δεν έχουν επενδύσει αρκετά. Απόδειξη το γεγονός ότι πολλές δημοτικές εκτάσεις έχουν πνιγεί από ξερά χόρτα, με τις Δημοτικές Αρχές να ζητούν μόνο από τους ιδιώτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους - έστω κι αν παραβλέπουν τις δικές τους υποχρεώσεις.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ας κάνουν και μια παράκληση μη συμβεί καμιά στραβή. Γιατί τότε, ούτε με διαψεύσεις ούτε με ανακοινώσεις θα σωθεί η κατάσταση…
Δ.Κ.
Κούρσα
* ΜΕ την ανακοίνωση χθες της υποψηφιότητας της Μαρίας Ίφου ανεβαίνουν και επίσημα οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε τέσσερις για τον Δήμο Φαρσάλων.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου θα συμμετέχουν ξανά ο νυν δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Αναγνώστου και η δημοτική σύμβουλος Κυριακή Παναγιωτοπούλου, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της πριν από λίγους μήνες. Εκτός, φυσικά, κι αν προκύψει έως το τέλος του καλοκαιριού και κανένας νέος διεκδικητής...
Γ.Γ.
Μαθήματα
* «ΔΕΚΑ τρόποι για να επιστρέψουν οι πελάτες σε εσάς». Αυτό θα είναι ένα από τα θέματα σεμιναρίου, που θα παρακολουθήσουν εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις της Λάρισας, μέσω προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων για να ενισχύσει τον επιχειρηματικό κόσμο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Επίσης, οι εργαζόμενοι θα εκπαιδευτούν σε στοιχεία ποιοτικής εξυπηρέτησης, σε κανόνες συμπεριφοράς για πωλητές παροχής υπηρεσιών, στην ψυχολογική συμπεριφορά ενός υποψήφιου πελάτη, στον ρόλο της επικοινωνίας στις πωλήσεις, στη μη-λεκτική επικοινωνία και με λίγα λόγια θα γίνουν εξπέρ στις πωλήσεις.
Αλλά και ο καλύτερος πωλητής να είσαι, αν ο καταναλωτής δεν έχει «μία»;
Λ.Κ.
Φωτισμός
* ΕΠΤΑ συνολικά στύλοι της ΔΕΗ με δημοτικό φωτισμό, εκ των οποίων οι 5 δεν έχουν λάμπα και οι δύο δεν έχουν καλώδια! Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο του φετινού καλοκαιριού στη συνοικία της Ομόνοιας στην παραθαλάσσια Σωτηρίτσα, με τον παραθεριστή να μην κρύβει την απογοήτευσή του για την εικόνα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις στον Δήμο Αγιάς. Ευτυχώς, παρατηρεί, υπάρχουν και οι φακοί στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και εξυπηρετούν τις ανάγκες και να αποφεύγονται οι κακοτοπιές…


Ταλαιπωρήθηκαν
* ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ χθες οι Λαρισαίοι που αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη τις απογευματινές ώρες. Η Τροχαία τους σταματούσε στην Εθνική Οδό και τους ανάγκαζε να αλλάξουν πορεία μέσω της παράκαμψης προς Κιλελέρ, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του κόμβου Πλατυκάμπου.
Το εύλογο ερώτημα οδηγού είναι το εξής: «Γιατί η Τροχαία δεν ενημέρωνε τους οδηγούς από τον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, για να αποφύγουν να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα;» και σημειώνει:
«Δεν φτάνει που βγήκαμε εκτός προϋπολογισμού στη βενζίνη, πληρώσαμε και διόδια!».
Λ.Κ.
Ηλιθιότητα
* ΟΤΑΝ το ζευγάρι έχει κέφια:
- Αγάπη μου, έχω καθυστέρηση.
- Εμ, βέβαια, αφού είσαι ηλίθια!
- Όχι, εννοώ ότι είμαι έγκυος…
- Εμ, βέβαια, αφού είμαι ηλίθιος!
Βλάβη
* ΜΕ αφορμή σχόλιο που δημοσιεύθηκε χθες στη στήλη για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αναγνώστης της «Ε» διευκρινίζει: «Η διαρροή νερού προέκυψε την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο πεζοδρόμιο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 137, έμπροσθεν της οικοδομής στην οποία διαμένω και η σειρά των γεγονότων έχουν ως εξής:
Ενημερώθηκε περί το μεσημέρι η ΔΕΥΑΛ για τη διαρροή και σε χρόνο λιγότερο από είκοσι λεπτά ήρθε τεχνικός για αυτοψία, ο οποίος κάλεσε συνεργείο, επίσης της ΔΕΥΑΛ, συνοδευόμενο από φορτωτή και στη συνέχεια φορτηγό αυτοκίνητο με υλικά για εργασίες αποκατάστασης.
Η βλάβη του αγωγού αποκαταστάθηκε σε εκπληκτικό χρόνο και μετά τα τεχνικώς προβλεπόμενα την Τρίτη 18 Ιουλίου αντίκρισα και την πλακόστρωση με καινούργιες πλάκες πεζοδρομίου.
Η παρέμβασή μου εκτός από την αποκατάσταση της αλήθειας, έχει και την έννοια της επιβράβευσης του συνεργείου για την ταχύτητα με την οποία ενήργησε».
Πολιτισμός
* ΒΡΑΔΙΑ κινηματογράφου αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, από τους σημαντικότερους στη Μ. Βρετανία, με ταινίες που θεωρούνται ορόσημα του κοινωνικού ρεαλισμού, πραγματοποιείται αύριο στην ισόγεια αίθουσα του ΕΚΝΛ.
Το αφιέρωμα στον Βρετανό σκηνοθέτη Κεν Λόουτς γίνεται από τη θεατρική ομάδα «Γιάννης Νεγρεπόντης».
Σημειώνεται πως η αίθουσα κλιματίζεται, ενώ θα διατεθούν σνακ και δροσερά ροφήματα. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα πολιτιστική δράση.
Γ.Π.
Παράταση
* ΔΕΝ αποχωρεί τελικώς ο διοικητής ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης, αφού μπορεί η θητεία του να λήγει σήμερα, παρατάθηκε, όμως, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου - η ρύθμιση της παράτασης αφορά τους διοικητές νοσοκομείων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι τέλη Ιουλίου.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιστεί και προωθηθεί ο νέος νόμος της υπουργού Εσωτερικών για τον διορισμό των Διοικήσεων σε Οργανισμούς και Νοσοκομεία.
Ξερά
* ΘΕΡΙΕΨΑΝ τα ξερά χόρτα εκεί στην περιοχή της οδού Ολυμπιάδας και στη συμβολή της με την οδό Γαλάτη και ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς μεγάλος, παρατηρεί κάτοικος της περιοχής, με την προσθήκη ότι πρόκειται για χόρτα σε δημοτικές εκτάσεις και ο Δήμος οφείλει να φροντίσει για την κοπή τους.
«Καμήλες και Ντιβιτζίδες»
* ΤΟ Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την εγγραφή εικοσιενός νέων «στοιχείων» άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.
Ανάμεσά τους και το έθιμο «Καμήλες και Ντιβιτζίδες» στη Φιλιππούπολη Λάρισας. Πρόκειται για την αναπαράσταση ευετηρικού εθίμου του Δωδεκαημέρου από την Ανατολική Ρωμυλία, που πραγματοποιείται στη Φιλιππούπολη, στον Δήμο μας, όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία. Η αναπαράσταση τελείται από το 2014 με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Λέσχης. Η αναβίωση του εθίμου συμβάλλει στην ενίσχυση της συλλογικής μνήμης και ταυτότητας των Φιλιππουπολιτών Λάρισας που κατάγονται από Ανατολικοθρακιώτες πρόσφυγες.
Ειλικρινείς
* H συζήτηση περί γάμων στην παρέα των νεαρών.
- Λατρεύω του γάμους. Η νύφη το παίζει αθώα, ο γαμπρός ότι θα μείνει πιστός, τα πεθερικά ότι αγαπιούνται...
Μόνο οι καλεσμένοι είναι ειλικρινείς: Ήρθαν για το φαΐ και πέφτουν με τα μούτρα!
Καταργούνται
* ΚΑΚΑ μαντάτα έρχονται από τας Ευρώπας.
Ενόψει λέει της προετοιμασίας των εθνικών προϋπολογισμών του επόμενου έτους, οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν να ακολουθήσουν έναν πιο περιοριστικό δημοσιονομικό προσανατολισμό για το 2024, ιδίως μέσω της σταδιακής κατάργησης των μέτρων ενεργειακής στήριξης, χρησιμοποιώντας τις εξοικονομήσεις για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
Να καταργηθούν τα μέτρα ενεργειακής στήριξης κανείς δεν έχει αντίρρηση, φυσικά εάν αυτό σημαίνει ότι ξεπεράσαμε την ενεργειακή κρίση και επανήλθαμε στην προτεραία κατάσταση, ειδάλλως μαύρες μέρες έρχονται.
Ο κόσμος ακόμη υποφέρει από τους υπέρογκους λογαριασμούς σε θέρμανση και ηλεκτρισμό και υπήρχε και η επιδότηση. Αλίμονο αν δεν υπάρχει.
Ν.Π.
Φτώχεια
* 165 εκατομμύρια άνθρωποι βυθίστηκαν στη φτώχεια από το 2020, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων κρίσεων από την πανδημία του νέου κορονοϊού ως την απογείωση του κόστους ζωής.
Τα στοιχεία προέρχονται από τον ΟΗΕ, ο οποίος απευθύνει έκκληση να αποφασιστεί «παύση» στην αποπληρωμή των κρατικών χρεών των αναπτυσσόμενων χωρών για να αντιστραφεί η τάση.
Έτσι λοιπόν εξαιτίας των οικονομικών σοκ, 75 εκατομμύρια άνθρωποι διολίσθησαν στην ακραία φτώχεια με εισόδημα κάτω από 2,15 δολάρια την ημέρα, μεταξύ του 2020 και του 2023, ενώ άλλοι 90 εκατ. άνθρωποι πλέον βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 3,65 δολάρια την ημέρα.
Γ.Π.

BENIZELOY.JPGBENIZELOY1.JPG

* ΩΡΑΙΟΙ οι κυβόλιθοι στην οδό Βενιζέλου, αλλά δεν μπορούν να «σηκώσουν» το βάρος της καθημερινής κίνησης λεωφορείων και αυτοκινήτων.
Όχι ότι είμαστε ειδικοί, αλλά μάλλον ο δρόμος χρειάζεται να στρωθεί με πιο σκληρό υλικό, για να αντέξει το βάρος των οχημάτων και να μη χρειάζεται συνεχώς συντήρηση και αντικατάσταση των κενών κυβόλιθων.
Λ.Κ.

STOMIO.jpgSTOMIO1.jpg

* ΤΟ αδιαχώρητο αυτές τις ημέρες στο επίνειο του Νομού Λάρισας, το Στόμιο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. «Τα καταστήματα και τα παραλιακά αναψυκτήρια, έτοιμα να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Τα τουριστικά καταλύματα προσφέρουν τις καλύτερες προτάσεις» υποστηρίζει εμφανώς ικανοποιημένος ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Θάνος Ολύμπιος για τη φετινή σαιζόν στην περιοχή του. Βέβαια, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, αλλά κι όσοι άλλοι έχουν επισκεφθεί τα παράλια του πρώην Δήμου Ευρυμενών έχουν να λένε για την επισκεψιμότητα….

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass